Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر و مدرس آیین های مذهبی گفت: وجود حضرت رضا(ع) در ایران سبب شد یک فرهنگ جدید به نام فرهنگ رضوی شکل بگیرد.

مهدیه قمری

به گزارش قدس آنلاین، هوشنگ جاوید شب گذشته در برنامه چهارمین چراغ چهارسو با عنوان شب های آیین های رضوی که به مناسبت دهه آخر صفر در آستانه شهادت امام رضا(ع) در سالن فردوسی جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه حدود ۴۰ سال است که به دنبال آیین ها و نغمه های مختلف کشور هستم، اظهار کرد: متاسفانه در حوزه شناخت موسیقی مذهبی ضعف های بسیاری وجود دارد، زیرا بعد از ۴۰ سال هنوز تعریف مشخصی از موسیقی مذهبی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پژوهشگر و مدرس موسیقی آیینی با بیان اینکه کشورهای اروپایی نیز موسیقی آیینی مخصوص خود را دارند، ادامه داد: در لالایی هایی که مادران برای فرزندان خود می گفتند آنقدر دارای معنویت بسیار بوده، اما متاسفانه هیچ نگاه درست و منطقی نداشتیم.
وی با بیان اینکه می توان در موسیقی مذهبی طبقه بندی انجام داد، تصریح کرد: متاسفانه جوانان از معنویت های لالایی های مادران هیچ اطلاعاتی ندارند.
جاوید با اشاره به اینکه فرهنگ رضوی بسیار عظیم است، خاطرنشان کرد: وجود حضرت رضا در ایران سبب شد یک فرهنگ جدید به نام فرهنگ رضوی شکل بگیرد.
این پژوهشگر و مدرس آیین های مذهبی خاطرنشان کرد: ۷۰ شاعر آیینی از نقاط مختلف کشور که از شاعران رسمی ایران  هستند در کتابی اشعار و موسیقی مذهبی را چاپ کرده اند، اما هنوز مشخص نیست چه تعداد شاعر غیررسمی که در حوزه موسیقی و آیین های مذهبی در حال فعالیت در کشور هستند و این یکی دیگر از ضعف هایی است که در این بخش وجود دارد.
وی بیان کرد: شاخه موسیقی رضوی مهم شاخه در این هنر است.
شعر فارسی مسلمان است
در ادامه این مراسم، شاعر آیینی مشهدی نیز ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن شهادت امام رضا(ع)، با بیان اینکه شعر فارسی مسلمان است، زیرا تحت دوره های مختلف اسلامی کامل شده است، اظهار کرد: شعر فارسی به این شکلی که در حال حاضر با آن روبه رو هستیم، مانند شعر فارسی قبل از اسلام نیست.
مصطفی محدثی خراسانی با بیان اینکه شعر فارسی یکی از مضامین جدی و مد نظر شاعران از گذشته تاکنون بوده است، ادامه داد: وقوع انقلاب اسلامی و تجدید دوباره اسلام و جنگ تحمیلی موجب شد شعر آیینی ما تحول مبارکی داشته باشد و یک بار دیگر فضیلت های این دوران، جلوه هایی را در شعر آیینی ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه این تحول بیشتر در شعر عاشورایی صورت گرفته، اضافه کرد: بیش از این حوزه شعر رضوی لازم داره که بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، با وجود اینکه انقلاب و دفاع مقدس تاثیرات بسیاری در ارتقای شعر رضوی داشته است.
محدثی خراسانی با بیان اینکه امام رضا(ع) در دسترس شاعران بوده، زیارت، شفا و صحن و سقا و مواردی از این دست بیشتر در اشعار شاعران دیده می شود، تصریح کرد: ظرفیت شعر رضوی بسیار بالا است.


انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شب های ایینی برنامه چهارسو موسیقی مذهبی فرهنگ رضوی شعر فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۶۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگگفت: ما از سال‌های گذشته در پاکستان در کنار رایزنی فرهنگی بیش از ۶ خانه فرهنگ داریم و در مذاکرات با مقامات محلی پاکستان به این جمع‌بندی رسیدیم که همه خانه‌های فرهنگی را فعال کنیم.

او در ادامه افزود: در دیدار با مقامات محلی ایالت پنجاب هم رئیس‌جمهور تاکید کردند که با توجه به جایگاه اقبال و شعر فارسی به آموزش زبان فارسی همت بیشتری گماریم.

وزیر فرهنگ اظهار کرد: در این فضای جدید ما ضمن تقویت خانه‌های فرهنگ و تعاملات فرهنگی مشترک مثل ساخت فیلم سینمایی که طرح فیلم اقبال لاهوری نهایی شده است و به زودی رئیس سازمان سینمایی با همتای پاکستانی خود کار اجرائی را آغاز می‌کنند.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگ گفت: موضوع آموزش زبان فارسی و حضور اساتید زبان فارسی ایرانی در پاکستان و همچنین حضور بیشتر دانشجویان ایرانی در فضاهای دانشگاهی و فرهنگی را نیز پیگیری می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در سال‌های گذشته توجه لازم را به این فضای بسیار مثبت و فراهم به لحاظ افکار عمومی و همراهی که مردم با انقلاب اسلامی دارند و دلدادگی که به رهبر انقلاب دارند نداشته‌ایم و باید بیشترین استفاده را از این فرصت برای تعمیق ارتباط فرهنگی با پاکستان داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود