Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

 بهروز قزل کارشناس مسائل قفقاز درباره آتش بس نیم ساعته‌ای که بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان برقرار شد، گفت: چند روز گذشته با چراغ سبز مسکو آتش بسی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان برقرار شد، اما از یک طرف فشار اجتماعی فزآینده‌ای که در جمهوری آذربایجان در قبال تداوم بحث اشغالگری اراضی‌شان وجود داشت و از طرف دیگر بحث حیثیتی و پرستیژی که منطقه قره باغ برای دولت ارمنستان داشت، این آتش بس دوام نیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: روسیه برای اعمال فشار به دولت پاشینیان و باز کردن فضای تعامل و بهبود روابط با جمهوری آذربایجان چراغ سبزی را برای ایجاد یک سری تحولات در مورد باز پس گیری اراضی اشغالی در قفقاز جنوبی از خود نشان داد.

قزل ادامه داد: آتش بس نیم بندی که بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان به وجود آمد، با بهانه جمع آوری اجساد و تبادل اسرا بین دو کشور انجام شد که از همان ابتدا مشخص بود نمی‌توانست پایدار باشد و آتش بس شکننده‌ای بود.

کارشناس مسائل قفقاز تصریح کرد: جمهوری آذربایجان برای اجماع سازی و بسیج سازی فضای داخلی کشورش در باز پس گیری مناطق اشغالی خود کمپین بزرگی را به راه انداخت و فعلا با توجه به فضای متورم شده داخلی این کشور رسیدن به یک آتش بس پایدار تر ممکن نیست.

قزل تصریح کرد: با توجه به هزینه بر شدن تداوم جنگ و احتمال آسیب رساندن جنگ به خطوط انتقال انرژی، تاسیسات زیر بنایی و افزایش میزان کشته‌ها برای جمهوری آذربایجان و ارمنستان، کشور‌ها حتی اگر تمایل به باز کردن باب گفت‌وگوی دیپلماسی را داشته باشند، اکنون به دلیل فضای متورم شده اجتماعی داخل این کشور‌ها آتش بس ممکن نیست و اگر هم باشد شکننده‌ است.

 او افزود: آتش بس فضای صلح نیست و بدین معناست که فعلا تبادل آتش نداریم، صلح هم نکردیم، لذا مفهوم آتش بس شکننده است، در چنین شرایطی اگر هم کشور‌ها به دنبال باز کردن باب گفت‌وگو و آغاز روند دیپلماتیک باشند، می خواهند قدرت چانه زنی و تحمیل اراده خود را افزایش دهند، یعنی کشوری که اکنون از ادامه جنگ عقب بکشد به نوعی اعلام انفعال و شکست کرده است.

این کارشناس مسائل قفقاز تاکید کرد: حتی ممکن است برای دوره‌ای آتش بین جمهوری آذربایجان و امنستان سنگین‌تر شود، چراکه دو کشور می خواهند کماکان تهدید را بالای سر طرف مقابل  حفظ کنند و این موضوع به نوعی قدرت چانه زنی به دو کشور‌ می‌دهد تا در روند دیپلماتیک خود موفق تر باشند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آتش بس آذربایجان ارمنستان قره باغ باکو آتش بس قره باغ ایروان جمهوری آذربایجان آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۵۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فرماندار ماکو در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرز‌های دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.   نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.   فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستا‌های مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.   کاظمی خواستار رسیدگی به این مشکل هم از طرف مقامات ترکیه شد.   احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشور‌های ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.   او با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و ساز‌های جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و ساز‌ها و عملیات عمرانی تردد از مرز‌های گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.   وی افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و ساز‌ها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.   رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوار‌های مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

دیگر خبرها

  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • باکو، میزبان ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها
  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • ادعای اقدام علیه املاک دولت ایران؛ باکو قصد مصادره اموال کرده است؟
  • دلیل پاشینیان برای «واگذاری روستاها به آذربایجان»
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ