Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@13:41:07 GMT

صلح امام حسین(ع) زمینه‌ای برای قیام امام حسین (ع)

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۵۵۱۴۰

صلح امام حسین(ع) زمینه‌ای برای قیام امام حسین (ع)

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی خیرخواه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با تسلیت ایام شهادت امام حسن (ع) و رحلت جان‌گداز رسول مکرم اسلام (ص) اظهار کرد: قیام به مراسم تعزیه این دو بزرگوار و زیارت ایشان از نزدیک و دور در ایام آخر ماه صفر بسیار مورد تأکید است و خواندن زیارت جامعه کبیره و صلوات خاصه بر این بزرگواران هم در این روز خالی از ثواب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به روایتی از انس ابن مالک در شباهت امام حسن مجتبی (ع) به پیامبر (ص) گفت: در روایتی از انس ابن مالک آمده است: «کسی به پیامبر (صلی‌الله علیه و آله) شبیه‌تر از حسن بن علی (علیه‌السلام) نبود» چنان‌که عایشه نیز می‌گفت: «هر کس می‌خواهد رسول خدا (صلی‌الله علیه و آله) را ببیند به این پسر نگاه کند».

این کارشناس مذهبی با اشاره به علاقه شدید پیامبر اسلام (ص) به حضرت امام حسن مجتبی (ع) افزود: سعد ابن ابی وقاص می‌گوید: «نزد رسول خدا بودم و حسن و حسین (علیهماالسلام) پیش روی او بازی می‌کردند. عرض کردم: ای رسول خدا! آیا این دو را دوست می‌داری؟ فرمود: چگونه این دو را دوست نداشته باشم که این‌ها گل‌های خوشبوی من در دنیا هستند و من آن‌ها را می‌بویم».

خیرخواه با اذعان به اینکه صلح امام حسین (ع) برای تدارک ضربات قاطع بود و بی‌تردید، کسانی که صلح امام حسن (ع) را به‌منزله شکست می‌انگارند، یا نادان و جاهل‌اند و یا مغرض، تصریح کرد: صلح امام حسن (ع) به‌منزله تسلیم و سازش و روی‌گردانی از جنگ در راه خدا به شیوه قاعدین نبود؛ بلکه این صلح به معناى متارکه موقت جنگ براى تدارک ضربات قاطع به جریان و لشکر عنود ضد اسلامی بود.

وی با بیان اینکه در زمان امام حسن (ع)، تفکر انقلابىِ اسلامی که دوره‌ای را طی کرده بود و به قدرت و حکومت رسیده بود؛ دوباره برگشت و یک نهضت شد، گفت: در این دوره، کار این نهضت، به‌مراتب مشکل‌تر از دوره خود پیامبر (ص) بود؛ زیرا شعار‌ها در دست کسانی بود که لباس مذهب را بر تن کرده بودند؛ درحالی‌که از مذهب نبودند مشکل کار ائمه‌ هدی (ع) همین‌جا بود.

این کارشناس مذهبی با اذعان به اینکه امام حسن (ع) با صلح خود توانست جان خود و بنی‌هاشم و شیعیان را در آن مقطع تاریخی از کشته شدن و تار و مار شدن بی‌نتیجه حفظ کند، گفت: آن حضرت با صلح خود، بستری را فراهم ساخت تا در یک مدّت حدود ۲۰ ساله، شیعیان به لحاظ کمّی و کیفی رشد قابل‌توجهی بکنند.

خیرخواه با اشاره حفظ دین اسلام در پی صلح امام حسن (ع) بیان کرد: آن حضرت با تحمیل شروطی بر معاویه، وی را از انظار مردم و در افکار عمومی و تاریخی رسوا ساخت، هرچند که معاویه به مفاد صلح‌نامه عمل نکرد، اما همین عمل موجب شد تا امام حسین (ع) با استناد به همین صلح‌نامه علیه یزید قیام کند، زیرا یکی از مفادّ صلح‌نامه در موروثی نکردن حکومت بود.

وی عقب‌نشینی تاکتیکی امام حسن (ع) را موجب بیداری جهان تشیّع و درنتیجه زمینه‌ای برای قیام امام حسین (ع) دانست و افزود: مردم کوفه در زمان صلح امام حسن (ع) هنوز با ماهیت پلید معاویه آشنا نبودند، اما کناره‌گیری اجباری امام حسن (ع) باعث شد تا آن‌ها به‌مرورزمان با ماهیت واقعی بنی امیّه و به‌ویژه معاویه آشنا شوند.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: اسلام امام عایشه پیامبر علی خیرخواه شهادت امام حسن ع صلح امام حسن امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۵۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود

به نقل از شهرداری قم،محمدحسین علی‌اکبری،مدیر منطقه یک شهرداری قم اظهار کرد: هزار و ۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی بودجه منطقه یک شهرداری قم در سال ۱۴۰۳ است که ۶۵۰ میلیارد تومان به اقدامات عمرانی اختصاص پیدا کرده و از این مقدار ۳۶۰ میلیارد تومان مربوط به تملک اراضی است. 

وی با اشاره به وجود پروژه‌های متعدد تملکی در این منطقه، افزود: در حیطه اقدامات اجرایی، تملک یکی از دشوارترین کار‌ها است، چراکه کسب رضایت شهروندان و رعایت قانون در آن بسیار اهمیت دارد.

 مدیر منطقه یک شهرداری قم با بیان اینکه سه ایستگاه مترو در فاز دو خط A متروی قم برای این منطقه تعریف‌شده است، خاطرنشان کرد: ابتدای میدان پلیس، نزدیکی بیمارستان نکویی و ابتدای کوی درخت پیر مکان‌هایی است که برای ایستگاه مترو تعریف‌شده است. 

علی‌اکبری با تأکید بر اینکه تملک معبر ۱۶ متری پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) برای سال ۱۴۰۳ تعریف‌شده است، اضافه کرد: ابتدای بلوار پیامبر اعظم (ص) حدود ۶ یا ۷ پلاک از سنوات قبل تملک باقی‌مانده که در دستور کار امسال است.

 وی با اشاره به پیش‌بینی تملک در بلوار نوبهار و محتشم کاشانی، اذعان کرد: تملک باغ اشراقی از دیگر مسائلی است که باید پیگیری شود، همچنین یک پارکینگ در خیابان شهید فاطمی بین کوچه ۲۱ و ۲۳ پیش‌بینی‌شده است که برای تملک آن اقدام خواهیم کرد. 

مدیر منطقه یک شهرداری قم در خصوص بحث عملکرد این منطقه در تملک در سال ۱۴۰۲، گفت: حدود ۷۶۰ میلیارد تومان کل بودجه منطقه برای سال ۱۴۰۲ بود که ۴۰۰ میلیارد بودجه عمرانی بود و قسمت اعظم آن یعنی ۲۶۰ میلیارد به تملکات اختصاص داشت.

 علی‌اکبری افزود: سرآمد این موضوع آزادسازی خیابان شهدای دروازه ری بود که ۳۴ پلاک در این پروژه تملک و آزادسازی شد و اواخر سال به‌موازات تسریع کار عملیات عمرانی و جدول‌گذاری آغاز شد.

 وی با اشاره به تلاش شهرداری برای تسریع پروژه ساماندهی محله دروازه ری یادآور شد: برای سال جدید تلاش ما تملک باقی پلاک‌ها است تا حلاوت کار با بهره‌برداری برای مردم حفظ شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • شهید مطهری پهلوان جهاد تبین بود
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • قیام علیه جنایات اسرائیل برگرفته از وجدان بیدار جهانیان
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام