Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، امروزه بعد از شیوع کرونا کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که نسبت به زحمات و تلاش‌های کادر درمان به ویژه جامعه پرستاران برای بهبود بیماران و مقابله با این بیماری مرموز و پیچیده واقف نباشد.

پرستاران به عنوان مدافعان سلامت همواره در خط مقدم مقابله با انواع بیماری‌ها قرار داشته‌اند و در عرصه مقابله با کرونا نیز تقدیم ۵۱ شهید در سطح کشور و یک شهیده به نام مریم شریفخواه در استان بخشی از زحمات آنها را به نمایش گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار ایرنا قزوین برای تقدیر از زحمات پرستاران در حوزه مقابله با کرونا با مهدی ایرانی رییس خانه پرستار استان و عضو هیات مدیره سازمان نظام پرستاری قزوین گفت و گویی ترتیب داده و از وی در خصوص مسایل و مطالبات جامعه پرستاری استان پرسیده است.

ایرنا. درخواست جامعه پرستاری از دولتمردان چیست و آیا قوانین تصویب شده در مورد پرستاری به مرحله اجرا رسیده‌اند؟

با تشکر از خبرگزاری ایرنا که پیگیر مشکلات جامعه فهیم پرستاری است ابتدا لازم می‌دانم شهادت پرستار مریم شرفخواه را به خانواده معزز ایشان، مردم عزیز استان و همه همکاران عزیزم که هشت ماه است در خط اول سلامت جانفشانی می‌کنند تسلیت و خداقوت عرض کنم.

پرستاری دریای از مشکلات است که فکر می‌کنم نمی‌توان تمامی این مشکلات را در این فرصت کوتاه بازگو کرد.

پرستاران به جز برقراری عدالت و اجرای قوانین چیزی را نمی‌خواهند؛ برخی مردم و مسوولان فکر می‌کنند پرستاران زیاده خواه هستند ولی اینطور نیست.

قانون ارتقای بهره وری، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قانون مشاغل سخت و زیان آور قوانینی هستند که سال‌های سال از تصویب آنها می‌گذرد ولی متاسفانه هنوز به بهانه‌های واهی اجرایی نشده اند.

قانون ارتقای بهره وری در بیمارستان‌های دولتی در حال اجرا است اما بخش‌هایی از آن به صورت سلیقه ای اجرا می‌شود.   پرستاران هدفی به جز حفاظت از سلامت مردم ندارند.

تمامی این قوانین که در مجلس با اکثریت آرا تصویب شده برای حفاظت از سلامت مردم و جامعه بوده است و باید برای اجرایی شدن آنها تدبیر شود.

قانون ارتقای بهره وری در فوریت‌های پزشکی بعد از ۱۱ سال از تصویب و با وجود اینکه ۲ سال از رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری در خصوص آن می گذرد هنوز اجرایی نشده است و خیلی از همکاران با رای‌های قطعی که دارند معوقات خود را دریافت نکرده‌اند.

قانون تعرفه گذاری هم که ۱۴ سال از تصویب آن می‌گذرد هنوز اجرایی نشده است.

ایرنا. آیا اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به نفع جامعه است؟

بله، اجرای این قانون هم به نفع جامعه، هم به نفع بیمه‌ها و هم به نحو ارایه دهنده خدمات است.

به عنوان مثال، گرفتن نوار قلب که آن را پرستار انجام می‌دهد در سیستم به نام پزشک ثبت می‌شود و بیش از ۴۰ هزار تومان بابت آن از بیمار یا بیمه هزینه دریافت می‌گردد درصورتی که این مورد اگر با تعرفه پرستاری انجام شود هزینه آن حدود ۱۲ هزار تومان است.

این اختلاف فاحش مالی می‌تواند در تقویت اقتصاد خانواده‌ها و بیمه‌ها اثرگذار باشد و باید برای رفع آن چاره‌ای اندیشیده شود.

 متاسفانه هیچ اراده‌ای برای اجرای قوانین وجود ندارد و الگوبرداری وزارت بهداشت از کشورهای اروپایی و آمریکایی و کتاب کالیفرنیا فقط برای یک عده خاص است.

به عنوان مثال با اجرای طرح بزرگ تحول سلامت در وزارت بهداشت، حدود هفت درصد جامعه درمان که پزشکان هستند برخوردار شده و ۹۳ درصد که ارایه دهنده اصلی خدمت یعنی جامعه پرستاران هستند از هیچ جایگاهی برخوردار نشدند.

ایرنا. وجود انواع استخدام در میان پرستاران موجب اعتراض آنها شده است، نظر شما چیست؟

بله، وجود انواع استخدام‌های پرستاری وزارت بهداشت از شرکتی، قراردادی‌های تبصره ۲، سه، چهار، پنج، پیمانی و رسمی موجب می‌شود ۲ همکار که در یک بخش مشغول بوده و یک خدمت را ارایه می‌کنند دریافتی‌های متفاوتی را داشته باشند و همین موضوع موجب نارضایتی آنها شود.

در مورد شرکت طرف قرارداد وزارت بهداشت هم باید عرض کنیم طبق قوانین کشوری باید قراردادها با برگزاری مناقصه منعقد شود درحالیکه شرکت طرف قرارداد با وزارت بهداشت یک شرکت خصولتی بوده و در وزات بهداشت مستقر است.

این شرکت بدون برگزاری هیچ گونه مناقصه ای، بیش از ۱۵ هزار پرستار را زیر مجموعه دارد و سوال ما از دولتمردان، مجلس و قوه قضاییه این است که وجود چنین شرکتی به چه معنی بوده و انعقاد قرارداد با آن برخلاف اصل چابک سازی دولت یا کاهش هزینه‌های دولتی است؟

به عنوان مثال دولت حدود ۶ میلیون تومان را برای یک نیرو پرداخت می‌کند ولی شرکت طرف قرارداد با وزارت بهداشت، آن مبلغ را با تاخیر چندروزه یا چندماه در حدود چهار میلیون و ۱۰۰ تومان به حساب نیروی پرستار واریز می نماید و در این میان، مبلغ زیادی برای شرکت و یک رانت خیلی قوی برای برخی از افراد ایجاد می‌شود.

خواهش می‌کنیم یکبار برای همیشه تصمیم بگیریم این بودجه را مستقیم به نیروی عملیاتی پرداخت کنیم.

پرستاران شرکتی مشکلات زیادی دارند و هنوز هم که هنوزه بر مبنای احکام سال ۹۸ حقوق خود را آن هم با تاخیر بسیار زیاد دریافت می‌کنند و امیدواریم این مشکل هرچه سریعتر حل شود.

ایرنا. مشکلات این پرستاران بعد از کرونا مرتفع نشد؟

بعد از کرونا قراردادهای ۸۹ روزه برای این عزیزان ثبت شد و قرارداد برخی از آنها نیز به یکساله تبدیل شد ولی ما این را نمی‌پذیریم چون پرستاری یک شغل حاکمیتی است و این نوع استخدام از نظر خانه پرستار و سازمان نظام پرستاری مورد قبول نیست و باید این رویه اصلاح شود.

ایرنا. به تازگی اخبار زیادی در خصوص پرداختی پرستاران انعکاس یافت، آیا در عمل هم واقعیت داشت؟

بله، طی ماه‌های اخیر، مانور تبلیغاتی زیادی در خصوص پرداختی پرستاران و افزایش حقوق آنان در صدا و سیما، رسانه‌ها جراید و فضای مجازی شکل گرفت که خیلی بیشتر از واقعیت بود.

متاسفانه این فضاسازی رسانه‌ای، این توقع را در مردم ایجاد می‌کند که پرستاران افزایش حقوق داشته اند اما چرا خدمات ارایه نمی‌دهند و در واقع بین مردم و پرستاران ایجاد تنش و بحران می‌کند و باید اصلاح شود.

هم اینک کارانه پرستاران که با تاخیر هفت تا هشت ماهه پرداخت می‌شود از ۱۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تومان است که اصلا مبلغ قابل توجهی نیست.

طبق مصاحبه‌های معاون پرستاری وزارت بهداشت، کارانه پرستاری باید بالای ۸۰۰ هزار تومان در ماه باشد در حالیکه کارانه دریافتی اکثر پرستاران زیر ۳۰۰ هزار تومان است.

ایرنا. چه تعداد پرستار در استان قزوین مشغول خدمات دهی هستند؟

طبق ماده ۱۶ قانون نظام پرستاری، واژه پرستار شامل پرستاران، بهیاران، کمک بهیاران، کاردان و کارشناس فوریت‌های پزشکی، هوشبری و اتاق عمل می‌شود و وقتی از کلمه پرستار استفاده می‌کنیم مجموع این عزیران مد نظر هستند.

با توجه به این تعریف در کل کشور بیش از ۳۰۰ هزار پرستار و در قزوین حدود ۲ هزار و ۵۰۰ پرستار داریم که در ۱۴ مرکز درمانی مشغول فعالیت هستند.

طبق آخرین آمار سازمان نظام پرستاری کشور ۱۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم در بخش‌های کرونا درگیر هستند که حدود ۳۰ هزار نفر آنها به کرونا مبتلا شده و ۵۱ نفر به درجه رفیع شهادت نایل شده اند.

در استان قزوین هم تاکنون یک نفر از کادر درمان به نام مریم شرفخواه و یک کادر اداری شفای بیمارستان شهید شده اند.

ایرنا. آیا استان از نظر فوریت‌های پزشکی تجهیزات و نیروهای کافی را دارد؟

در این خصوص از مجموعه شهری فوق العاده گلایه‌مند هستیم؛ در شهر قزوین که پایتخت خوشنویسی است و نزدیک به تهران قرار دارد پنج پایگاه فوریت‌های پزشکی فعال است که از این تعداد دو پایگاه در داخل کانکس مستقر بوده و در شرایط خیلی بد ارایه خدمات می‌کنند.

یکی از پایگاه‌ها در داخل یک اتاق و در داخل بیمارستان است که واقعا امکاناتی ندارد و دو پایگاه دیگر در حد ساختمان است.

درخواست داریم در تمام پروژه‌های ساختمانی که در سطح شهر احداث می‌شود در کنار پیوست‌های محیط زیست و بهداشت محیط، پیوست بهداشتی و درمانی نیز لحاظ شود.

چه اشکالی دارد وقتی یک مجتمع بزرگ ۸۰۰ واحدی یا برج تجاری میلیاردی احداث می‌شود یک سوییت مرکز بهداشتی درمانی نیز برای آن احداث گردد تا مشکلات بعدی را شاهد نباشیم.

یک پیشنهاد هم به مجموعه مدیریت شهری قزوین دارم، اینکه یکی از میادین یا خیابان‌های اصلی شهر را برای قدردانی از مدافعان سلامت،  به نام شهیده پرستار مریم شرفخواه نامگذاری کنند.

ایرنا. شیوع بیماری کرونا بر فشار کاری کادر درمان به ویژه پرستاران افزوده است، درخواست شما چیست؟

متاسفانه بعد از شیوع این بیماری، پرستاران استان به شدت تحت فشار قرار گرفته و فشار کاری زیادی را تحمل می‌کنند.

هم اینک کمبود نیرو به شدت در مراکز درمانی استان احساس می‌شود چون استانداردهای پرستار به تخت ما بسیار پایین است.

امیدواریم دولت و مجلس در استخدام‌ها و جذب نیروی پرستاری همت مضاعف به خرج دهند تا از نارضایتی جامعه پرستاری و شکل گیری موج مهاجرت پرستاران به کشورهای دیگر جلوگیری شود.

از مردم عزیز نیز خواهش می‌کنیم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند و با استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از انتقال و گسترش ویروس جلوگیری کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین استان قزوین بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین استان قزوین بهداشت و سلامت ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین استان قزوین بهداشت و سلامت اخبار کنکور فوریت های پزشکی وزارت بهداشت نظام پرستاری هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۵۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرستاری یک شغل سخت و دشوار است/ ۷۵ درصد پرستاران ایران زن هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی، با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری گفت: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

وی ادامه داد: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تأثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند.

عبادی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه‌ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت‌های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، ضمن قدردانی از تلاش‌های ارزشمند دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، افزود: این لایحه به انجمن‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توأم با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

کد خبر 6094491 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • پرستاری یک شغل سخت و دشوار است/ ۷۵ درصد پرستاران ایران زن هستند
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران
  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری