Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا؛ ۱۶ اکتبر مقارن با ۲۵ مهرماه سالروز جهانی غذا است. این روز به افتخار تاسیس سا زمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود.

شعار امسال روز جهانی غذا «همه با هم؛ رشد، تغذیه، پایداری- رفتار ما آینده ما را می‌سازد» به عنوان محور جهانی و موضوع آغاز پویش «رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا» به عنوان محور ملی در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غذا بزرگترین مشغله مردم دنیا است و بخش بزرگی از فعالیت‌های دنیا صرف تولید، فراوری و تهیه مواد غذایی می‌شود. غذا یک موضوع راهبردی است که تحت تاثیر ۶ عامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فناوری بین‌المللی و اکوسیستم است.

فقدان الگوی صحیح تغذیه‌ای عامل بسیاری از بیماری‌ها

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه روز جمعه در گفت و گو با ایرنا گفت: ۷۶درصد بار بیماری‌ها مربوط به بیماری‌های غیر واگیر از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های مزمن تنفسی، دیابت و سرطان‌ها است. در سال ۲۰۱۷ حدود  ۳۰۰ هزار مرگ به دلیل بیماری‌های غیرواگیر در کشور رخ داده این در حالی است که کل موارد مرگ اتفاق افتاده در کشور در همین سال ۳۸۰ هزار مرگ بوده است.

دکتر «شهریار مستوفی» افزود: عوامل موثر در میزان بروز بیماری‌های غیرواگیر عمدتا چهار عامل خطر رفتاری و چهار عامل خطر فیزولوژیک است. عوامل خطر رفتاری عبارتند از تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات، مصرف الکل و کم تحرکی و عوامل خطر فیزولوژیک نیز شامل چاقی، اختلال چربی، قند خون بالا و فشارخون بالا است.

وی اظهار داشت: باتوجه به عوامل خطر فوق به طور قاطع می‌توان گفت که فقدان الگوی صحیح تغذیه‌ای در جامعه در ایجاد اکثریت عوامل فوق نقش آفرین است. پنج عامل خطر بیماری‌های غیر واگیر تغذیه‌ای (مصرف زیاد نمک، چربی، قند و مصرف کم لبنیات و میوه) است. با تغییر الگوی زندگی و رژیم غذایی مناسب ۸۰درصد بیماری‌های قلبی و عروقی،۹۰درصد بیماری دیابت و ۳۰درصد سرطان‌ها در کشور کاسته می‌شود.

بالا بودن مصرف سرانه قند، چربی و نمک

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: متاسفانه سرانه مصرف قند و شکر، چربی و نمک در کشور ما از متوسط مصرف جهانی بالاتر است و این مساله مخاطرات جدی را به دنبال خواهد داشت.

دکتر مستوفی تصریح کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در خصوص تدوین برنامه‌های جامع در زمینه اصلاح الگوی مصرف در کشور از جمله تدوین سند جامع پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر با هدف کاهش ۲۵درصد از مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های غیر واگیر، کاهش ۳۰درصد نمک در محصولات غذایی، کاهش ۲۰درصد از میزان تحرکات ناکافی، کاهش ۲۰درصد استعمال دخانیات، کاهش ۲۰درصد فشار خون و به صفر رسانیدن میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های مصرفی انجام شده است.

وی اظهار امیدواری کرد در سال‌های آتی با اتخاذ رویکردهای مناسب از سوی همه متولیان سلامت غذا بتوانیم گام‌های بلندی در راستای اصلاح الگوی تغذیه‌ای مردم برداریم.

وی یادآور شد؛ صیانت از سفره جامعه ایرانی و سلامت ایرانیان وظیفه شرعی و ملی بوده و قطعا باید پایش فرآیند تولید، واردات، توزیع و عرضه غذا از مزرعه تا سفره از اولویت‌های این حوزه قرار گیرد.

برچسب‌ها روز جهانی غذا سوء تغذیه سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد سازمان غذا و دارو صنعت غذایی کرمانشاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز جهانی غذا سوء تغذیه سازمان غذا و دارو صنعت غذایی کرمانشاه روز جهانی غذا سوء تغذیه سازمان غذا و دارو صنعت غذایی کرمانشاه اخبار کنکور بیماری ها تغذیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۸۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟

به گزارش صدای ایران از عصر ایران،فرحزاد جباری در خصوص آلرژی در فصل بهار اظهار کرد: آلرژی به این علت ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی افراد با زمینه‌های ژنتیکی که دارند، مستعد پاسخ نابه‌جا نسبت به محرک‌های محیطی است.

وی با بیان اینکه علائم آلرژی می‌تواند مربوط به عوامل محرک محیط بیرون مانند گرده درختان، چمن‌ها و علف‌ها، عوامل محرک داخل منزل مانند حیوانات خانگی و پرندگان و یا در پاسخ به مواد غذایی و دارو‌ها باشد، عنوان کرد: هر ماده غذایی ممکن است حساسیت‌زا باشد. برخی غذا‌ها مانند لبنیات، شیر، تخم مرغ یا گندم حساسیت بیشتر و همچنین ارزش غذایی بیشتری دارند، بنابراین حذف آنها ممکن نیست. این اهمیت دارد که مواد غذایی حساسیت‌زا را شناسایی و به بیمار کمک کنیم.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: محرک‌های خارج از منزل که مربوط به گرده درختان و چمن‌ها است، به فصل ارتباط دارد. علائم بیماران مستعد از اواخر اسفند شروع می‌شود، در تابستان به اوج می‌رسد و در پاییز با بارندگی و سرد شدن هوا رو به بهبودی می‌رود. این علائم در هر کشوری بسته به پوشش گیاهی و شرایط آب‌وهوایی متفاوت است.

بهترین فرصت برای فعالسازی اشتراک مناقصات مزایدات با اعتبار هدیه

دکتر جباری بیان کرد: علائم آلرژی می‌تواند در قسمت‌هایی که محرک وارد بدن می‌شود و سیستم ایمنی را تحریک می‌کند، ایجاد شود. علائم می‌تواند در قسمت تنفسی فوقانی بیشتر در بینی به صورت عطسه، آبریزش، خارش و گرفتگی بینی همراه با خارش چشم، اشک ریزش، خارش گوش و یا درد و خارش گلو باشد. علائم همچنین می‌تواند در قسمت‌های تنفسی تحتانی مانند ریه به صورت سرفه، تنگی نفس و آسم خود را نشان دهد.

این مواد غذایی آلرژی بهاری را کاهش می‌دهدبخوانید

این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی ادامه داد: ممکن است علائم درگیری در پوست به صورت کهیر یا اگزما یا به صورت علائم گوارشی مانند دل‌درد، اسهال و درد‌های شکمی بروز کند. در موارد شدید شوک آنافیلاکسی ایجاد می‌شود و این زمانی است که عامل محرک می‌تواند چند ارگان را با هم درگیر کند و باعث افت شدید فشار خون، تپش قلب، درد‌های شکمی، کهیر منتشر و تنگی نفس شود که حیات فرد را تهدید می‌کند.

وی با اشاره به اینکه نوع درمان آلرژی به عاملی که ایجاد می‌شود و روند بیماری بستگی دارد، تصریح کرد: آلرژی زمینه ژنتیکی دارد، بنابراین فعلا حذف عامل یعنی ژن در روند درمانی ممکن نیست و شاید در آینده نزدیک هم ممکن نباشد.

روش دیگر این است که عامل محرک را حذف کنیم. در خصوص غذا‌ها و دارو‌ها حذف بهترین گزینه است، یعنی آن ماده غذایی مصرف نشود مگر اینکه ماده مهمی در زندگی فرد بوده و اهمیت غذایی بالایی داشته باشد. در این مورد پزشک می‌تواند به فرد کمک کند و حساسیت وی را از بین ببرد، اما در مورد موادی که کمتر ارزشمند هستند، توصیه به قطع مصرف می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در خصوص عوامل تنفسی به علت اینکه پراکندگی وجود دارد، خیلی موفق به قطع عامل نیستیم، بنابراین باید مکان جغرافیایی تغییر داده شود یا به عبارتی افراد مهاجرت کنند. معمولا در مناطق مرطوب محرک‌های محیطی و گرده فضای سبز کمتر تاثیر می‌گذارد. عوامل داخل منزل مانند حیوانات را نیز باید حذف کرد.

جباری خاطرنشان کرد: روش دوم این است که درمان را شروع کنیم. اگر آلرژی‌ها کنترل نشوند می‌توانند عوارضی ایجاد کنند که فرد را بیشتر آزار می‌دهد. در این موارد باید مصرف دارو‌ها شروع شود. دارو‌های خط اول دو نوع هستند. یک نوع برای افرادی است که علائم آنها چند روز تا دو هفته ادامه دارد، بنابراین آنتی‌هیستامین می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگر علائم افراد شدید و طولانی بوده و بیش از یک یا دو ماه ادامه داشته باشد، باید از اسپری‌های بینی برای آلرژی بینی و اسپری‌های ریه برای آسم استفاده شود.

این مواد غذایی آلرژی بهاری را کاهش می‌دهدبخوانید

این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: مرحله سوم درمان بیمارانی است که درمان‌های معمول برای آنها جوابگو نیست، در این موارد آلرژیست می‌تواند کمک کرده و ایمونوتراپی را شروع کند. ایمونوتراپی روشی است که در آن عامل محرک را به کرات با دوز‌های مشخص که حساسیت جدی ایجاد نکند، تحت تاثیر قرار می‌دهند تا سیستم ایمنی تحریک شود و در مقابل این عوامل مقاومت داشته باشد.

وی افزود: بیش از ۸۰ درصد افراد بعد از اتمام دوره بهبود پیدا می‌کنند. دوره درمان حداقل سه سال طول می‌کشد و هزینه‌های زیادی دارد. بهتر است افرادی که آلرژی دارند از همان ابتدا درمان‌های معقول را شروع کنند تا نیاز به ایمونوتراپی نداشته باشند.


دیگر خبرها

  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است