Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه عراق گفت قاهره در تمام زمینه ها در کنار بغداد است و هماهنگی سه جانبه میان اردن، مصر و عراق زمینه های مختلفی را در برمی‌گیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، احمد الصحاف سخنگوی وزارت خارجه عراق که با خبرنگار رسانه روسی اسپوتنیک هنگام حضور در قاهره به همراه فوادحسین وزیر خارجه عراق، گفتگو می کرد، اظهار داشت : هماهنگی روسی عراقی شاهد تحولات مهمی در برهه آتی خواهد بود، همچنانکه عراق همکاری خود را با تمام کشورها تقویت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراق|ورود فواد حسین به قاهره؛ شرکت در نشست مشترک با مقامات مصر و اردن

وی در خصوص گامهای آتی در زمینه همکاری سه جانبه میان اردن، عراق و مصر گفت : همکاری سه جانبه میان بغداد، امان و قاهره مبتنی بر سازوکارهای ملی در تمام زمینه هاست و امیدواریم نشست جدید در سطح سران سه کشور در سه ماهه اول سال آینده میلادی در بغداد برگزار شود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این نشست به میزبانی بغداد برگزار می شود و تاکیدی بر سازوکار هماهنگی میان سه کشور و انعطاف پذیری در خصوص تمام پرونده هایی است که در راستای خدمت به مردم سه کشور به ویژه در زمینه سرمایه گذاری، انرژی، بهداشت، آموزش و برق قرار دارد.

الصحاف درباره اقدامات عراق برای مقابله با نقض مستمر حاکمیت این کشور از سوی ترکیه اظهار داشت : راه حل سیاسی و گفتگوی دیپلماتیک دو شیوه ممکن برای پایین کشیدن فتیله بحران و کاهش تنش است، گفتگو میان بغداد و آنکارا ازطریق کانالهای مختلف همچنان ادامه دارد.

ما معتقدیم که چالش تروریسم همچنان در سطح منطقه وجود دارد، اولویت دولت عراق بر رویارویی با باندهای تروریستی و تکفیری مبتنی است، ما در شیوه های هماهنگی و ارتباط، اولویت عدم تغییر استراتژی مقابله با تروریسم و تامین امنیت نوار مرزی بین ترکیه و عراق و هماهنگی و گفتگو و تعامل بر اساس اصول همجواری را نشانه های ممکن و واقعی می بینیم.

سخنگوی وزارت خارجه عراق درباره همکاری امنیتی میان بغداد، امان و قاهره و ابعاد این هماهنگی گفت : سازوکار هماهنگی سه جانبه در سایه در نظر گرفتن حاکمیت این کشورها و منافع ملی آنها و متکی به منافع مشترک و برابر میان سه کشور(عراق، اردن و مصر) است و شاخص های متعددی درباره فعالیت سیاسی و دیپلماتیک و حمایت از ابتکارعمل های عراق و حضور عراق در سطح محافل بین المللی وجود دارد.

وی افزود عراق پساداش تروریستی به استفاده از شرکتهای فعال در زمینه بازسازی و بخشهای دولتی در اردن و مصر چشم دوخته است. علاوه بر آن، تمام دیدارهایی که وزیر خارجه عراق با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور و مصطفی مدبولی نخست وزیر مصر، احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب و سامح شکری وزیر خارجه مصر انجام داد، تاکید می کند که قاهره در تمام زمینه ها در کنار بغداد است تا عراق جایگاه خود را در تمام پرونده ها بازیابد.

الصحاف درباره روابط عراق با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گفت : عراق همچنان به هماهنگی و ارتباط با شورای همکاری ادامه می دهد، پیشتر وزارت خارجه عراق از گامهای پیشرو در خصوص پروژه اتصال خطوط انرژی خبر داده بود که از حمایت ایالات متحده آمریکا برخوردار است.

وی افزود عراق در راستای تقویت شراکت و همکاری استراتژیک چند وجهی حرکت می کند که مبتنی بر اصل حوزه های اقتصادی متنوع است به طوری که تعدد شراکتها و حوزه های اقتصادی برای دولت عراق فرصتی برای اجرای برنامه دولتی خود فراهم می کند و به نوبه خود بر خدمات رسانی به شهروندان و بازسازی مناطقی که از حضور و اقدامات باندهای تروریستی داعش متضرر شد، تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

الصحاف افزود به طور خاص در این زمینه به پادشاهی عربستان سعودی اشاره می کنم که تفاهماتی در بالاترین سطوح از طریق شورای هماهنگی مشترک میان دو کشور وجود دارد و یادداشت های تفاهم متعددی در تمام زمینه ها منعقد شد، روابط در سطح همکاری و پشتیبانی، مبادله تجارب همسو با ماهیت چالشها و فرصتهای مشترک میان ریاض و بغداد ادامه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه عراق درباره وضعیت سیاسی در داخل این کشور و تاثیر آن بر جامعه و شهروندان گفت : وضعیت سیاسی عراق پس از سال 2003(سرنگونی رژیم صدام معدوم) مبتنی بر اصول قانونی قانون اساسی است که ملت عراق به آن رای داد و مرجعی برای دولت و ملت است.

پایه مستحکم اول، قانون اساسی، پایه اساسی دوم مبتنی بر سازوکار انتخاباتی از طریق انتخابات است که ملت نمایندگانش را برای انتخاب دولت در راستای منافعش انتخاب می کند.

پس از سال 2003 میلادی، نظام دموکراتیک مبتنی بر قانون اساسی و انتخابات حاکم شد، اما سازوکار اختلاف در چارچوب تنوع و تعدد یک مسئله طبیعی است.

عراقی ها برای مقابله با این چالشهای داخلی از طریق افزایش آگاهی در خصوص منافع ملی مشترک گام برمی دارند.

ما امروز از شهروند عراقی حرف می زنیم که چالشهایش را درک می کند،ما مشکلات و چالشهای داخلی داریم که برای حل آن بر اساس امکانات ملی با تکیه بر قانون اساسی و چارچوب دموکراتیک تلاش می کنیم.

الصحاف درباره روابط روسیه و عراق و ارزیابی خود از همکاری دوجانبه میان دو کشور گفت : شراکت و همکاری میان بغداد و مسکو، شراکت تاریخی است و سابقه بیش از 75 سال دارد، هماهنگی در مواضعی که اهمیت بیشتری برای دو کشور دارد، بر فهم زیاد از ماهیت چالشهایی تاثیر می گذارد که دولت عراق و جامعه این کشور با آن روبرو هستند.

وی افزود کمیته مشترک عراقی و روسی به طور مستمر به فعالیت های دوره ای خود ادامه می دهد و به موفقیت در تمام زمینه ها چشم دوخته است، مسکو در بخشهای بسیار مهم همچون نفت و انرژی مشارکت دارد.

سخنگوی وزارت خارجه عراق همچنین درباره مسائل امنیتی مربوط به سفارتخانه های خارجی گفت: دولت عراق در سه سطح برای تامین و تسهیل فعالیت هیئتهای دیپلماتیک خارجی در بغداد فعالیت می کند، در سطح اول، دولت عراق به تقویت توانمندی های امنیتی در منطقه الخضراء پرداخته که سفارتخانه های فراوانی در این منطقه وجود دارد.

همچنین در سطح دیپلماتیک، وزیر خارجه عراق نشستهای متعددی با تمام سفیران و مسئولان هیئتهای نمایندگی خارجی در بغداد انجام داده و طی آن بر پایبندی عراق به توافق وین برای ساماندهی روابط میان کشورها تاکید کرده است، اما سطح سوم، سیاسی است به طورری که دولت عراق، سازوکارهای گفتگوی ملی را با تمام طرفها با هدف توافق درباره تعریف منافع ملی آغاز کرده که با پاسخ گروهها و دیدگاه روشنی روبرو شده مبنی بر اینکه عراق با همه شرکا و گروهها قوی تر است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار روسیه اخبار اردن مصر اخبار عراق اخبار روسیه اخبار اردن مصر اخبار عراق سخنگوی وزارت خارجه عراق تمام زمینه ها قانون اساسی وزیر خارجه میان بغداد جانبه میان دولت عراق سه جانبه سه کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۲۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟

به گزارش خبرنگار مهر با شکل‌گیری حکومت جدید در عراق پس از سقوط صدام حسین در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، روابط دو کشور همسایه ایران و عراق در همه ابعاد به‌خصوص اقتصادی و فرهنگی ارتقا یافت؛ به گونه‌ای که در سال‌های اخیر تجارت دو کشور به بیش از ۱۰ میلیارد دلار و تبادل زائر و گردشگر نیز به حدود سالانه ۹ میلیون نفر رسیده است. این در حالی است که زیرساخت‌های ارتباطی مناسب به‌خصوص در حوزه مسیر ریلی میان دو کشور وجود ندارد.

وجود مسیر ریلی که از نظر میزان حمل مسافر، بار و هزینه‌های نقل‌وانتقال نسبت به سایر مسیرها برتری دارد، می‌تواند روابط سطح بالای اقتصادی و فرهنگی کنونی را ارتقا دهد. اهمیت ایجاد خط ریلی در اوایل دهه ۹۰ شمسی با افزایش تبادلات اقتصادی و گردشگری بین دو کشور نمود پیدا کرد. در میان مسیرهای ریلی که می‌تواند میان دو کشور احداث شود خط ریلی شلمچه-بصره در اولویت قرار دارد؛ زیرا این مسیر برای تکمیل به هزینه و نیز عملیات عمرانی کمتری نیازمند است. در حال حاضر خط ریلی شلمچه-بصره تنها نیازمند حدود ۳۲ کیلومتر عملیات عمرانی و ریل‌گذاری است که از این مسافت حدود ۱۶ کیلومتر نیز نیاز به مین‌روبی دارد.

توافق‌های پی‌درپی و بی‌نتیجه

در سال ۹۰ در زمان تصدی دولت دهم یک تفاهم‌نامه برای احداث خط ریلی مذکور میان دو کشور منعقد شد. این تفاهم‌نامه به دلایلی از جمله پایبند نبودن طرفین به مفاد تفاه و نیز بحران داعش در عراق به مرحله اجرا نرسید. با تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت دوازدهم به دلیل اهمیت پروژه مذکور، اجرای آن مجدداً در دستور کار قرار گرفت و در سال ۹۳ یک تفاهم‌نامه جدید میان دو دولت به امضا رسید. بااین‌حال به دلیل عدم ایفای تعهدات از سوی دولت عراق این تفاهم نیز حاصلی نداشت. در سال‌های ۹۶ و ۹۹ نیز تفاهم‌نامه‌هایی میان دو طرف شکل گرفت که هیچ‌کدام نتایجی درپی نداشت و نتوانست طلسم راه‌اندازی این خط ریلی را بشکند.

پس از این ناکامی‌ها دولت سیزدهم تلاش کرد با برطرف‌کردن موانع، این پروژه ملی و بر زمین‌مانده را اجرا کند. از همین رو با سفر وزیر وقت راه و شهرسازی در دی‌ماه ۱۴۰۰ به عراق یک توافق جدید میان طرفین شکل گرفت. وزیر وقت راه و شهرسازی پس از این توافق اعلام کرد: «طلسم سال‌ها تفاهم‌نامه و مذاکره شکسته شد و این توافقنامه دارای یک زمان‌بندی مشخص است و یکی از بندهای آن این است که طی یک ماه آینده عملاً عملیات اجرایی شروع خواهد شد. توافق کلی به این شیوه است که شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی و شرکت راه‌آهن عراق به طور مشترک این پروژه را اجرا می‌کنند و ظرف ۲ ماه شرکت مشترک تشکیل خواهد شد.» در نهایت پس از حدود ۲ سال در شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور ایران و شیاع‌السودانی، نخست‌وزیر عراق، سنگ بنای احداث این خط ریلی گذاشته شد. مطابق وعده مسئولان مقرر شده تا این پروژه در طی ۱۸ ماه به بهره‌برداری برسد. با این وجود باگذشت حدود ۹ ماه از زمان تعیین شده، بررسی‌ها حکایت از آن دارد که عملیات‌های عمرانی از جمله مین‌روبی و حتی انجام مطالعات کافی برای احداث پل بر روی اروند نیز متوقف است. حال باید دید آیا دولت سیزدهم می‌تواند با اجرای این پروژه در زمان باقی مانده طلسم بهره‌برداری از آن را بشکند؟

کد خبر 6093884 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • چرایی بدل شدن اردن به بخشی از سپردفاعی در خدمت صهیونیست‌ها
  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود