Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» بابک نگاهداری مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی در توضیح سومین نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دو کارکرد اصلی قانون‌گذاری و نظارت مجلس، گفت: مجلس یازدهم عزم جدی دارد که کارکرد نظارتی را با تمام ظرفیت‌ها احیا کند. نظارت در مجلس در سه قسم در حال انجام است؛ نخست نظارت نهادی است که از طریق معاونت نظارت مجلس دنبال می‌شود، دوم نظارت نمایندگانی است که توسط نمایندگان در قالب عضویت در شوراهای استانی و شوراهای ملی انجام می‌شود و سوم نظارت مردمی است که مجلس یازدهم با راه اندازی سامانه نظارت مردمی دنبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی افزود: نظارت میدانی که در قالب سفرهای استانی رئیس مجلس شکل گرفته است، شاهد سومین نظارت میدانی مجلس یازدهم هستیم، این نظارت میدانی تلفیق نظارت نهادی و نمایندگانی بود. مجلس یازدهم قصد دارد که نمایندگان را در حوزه‌های انتخابیه تنها نگذارد.

وی یادآور شد: ریاست مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش‌ها، دیوان محاسبات، مجمع نمایندگان استان و کمیسیون‌های تخصصی مجلس در قالب طراحی شکل گرفته کار نظارت میدانی را انجام دهند لذا سفر سیستان و بلوچستان ، سومین نظارت میدانی مجلس یازدهم بود که حدود ۲۳ پروژه و موضوع نظارتی در ۷ محور اصلی احصاء شده است.

نگاهداری ادامه داد: این پروژه‌های ۲۳ گانه در محورهای سلامت، امور اجتماعی، آموزش، صنعت، حمل و نقل، عمران و نظایر آن قرار دارد که تقریبا در ۶ شهرستان سیستان و بلوچستان پروژه‌ها کار شد و بر همین اساس ریاست مجلس نزدیک یک ماه است که جلسات مستمری با مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان، استاندار سیستان و بلوچستان، روسای سازمان‌ها و وزرای ذی ربط داشته‌اند و ماحصل این بررسی‌ها در سفر سه روزه به سیستان و بلوچستان با نظارت میدانی دنبال می‌شود.

مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس این سفرها و نظارت میدانی را در سه مرحله پیش از سفر، حین سفر و بعد از سفر انجام می‌دهد. پروژه‌هایی هم که در روز در نشست مدیریتی آخر سفر درباره آنها تصمیم‌گیری می‌شود در سامانه نظارتی مجلس بارگذاری می‌شود.

وی افزود: در ارتباط با نظارت میدانی از حوزه‌های انتخابیه خوزستان این کار انجام شده است و توسط معاونت نظارت مجلس تصمیمات به صورت مستمر تاحصول نتیجه پیگیری و نظارت می‌شود تا این نوع نظارت‌ها میدانی دچار آفت نمایشی و تبلیغاتی پیدا نکند.

وی در توضیح فواید سفرها و نظارت‌های میدانی مجلس شورای اسلامی در بُعد قانونگذاری و نظارتی، گفت: مجلس قوانینی را وضع کرده که نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه خود باید آثار آنها را رصد کنند. همچنین با توجه به مقتضیات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و شرایط استان می‌توانند قوانین جدید تصویب کند. در بُعد نظارتی مجلس بر اجرای قوانین و اجرایی شدن آنها باید نظارت کند و این نظارت‌ها کمک می‌کند که نمایندگان از وضعیت اجرای قوانین به خصوص قانون بودجه مطلع شوند.

نگاهداری افزود: مجلس باید نظارت کند که اعتباراتی که در قانون بودجه تصویب شده به پروژه‌های ذی ربط استانی اختصاص پیدا کرده است یا خیر؟  بودجه دچار انحراف شده است یا خیر؟ نظارت‌های میدانی دفاع از حق مردم استان‌های مختلف است که با ساز و کار تعریف شده در مجلس یازدهم، دنبال می‌شود.

مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آگاهی نمایندگان از شرایط استان در همه تصمیم‌گیری‌ها اثرات مثبت خواهد داشت که این هم از اثرات نظارت میدانی است.  

منبع: نماینده

کلیدواژه: بابک نگاهداری سفر استانی قالیباف محمدباقر قالیباف نظارت میدانی مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان نظارت میدانی مجلس یازدهم میدانی مجلس نظارت ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۱۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید

نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ابتدای صبح امروز به ادامه بررسی جداول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ پرداختند و جدول‌های ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴، ۱۶، ۲۰، ۲۱، ۲۲ و پیوست یک و سه را به تصویب رساندند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از اتمام بررسی جداول اظهار کرد: این امکان وجود دارد که در تنظیم جداول برای ایجاد تراز، جابجایی‌هایی داشته باشیم منتها این به هیچ عنوان به معنای تغییر ماهیت جداول نیست و ردیفی اضافه نمی‌شود.

وی اظهار کرد: نمایندگان به هیات رئیسه کمیسیون تلفیق اجازه بدهند تا این اقدام را در راستای ایجاد تراز و رفت و برگشت‌های شورای نگهبان انجام دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در نهایت از نمایندگان خواست به تغییرات مصوب در جداول، پیوست‌ها و ردیف‌ها رای دهند که نمایندگان با ۴۶ رای موافق، ۱۶ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر به بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ رای دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم پس از 21 نشست تخصصی
  • پایان نشست‌های آموزشی منتخبان مجلس دوازدهم
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم
  • دوره آموزشی تقنینی و نظارتی نمایندگان منتخب برگزار می‌شود
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • شهرداری می‌تواند با کشور‌های خارجی قرارداد ببندد، اما نه قرارداد‌های پنهانی
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • گزارش تصویری | بازدید تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از معاونت سیما
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید