Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایمانی اظهارات خود را با پاسخ به این پرسش آغاز می کند؛ سوالی وجود دارد که آیا فردی که سابقه حضور در نیروهای نظامی داشته و سال‌ها است در رسته‌های غیرنظامی فعالیت می‌کند آیا باز هم فردی نظامی تلقی می شود؟ اگر جواب مثبت است چرا در مورد بقیه اصناف چنین قضاوتی نمی‌شود و فقط درباره نظامیان چنین داوری‌ای وجود دارد؟

وی به چند بار نامزدی «محسن رضایی» در انتخابات ریاست جمهوری اشاره می‌کند و می‌گوید: برای نمونه آقای دکتر محسن رضایی، سال‌های طولانی است که دیگر رسته نظامی ندارد و مشغول فعالیت در عرصه سیاسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا ایشان تا آخر عمر نباید وارد سیاست و به طور خاص نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری شود؟ چرا ما باید افرادی را که قبلا سابقه نظامی داشته اند از عرصه نامزدی انتخابات حذف کنیم در حالی که قانون ورود این افراد را به میدان انتخابات، بلامانع دانسته است؟ آیا این خلاف حق شهروندی این اشخاص نیست؟

ایمانی ادامه می‌دهد: منع این افراد از رئیس‌جمهور شدن آیا یک تبعیض آشکار نیست؟ چنین کاری هم خلاف قانون و هم از نظر عرف بسیار محل اشکال است. البته شاید ورود افرادی را که اکنون نظامی‌اند و در آستانه انتخابات بخواهند با بیرون آمدن از نیروهای مسلح برای ریاست‌جمهوری تلاش کنند،  بتوان موضوعی قابل بحث دانست که آن هم محدود به احتمال نامزدی یکی دونفر می‌شود، هر چند قانون حتی این افراد را هم از رئیس‌جمهور شدن منع نکرده است.

به گفته ایمانی، نامزد شدن افرادی با سبقه نظامی در کشورهای دیگر بسیار متداول است مثل «کالین پاول» که سابقه پررنگ نظامی داشت و بعدها وزیر خارجه آمریکا شد. در دنیا منعی برای ورود نظامیان سابق به عرصه سیاسی وجود ندارد و در این باره تفکیکی بین نظامیان و غیرنظامیان نشده است  و نظامیان مستعفی یا بازنشسته می‌توانند به رده های بالای سیاسی برسند.

این تحلیلگر سیاسی می‌گوید: به نظر من در کشور ما کسانی با طرح این موضوعات سعی در نظامی‌هراسی دارند. آنها می خواهند به افکار عمومی جامعه القا کنند که کشور در حال رفتن به سوی نظامی‌گری است و ایران دارد به سمت برخورد نظامی با کشورهای دیگر و برخوردهای نظامی با معترضین در داخل می رود. مثلا آقای دکتر «علی لاریجانی» نیز سابقه نظامی ولو کمی در سپاه دارد اما کسی به ایشان چنین ایرادی را نمی گیرد و ایشان سال‌ها وزیر ارشاد، رییس صدا و سیما و رییس مجلس بود و کسی هم او را متهم به نظامی‌گری نکرد. بسیاری دیگر از مسوولین ما نیز در سال‌های ابتدایی انقلاب و همین طور جنگ مسوولیت نظامی داشته‌اند ولی کسی آنها را با سبقه نظامی قلمداد نمی کند.

وی ادامه می دهد: بنابراین بحث ورود نظامیان به انتخابات ریاست‌جمهوری، بحثی غیرمطابق با قانون و عقل سیاسی و کشورداری است و نوعی تبعیض و خلاف حقوق مدنی افراد است. به نظر من البته نوعی شیطنت در طرح چنین موضوعی وجود دارد وگرنه ما باید پیرو قانون باشیم و به قانون استناد کنیم. اما شیطنت بحث این است که نوعی هراس از روی کارآمدن نظامیان در کشور به وجود آید. کسانی که می گویند افراد با سبقه نظامی نباید سرکار بیایند چون فضای کشور نظامی می شود مقدار زیادی سوءنیت دارند.

برچسب‌ها صدا و سیما اختصاصی ایرنا محسن رضایی میرقائد علی لاریجانی ایران پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صدا و سیما اختصاصی ایرنا محسن رضایی میرقائد علی لاریجانی ایران صدا و سیما اختصاصی ایرنا محسن رضایی میرقائد علی لاریجانی ایران اخبار کنکور ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۰۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی | چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟

به گزارش جام جم آنلاین، محسن اسلامی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۲۱ اردیبهشت، اظهار کرد: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

وی در ادامه افزود: بازه زمانی تبلیغات داوطلبان از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام می شود. به ستادهای انتخابات استان ها تاکید کرده ایم که میادین شهری برای تبلیغات آماده شوند. فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است. به ستادهای انتخاباتی داوطلبان تاکید کرده ایم که حتما براساس همین دستورالعمل برای تبلیغات اقدام کرده و به هواداران خود توصیه کنند که مبنای قانون، تبلیغات کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی، گفت: مانور شبیه سازی شعب اخذ رأی و راه اندازی شعب و تست دستگاه های احراز هویت و صندوق های رای برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانورها با حضور اعضای هیات های نظارت و ناظرین شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوق های الکترونیکی را زیر بار می بریم و شبیه سازی انتخابات الکترونیک را اجرا می کنیم. از سویی آموزش عوامل اجرایی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم.

اسلامی خاطرنشان کرد: با معاونین سیاسی و انتخابات و معاونین امنیتی ۱۵ استان که انتخابات مرحله دوم در آن استان ها برگزار می شود، جلسه داشته ایم و موارد لازم برای برگزاری انتخابات را بررسی و هماهنگ کرده ایم. به آنها تاکید کردیم که حتما با داوطلبان نشست داشته باشند و مورادی که لازم است را به اطلاع داوطلبان رسانده و آنها را توجیه کنند.

وی در ادامه گفت: ۱۱هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است. تاکید داریم که در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزش های لازم به مردم داده شود. مردم هم می توانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه "انتخاب ایران" که در اینترنت موجود است، بررسی کنند.

اسلامی درباره واجدین شرایط رای اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رای نداده باشند، می توانند در هر حوزه ای رای دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، فقط در همان حوزه می توانند در مرحله دوم رای بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می توانند در این انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رای دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه می شود. در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رای دادن باشد، به او کارت تعرفه داده می شود. رای دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار می دهد و وقتی صندوق اجازه رای دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رای دهنده قرار می گیرد و و فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رای خود را می دهد. در این انتخابات دیگر تعرفه رای کاغذی وجود ندارد و تعرفه ای هم داخل صندوق انداخته نمی شود. بعد از اینکه فرد رای خود را داد، کارت تعرفه را برمی گرداند و مدرک شناسایی خود را پس می گیرد.

اسلامی در پایان با بیان اینکه در حوزه های الکترونیک تلاش می شود با تایید هیات نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام گردد، گفت: البته فرایندهای اعتراض و شکایت در هیات های اجرایی و نظارت هم پیش بینی شده و طبق قانون انجام می شود.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی | چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • واکنش عباس عبدی به سخنان مهدی نصیری: اصلاح‌طلبی و براندازی دو راهبرد غیر قابل جمع است
  • (عکس) قبرستان ممنوعه تهران، کجاست و مدیریت آن با چه کسانی است؟
  • «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با چه کسانی است؟ (+عکس‌)
  • نظامیان آمریکا و روسیه در نیجر در پایگاهی واحد مستقر هستند
  • (تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با چه کسانی است؟
  • تهران قدیم | «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با چه کسانی است؟ / عکس‌
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • اگر عرضه نظارت لیگ برتر را ندارند، شورای امنیت ملی و حفاظت اطلاعات وسط بیایند | بچه‌های علی پروین و ناصر حجازی فوتبالیست شدند، اما له‌شان کردند