Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه یادآوری کرد مسکو بعد از منقضی شدن محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران از روزهای آینده، همکاری‌های نظامی با ایران را ادامه خواهد داد.

به نوشته خبرگزاری ایتارتاس، زاخارووا که در کنفرانس خبری روزاانه صحبت می‌کرد تصریح کرد محدودیت‌های تسلیحاتی اعمال‌شده علیه ایران ارتباطی با حل و فصل مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: «همان‌طور که می‌دانید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۵ ممنوعیت تسلیحاتی علیه ایران وضع نکرد.»

وی اضافه کرد: «تهران به صورت داوطلبانه برخی محدودیت‌ها را پذیرفت. این اقدام، برای به نتیجه رسیدن زودتر گفت‌وگوها بر سر برنامه جامع اقدام مشترک برای سازش بر سر برنامه هسته‌ای ایران انجام گرفت.»

زاخارووا تأکید کرد: «همه طرف‌ها از ابتدا می‌دانستند که این محدودیت‌ها هیچ ارتباطی با مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران نداشتند.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد ایران یکی از شریکان قابل اتکای روسیه در بسیاری از زمینه‌های همکاری است.

او گفت: «ما اطمینان داریم که تمامی احتمال‌های ناشی از انقضای مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که مربوط به همکاری‌های فنی-نظامی با ایران هستند به صورت مقتضی در نظر گرفته شده و در راستای نفع دوجانبه و منافع مردم هر دو کشور مورد استفاده قرار خواهند گرفت.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین با اشاره به حمایت «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه از رفع محدویت‌های تسلیحاتی علیه ایران تصریح کرد مسکو بر اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و توافق هسته‌ای برجام تأکید کرد.

ساعتی قبل‌تر میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفتند که تمامی تلاش‌‌های آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران شکست‌خورده‌ و در آینده هم بی‌ثمر خواهند بود.

اولیانوف در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه آیا آمریکا می‌تواند از اتمام محدودیت‌های تسلیحاتی علیه این کشور جلوگیری کند، شکست اخیر آمریکا در شورای امنیت برای رسیدن به این هدف را نشانه ضعف این کشور دانست.

او با بیان اینکه اکثر اعضای شورای امنیت مخالفت خودشان را با اقدام آمریکا در این خصوص اعلام کرده‌اند گفت که ریاست دوره‌ای روسیه در شورای امنیت اهمیتی در این خصوص ندارد، اما مسکو در صورت لزوم با تلاش‌های آمریکا مقابله خواهد کرد.

دولت آمریکا بعد از شکست در جلوگیری از منقضی شدن این محدودیت‌ها علیه ایران تلاش کرد تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را احیا کند.

در این راستا، «مایک پامیئو»، وزیر خارجه آمریکا روز ۳۰ مرداد اعلام کرد واشنگتن رسماً خواستار بازگشت این تحریم‌ها علیه ایران از از نیمه شب ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) به وقت گرینویچ شده است.

این تلاش آمریکا هم با مخالفت ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت روبرو شد که اعلام کردند واشنگتن از توافق هسته‌ای برجام خارج شده و قادر نیست از مفاد این توافق و قطعنامه تأییدکننده آن (۲۲۳۱) برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

رئیس شورای امنیت در نشست این شورا در روز چهارم شهریورماه در پاسخ به پرسش نمایندگان روسیه و چین برای اعلام موضع درباره درخواست آمریکا برای پیشبرد مکانیسم بازگشت تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرد با توجه به مخالفت اکثریت اعضای شورای امنیت این شورا در جایگاهی نیست که بتواند اقدام واشنگتن را به پیش ببرد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز چند روز بعد در اظهارنظری مشابه با تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران مخالفت کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: همکاری نظامی مسکو ایران تسلیحاتی علیه ایران تحریم ها علیه ایران تسلیحاتی علیه خارجه روسیه شورای امنیت سازمان ملل محدودیت ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۴۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را به صورت موقت کاهش داده است.

بنابراین، خزانه داری ایالات متحده اجازه معامله نفت، گاز و الوار با بانک‌های روسیه را صادر کرده است.

 این تصمیم موقت است و تا ۱ نوامبر ۲۰۲۴ معتبر است با این حال، احتمال تمدید آن وجود دارد.

کاهش تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه شامل بانک دولتی توسعه و امور اقتصادی خارجی، شرکت سهامی عام اوتکریتی، شرکت سهامی ساوکومبانک، سبربانک روسیه، بانک وی تی بی سهامی عام، آلفابانک، روسبانک سهامی عام، بانک زنیت، بانک سن پترزبورگ و بانک مرکزی فدراسیون روسیه می‌شود.

وزیر انرژی آمریکا اخیرا اعلام کرد دولت جو بایدن احتمال اعمال تحریم علیه کشور‌هایی که نفت روسیه را در بحبوحه جنگ اوکراین می‌خرند، منتفی ندانسته است، ولی درباره تاثیر این اقدام روی بازار‌های نفت دقت دارد.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین، آمریکا همراه با انگلیس و کانادا ممنوعیت‌هایی درباره خرید نفت روسیه اعمال کرده اند، ولی واشنگتن تحریم‌های ثانویه علیه کشور‌هایی وضع نکرده است که نفت مسکو را می‌خرند. این مدل تحریم اقدامی است که آمریکا علیه کشور‌هایی که نفت از ایران می‌خرند، اتخاذ کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • نسبت به تنش‌زایی آمریکا علیه امنیت و ثبات یمن هشدار می‌دهیم
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • مسکو: روسیه «نووباخموتوکا» را آزاد کرد/ دفع ۱۳ ضدحمله اوکراینی‌ها
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک