Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا سلیمی، در نشست خبری که در استودیو سلامت وزارت بهداشت و به مناسبت روز جهانی بیهوشی برگزار شد، ضمن تبریک به همکاران بیهوشی کشور، اظهار کرد: در حال حاضر ۶ هزار متخصص بیهوشی در نقاط مختلف کشور فعال هستند. مردم معمولاً متخصصین بیهوشی را برای کار در اتاق عمل می شناسند، اما از این تخصص در اورژانس و بخش های مراقبت ویژه تا حد زیادی استفاده می شود تا جاییکه پس از شیوع کرونا بیماران بدحال مبتلا به این ویروس توسط همکاران من در بخش های مراقبت ویژه مراقبت می شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه متخصصین بیهوشی بیشترین درگیری را با بیماران بدحال کرونایی داشتند، اظهار کرد: میزان ابتلا به ویروس و شهادت در میان متخصصین بیهوشی بسیار بالاست. تا جاییکه ۱۳ شهید از متخصصان بیهوشی داشته ایم. روز گذشته طی مراسمی به بزرگداشت این شهدا پرداخته و تمبر یادبود اختصاصی از این شهدا را چاپ و رونمایی کردیم.

وی افزود: با توجه به آمار ابتلا و مرگ و میر بالا به واسطه کرونا در متخصصین بیهوشی، از روز گذشته کمیته‌ای تشکیل شده است تا علت و چرایی این موضوع را مشخص کنیم. امیدواریم از این به بعد درگیری کادر درمان کاهش یابد و مرگ و میر در میان پرسنل درمانی به ویژه متخصصان بیهوشی کم شود.

با خلا جدی متخصصین بیهوشی در آینده روبرو خواهیم شد

سلیمی در پاسخ به سوالی درباره طریقه جذب دانشجویان پزشکی به رشته بیهوشی، تصریح کرد: سالانه حدوداً ۲۹۰ تا ۳۰۰ متخصص بیهوشی به این جامعه اضافه می شود، البته سال گذشته علیرغم آن که ظرفیت پذیرش دستیاران رشته بیهوشی افزایش پیدا کرد، اما استقبال از این رشته کاهش یافته است و بیم آن می رود که امسال نیز با این مشکل مواجهه باشیم. در شرایطی که باید برای صندلی های این رشته رقابت وجود داشته باشد، اما به دلایل مختلفی مانند سختی کار زیاد و درآمد کم تقاضای دانشجویان برای این رشته کم است. این نگرانی وجود دارد که اگر تمهیدات جدی انجام نشود در بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ سال آینده با خلا جدی متخصصین بیهوشی رو به رو باشیم.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه متخصصین بیهوشی کار مراقبت ویژه بیماران بدحال در آی سی یوها را برعهده دارند، افزود: همکاران من از این منظر در معرض خطر هستند، البته تا این لحظه تمامی بیماران مبتلا به کرونا بدون هیچ تبعیضی در بخش های مراقبت ویژه بستری شدند؛ اما این کار به قیمت کار ۱۲۰ درصدی برای همکاران من است. در حالی که در شرایط عادی باید پرسنل رزرو برای این بخش ها داشته باشیم در ماه های اخیر از تمام ظرفیت خود برای ارائه خدمات استفاده کردیم که این موضوع به تدریج سبب فرسودگی و خستگی کادر درمان شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کمبود نیروی انسانی مشکل اصلی ماست؛ زیرا خستگی کادر درمان ممکن است سبب شود کیفیت خدمات کاهش یابد. از طرف دیگر همکاران من به لحاظ مالی نیز نیازهایی دارند که باید این انتظارات تامین شود. طبیعی است که نسبت به سایر کشورها در زمینه تجهیزات و منابع وضعیت مناسبی داریم. اما نباید این تصور وجود داشته باشد که منابع و تجهیزات ما نامحدود است. بنابراین باید برای روزهای آینده چاره اندیشی کرد.

رییس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران در پاسخ به سوالی در خصوص پیش بینی وضعیت بیماری پس از تعطیلات پیش رو، گفت: هر اتفاقی مانند یک تعطیلات طولانی می‌تواند تاثیر مستقیمی در مبتلایان به کرونا داشته باشد. معمولاً بازتاب این رفتارها دو تا سه هفته بعد در آمار مشخص می‌شود. ما در حال حاضر از تمام ظرفیت خود استفاده می‌کنیم و جایی برای افزایش این ظرفیت نداریم. از هم میهنان خود می‌خواهیم بحث را جدی گرفته و نگذارند همه گیری کرونا برایشان عادی شود. در این زمینه بهتر است از رفتارهای پرخطر و سفرهای غیر ضروری خودداری کند.

وی در ادامه سخنان خود درباره میزان ابتلا به کرونا در کشورمان اظهار کرد: اگر آمار رسمی را ملاک قرار دهیم مرگ و میر در ایران جزو کشورهای رده بالا قرار می گیرد و به دنبال آن میزان مرگ و میر در کادر درمان نیز نسبت به سایر کشورها بالاست. این موضوع جای تامل دارد و بهتر است به شکلی علمی در این خصوص اظهار نظر شود. عوامل مختلفی می تواند در بالا بودن میزان مرگ و میر در کشورمان موثر باشد به عنوان مثال شاید عدد حقیقی میزان ابتلا به کرونا بالاتر از اعداد اعلام شده باشد که این موضوع نیز به ملاک های شناسایی بیماران بازمی گردد؛ گاهاً افراد کم علامت یا تست نمی دهند و یا در خانه بهبود پیدا می کنند. همچنین بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند بدحال بوده و این طبیعی است که میزان مرگ و میر در این طیف بالا باشد. در هر حال این موضوع باید ریشه یابی شود تا بتوانیم روی آن کار کنیم. اما مهمترین نکته در هر شرایطی پیشگیری از ابتلا به بیماری است. اگر می بینیم کشوری توانسته در کنترل بیماری موفق شود به آن علت است که در بحث پیشگیری سرمایه گذاری کرده است.

وی با اشاره به اینکه در شرایط کرونا سایر اعمال جراحی مانند سزارین و غیره همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: این افراد نیز نیازمند استفاده از تخصص بیهوشی هستند. نکته مهم آن است که در شرایط کرونایی بیهوشی نیز پروتکل خاص خود را دارد که کار را سخت تر می‌کند. این در حالی است که فردی که قرار است عمل شود ممکن است مبتلا یا ناقل کرونا باشد که این موضوع برای او و پرسنل درمانی می‌تواند خطر آفرین باشد.

سلیمی با اشاره به این که در حال حاضر یافتن تخت خالی برای بستری بیماران بسیار سخت است، گفت: شاید در ظاهر می بینیم که تخت فراهم می‌شود اما باید دید که برای تهیه آن تخت چه مشکلاتی را پشت سر می گذاریم.

معاون سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه همه گیری کرونا یک مشکل چند وجهی است، ادامه داد: کرونا ابعاد مختلف امنیتی، اجتماعی و اقتصادی دارد. در بعد درمان و پزشکی سازمان نظام پزشکی کشور به عنوان یک ارگان کمکی همواره برای کمک به وزارت بهداشت و ستاد کرونا اعلام آمادگی کرده است. البته ما هیچگاه منتظر درخواست نیستیم و به طور مستقل هم در فعالیت های مطالعاتی و کارشناسی فعالیت می‌کنیم و نظر مستقل و روشن خود را اعلام می کنیم. به عنوان مثال، نظر مستقل سازمان نظام پزشکی را در مورد بازگشایی مدارس شاهد بودید. البته تصور ما این است که تاکنون از ظرفیت کامل سازمان نظام پزشکی در حلقه های تصمیم گیری استفاده نشده است.

معاون سازمان نظام پزشکی افزود: در مورد بازگشایی مدارس موضعمان را مشخصاً اعلام کردیم که براساس پژوهش های صورت گرفته مشخص بود که برگزاری کلاس های حضوری نیاز به الزاماتی دارد که بدون داشتن این الزامات ممکن است مشکلاتی در زمینه بیماری به وجود آید. بنابراین، پیشنهاد ما ترکیب حضوری و مجازی مدارس به شرط تامین سلامت دانش آموزان بود.

رییس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران با اشاره به مشکلات متخصصان بیهوشی در بیمارستان ها، اظهار کرد: در بسیاری از بیمارستان ها حتی محل استراحت مناسب و تهویه مناسب وجود ندارد. امیدواریم با اختصاص بودجه بیشتر هم این مشکلات رفع شود و هم همکاران بیشتری در بخش های مراقبتی ویژه به کار گرفته شوند تا ما کمتر شاهد از دست دادن این سرمایه های ملی باشیم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه تامین داروهای بیهوشی بیان کرد: زنجیره تامین داروهای بیهوشی از آن جایی که مورد استفاده آن معمولاً در بخش های بیمارستانی است مطمئن است و نظارت کافی برای تامین این داروها صورت می گیرد و بسیار به ندرت پیش می آید که برند داروی بیهوشی خاصی ما را با چالش مواجهه کنند.

رییس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه کرونا، ویروسی است که تمام قسمت های بدن را درگیر می کند، گفت: معمولاً بیماران با حال بد به ما مراجعه می کنند و در زمینه استفاده از داروهای بیهوشی، آرامش بخش و غیره با توجه به شرایط بیمار تصمیم گیری خواهیم کرد. درگیری های مغزی ناشی از کرونا که سبب کاهش هوشیاری شود، چندان شایع نیست و کم پیش می آید بیمارانی با چنین شرایطی به ما مراجعه کنند.

کد خبر 5048357

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا سلیمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شیوع کرونا ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سیما سادات لاری آمار کرونا علیرضا زالی سازمان بیمه سلامت تغذیه واکسن آنفلوانزا اپتومتری کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران سلامت روان بیمارستان سازمان نظام پزشکی متخصصین بیهوشی بخش های مراقبت مراقبت ویژه مرگ و میر حال حاضر همکاران من کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۱۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص شگفت‌انگیز پوست موز

همه ما از خاصیت میوه‌ها و سبزیجات برای جسم و جان آگاه هستیم. اما آیا می‌دانستید پوست میوه‌ها و سبزیجات حتی از گوشت آن‌ها سالم ترند. پوست موز نیز دارای خاصیت بسیار برای سلامت بدن و پوست است.

به گزارش همشهری آنلاین؛ به گفته متخصصان، پوست موز بسیار مغذی و سرشار از فواید است. در این مطلب به برخی از فواید پوست موز نگاهی انداخته‌ایم.

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد: مشخص شده که پوست موز سرشار از پلی فنول‌ها، کاروتنوئید‌ها و سایر آنتی اکسیدان‌ها است که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد سرطان زا محافظت می‌کند. مصرف بیشتر پوست موز می‌تواند سطح آنتی اکسیدان را افزایش داده و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

افسردگی را کاهش می‌دهد: ویتامین B ۶ و محتوای بالای تریپتوفان موز می‌تواند به بهبود برخی از علائم افسردگی و سایر اختلالات خلقی کمک کند.

کلسترول را کاهش می‌دهد: پوست موز دارای فیبر‌های محلول و نامحلول است که باعث کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبیدن کلسترول به دیواره رگ‌ها می‌شود. این خاصیت پوست موز به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

برای چشمان خوب است: پوست موز برای چشم مفید است و احتمال ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد. گفته می‌شود قرار دادن آن روی چشم به کاهش پف کردگی کمک می‌کند. همچنین، لایه برداری با موز به روشن شدن حلقه‌های تیره زیر چشم و کاهش ظاهر خطوط ریز کمک می‌کند.

یبوست را برطرف می‌کند: موز سرشار از فیبر است و به حرکات منظم روده کمک می‌کند. فیبر به رشد باکتری‌های خوب در روده کمک کرده که باعث تقویت هضم می‌شود و روده را سالم نگه می‌دارد.

دندان‌ها را درخشان می‌کند: به گفته متخصصان، مالیدن پوست موز به دندان‌ها یک دقیقه در روز به مدت یک هفته می‌تواند به درخشندگی دندان کمک کند. موز سرشار از پتاسیم و منیزیم است و در صورت تماس با دندان مواد معدنی آن جذب مینا شده و دندان‌ها را سفید می‌کند.

جوش‌ها را درمان می‌کند: اگر از جوش‌های روی صورت‌تان خسته شده‌اید و این جوش‌ها شما را اذیت می‌کنند، به سادگی شروع به مالیدن پوست موز روی صورت خود کنید و در عرض یک هفته تفاوت را مشاهده کنید. پوست موزبه کاهش التهاب در پوست کمک می‌کنند و همچنین سرشار از فنولیک است که مملو مواد ضد میکروبی برای درمان جوش و آکنه است.

درد را کاهش می‌دهد: بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، پوست موز سرشار از ترکیبات فعال زیستی مانند کاروتنوئید‌ها و پلی فنول‌ها است. پوست موز همچنین سرشار از خواص ضد التهابی است و به کاهش درد بدن کمک می‌کند.

از پوست در برابر اشعه فرا بنفش محافظت می‌کند: پوست موز سرشار از ترکیبات زیست فعال مانند فنولیک‌ها، فلاونوئیدها، تانن‌ها، کاروتنوئید‌ها و آلکالوئید‌ها است که به جلوگیری از رادیکال‌های آزاد و همچنین محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • استقلال در جست‌وجوی یک آمار ویژه با دروازه‌بان دوم
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت