Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش رکنا ، تلاش برخی کاربران فضای مجازی برای متفاوت جلوه کردن تا جایی پیش رفته که برخی از آنها به تخلف متوسل شده و تصاویری از نگهداری غیرقانونی گونه‌های جانوری را در شبکه‌های اجتماعی به نمایش می‌گذارند.
اخیرا چشم و هم‌چشمی‌ها میان برخی کاربران فضای مجازی و تلاش آنها برای خاص و متفاوت جلوه کردن در شبکه‌های اجتماعی تا جایی پیش رفته که این کاربران حتی به تخلف هم متوسل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به نمایش گذاشتن تصاویری به همراه عقاب طلایی، بالابان و خفاش توسط یکی از این کاربران، نمونه‌ای از قربانی شدن حیات وحش برای خاص جلوه کردن برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی است.

این کاربر در حالی تصاویر این حیوانات را به اشتراک گذاشته است که نگهداری از آنها جرم محسوب شده و مشمول پرداخت جریمه می‌شود. به عنوان مثال بر اساس مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست، جریمه نگهداری بدون مجوز از عقاب طلایی و بالابان، به ترتیب ۳ میلیون و ۲ میلیون تومان است.

اما این حیوانات چگونه به دست شهرت‌طلبان می‌رسد؟

اغلب گونه‌های جانوری غیربومی از قبیل پرندگان و خزندگان اگزوتیک مانند ایگوانا، انوع پیتون، سوسمارها، لوریس، میمون رزوس و انواع طوطی به صورت قاچاق از پاکستان و کشورهای جنوب شرق آسیا به ایران وارد می‌شوند. گونه‌های بومی مانند عقاب طلایی و بالابان هم یا از طبیعت صید می‌شوند یا به صورت غیرقانونی از باغ‌های وحش و باغ‌های پرندگان خریداری می‌شوند.

متاسفانه عدم نظارت جدی سازمان حفاظت محیط زیست بر وضعیت باغ‌های وحش و باغ‌های پرندگان سبب شده این مراکز برای کسب درآمد بیشتر دست به فروش حیوانات بزنند و به یکی از اصلی‌ترین خاستگاه‌های قاچاق حیات وحش تبدیل شوند. حتی باغ وحش‌هایی که به دلیل موقعیت مکانی نامناسب، بازدیدکننده‌ای ندارند و در نتیجه در جایگاه‌هایی نامناسب با شرایط بهداشت و تغذیه اسفبار از حیوانات نگهداری می‌کنند به جای آنکه با پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست تعطیل شوند به توله‌کشی از حیواناتی چون شیر و سگ و گربه روی آورده‌اند و درآمدشان را از فروش غیرقانونی این حیوانات به متقاضیان تامین می‌کنند.

البته اوایل سال جاری بود که سازمان حفاظت محیط زیست خبر از تشکیل مرکز فوریت‌های سایبری داد و اعلام کرد طی تفاهم‌نامه‌ای که بین پلیس فتا و سازمان حفاظت محیط زیست منعقد شده تخلفات مرتبط با محیط زیست از جمله صید و شکار غیرمجاز، خرید و فروش غیرمجاز گونه‌های جانوری و گیاهی، نگهداری غیرمجاز حیات وحش، تکثیر و پرورش غیرمجاز حیات وحش، حیوان‌آزاری و خرید و فروش غیرمجاز سلاح و مهمات و ادوات شکار و صید در فضای مجازی به طور ویژه توسط این مرکز مورد بررسی قرار خواهد گرفت و متخلفان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. بنابراین و با توجه به اینکه طی ماه‌های گذشته مواردی از شناسایی متخلفان در فضای مجازی توسط این مرکز گزارش شده است، می‌توان به کاهش این قبیل تخلفات امیدوار بود.

اما سازمان حفاظت محیط زیست اگر عزمی راسخ برای جلوگیری از این تخلفات داشته باشد باید پیش از همه برنامه‌ای منظم و دقیق برای نظارت بر باغ وحش‌ها و کنترل تعداد جانوران داشته باشد و در صورت تخلف با این مراکز قاطعانه برخورد قانونی کند.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا رکنا فضای مجازی جرم قاچاق محیط زیست پلیس اخبار حوادث ایران حیوان پلیس حیوانات عقاب عکس فیلم تجاوز ماه خودکشی ایران تلگرام دختر تهران قتل سازمان حفاظت محیط زیست فضای مجازی حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۶۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از ثبت تصاویری از گله بزرگ‌ترین گونه گوزن جنگل‌های هیرکانی در این جنگل‌ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، حمزه عشوری امروز_ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ اظهار کرد: کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود پس از هفته‌ها تلاش شبانه روزی موفق به ثبت تصاویر زیبا از چهار رأس گوزن قرمز (مرال) در ارتفاعات جنگلی این شهرستان شدند.

وی افزود: پایش دوره‌ای و منظم زیستگاه‌ها و همکاری جوامع محلی از مهم‌ترین عوامل افزایش جمعیت این گونه باارزش در استان گیلان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: مرال یا گوزن قرمز یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده و شکار ممنوع در زیستگاه‌های استان گیلان است.

عشوری با بیان اینکه مرال یا گاو وحشی به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند، تصریح کرد: امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه‌ی بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و محیط‌بانان با حضور و تلاش شبانه روزی در جنگل‌ها زیستگاه‌ها را برای حیات وحش امن می‌کنند.

وی ادامه داد: زمان جفت‌گیری مرال‌ها از نیمه دوم شهریور تا نیمه دوم مهرماه انجام می‌شود و چنانچه شرایط برای زادآوری مرال‌ها مناسب نباشد، سبب کاهش زادآوری و به‌هم ریختگی در جمعیت مرال‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: تنوع سرزمینی و ویژگی‌های آب و هوایی، استان گیلان را به تابلوی متنوع و چشم‌نواز از حیات وحش در شمال ایران تبدیل کرده است.

کد خبر 747472

دیگر خبرها

  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد/جای نگرانی نیست
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران