Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم در یادداشتی با اشاره به ناموفق بودن اقدامات آمریکا در قبال ایران نوشت که تحریم های آمریکا نه ایران را به میز مذاکره کشاند، نه نفوذ منطقه ای آن را متوقف کرد و نه فعالیت های هسته ای و موشکی و نظامی تهران را متوقف کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه رای الیوم چاپ لندن در یادداشتی به قلم محمد مصطفی العمرانی با اشاره به تحریم های اخیر آمریکا علیه ایران که 18 بانک ایرانی را شامل شد به تاریخ تحریم های واشنگتن علیه تهران و شکست این تحریم ها پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این یادداشت آمده است که هرکس تاریخ تحریم های آمریکا علیه ایران را دنبال می کند خواهد دید که این تحریک ها بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 و در زمان ریاست جمهوری جیمی کارتر آغاز شد، در اوایل قرن بیست و یکم و در زمان ریاست کلینتون و بوش به دلیل گسترده شدن برنامه هسته ای ایران و حمایت این کشور از حزب الله لبنان تحریم ها افزایش یافت، با روی کار آمدن باراک اوبا این تحریم ها تداوم یافت اما اوباما سیاستی ملایم تر در رابطه با تهران اتخاذ کرد و روابط تهران و واشنگتن نزدیک تر شد تا جایی که ما شاهد امضای توافق هسته ای بودیم. طولی نکشید که دونالد ترامپ روی کار آمد و از برجام خارج شد و شدیدترین تحریم ها را علیه ایران وضع کرد که هدف آن به صفر رساندن صادرات نفت ایران و سپس نشاندن ایران به میز مذاکرات و پذیرش شروط 12 گانه مایک پمپئو بود.

نویسنده می گوید: علیرغم اینکه تحریم های آمریکا آسیب های زیادی به اقتصاد ایران وارد کرد اما این کشور تسلیم تحریم ها و فشارها نشد و سیاست خود در نپذیرفتن مذاکره با واشنگتن را ادامه داد، تمام مسئولان ایرانی از مقامات ارشد آن گرفته تا کوچک ترین مسئول بارها تاکید کردند که با آمریکا مذاکره نمی کنند مگر اینکه واشنگتن به برجام بازگردد و تمام تحریم ها را بردارد.

در ادامه این یادداشت آمده است: ایران به دنبال یافتن گزینه های جدید است و سفر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران به چین در فردای تحریم نشان دهنده این امر است، ظریف تاکید کرد که رایزنی های مثمرثمری در رابطه با ایجاد شراکت راهبردی و فراگیر با همتای چینی خود داشته است و هر دو با یکجانبه گری آمریکا و تلاش این کشور برای ایجاد نظام جهانی تک قطبی مخالفت کردند.

نویسنده تاکید می کند: روی آوردن ایران به چین و روسیه و منتظر ماندن نتایج انتخابات آمریکا و همچنین همکاری اقتصادی با کشورهای همسایه مانند عراق، امارات و ترکیه و دور زدن تحریم های آمریکا برجسته ترین سیاست هایی است که ایران برای مقابله با این تحریم های سخت در پیش گرفته است؛ تحریم هایی که شهروندان ایرانی از آن رنج می برند اما هیچ تاثیری بر پایه های نظام نداشته است.

در این یادداشت آمده است: تحریم های آمریکا همانگونه که در متقاعد کردن ایران به رفتن به میز مذاکرات شکست خورده است در توقف نفوذ منطقه ایران نیز شکست خورده است و بر همپیمانان منطقه ای آن تاثیر منفی نگذاشته است، با وجود اینکه تحریم های آمریکا حمایت های مادی آمریکا از حزب الله لبنان را بسیار کاهش داده است اما فعالیت های این حزب تداوم دارد و وضعیت دیگر هم پیمانان ایران در عراق و یمن نیز همین گونه است و آن ها منابع مالی در داخل کشورهای خود دارند، بنابراین تحریم های واشنگتن نتوانسته است به طور زیادی نفوذ ایران در منطقه را تحت تاثیر قرار دهد زیرا همپیمانان ایران برای سامان دادن اوضاع مالی شان کانال ها و مکانیزم های خود را دارند و ایران آن ها را راهنمایی می کند تا موسسات مالی و تجاری تاسیس کنند و از حمایت های مالی ایران به جز در موارد ضروری و استثنائی بی نیاز شوند.

نویسنده می گوید: تحریم های آمریکا همانگونه که در کشاندن ایران به میز مذاکرات و توقف نفوذ این کشور در منطقه شکست خورده است، در توقف برنامه هسته ای و موشکی و فعالیت های نظامی ایران نیز شکست خورده است زیرا ایران به رزمایش و تولیدات نظامی خود ادامه می دهد و در 22 آوریل گذشته ماهواره نظامی به فضا فرستاد. همچنین ایران به ساخت موشک های کوتاه برد و میان برد خود ادامه می دهد و در تاریخ 8 اوت در یک رزمایش نظامی از موشک بالستیک "قاسم سلیمانی " که برد آن 1400 کیلومتر است و موشک کروز "ابومهدی المهندس" که برد آن 1000 کیلومتر است رونمایی کرد.

وی با اشاره به ساخت دیگر تجهیزات نظامی در داخل ایران می نویسد: ایران برای گسترش برنامه هسته ای خود بودجه خاصی دارد و در هر صورت بودجه نظامی ایران تحت تاثیر تحریم ها قرار نخواهد گرفت و این کشور بعد از رفع تحریم های تسلیحاتی از سوی شورای امنیت به دنبال خرید جنگنده های روسی و سامانه دفاعی اس 400 و صادرات انواع موشک و پهپادی است که خودش تولید می کند.

در این یادداشت آمده است که ایرانی ها به این تحریم ها عادت کرده اند و در دور زدن تحریم های آمریکا و استفاده از شکاف های موجود خبره شده اند، این تحریم ها بر خلاف چیزی که آمریکایی ها توقع آن را داشتند باعث شد بسیاری از مردم ایران بیشتر به نظام حاکم روی بیاورند زیرا آن ها اکنون وضعیت این نظام و فشارهایی که به آن وارد شده است را درک می کنند.

نویسنده در پایان با اشاره به تاثیر منفی تحریم ها بر اقتصاد ایران و همچنین تاثیر منفی کرونا می نویسد: تحریم های آمریکا در تحقق اهداف خود شکست خورد و بهای آن را شهروند ایرانی پرداخت کرد اما نظام ایران فعالیت نظامی و نفوذ منطقه ای خود را ادامه داد، به تلاش های خود برای تقویت روابط راهبردی با چین و روسیه ادامه می دهد، سیطره خود بر بازار عراق و استفاده از آن را حفظ کرد، به همکاری اقتصادی خود با امارات ادامه داد، روابط اقتصادی خود با ترکیه و دیگر کشورهای منطقه را تقویت کرد و اکنون منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست و در آن زمان معلوم خواهد شد که چه اتفاق جدیدی رخ خواهد داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و آمریکا روزنامه رای الیوم تحریم های آمریکا فعالیت هسته ای ایران یادداشت آمده تحریم های آمریکا شکست خورده تحریم ها منطقه ای هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۶۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی

گروهی از وکلای دولت آمریکا با توجه به گزارش‌ها درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه که آن را ناقض قوانین بین‌المللی و قوانین آمریکا تلقی کرده‌اند، خواستار متوقف شدن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی شدند.

به گزارش ایسنا، گروهی از وکلای داخل و خارج از کشور، از جمله، حداقل ۲۰ نفر از آن‌ها که در دولت «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا مشغول به کار هستند، با استدلال این که اقدامات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه مطابق قوانین آمریکا و قوانین بین‌المللی نیست، از رییس جمهور آمریکا خواسته‌اند که کمک‌های نظامی به این رژیم را متوقف کند.

نشریه آمریکایی پالتیکو در این باره گزارش داد: آن‌ها قصد دارند طی روزهای آتی، نامه‌ای به «مریک گارلند» دادستان کل و مشاوران کل در دولت بنویسند و استدلال خود را مطرح کنند. در نامه‌ای که پالتیکو آن را رویت کرده، این وکلا گفته‌اند که اسراییل، احتمالا، قوانین آمریکا، از جمله قانون کنترل صادرات تسلیحات، قانون لیهی، همچنین معاهده‌ ژنو درباره منع حملات نامتناسب علیه جمعیت غیرنظامیان را نقض کرده است.

گروهی که پیش‌نویس این نامه را تهیه کرده‌اند، شامل وکلای فعلی وزارت امنیت کشور و وزارت امور خارجه آمریکا است. این نامه هنوز در مرحله جمع‌آوری امضا است و تا کنون، بیش از ۹۰ وکیل آن را امضا کرده‌اند، از جمله، وکلای وزارت دادگستری، کار و انرژی و وکلای کمیسیون اروپا و بخش خصوصی.

این اقدام، تازه‌ترین نشانه اختلاف نظر در داخل دولت بر سر سیاست خارجی آن در رابطه با رژیم صهیونیستی است. تنظیم این نامه در برهه مهمی انجام شده است، یعنی یک هفته پیش از ضرب‌الاجل ۸ مه انجام شده است؛ کاخ سفید باید تا آن موقع، یک گواهی کتبی به کنگره ارائه کرده و تایید کند که اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی که در آن از تسلیحات عرضه‌شده آمریکا استفاده شده است، ناقض قوانین آمریکا یا قوانین بین‌المللی نیست.

تخریب ساختمان‌ها در پناهگاهی برای فلسطینی‌ها در جبالیا در پی حملات رژیم صهیونیستی در غزه

خبرگزاری رویترز در اوایل هفته گزارش داد که برخی از مقامات ارشد آمریکایی در یادداشتی درون‌سازمانی به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفتند که نسبت به موثق بودن تضمین‌های رژیم صهیونیستی درباره استفاده قانونی از تسلیحات‌ عرضه‌شده آمریکا، شبهاتی دارند. در ماه فوریه نیز بیش از ۸۰۰ مقام رسمی در آمریکا و در خارج از کشور نامه سرگشاده‌ای را در مخالفت با حمایت دولتشان از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه امضا کردند.

وکلای یادشده می‌گویند، کارمندان دولت وظیفه دارند بدون جهت‌گیری‌های سیاسی نابجا مشاوره خود را ارائه کرده و نسب به بمباران کورکورانه این منطقه محاصره‌شده که تلفات زیادی را در میان غیرنظامیان به بار آورده است، حملات علیه کاروان‌های امدادی و بمباران مدارس و بیمارستان‌ها به عنوان موارد تخطی اخطار کنند.

در پیش‌نویس این نامه با اشاره به نتایج نظرسنجی‌ها مطرح شده است که «قانون، واضح و همسو با نظر اکثریت آمریکایی‌هایی است که معتقدند آمریکا باید انتقال تسلیحات به اسراییل را مادامی که از عملیات نظامی خود در غزه دست نکشیده است، متوقف کند.»

خارج کردن جسدی از یک ساختمان در پناهگاهی تخریب‌شده در جبالیا در پی حملات هوایی رژیم صهیونیستی، ۹ اکتبر ۲۰۲۳

این نامه همچنین از وزارت دادگستری آمریکا می‌خواهد که درباره ارتکاب شهروندان آمریکایی عضو ارتش رژیم صهیونیستی به جنایات جنگی تحقیق کند که طبق قوانین آمریکا، تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.

کاخ سفید و وزارت دادگستری هنوز پاسخی به درخواست اظهار نظر در این باره نداده‌اند.

موضوع این نامه، چند هفته پس از تصویب لایحه کمک‌های مالی ۶.۳ میلیارد دلاری کنگره به رژیم صهیونیستی مطرح شده است.

یکی از کارمندان وزارت دادگستری آمریکا که نامه را امضا کرده است، به شرط فاش نشدن نامش در این باره گفت: در لحظه‌ای قرار داریم که دولت آمریکا در حال  نقض قوانین و سیاست خود است. دولت ممکن است با سکوت یا برخی موارد استعفا روبه‌رو شود اما واقعا از حجم نارضایتی و مخالفت نفرات زیرمجموعه بی‌خبر است.»

شمار تلفات جنگ غزه طی حملات کورکورانه رژیم صهیونیستی که بیمارستان‌ها، مساجد، کلیساها و ساختمان‌های مسکونی از آن مستثنی نبوده‌اند، از ۳۴ هزار نفر فراتر رفته است.

افزون بر این، ۸۵ درصد از جمعیت غزه در شرایطی که ۶۰ درصد از زیرساخت‌های حیاطی این منطقه از بین رفته و دسترسی کافی به غذا، آب آشامیدنی و دارو وجود ندارد، از خانه‌های خود آواره شده‌اند.

مذاکرات آتش‌بس میان گروه حماس و رژیم صهیونیستی با میانجیگری شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی ادامه دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • بازداشت و سرکوب گسترده دانشجویان در دانشگاه های بزرگ آمریکا+ فیلم/ جنگ غزه را متوقف کنید
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • جزئیات سناریوی رژیم‌صهیونیستی برای حمله به رفح
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»