Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@13:46:39 GMT

موانع خودمراقبتی افراد در برابر کرونا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۷۴۵۵

موانع خودمراقبتی افراد در برابر کرونا چیست؟

ایسنا/اصفهان نتایج یک پژوهش از سوی محققان اصفهانی نشان می‌دهد که موانع خود مراقبتی در برابر بیماری کووید ۱۹، شامل ۶ طبقه اصلی موانع اجتماعی، روان‌شناختی، مذهبی، سیاسی و مرتبط با حاکمیت، مرتبط با سلامت و موانع اطلاعاتی است.

از اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹، شیوع یک بیماری ویروسی جدید به نام کووید-۱۹ در ووهان چین نگرانی‌های بسیاری ایجاد کرد و در حال حاضر این بیماری با حدود ۲ درصد مرگ‌ومیر تقریباً تمام کشورهای جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری ویژگی‌هایی ازجمله قدرت انتقال سریع، افزایش شیوع در برهه زمانی کوتاه، دوره نهفتگی گسترده و همچنین قابلیت ابتلای همه گروه‌ها به‌ویژه افرادی که ایمنی ضعیف‌تری دارند، جامعه جهانی را نگران کرده است.

به گزارش ایسنا، ویروس کرونا با شیوع غافلگیرانه و گسترده، پیامدهای زیانباری بر جامعه و مردم داشت. در مطالعه‌ای که توسط محمود کیوان آرا، نسرین شعربافچی زاده، مجید جنگی و  راحله سموعی محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد، در قالب یک مطالعه کیفی به بررسی و شناسایی «موانع خود مراقبتی برای پیشگیری از شیوع کووید-۹۱ از دیدگاه متخصصین سلامت و مردم» پرداختند.

در این پژوهش بیماری کووید ۱۹ که از دسامبر سال گذشته میلادی در جهان ظهور پیدا کرد، نمونه بیماری مورد بررسی انتخاب و به ‌صورت ترکیبی از مطالعه کیفی و کمی مورد بررسی قرار گرفت و با هدف شناسایی موانع خود مراقبتی برای پیشگیری از شیوع کووید-۱۹ از دیدگاه متخصصین و مردم تحقیق انجام شد.

در بخش کیفی این مطالعه، بحث گروهی متمرکز با اعضای هیات علمی و مدیران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مصاحبه غیرحضوری با مردم انجام و سپس بر مبنای داده‌های استخراج‌شده، پرسشنامه ۴۰ سؤالی روایی و پایایی تائید شده (آلفای کرونباخ ۰.۹۰) طراحی و تعداد ۱۰۵۶ نفر از مردم ایران از طریق شبکه‌های اجتماعی طی ۴ روز نظرسنجی شد.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که «موانع خود مراقبتی شامل ۶ طبقه اصلی موانع اجتماعی، روان‌شناختی، مذهبی، سیاسی و مرتبط با حاکمیت، موانع مرتبط با سلامت و موانع اطلاعاتی است.»

بر اساس یافته‌های این مطالعه، ۶ مانع مشارکت مردم در خود مراقبتی برای پیشگیری از کووید ۱۹ شناسایی شد که از بین موانع، بیشترین میانگین نمره به عوامل سیاسی مدیریتی مربوط بود که تأخیر در اقدام به‌موقع و تصمیم‌گیری متناقض مسئولان، عدم یکپارچگی و وحدت رویه مسئولان، عدم اقدام طبق دستورالعمل استاندارد، ناچیزانگاری اولیه بیماری و برخی موارد مشابه ازجمله این عوامل هستند.

زنان و افراد دارای تحصیلات بیشتر، نمره خود مراقبتی بیشتری دارند

یافته‌های دیگر این مطالعه نشان داد که میانگین نمره خود مراقبتی حاصل خودارزیابی و گزارش شرکت‌کنندگان نسبتاً مناسب بود و زنان و افراد دارای تحصیلات بیشتر، نمره خود مراقبتی بیشتری کسب کردند، اما خود مراقبتی برحسب وضعیت تأهل و نوع شغل متفاوت نبوده است. در این مطالعه مسئولیت‌ها در شرایط فعلی مقابله با ویروس کرونا بررسی و نشان داده شد که زنان و افراد دارای تحصیلات بیشتر رفتار حفاظتی و سازگاری بیشتری در پاندمی داشته‌اند.

به نظر می‌رسد زنان بیشتر مسئولیت مراقبت از خانواده را پذیرا باشند و هشدارهای مراقبتی را بیشتر دنبال می‌کنند. میزان تحصیلات نیز اصولاً از دو جنبه دسترسی بیشتر افراد تحصیل‌کرده به یافته‌های مبتنی بر شواهد و احتمال برخورداری بیشتر از تعاملات اجتماعی معتبر، رفتارهای مراقبتی را می‌تواند افزایش دهد.

محققان این پژوهش البته تاکید کردند که در مطالعه حاضر، نظرسنجی در محیط شبکه‌های اجتماعی انجام شد، بنابراین احتمال شرکت در نظرسنجی برای افرادی که امکانات بهتری به این شبکه‌ها داشتند بیشتر بود که باید در تعمیم نتایج احتیاط کرد.

این پژوهشگران در نهایت نتیجه گیری کردند که «برای مقابله با بحران لازم است از طریق مدیریت واحد و یکپارچه اقدام شود تا اطلاع‌رسانی و اعلام‌ها، شفاف و هماهنگ باشد و مردم با اعتماد و امنیت، به هشدارها توجه کنند. ضمن اینکه برای تصمیمات مهم همگانی، از پروتکل‌های استاندارد و متناسب با شرایط بحران و جامعه استفاده شود. به‌ عنوان نمونه برای بزرگ‌ترین نگرانی مردم که مشکلات معیشتی است، برنامه‌ریزی شود. مردم نیز برای برخورداری از رفتار اجتماع‌محور، نوع‌دوستانه و خیرخواهانه باید تحت آموزش‌های لازم و سیاست‌های تشویقی قرار گیرند تا زمینه مقابله مفیدتر با شرایط بحرانی فراهم شود.»

نتایج این پژوهش در دوره سی‌ام شماره ۱۸۹ مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران چاپ شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس خودمراقبتي من ماسک میزنم کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۷۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!

دریافت مالیات بر دستِ داریوش بزرگ شکل گرفته و بعد‌ها در دوران انوشیروان دادگر بازنگری و به‌روزرسانی شده، اما همواره در حدود ده درصد عایدی سالانه وتنها جوامع برده‌دارِ غربی در حد سی تا پنجاه و گاه هفتاد درصد مالیات می‌ستانده‌اند.

به گزارش عصر ایران، کارگروه اجتماعی و سلامت حزب مهستان ایران دربارۀ آنچه «افزایش مهارگسیختۀ مالیات‌ها» خوانده در نامه‌ای سرگشوده به وزیر امور اقتصادی و دارایی نکات متفاوتی را مطرح کرده است.

اگر چه افزایش اتکای بودجه دولت به درآمد‌های مالیاتی را یک موفقیت برای دولت می‌داند، اما از آنجا که نه بین انواع مالیات‌دهندگان نسبت عادلانه برقرار است و نه گاه نسبت مالیات پرداختی به درآمد چنین است و نیز در استقبال از کنش گری یک حزب در عصر رکود جامعه مدنی متن این نامۀ سرگشوده را منتشر می‌کند خاصه این که نکات تاریخی ایران‌گرایانه هم در متن پررنگ است:

با سلام و احترام. با نزدیک شدن به خردادماه و موعد پرداخت مالیات نکته‌های زیر را به عرض می‌رسانیم:

۱. خود نیک می‌دانید که وضعیت کنونی اقتصاد کشور، که در عین افزایش قیمت‌ها شاهد کاهش رشد اقتصادی هستیم و اقتصاددانان به آن رکود تورمی می‌گویند، با افزایشِ بی‌منطقِ مالیات ــ جدا از تالی‌های فسادآور هم‌چون افزایش خدمات، کالا‌ها و ویزیت‌ها یا فرار مالیاتی یا افزایش رشوه و زدوبند ــ در طول زمان به فرار بیشترِ کارآفرینان، افزایش نرخ بیکاری و باز بدتر شدنِ اقتصاد خواهد انجامید و این چرخه‌ی معیوب را، در سالی که «جهش تولید با مشارکت مردم» نامیده شده است، شدیدتر خواهد نمود.

۲. دریافت مالیات و افزایش سالانه‌ی آن باید بر مبنای خرد و عدالت باشد که به نظر نمی‌رسد هیچ کدام از مبانی حقوقی و اقتصادی در این شرایطِ رکود تورمی در نظر گرفته شده باشد.

برای نمونه، دریافت بالاترین ضریب از پزشکان (۳۵ درصد) در میان مشاغل، جدا از آن‌که تبلیغی منفی برای دانش‌اندوزی خواهد بود و به دل‌سرد کردنِ این قشر فرهیخته و خروج بیشترشان از کشور آن‌هم در حالی که آمار این خروج در سال‌های اخیر به سطحی دهشت‌ناک رسیده می‌انجامد، آیا فشار بیشتر به مردمی را در پی نخواهد داشت که در زیرِ بدترین وضعیت اقتصادی کشور در دهه‌های گذشته قرار دارند؟ و آیا از نگاه دولتی که پی‌جویِ «ایران قوی» و «عدالت‌خواهی» است شایسته نیست که با نظارتی دقیق بر تعرفه‌ی خدمات، هزینه‌ی کالا‌ها و نیز ویزیت‌های پزشکان... اگر نمی‌تواند از آن‌ها بکاهد دست‌کم آن‌ها را ثابت نگاه دارد به جای آن‌که بر میزان مالیات بیفزاید و در این وضعیت آشفته به اندیشه‌ی بهره‌برداری خودش باشد و کسری درآمدِ سیستم مدیریتی ناکارآمدش را، به جای بازنگری سیاست‌های کلانش، از این راه جبران نماید؟

۳. افزایش مهارگسیخته‌ی مالیات‌ها در شرایط کاهش سطح درآمدی و نحوه‌ی برخورد اداره‌ی مالیات در کنار تعامل دیگر سازمان‌های ذی‌ربط نشانه‌ی خوبی از کارآمدی نهاد متبوع و زیر دست شما نیست، هم‌چنان که خبری از این سخت‌گیری بر روی بزرگ‌ترین نهاد‌های اقتصادی کشور وجود ندارد. شفاف‌سازی شما در این زمینه مایه‌ی امتنان است، نیز وزیر محترم بهداشت، آن‌هم در سالی که مشارکت مردم مورد طلب است، تا نسبت به چگونگی هزینه‌کردِ سهم یک‌نهمِ مالیات‌ها و عوارض وصولی موضوع ماده‌ی ۷ و بند‌های الف و ب ماده‌ی ۲۸ قانون مالیات ارزش‌افزوده، که می‌بایست به حوزه‌ی سلامت اختصاص یابد، گزارش دهند و به این ترتیب، پزشکان محترم از چگونگیِ تأثیر خود بر آبادانی کشور آگاه شوند.

۴. گفتنی است، دریافت مالیات که از نوآوری‌های تمدن ایرانی بوده و نخستین شکل استانده (استاندارد) و فراگیر آن بر دستِ داریوش بزرگ شکل گرفته و بعد‌ها در دوران انوشیروان دادگر بازنگری و به‌روزرسانی شده است همواره در حدود ده درصد عایدی سالانه‌ی افراد بوده، آن‌هم به شرط رونق زندگی و شرایط کلی جامعه که در آن زمان بیشتر معطوف به آب‌وهوا یا جنگ بوده است؛ و شایسته‌ی توجه است که در همین حد و اندازه ــ زیرِ نامِ زکات ــ به دوران اسلامی هم رسیده است و در تاریخ تنها جوامع برده‌دارِ غربی بوده‌اند که در حد سی تا پنجاه و گاه هفتاد درصد مالیات می‌ستانده‌اند که در واقع معادلِ همان رویه‌ی پیشین‌شان، یعنی غارتگری، بوده است.

از این رو، خواهشمندیم هر چه سریع‌تر جلوی این بی‌داد گرفته شود و برای اصلاح قوانین مربوط و اجرای صحیح و درست آن از برای ایجاد امنیت و آسایش مردم و کارآفرینان کشور اقدام گردد. در آن صورت (عادلانه و منطقی بودن مالیات و شفاف بودن هزینه‌کردها) هم مردم با آن همراهی خواهند داشت و هم امید به بهبود اقتصاد بیشتر خواهد شد، در حالی که بر خلاف این رویه هم امنیت روانی و آسایش جامعه به خطر می‌افتد و هم پایداری نظم موجود.

دیگر خبرها

  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • پارسا پیروزفر یا جواد عزتی؟ | تماشاگران مست عشق، ۵ برابر بیشتر از تمساح خونی
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • رمز‌های عبور‌امن سدی مقابل هکر‌ها
  • چرا فنلاند شادترین کشور دنیاست؟