Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:13:03 GMT

مشاهده بیماری زنگ سفید خاجیان در مزارع مرودشت

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۴۱۰۷۷

مشاهده بیماری زنگ سفید خاجیان در مزارع مرودشت

ایسنا/فارس مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی مرودشت از مشاهده بیماری زنگ سفید خاجیان در مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: این بیماری بصورت سیستمیک بروز می‌کند و آلودگی ناشی از آن منجر به ناهنجاری رشد کلی برگ و ساقه و عقیمی گل یا گل آذین‌ها می‌شود.

طاهره امیری افزود: این بیماری عمدتا بر روی گیاه خرفه شناسایی شده و در سایر گیاهان خانواده شب بو (خاجیان ) از جمله شاهی، ترب، کلم، منداب و کیسه کشیش وتاج خروش وحشی شناسایی نیز گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، به گفته او، قارچ عامل بیماری  Albugo candida  است که به صورت جوش‌های سفید رنگ پر شده با اسپورانژیوم رو و پشت برگ، ساقه و بخش های گل دهنده ظاهر می‌شود.

مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی مرودشت خاطر نشان کرد: اسپورهای عامل بیماری از طریق باد، باران، حشرات و اسپور های معلق موجود در هوا منتقل می‌شود.

امیری با بیان اینکه مبارزه شیمیایی علیه این بیماری مقرون به صرفه نیست، عنوان کرد: از بین بردن علف‌های هرز خصوصا خردل وحشی و دیگر گیاهان هم خانواده کلم، بقایای گیاهی آلوده و رعایت تناوب  زراعی در کنترل و تقلیل شدت بیماری موثر است. 

او با بیان اینکه شخم عمیق پس از برداشت، کنترل علف‌های هرز، تناوب طولانی مدت و  توجه به تاریخ کشت در کنترل بیماری موثر است، افزود: سموم مسی و یا سم تیلت به منظور جلوگیری از توسعه بیماری مفید توصیه می‌شود.

این کارشناس در خصوص مدیریت آبیاری مزارع آلوده نیز بیان کرد: از آنجا که خیس شدن طولانی مدت برگ‌ها زمینه بروز بیماری را فراهم می‌کند، آبیاری در اواخر روز به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

امیری با تاکید بر اینکه  مصرف بیش از حد کودهای نیتروژنه (اوره) بیماری را تشدید می‌کند، یادآور شد:  در نظر گرفتن یک برنامه غذایی متعادل و کابرد کودهای فسفره و پتاسیمی به شکل خاکی و یا محلولپاشی برگی زمینه بروز بیماری را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد و حجم قابل توجهی از تولیدات زراعی خصوصا غلات توسط کشاورزان این شهرستان تولید می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مزارع کشاورزی مرودشت بیماری گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۱۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند گفت: امسال برای نخستین‌بار ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع آبی و دیم شهرستان نهاوند برداشت می‌شود.

توکل آبشناس در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای نخستین‌بار ۳۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی آبی و دیم شهرستان نهاوند، امسال به کشت هفت نوع گیاه دارویی اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد: بیش از ۳۲۰ تن انواع گیاهان دارویی در مزارع آبی و دیم این شهرستان برداشت می‌شود که همه این محصولات ارزش صادرات دارند و پیش‌بینی می‌شود بیش از یک میلیون دلار ارزآوری به استان و شهرستان داشته باشد.

آبشناس اضافه کرد: به منظور جلوگیری از تعرض به عرصه‌های منابع طبیعی، مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی و ترویج کاشت محصولات کم‌آب‌بر، امسال برای نخستین بار برخی از کشاورزان نهاوندی گیاهان دارویی کاشته‌اند.

وی در ادامه به افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند اشاره کرد و گفت: کشت دانه‌های روغنی کلزا به عنوان گیاهی دارویی، کم‌آب‌بر و ضروری برای تولید روغن امسال در شهرستان نهاوند دو برابر شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند تأکید کرد: امسال ۶۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافته که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی کم‌آب‌بر بودن، قرار گرفتن در تناوب با کشت گندم، داشتن قیمت تضمینی خرید از سوی دولت و مفید بودن برای تغذیه زنبورعسل را از جمله مزایای کشت کلزا عنوان کرد.

آبشناس با اشاره به اینکه محصول کلزا همه ساله در پاییز کشت و در خرداد برداشت می‌شود، یادآور شد: از سیاست‌های اصولی جهادکشاورزی ترویج کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند کلزا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • ۲ هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات در آذربایجان غربی مبارزه شد
  • ۵۰ شعبه آماده ‌اخذ آرای مردم رامشیر در دور دوم انتخابات
  • آیین تجلیل از معلمان نمونه مرودشت برگزار شد
  • بارش تگرگ به باغات و مزارع شهرستان پاوه خسارت وارد کرد
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در فاروج