Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:07:55 GMT

دورریز موادغذایی، ناشی از خرید مازاد نیاز است

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۵۲۶۶۹

دورریز موادغذایی، ناشی از خرید مازاد نیاز است

آرزو کاوه ئی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی غذا اظهار داشت: برای پیشگیری از هدر دادن مواد غذایی باید همواره یک لیست از مواد غذایی ضروری و  مورد نیاز را تهیه کرده و به اندازه همان لیست خرید کرد.

وی اضافه کرد: همچنین مجزا کردن هزینه پیش بینی شده برای خرید اقلام و مواد غذایی از سوی خانوارها،  موجب خرید مایحتاج روزمره به اندازه نیاز و پرهیز از اسراف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: یکی دیگر از راهکارهای پیش بینی شده خرید نکردن هنگام گرسنگی است چرا که در این مواقع انسان بیش از تراز نیاز، مواد غذایی تهیه می کند.

کاوه‌ئی یک از رهآورهای خرید بیش از مازاد را دور ریز مواد غذایی به علت فاسد شدن آنها دانست و از شهروندان خواست برای پیشگیری از فساد مواد غذایی خریداری شده، مواد غذایی فاسد شدنی یا سبزیجات را در مراحل آخر خریداری کنند همچنین به منظور کاهش دورریز نان، آنها را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنند. 

وی با بیان نقش و اهمیت حبوبات و غلات در تامین سلامتی بدن انسان گفت: برای افزایش کیفیت پروتیین دریافتی بهتر است غلات و حبوبات را به علت داشتن فیبر وارد رژیم غذایی روزانه کرده و مخلوط آنها را باهم مصرف کرد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: بهتر است برای افزایش پروتیین دریافتی در انواع سالادها از حبوبات پخته مانند لوبیا چیتی استفاده شود در عین حال برای پیشگیری از دورریز میوه‌ها، اضافه آنها را به صورت برگه‌های خشک، لواشک یا کمپوت کم شیرین تبدیل کرد.

کاوه‌ئی افزود: به منظور کاهش دور ریز سبزیجات، باید اضافه آنها را پس از شستشو خشک و یا فریز کرد در عین حال برای جلوگیری از هدر رفتن نان، خمیر جدا شده از نان‌ها را پودر کرده و در پخت سایر غذاها استفاده کرد.

وی اضافه کرد: با توجه به بحران کم آبی در جهان ،تولید حبوبات در مقایسه با پروتیین حیوانی نیاز کمتری به آب دارد و حبوبات به دلیل نداشتن کلسترول نقش مهمی در پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی و دیابت دارد. 

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: حبوبات به دلیل داشتن مقادیر بالای فیبر غذایی احتمال ابتلا به انواع سرطان را کاهش می‌دهد.

کاوه‌ئی گفت: بر اساس تعاریف سازمان‌های جهانی امنیت غذایی به معنای دسترسی فیزیکی و اقتصادی تمام افراد در همه اوقات به غذای کافی، سالم و مغذی برای دستیابی به یک زندگی سالم و فعال است.

وی افزود: سازمان غذا و خوار و بار جهانی(FAO) روز جهانی غذا را  با نام «توسعه و تغذیه پایدار با مشارکت یکدیگر» نام گذاری کرده است اما در سال جاری با توجه به شرایط بیماری کرونا در ایران این روز «همه با هم برای تغذیه سالم و تامین امنیت غذایی خانواده در شرایط شیوع کرونا» نام‌گذاری شده است.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: در کشور  ما ساز و کارهای غذایی با حفاظت از منابع طبیعی، تنوع زیستی و مقابله با تغییرات آب و هوایی، قابلیت تامین غذای کافی و مغذی برای همگان را فراهم کند.

کاوه‌ئی تاکید کرد: اتلاف مواد غذایی نه تنها موجب هدر دادن پول، نیروی انسانی و منابع بلکه موجب افزایش انتشار گازهای گلخانه های و تغییرات آب و هوایی می‌شود.

وی گفت: طبق آمارهای به دست آمده هر ساله حدود ۱۴ درصد از غذای تولید شده بین مراحل کشت تا رسیدن به بازارهای عمده فروشی از بین می رود و در مسیر خرده فروشی اتلاف بیشتری دیده می‌شود.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان روز جهانی غذا همدان برنامه جهانی غذا تغذیه سالم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان روز جهانی غذا همدان برنامه جهانی غذا تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان روز جهانی غذا همدان برنامه جهانی غذا تغذیه سالم اخبار کنکور مواد غذایی جهانی غذا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۲۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟

تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که به طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی وجود دارد و به منظور جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود منیزیم باید روزانه به مقدار لازم از آن استفاده کنید، مردها روزانه به ۴۲۰ میلی‌گرم منیزیم و زن‌ها به ۳۲۰ میلی‌گرم از آن نیاز دارند؛ تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

مصرف منیزیم هنگام صبح

مصرف منیزیم هنگام صبح می‌تواند انرژی را افزایش دهد و به بهبود خلق‌وخو کمک کند؛ منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انرژی ایفا می‌کند، باعث بهبود فرایند تبدیل غذا به انرژی می‌‏شود و از عملکرد آنزیم‌های دخیل در تولید انرژی اولیه بدن پشتیبانی می‌کند؛ مصرف منیزیم در ابتدای روز به افزایش هوشیاری و تمرکز در طول روز کمک می‌کند.

مصرف منیزیم قبل از ورزش

مصرف منیزیم قبل از ورزش می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات کمک کند، این ماده معدنی نقش مهمی در انقباض و آرامش عضلات برعهده دارد و برای حفظ عملکرد مناسب ماهیچه‌ها در طول ورزش ضروری است؛ علاوه بر این، منیزیم به تنظیم تعادل الکترولیت‌ها کمک می‌کند که برای هیدراتاسیون و عملکرد ماهیچه‌ها بسیار مهم است؛ مصرف منیزیم قبل از ورزش، از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها، ممکن است به جلوگیری از گرفتگی عضلات و کاهش خستگی کمک کند.

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند جذب و استفاده از آن توسط بدن را افزایش دهد، جذب منیزیم در روده کوچک اتفاق می‌افتد؛ مصرف مواد غذایی یا مکمل‌های غنی از منیزیم همراه با وعده‌های غذایی، به ویژه غذاهای حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، ممکن است به بهبود جذب آن کمک کند؛ بنابراین توصیه شده است بعضی از مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند سبزیجات برگ‌دار، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف منیزیم هنگام خواب

مصرف منیزیم قبل از خواب ممکن است باعث آرامش و بهبود کیفیت خواب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نیز نشان می‌دهد که منیزیم از چرخه طبیعی خواب و بیدار بدن پشتیبانی می‌کند؛ علاوه بر این، منیزیم به آرامش عضلات کمک می‌کند و با کاهش تنش عضلانی به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند، بنابراین می‌توان با مصرف منیزیم قبل از خواب به بهبود آرامش بدن و ذهن کمک کرد که منجر به افزایش کیفیت خواب می‌شود.

چه زمانی باید مصرف مکمل منیزیم را شروع کرد؟

مصرف منیزیم را بر اساس نیازهای بدن خود تنظیم کنید، در صورتی که علائمی مانند گرفتگی عضلات، خستگی یا دیگر علائم مربوط به کمبود منیزیم را تجربه کردید، مصرف منیزیم از طریق منابع غذایی یا مکمل‌ها را افزایش دهید؛ علاوه بر این، عواملی مانند استرس، فعالیت بدنی شدید و شرایط پزشکی ممکن است نیاز بدن به منیزیم را افزایش دهد.

کدام مواد غذایی حاوی منیزیم است؟

مواد غذایی سرشار از منیزیم برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد عضلانی و عصبی، تنظیم قند خون و سلامت استخوان ضروری است؛ سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ، آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، بادام هندی و تخمه کدو تنبل، غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و کینوا، حبوبات مانند لوبیا و عدس، ماهی‌های چرب مانند سالمون و شکلات تلخ سرشار از منیزیم هستند و مصرف آن‌ها به بهبود سلامت عمومی افراد کمک می‌کند.

کد خبر 748594

دیگر خبرها

  • گندم معمولی هر کیلو۱۸۵۰۰تومان از کشاورزان استان خریداری می شود
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان قزوین وجود ندارد
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها