Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، ترمیم آسیب‌‌های وارد شده به مفاصل به دلیل توان اندک این بافت در خود ترمیمی و ایجاد التهاب در محل آسیب، بسیار دشوار است. تا‌کنون پژوهش‌‌های متعددی برای ترمیم مفاصل آسیب دیده انجام شده است اما هر یک از روش‌‌های پیشنهادی منافع و معایب خود را داشته‌‌اند و تا‌کنون درمان قطعی برای این‌دست از آسیب‌‌ها معرفی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از روش‌‌های ترمیم مفصل می‌‌تواند استفاده از ساختاری متشکل از کره‌‌های سلولی باشد که از سلول‌‌های بنیادی مزانشیمی ساخته شده‌‌اند. با توجه به توانایی این سلول‌‌ها در برهم‌کنش‌‌های بین‌سلولی، تقسیم و تمایز به بافت هدف، سود جستن از کره‌‌های سلولی تشکیل شده از آنها در کنار هم به عنوان بلوک‌‌های ساختمانی برای ترمیم مفصل آسیب‌دیده موثر به نظر می‌‌رسد.

به همین منظور، فاطمه باقری، نگار عسگری، محمد‌رضا باغبان اسلامی‌‌نژاد و همکارانشان در دانشگاه تربیت مدرس، پژوهشگاه رویان و آبو آکادمی فنلاند، پژوهشی طراحی کردند که طی آن برای ترمیم آسیب وارده به مفاصل از کره‌‌های سلولی متشکل از سلول‌‌های بنیادی مزانشیمی استفاده شد که درون آن‌‌ها ریز‌ذرات ترشح‌کننده کارتوژنین (به عنوان ماده القا‌کننده تمایز به مفصل) قرار داده شده بود.

علاوه‌‌بر این، کره‌‌های مذکور درون هیدروژلی از جنس ژلاتین متاکریلویل و کورکومین (که دارای خواص ضد‌التهابی هستند) قرار داده شده، به محل آسیب مفصلی در حیوان مدل آزمایشگاهی انتقال یافتند. میزان ترمیم در مفصل دریافت‌کننده پیوند با روش‌‌های آزمایشگاهی بررسی شد.

*القای سلول‌‌های بنیادی مزانشیمی برای تمایز به سلول‌‌های مفصل

نتایج این پژوهش که در مجله بین‌‌المللی Stem Cell Research & Therapy به چاپ رسیده است، نشان داد: حضور کارتوژنین درون کره‌‌های سلولی منجر به القای سلول‌‌های بنیادی مزانشیمی برای تمایز به سلول‌‌های مفصل می‌‌شود. همچنین مطالعات آزمایشگاهی نشان داد حضور کورکومین منجر به کاهش تولید عوامل التهابی به وسیله سلول‌‌های بنیادی مزانشیمی می‌‌شود و در بدن حیوان مدل دریافت‌کننده پیوند، حضور کورکومین باعث شد بافت مفصلی حاصل ساختاری نزدیک‌‌تر به مفاصل طبیعی داشته باشد.

نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از کندروژنین و کورکومین در کنار کره‌‌های سلول‌‌های بنیادی مزانشیمی می‌‌تواند ترمیم آسیب‌‌های مفصلی را بهبود بخشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کورکومین پژوهش بافت مفاصل سلول های بنیادی مزانشیمی بنیادی مزانشیمی برای ترمیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۵۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به نقاط ضعف نسخه ترمیم‌یافته سند تحول بنیادین

نسخه ترمیم سند تحول بنیادین توسط شورای عالی آموزش و پرورش تدوین شده است، بسیج دانشگاه فرهنگیان در مطلبی به بررسی این نسخه پرداخته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بسیج دانشگاه فرهنگیان در مطلبی به بررسی نسخه ترمیم سند تحول بنیادین پرداخته است.

در بخشی از این گزارش آمده است: در نسخه ترمیمی، مواردی از عدم تطابق حرف کلی سند تحول با سیاست‌های نظام و حتی قوانین بالادستی به چشم می‌خورد. به عنوان مثال سیاست نظام در قبال مدارس دولتی، تقویت و در قبال مدارس غیردولتی، مدیریت آن‌ها است. اما در سند دقیقاً نگاهی خلاف این موضوع وجود دارد و با نگاه خوش‌بینانه، پرداختن به موضوع مدارس دولتی و غیردولتی برابر است و با نگاه بدبینانه، کفه ترازو به سمت توجه بیشتر بر مدارس غیردولتی سنگینی می‌کند.

استفاده از نظرات 36 منتقد در بررسی و ترمیم سند تحول بنیادین

در طول بیش از یک دهه‌ای که از تصویب سند فعلی می‌گذرد، نظام آموزشی کشور، معلمان، دانش‌آموزان و دست‌اندرکاران امر تربیت، اتفاقات مهم و اثرگذاری را از سر گذرانده‌اند. انتظار می‌رفت نسخه ترمیم‌یافته نگاهی جامع‌ به این مسائل و چالش‌ها داشته باشد. با این حال به‌نظر می‌رسد بسیاری از این تجربیات از دید نگارندگان نسخه ترمیمی مغفول مانده‌اند از جمله تجربه آموزش مجازی، تعلیم و تربیت کودک، تأمین و تربیت نیروی انسانی.

وضعیت کنونی تعلیم‌وتربیت کشور با وجود بسیاری از مسائل ریز و درشت، دارای چند مسئله و گلوگاه اساسی است که نسبت به سایر موارد اولویت دارند. موضوعاتی مانند مسئله «تربیت معلم»، «وضعیت مدارس دولتی عادی» و... را می‌توان از این قبیل مسائل برشمرد. علی‌رغم اینکه انتظار می‌رود نسخه ترمیم‌یافته خلأها و چالش‌های موجود در نسخه پیشین را با تاکیدات «کافی» و «مناسب» پوشش دهد، اما به نظر می‌رسد این نسخه به قدرکافی و مطلوب به این مسائل توجه نداشته است.

مشروح این گزارش را در اینجا مشاهده کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور اعلام شد
  • استفاده از مکمل‌های بهبود کیفیت سوخت به خودرو آسیب می‌زند
  • استفاده از مکمل‌های بهبود کیفیت سوخت به خودرو آسیب خودرو می‌زند
  • صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور
  • دلیل مهم خشکی زانو پس از مدتی نشستن
  • نگاهی به نقاط ضعف نسخه ترمیم‌یافته سند تحول بنیادین
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود
  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد