Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@12:13:16 GMT

سنگستان تولید و صادرات

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۵۵۳۶

سنگستان تولید و صادرات

به گزارش ایرنا، می‌توان ساعت‌ها درباره ظرفیت‌های تولید و صادرات در کشور و تبع استان مرزی همچون کردستان سخن گفت و مطلب نوشت ولی آنچه حائز اهمیت است استفاده صحیح از این ظرفیت‌هاست که کلید خروج از مشکلات فراوان پیش روی کشور در برهه کنونی به شمار می‌رود.

تشدید تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران اسلامی و شیوع بیماری کرونا وضعیت اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داده و همه مدیران بخش دولتی و خصوصی تنها راه رونق تولید را توسعه صادرات مطرح کرده و بر اجرای این امر مهم با استفاده از ظرفیت‌های داخلی تاکید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از سیاست‌های دولت در چنین شرایطی تسریع در صادرات کالاهای تولید داخل به کشورهای همسایه است که در بین ۱۵ کشور همسایه، عراق و در میان دیگر کشورها چین از مهمترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران هستند.

از آنجا که بازار کشور عراق نقش راهبردی در رونق صادرات ایران دارد، استان‌های مرزی چون کردستان در این راستا تاثیرگذار هستند به همین دلیل از ابتدای سال جاری آسیب شناسی و گره گشایی از مشکلات مرزی در دستور کار مسوولان کشوری و استانی قرار گرفت.

بارزترین مشکل صادرکنندگان استان کردستان به برگشت ارز حاصل از صادرات مربوط می‌شود که بارها آن را مطرح کرده‌اند ولی شنیده‌ها حاکی از این است که دلایل مطرح شده از سوی این افراد برای مسوولان کشوری قابل پذیرش نبوده است.

تجار استان کردستان سال‌هاست مبادلات تجاری‌شان با اقلیم کردستان عراق به صورت ریالی انجام می‌شود و حال بازگشت ارز حاصل از صادرات به نرخ نیمایی و با توجه به اختلاف قیمت بین نرخ آزاد و نیمایی باعث شده که این اقدام برای آنها توجیه پذیر نباشد.

صادرات در مرزهای کردستان با ریال انجام می شود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج اظهار داشت: هیچ کسی نمی‌خواهد متوجه واقعیت مبادلات مرزی در مرزهای استان کردستان شود و در این خصوص فقط مسائل مادی و برگشت ارز حاصل از صادرات مدنظر قرار می‌گیرد.

سیدکمال حسینی اضافه کرد: مبادلات تجاری ما با اقلیم کردستان عراق سال‌هاست با ریال انجام می‌شود و ارزی مبادله نشده که بخواهیم آن را باز گردانیم البته عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات منجر شده صادرکنندگان به اسم خود صادرات انجام ندهند.

وی یادآور شد: با این شرایطی که پیش می‌رود بعید نیست رکود صادراتی در استان داشته باشیم لذا می‌طلبد مسوولان بخش دولتی با روانسازی امر صادرات و واردات حمایت بیشتری از تجار این استان داشته و تدبیری برای حل این مشکل بیندیشند.

۵۳ واحد تولیدی بخش صنعت در کردستان صادرات محور هستند

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز معتقد است: در حال حاضر این استان دارای ۸۶۸ پروانه بهره‌برداری در حوزه صنعت با سرمایه گذاری سه هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۷ هزار و ۲۲۸ نفر است که براساس آخرین پایش انجام شده ۵۳ واحد تولیدی در بخش صنعت استان صادرات انجام می‌دهند.

محمد دره‌وزمی با بیان اینکه هیچ گونه مشکلی در حوزه صادرات استان نداریم و ارز حاصل از صادرات باید به کشور باز گردد و همه صادرکنندگان ملزم به اجرای این دستورالعمل هستند، تاکید کرد: اینکه ارز مرجع صادرات تجار ما با اقلیم کردستان عراق ریال است و به این دلیل تجار از برگشت ارز خودداری کنند، پذیرفتنی نیست.

وی با اشاره به اینکه این مشکل را در سطح کشور بارها پیگیری کردیم ولی بجایی نرسید چرا که قانون می‌گوید کسی که صادرات می‌کند باید ارز را به کشور باز گرداند،  گفت: آنچه موجب نارضایتی تجار استان شده به اختلاف قیمت ارز نیمایی و آزاد بر می‌گردد که بانک مرکزی در تلاش است که این تفاوت نرخ را کاهش دهد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: اگر این اختلاف قیمت از بین برود بی شک همه تجار و صادرکنندگان استان نیز ارز حاصل از صادرات خود را به کشور باز می‌گردانند.

واحدهای تولیدی کردستان در انتظار تخصیص ارز برای تهیه مواد اولیه

یکی دیگر از موانع و مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی بویژه صادرات محور به تهیه مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز آنها مربوط می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در این رابطه هم گفت: تولیدکنندگانی در استان داریم که از ۲ ماه گذشته درخواست تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز تولید خود را داده‌اند و اقدامی برای آنها انجام نشده است.

حسینی با اشاره به اینکه این تولیدکنندگان استان هنوز پشت نوبت دریافت تخصیص ارز در بانک مرکزی هستند، اضافه کرد: استان‌هایی مانند کردستان در این حوزه حق‌شان ضایع شده و بیشتر تولیدکنندگان مرکزنشین و آنهایی که در کلان شهرها هستند با رابطه‌هایی که دارند موفق به دریافت ارز از بانک مرکزی می‌شوند.

 وی یادآور شد: گمرک اجازه ترخیص کالاهای وارداتی را با تاییدیه سیستم بانکی صادر می‌کند بنابراین امکان تهیه ارز از بازار آزاد برای تولیدکنندگان ما با هدف تهیه مواد اولیه و ماشین آلات وجود ندارد.

لطمه هایی که به تولید و صادرات وارد می شود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج اضافه کرد: انتظار می رود در این زمینه سهمیه ای برای استانی مانند کردستان که مبالغ ارز مورد نیاز تولیدکنندگان آنها در مقابل دیگر استان‌ها ناچیز است، اختصاص دهند.

حسینی با بیان اینکه تولیدکنندگان نباید برای تهیه مواد اولیه موردنیاز واحد خود در نوبت باشند، گفت: واحدهای تولیدی برنامه تولید خود را براساس خرید مواد اولیه تهیه و تنظیم می کنند که این اقدام بانک مرکزی در تاخیر تخصیص ارز به آنها لطمه های زیادی به تولید و صادرات وارد می کند.

وی اظهار داشت: با محدود کردن ترخیص کالاهای وارداتی می خواهند در بازار ارز تعادل ایجاد کنند این در حالی است که کاهش مواد اولیه و تاخیر در تحویل ارز به تولیدکنندگان با شعار جهش تولید منافات دارد.

۵۳ میلیون یورو ثبت سفارش واردات

معاون امور صنایع سازمان صمت کردستان با اشاره به اینکه تایید ثبت سفارش واردات مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز طرح های صنعتی و واحدهای تولیدی از دی ماه ۹۷ به استان ها واگذار شده است، گفت: طی ۶ ماهه نخست امسال مجوز تخصیص ارز ۲۴۴ مورد به مبلغ ۵۳ میلیون یورو در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به تایید رسیده است.

پیمان الماسی اضافه کرد: اولویت نخست برای تخصیص ارز به کالاهای دارویی، خوراکی و غذایی داده شده است و مابقی کالاها هم در نوبت دریافت هستند و دیر یا زود به آنها پرداخت می شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این زمینه با اشاره به اینکه همه تولیدکنندگان کشور با مشکل تخصیص ارز برای واردات مواجه هستند، اظهار داشت: با این وجود بارها لیستی از تولیدکنندگان استان که نیاز به تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و ماشین آلات دارند را در اختیار استاندار قرار دادیم تا شخصا آنرا پیگیری کنند.

دره‌وزمی اضافه کرد: کردستان استانی مرزی است و بیشتر تولیدکنندگان آن تولید صادرات محور دارند به همین دلیل همواره تلاش کردیم ارز مورد نیاز آنها تامین شود تا مشکلی در این حوزه بوجود نیاید.

طی ۶ ماهه نخست امسال میزان صادرات ایران به عراق نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته ولی صادرات از کردستان به اقلیم کردستان عراق افزایش پیدا کرده است.

براساس اعلام اداره کل گمرک کردستان میزان صادرات انجام شده در نیمه نخست امسال در این استان نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته از لحاظ وزنی ۶۷ درصد از نظر ارزش ریالی ۸۲ و از لحاظ ارزش دلاری هم ۱۹ درصد رشد داشته است.

این آمار بیانگر وجود ظرفیت مطلوب صادرات در مرزهای استان کردستان است و تولید کنندگان و تجار این استان در سخت ترین شرایط ممکن در حال کار و تلاش هستند و انتظار دارند به خواسته‌های آنها توجه شود و در تولید و صادرات از آنها حمایت تا راحت تر از موانع ایجاد شده عبور کنند.

برچسب‌ها مرز باشماق نرخ ارز کردستان وزارت صنعت معدن و تجارت تجارت صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرز باشماق نرخ ارز کردستان وزارت صنعت معدن و تجارت تجارت صادرات غیر نفتی مرز باشماق نرخ ارز کردستان وزارت صنعت معدن و تجارت تجارت صادرات غیر نفتی اخبار کنکور مواد اولیه و ماشین آلات اقلیم کردستان عراق ارز حاصل از صادرات تهیه مواد اولیه واحدهای تولیدی تخصیص ارز تولید و صادرات استان کردستان معدن و تجارت سازمان صنعت بانک مرکزی مورد نیاز استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۵۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، محسن سیفی در دیدار با محمدحسن محمدزاده، مدیرعامل شرکت ایران‌خودرودیزل و همچنین دیدار با علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران‌خودرو، ضمن تشریح توانمندی‌های این بانک در زمینه تجربه موفق همکاری و شیوه‌های تخصصی تأمین مالی صنعت خودرو کشور، برای توسعه همکاری و تحقق اهداف منویات مقام معظم رهبری در «جهش تولید با مشارکت مردم» و همچنین کمک به تعمیق داخلی‌سازی و افزایش تولید محصولات این شرکت‌ها اعلام آمادگی کرد.

او توسعه همکاری، تسریع و تسهیل ارائه خدمات مالی نقدی و غیرنقدی و تجربیات ویژه و الگوی موفق بانک برای حل مشکلات تأمین مالی زنجیره تأمین سایر خودروسازان و قطعه‌سازان کشور در بانک صادرات ایران را تشریح و تبیین و کمک به تولید با استفاده از ظرفیت‌های شعب داخلی و خارجی بانک را مورد تاکید قرار داد.

سیفی گفت: «بانک صادرات ایران به عنوان یکی از بانک‌های اصلی کشور، از سال‌های گذشته در کنار خودروسازان کشور بوده و اکثر خودروسازان کشور با بانک صادرات ایران تعامل مناسبی داشته و دارند.»

مدیرعامل بانک صادرات ایران با تاکید بر اینکه بدنه کارشناسی و ارکان بانک، تجربه و شناخت دقیقی از شرایط فعالیت خودروسازان کشور دارند، افزود: «در بخش‌های اعتباری و طرح و برنامه بانک، برای طراحی محصولات ویژه، تجربه‌های موفقی وجود دارد و این شناخت موجب می‌شود که سرعت و کیفیت ارائه خدمات مالی و بانکی به این صنعت روز به روز بهتر شود و امروز با افتخار، همکاری مطلوبی با خودروسازان و قطعه‌سازان کشور داریم.»

محمدحسن محمدزاده، مدیرعامل ایران‌خودرودیزل در این دیدار با استقبال از توسعه همکاری با بانک صادرات ایران، با ارائه اهداف و برنامه‌های این شرکت در سال جاری به تعدد شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت اشاره کرد و گفت: «استفاده از این شرکت‌ها عمق داخلی‌سازی شرکت ایران‌خودرو دیزل را افزایش داده و از این رو میزان ارزبری شرکت نسبت به سایر خودروسازان کمتر است.»

او ویژگی دیگر این شرکت را تنوع محصولات آن برشمرد و افزود: «تنوع محصولات ایران خودرو دیزل از جمله ون، انواع اتوبوس، انواع کشنده، کمپرسی و باری و از جمله بزرگترین سالن تولید اتوبوس خاورمیانه در این شرکت وجود دارد.»

محمدزاده از تولید و فروش اتوبوس برقی داخلی شهری به شهرداری برخی کلان‌شهرهای کشور و همچنین فروش 1000 دستگاه اتوبوس دیزلی به شهرداری‌های کشور خبر داد و بر تداوم تولید و رفع نیازهای مختلف کشور به این محصولات، تاکید کرد.

علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو نیز در نشستی که با اتفاق مدیران ارشد این شرکت با مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران، برگزار شد، از همکاری بانک صادرات ایران طی سال‌های اخیر قدردانی کرد و گفت: باید با تلاش و توسعه همکاری به دنبال حل مشکلات این صنعت و مردم باشیم. او افزود: «بانک صادرات ایران سهم بسزائی در توفیقات مجموعه‌های بزرگ صنعتی دارد و امروز این سهم بیش از سایرین است.»

مدیرعامل ایران‌خودرو با بیان برخی دغدغه‌ها و مشکلات بخش تولید، افزود: «بانک‌ها به ویژه بانک صادرات ایران با وجود محدودیت‌های فراوان، کمک‌های بزرگی و بسیار ارزشمندی به صنعت خودرو کرده‌اند به طوری که اگر این کمک‌ها نباشد، امکان کسب موفقیت‌های بیشتر در این صنعت وجود ندارد.»

محسن سیفی در جریان این دیدارها به اتفاق معاونان شعب، اعتبارات، طرح و برنامه و همچنین مدیران ارشد بانک در حوزه‌های ارز و بانکداری شرکتی، راهکارها و محصولات نوین بانک برای تأمین مالی زنجیره تأمین در صنعت خودرو را ارائه و برای کمک به این صنعت اعلام آمادگی کرد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901281

دیگر خبرها

  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • افزایش ۳۰۰ نفری سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در کردستان
  • اختصاص سهمیه ۳۰۰ نفری بیمه برای کارگران ساختمانی کردستان
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود