Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل جلیلی نویسنده و کارگردان سینما درباره اهمیت فیلم کوتاه و راهی که جلوی پای فیلمسازان جوان می‌گذارد، به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: در حال حاضر به دلیل تعطیلی سالن‌های سینما و اینکه مردم هم از آثار سینمایی استقبالی نمی‌کنند، این فیلم های بلند هستند که بیشتر در معرض سقوط قرار گرفته‌اند. با این وجود حتی اگر این وضعیت شیوع کرونا ادامه پیدا کند، ممکن است همه چیز به جز سینما فراموش شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی افزود: معتقدم در این میان و شرایط فعلی سینما می‌تواند رشد کند چون در حال حاضر همه چیز به صورت مجازی برگزار می‌شود و این کمکی به رشد و دیده شدن فیلم کوتاه است. این نوع فیلم‌ها می‌توانند از بسترهای مجازی پخش شوند و دسترسی و هزینه آن‌‎ها کمتر است و این ماجرا می‌تواند باعث ‌شود این گونه سینمایی بحران ایجاد شده را به فرصت تبدیل کند. 
فیلم کوتاه اندیشمندانه‌تر است
جلیلی با اشاره به استقبال بیشتر از فیلم‌های کوتاه در سال‌های اخیر توضیح داد: تا یکی دو سال پیش در ایران اکثر کسانی که فیلم کوتاه می‌ساختند، به گونه‌ای عمل می کردند که فیلم کوتاه انگار پله‌ای برای رسیدن به فیلم بلند بود ولی با شکل‌گیری فعالیت‌های جدی انجمن سینمای جوانان ایران در زمینه پخش و گروه سینمایی «هنر و تجربه»، زمینه‌ای برای جدی گرفتن فیلم کوتاه فراهم شد به شخصه فکر می‌کنم هر چقدر فیلم‌ها کوتاه‌تر باشند به همان میزان فرایند تولید سخت‌تر است حتی در این چند ساله بسیاری از کارگردانان مطرح دنیا به ساختن فیلم‌های کوتاه روی آورده‌اند.
کارگردان «رقص خاک» با بیان اینکه فیلم کوتاه می‌تواند اندیشمندانه‌تر از فیلم بلند در مضمون باشد، بیان کرد: باید بدانم مظروف ما که همان داستان و مضمون است، چه ظرفی می‌خواهد درواقع اگر بیان منظورمان در سینما نیازمند ظرف زمانی کوچکتری است باید فیلم کوتاه بسازیم. معتقد نیستم که فیلم کوتاه جدی نیست اما فیلم بلند جدی است، ضمن اینکه فیلم کوتاه می‌تواند اندیشمندانه‌تر از فیلم بلند باشد.
جلیلی با اشاره به ضرورت امیدواری در دوران کنونی اظهار کرد: به هر حال دوران کرونا هم می‌گذرد و ما به شرایط عادی برمی‌گردیم ولی باید از همین دوران هم استفاده کرد مثلا وقتی جنگ شد ما احساس می‌کردیم دنیا به آخر رسیده است و همه چیز برای مدت کوتاهی متوقف شد ولی بعد از مدتی دیدیم باید در شرایط سخت آن روزگار هم فیلمسازی کنیم و به این کار ادامه دادیم. به نظر من هم بهترین دوران فیلمسازی مربوط به همان سال‌های جنگ‌ می‌شود الان هم در زمان کرونا فکر نمی‌کنم فیلمسازی سخت شده است البته از این نظر که شرایط برای اینکه یک گروه ۳۰ نفری در یک مکان کوچک جمع شوند و کار کنند دشوار شده است اما همچنان می‌شود کار کرد. 

 

 

* ۱۶ سالگی سینما را آغاز کردم
کارگردان «دت یعنی دختر» ادامه داد: من وقتی ۱۶ سالم بود شروع به فعالیت در سینما کردم، یک دوربین ۸ میلیمتری خریدم و به یکباره کارگردانی کردم البته آن موقع فیلم های بدی هم می‌ساختم چون اصلا نمی‌دانستم سینما چیست. تجربه نقاشی، خطاطی، عکاسی و... را داشتم اما سینما را تجربه نکرده بودم. اولین فیلم سینمایی‌ام را هم که ساختم خجالت می‌کشیدم در تیتراژ بنویسم «کارگردان: ابوالفضل جلیلی» بلکه می‌نوشتم کار ابوالفضل جلیلی. خودم می‌دانستم جایگاهم کجاست ولی برخی از فیلمسازان امروزه وقتی یک فیلم دو دقیقه‌ای می‌سازند فقط پنج دقیقه تیتراژ برایش تدارک می‌بینند!
وی خاطر نشان کرد: حالا هم که فیلم بلند سینمایی می‌سازم به طور موازی ۵ حرفه در پشت صحنه را هم خودم انجام می‌دهم مثلا طراحی صحنه، کارگردانی، طراحی لباس، نویسندگی و ... را پیش می‌برم اما در تیتراژ پایانی فقط دو عنوان برای خودم در نظر می‌گیرم در واقع هنوز به همان گروه اندک عادت دارم. برای مثال در تولید 3 فیلم گذشته‌ام با یک گروه ۴ نفره کار کردم و در این جمعیت کم، محدودیتی حس نمی‌کنم.
جلیلی عنوان کرد: متاسفانه ویروسی که قابل رویت نیست دنیا را تحت تسلط خود قرار داده است اما ما با یک فیلم نمی‌توانیم یک کشور را تحت تاثیر قرار بدهیم. به نظرم باید از همین موضوع الهام بگیریم تا ایده‌ها و داستان‌های خوبی خلق کنیم و تاثیر عمیق‌تری بر جامعه خود بگذاریم؛ این درسی است که کرونا به ما داده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا هنر و تجربه ابوالفضل جلیلی فیلم کوتاه رقص خاک دفاع مقدس سینما فیلم کوتاه فیلم بلند فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۴۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • بازخوانی بی‌نظیر آواز شجریان توسط خواننده پایتخت + ویدئو
  • ابتذال در سینما برآیند تقاضا است/ از کیهان بچه‌ها شروع کردم
  • دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در کشور بی‌نظیر بوده است
  • استقبال بی نظیر از میزبانی المپیک 2036!
  • کوتاه قدترین سلبریتی های زن هالیوود چه کسانی هستند؟
  • تجلیل متفاوت و بی نظیر از کارگران در شهرستان زرند
  • از فیلم‌سازی «بدون دیالوگ» تا خندیدن به «قضاوت»
  • از فیلمسازی بدون دیالوگ تا خندیدن به قضاوت
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت