Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، آمار تجارت خارجی شش ماهه سال ۹۹ نشان می‌دهد، صادرات به ۱۳.۵ میلیارد دلار و واردات نیز بیش از ۱۶.۷ میلیارد دلار رسیده است، در مجموع حجم تجارت از ۳۰.۳ میلیارد دلار عبور کرد.

مهمتر از این آمار مقایسه آن با نیمه نخست سال ۹۸ است تا وضعیت منابع ارزی و تجارت مشخص شود.

طبق آمارها واردات با توجه به سیاست های اتخاذ شده از سوی دولت روند کاهشی داشته و عمده آن معطوف به مواد اولیه واسطه‌ای و تولید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال به لحاظ ارزش ۲۱.۶ درصد و وزنی ۱.۲ درصد افت دارد.

آنچه که از واردات نگران کننده تر قلمداد می‌شود، وضعیت صادرات بوده که واسطه تحریم‌ها و شرایط ناشی از کرونا محدودیتهای جدی در مرزها مواجه کرده است.

صادرات نیمه اول ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴.۱ درصد به لحاظ ارزشی و ۳۳.۹ درصد از نظر وزنی کاهش یافته است. در مجموع تراز تجاری ۳.۲ میلیارد دلار منفی است.

افت صادرات در مقابل نیازهای وارداتی باعث برهم خوردن تعادل در بازار ارز می‌شود چرا که در گذشته این ناترازی با دلارهای نفتی جبران می‌شد البته این مسئله فارغ از نقشه ارزی و تحولات در بازار دبی و سلیمانیه عراق و هرات افغانستان تلقی می‌شود.

در کنار این مسئله واردات برخی اقلام که مجوز تامین ارز از طریق بازار نیما را ندارند و بازار آزاد را با افزایش ارز روبرو می‌کند.

جدول ذیل صادرات شش ماه نخست سال ۹۹ را با مدت مشابه سال قبل مقایسه کرده است.

به لحاظ ارزش صادرات به چین ۲۸.۲۶ درصد و عراق ۳۶.۲۹ درصد افت داشته است. همچنین بیشترین کاهش صادرات مربوط به ترکیه با ۷۱.۳۳ درصد ثبت شد.

* فارس

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۴۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلای جهانی ثابت شد

قیمت طلا امروز چهارشنبه ثابت بود، در حالی که فعالان بازار منتظر سرنخ‌های تازه مقامات فدرال رزرو آمریکا برای شفافیت بیشتر در مورد جدول زمانی کاهش احتمالی نرخ بهره بودند.

به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا  ۲۳۱۴ دلار و ۲۹ سنت بود و قیمت طلای آمریکا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۲۲ دلار و ۹۰ سنت رسید.

نرخ‌های پایین‌تر، جذابیت نگهداری طلای بدون بازده را افزایش می‌دهد. بر اساس گزارش FedWatch Tool، بازارها در حال حاضر شاهد ۶۵ درصد احتمال کاهش نرخ بهره در ایالات متحده در ماه سپتامبر هستند.

نیل کشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس، روز سه شنبه گفت که تورم متوقف شده که تا حدی به دلیل قدرت بازار مسکن تقویت شده است به این معنی است که بانک مرکزی ایالات‌متحده باید هزینه‌های استقراض را برای یک دوره طولانی و احتمالاً در تمام سال ثابت نگه دارد.

ذخایر اس‌پی‌دی آرگلدتراست، بزرگترین صندوق سرمایه گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان با ۰.۲۱ درصد کاهش به ۸۳۰.۴۷ تن در روز سه شنبه از ۸۳۲.۱۹ تن در روز دوشنبه رسید.

بر اساس گزارش رویترز، یک مطالعه نشان می‌دهد که با افزایش بدهی‌های جهانی به رکورد ۳۱۵ تریلیون دلاری در سه ماهه اول سال، که ناشی از استقراض در بازارهای نوظهور، ایالات‌متحده و ژاپن بوده است، یک معیار کلیدی از بدهی جهانی دوباره صعود خود را از سر گرفته است.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۲۵ دلار رسید، پلاتین با ۰.۵ درصد افزایش به ۹۸۱.۱۰ دلار و پالادیوم ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۹۷۴.۵۹ دلار رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۶.۲ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • جزییات صادرات و واردات دارو اعلام شد/ واردات ۱۳ درصد کاهش یافت
  • حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • طلای جهانی ثابت شد
  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می‌شود؟
  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می شود؟
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره