Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@01:54:05 GMT

مرگ دانش‌آموز ۱۱ساله و سرگردانی رسانه‌ها

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۴۹۶۲۵

مرگ دانش‌آموز ۱۱ساله و سرگردانی رسانه‌ها

تلخی روزهای کرونایی به اندازه کافی زیاد است و شنیدن خبر خودکشی یک پسربچه به دلیل آنچه مادر و نزدیکانش «نداشتن گوشی تلفن همراه برای حضور در کلاس‌های آنلاین» عنوان کرده‌اند، باعث شد تحمل این تلخی‌ها سخت‌تر هم بشود؛ البته باز هم در بیان علل این حادثه، حواشی بر متن پیشی گرفت و بعد از طرح اخبار ضد و نقیض درباره علت مرگ و نادرست خواندن علت خودکشی به دلیل نداشتن گوشی موبایل از سوی روابط عمومی آموزش و پرورش استان بوشهر، هنوز هم اطلاعات درست و جامعی از این حادثه تلخ منتشر نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد بلوری ـ روزنامه‌نگار پیشکسوت ـ که به عنوان پدر حادثه‌نویسی مطبوعات ایران از او یاد می‌شود نیز بر این باور است که عملکرد رسانه‌ها در پوشش اخبار مرگ سیدمحمد موسوی‌زاده، نه تنها منجر به افزایش آگاهی عمومی نشده، بلکه بیشتر مردم را سرگردان کرده است. به گفته او، رسانه‌ها صرفا بازتاب‌دهنده اظهارنظرهای مختلف شده‌اند و خودشان هیچ کار تحقیقی برای کشف بهتر واقعیت‌ها و ارائه روایتی درست‌تر، انجام نمی‌دهند.

او در گفت‌وگویی با ایسنا درباره نحوه پوشش اخبار خودکشی دانش‌آموز ۱۱ساله بوشهری، اظهار کرد: عملکرد رسانه‌ها در پوشش اخبار خودکشی پسربچه بوشهری بیشتر باعث سرگردانی مردم شد. رسانه‌ها باید به صورت همه‌جانبه به موضوع بپردازند و نه اینکه هر روز یک خبر جدید منتشر شود که حرف‌های قبلی را تکذیب می‌کند.

او ادامه‌ داد: در چنین شرایطی وظیفه خبرنگار این است که به سرچشمه یعنی محل وقوع حادثه برود و از نزدیک اطلاعات را به دست آورد و آنها را بررسی کند و در اختیار مخاطب قرار بدهد. تا زمانی که یک معضل اجتماعی افشا نشود، نمی‌توان برای آن راه‌حل پیدا کرد؛ بنابراین گام اول افشای درست معضلات اجتماعی است که در قالب چنین حوادثی خودش را نشان می‌دهد.

این روزنامه‌نگار پیشکسوت درباره اینکه چرا رسانه‌ها در پوشش اخبار حوادث دچار سردرگمی می‌شوند، خاطرنشان کرد: یکی از علت‌های اصلی این موضوع، تحریریه‌نشینی خبرنگاران است. این در حالی است که اصول حرفه‌ای روزنامه‌نگاری ایجاب می‌کند که خبرنگاران برای جلوگیری از طرح شایعات، در محل حادثه حضور پیدا کرده و با خانواده، نزدیکان و مسئولان مدرسه صحبت می‌کردند و سپس تمام اطلاعات به‌دست‌آمده را در اختیار مخاطبان قرار می‌دادند.

بلوری در پاسخ به این پرسش که آیا شیوه نامناسب پوشش اخبار حوادثی همچون مرگ یا خودکشی دانش‌آموز ۱۱ ساله بوشهری منجر به افزایش بی‌اعتمادی عمومی به رسانه‌ها می‌شود، بیان کرد: اعتماد مردم به رسانه‌ها پایین آمده و طبیعی هم است. در پوشش اخبار مرگ این پسربچه‌ هر خبرگزاری یک چیز می‌نوشت که منجر به سرگردانی مردم شد. بنابراین طبیعتا چنین عملکردی اعتماد عمومی به مطبوعات و به‌طور کلی رسانه‌های جمعی را از بین می‌برد.

لینک کوتاه: asriran.com/0039V2

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خودکشی محمد بلوری پوشش اخبار رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۹۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقات رباتیک با شرکت بیش از یک هزار دانش‌آموز برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نهمین دوره مسابقات رباتیک دانش‌آموزی انتخابی مسابقات جهانی با شرکت یک هزار و ۳۴۰ دانش‌آموز در ۲۶ لیگ ازجمله مسیریاب، جنگجو، حل ماز، برنامه‌نویسی، آتش‌نشان، مین‌یاب در تاریخ ۱۲ و ۱۳ اردیبهشت در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

دانش‌آموزان از سراسر کشور در صورت کسب مقام در این مسابقات مجوز حضور در دوره‌های تخصصی آمادگی مسابقات جهانی رباتیک ۲۰۲۴ را کسب می‌کنند. هدف از برگزاری این مسابقات کشف استعداد دانش‌آموزان نخبه است دوره‌های آمادگی شرکت در مسابقات جهانی ۲۰۲۴ از هفته پایانی خرداد در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد و اعضای اصلی تیم جهانی حداکثر تا پایان تیرماه توسط کمیته ارزیابی انتخاب می‌شوند.

پیش از این تیم جهانی رباتیک دانش‌آموزی موفق به کسب مقام سوم جهان در مسابقات ۲۰۱۹ مالزی، مقام نایب‌قهرمانی در مسابقات ۲۰۲۲ هند و ۲۰۲۳ چین شده و همچنین نوجوانان نخبه کشور سال گذشته در مالزی قهرمان آسیا شدند.

به گزارش آنا،‌ مراسم اختتامیه این مسابقات در تاریخ ۲۰ اردیبهشت در پردیس اصلی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه
  • مشارکت بیش از ۲۰۰ دانش‌آموز یزدی در طرح «نوآوین»
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • مسابقات رباتیک با شرکت بیش از یک هزار دانش‌آموز برگزار می‌شود
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • راهیابی دانش آموز کیش به تیم ملی پدل برد
  • توزیع بسته کمک آموزشی به ۵ هزار دانش آموز در تخار
  • ۳هزار و ۴۵۵ دانش‌آموز و دانشجو تحت پوشش کمیته امداد سراوان هستند
  • مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند