Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم  آنلاین، اصولا ساخت و ساز بدن سالمندان به گونه ای است که شکستگی را به سختی بر می تابد و مدت زمانی طول می کشد تا این شکستگی بهبود حاصل پیدا کند. این دوره نقاهت متاسفانه دارای درد و رنج بسیار زیادی است. یکی از شکستگی های معمول در دوران سالمندی و کهنسالی مربوط به لگن می شود.

با این نوع شکستگی چگونه باید کنار آمد و افرادسالمند چگونه بهبودی پیدا می کنند؟

در این رابطه دکتر محسن طاهری مقدم متخصص ارتوپدی به جام جم آنلاین گفت: شکستگی لگن عارضه خطرناکی است که برخی عمل جراحی آن را به تاخیر می اندازند این در حالی است که هرگونه تاخیر باعث نامساعدتر شدن اوضاع می شود و اوضاع را برای فرد دردناک تر و پیچیده تر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص ارتوپدی عنوان کرد: تحمل افراد در برابر دردهای ناشی از ارتوپدی بسیار کم است. این باعث می شود تا فرد بی تابی کند. نقش اعضای خانواده و دلداری دادن به او از لحاظ روان شناختی بسیار موثر است اما ما در اینجا به وضعیت جسمانی او می پردازیم.

طاهری مقدم افزود: بعد از عمل جراحی فرد باید در حالت بی حرکت باقی بماند که البته این مشکل خودش زخم بستر را به دنبال دارد و این خطر دو برابر می شود. در واقع شرایط یک سالمند بعد از عمل جراحی لگن بسیار بحرانی و حساس است و این اطرافیان هستند که باید به دقت مراقب او باشند.

وی ادامه داد: اگر اعضای خانواده می توانند به دقت او را زیر نظر بگیرند و مراقبش باشند اما اگر چنین چیزی امکان ندارد باید برای او پرستاری بگیرند که نسبت به این نوع مراقبت ها آشنایی داشته باشد.

متخصص ارتوپدی یادآور شد: یکی از مشکلات اصلی همان زخم بستر است که به آن اشاره ای داشتیم. این زخم ها دردی به دردهای قبلی بیمار اضافه می کنند و خطر عفونت در ناحیه لگن را نیز به وجود می آورند.

طاهری مقدم تاکید کرد: بعد از شکستگی لگن و عمل جراحی مربوط به آن از آنجایی که تحرک فرد کمتر می شود موضوع «تهویه ریه ای» نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.

وی بیان داشت: به این دلیل که فرد در حالت دراز کش قرار دارد. وقتی چنین حالتی به وجود بیاید اصولا برای فرد طبیعی و جوان هم نفس عمیق به طور کامل امکان پذیر نیست چه برسد به فرد سالمند. به همین دلیل تغییر و تحولاتی در ریه به وجود می آید که سالمند بیمار را با خطر عفونت ریه مواجه می کند.

این متخصص ارتوپد گفت: با احتیاط بسیار زیاد و رعایت تمامی جوانب باید فرد سالمند را به آرامی جابجا و او را تشویق به نشستن کرد. در حالت نشسته فرد سالمند باید نفس های عمیق بکشد و آب زیادی هم بنوشد.

طاهری مقدم تصریح کرد: عوامل دیگری در بهبود بعد از عمل جراحی موثر است. به عنوان مثال اگر فرد بنیه ای سالم و قوی داشته باشد طبیعتا نسبت به یک فرد دیابتی سریع تر مراحل نقاهت را پشت سر می گذارد.

وی با تاکید بر اینکه بعد از عمل جراحی لگن شکسته به هیچ عنوان نباید فرد به مدت طولانی بی حرکت بماند گفت: تحرک بیش از اندازه نه تنها زخم بستر را به وجود می آورد بلکه عضلات آنها را چنان ضعیف می کند که این می تواند توانایی راه رفتن را سلب کند.

دکتر طاهری مقدم افزود: طبیعی است که استخوان شکسته یک فرد سالمند دیرتر از یک فرد جوان و یا حتی میانسال جوش می خورد. اگر مراقبت های ویژه در کار نباشد و بسیاری از مسائل رعایت نشود و احتیاط در کار نباشد ممکن است اصلا آن عمل جراحی با تمام دردها و دردسرهایش کاملا بی ثمر باشد.

وی گفت: در حین جراحی لگن افراد سالمند معمولا از پیچ و پلاک استفاده می شود. این خود یک خطر بزرگ است چرا که استخوان ضعیف است و این پیچ ها ممکن است جابجا شوند و خود شکستگی به وجود بیاورند. بنابراین لازم و ضروری است تا همه چیز با حساسیت پیگیری شود.

این متخصص ارتوپدی در پایان گفت: یک سالمند شرایط حساسی دارد. دردی که او در حین این عمل های جراحی می کشد بسیار جان فرساست. نگهداری از او باید بسیار دقیق باشد. او را درک کنیم و همه ناراحتی و ناله هایش را تحمل کنیم. او به دلیل این دردهای شدید و ضعف و غش و ضعف های فراوان حتی ممکن است امید خود را به زندگی هم از دست بدهند بنابراین لازم و ضروری است تا با او همدردی شود و مدام امید به زندگی را از دیگران دریافت کند. خودمان را جای او بگذاریم و درک کنیم چه دردی می کشد. مراقبت حساس و ویژه از او بسیار لازم و ضروری است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سالمندان ارتوپدی حوزه پزشکی جام جم آنلاین بعد از عمل جراحی متخصص ارتوپدی طاهری مقدم فرد سالمند زخم بستر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۶۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص اعتبار برای ساماندهی مسیل‌های شهر ایلام

                                                                                     

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ محمدحسن نامی در حاشیه بازدید از مسیل‌ها و گذرگاه‌های آبی سطح شهر ایلام با اشاره به اینکه معاون اول رئیس جمهور با رایزنی استاندار ایلام برای ساماندهی مسیل‌های شهر ایلام ۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبار در ۲ بخش اختصاص داده است،، اظهار داشت: در طرح جمع آوری آب‌های سطحی شهر ایلام نیز یک بودجه و اعتبار ویژه در نظر گرفته خواهد شد که با اجرای آن، برای نیم قرن آینده مسیل‌ها و گذرگاه‌های آبی در سطح شهر ایلام ماندگار شده و مشکل خاصی در این زمینه نداشته باشد.

وی در ادامه افزود: ساماندهی مسیل‌های سطح شهر ایلام در راستای اجرای طرح جامع، ماندگار و پایدار در سطح این شهر نیازمند بررسی و تحقیق کامل دارد.

نامی همچنین با بیان اینکه امکان تلفیق این کانال‌ها و مسیل‌ها از سرچشمه در سطح شهر ایلام نیازمند تدوین نقشه جی. آی. اس است، عنوان کرد: میزان شیب در سطح شهر ایلام مشخص کننده ساختار ساختمانی در سطح این شهر است و همین امر نیز نیازمند این است که با بررسی‌های لازم میزان شیب در این شهر مشخص شود.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه شیبی که در سطح شهر ایلام وجود دارد برای این شهر یک حُسن است، تصریح کرد: اگر بستری که آب از آن عبور می‌کند و شیب آن پایدار باشد، مشکلی وجود نخواهد داشت، اما اگر بستر شسته شده باشد بسیار خطرناک است چرا که شیب، سرعت فرسایش بستر مسیل‌ها و اطراف آن را بیشتر می‌کند که این امر نیز مستلزم اقدام مهندسی مناسب و ساخت و ساز‌ها در سطح شهر دارد.

نامی بیان کرد: در این راستا می‌شود که از لوله‌هایی که مقاومت بیشتری دارند و در کشور تولید می‌شود استفاد شود به سرعت کار انجام خواهد شد و زمان کمتری را برای احداث خواهد برد.

وی افزود: راه دیگر این است که از نیم دایره‌های مسلح استفاده شود که پیوستگی لازم را هم دارد و این راهکار‌ها نیز بر اساس بررسی‌هایی که روی نقشه جی آی اس انجام خواهد شد، مشخص می‌شود.

نامی با تاکید بر اینکه اقدام یکپارچه و جامع در راستای ساماندهی مسیل‌ها در سطح شهر ایلام ضروری است، گفت: نقشه جامع جمع آوری آب‌های سطحی شهر ایلام شامل ۲۴ شاخص استاندارد باید تهیه شود که این موضوع در ساخت و ساز ماندگار مسیل‌ها در سطح شهر ایلام کمک خواهد کرد.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور ابراز کرد: لازم است که در طرح جمع آوری آب‌های سطح شهر ایلام، نقشه حد مجاز بستر و حرائم این کانال بر اساس متراژی که در نقشه اصلی شهر مشخص شده است رعایت شده و ابتدا و انتهای کانال‌ها نیز باید هم عرض باشد.

دیگر خبرها

  • آغاز اجرای طرح بانوی توانا در یزد
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • پایداری شبکه گاز خراسان جنوبی در برابر سیلاب
  • اختصاص اعتبار برای ساماندهی مسیل‌های شهر ایلام
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • سد شکسته شده در خراسان جنوبی نداریم/ سلامت سد‌ها در برابر سیل
  • افتتاح بخش بیماران نیازمند به مراقبت‌های خاص در همدان
  • آیت‌الله شیرازی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • سکانس‌هایی از فیلم ماه در جنگل