Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین میرصانع با بیان اینکه استمرار خط پیامبر و ادامه خط هدایت جز با امامت ائمه اطهار (ع) تداوم نمی یافت، گفت: حضرت علی (ع) همه ویژگی های پیامبر اکرم (ص) را دارد و می تواند مسیر وی را ادامه دهد،

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مُحَمَّد بن عَبدُاللّه بن عَبدُالمُطّلِب بن هاشم (عام الفیل–۱۱ق) پیامبر اسلام، از پیامبران اولوالعزم و آخرین پیامبر الهی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 معجزه اصلی او قرآن است و مردم را به یکتاپرستی و اخلاق نیک دعوت کرد.

حضرت محمد(ص) در جامعه مشرک جزیرة العرب به دنیا آمد، اما از بت‌پرستی و نزدیک شدن به زشتی‌های رفتاری رایج در جامعه پرهیز می‌کرد. در چهل سالگی به پیامبری رسید و مهمترین پیامش دعوت به توحید بود. هدف از بعثتش را تکمیل فضایل اخلاقی معرفی کرد. مشرکان مکه سال‌ها او و پیروانش را آزردند، ولی آنان از اسلام دست برنداشتند. حضرت محمد(ص) پس از ۱۳ سال دعوت به اسلام در مکه، به مدینه رفت و این هجرت، مبدأ تاریخ اسلامی شد.

با کوشش پیامبر(ص) تقریبا تمام شبه جزیره عربستان در زمان حیات او به اسلام گروید. در دوره‌های بعد، گسترش اسلام ادامه یافت و به تدریج اسلام دینی جهانی شد.

براساس حدیث ثقلین، پیامبر(ص) به مسلمانان سفارش کرد که پس از وی به قرآن و عترت او پناه ببرند و از آن دو جدا نشوند و در مناسبت‌های گوناگون، از جمله در واقعه غدیر، امام علی (ع) را جانشین خویش معرفی کرد.

 

خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفتگویی با حجت الاسلام والمسلمین «سید محمدرضا میرصانع» استاد حوزه و دانشگاه انجام داده است که در ادامه می خوانید:

 

دین مردم در دوران حیات پیامبر (ص) و قبل از مبعوث شدن ایشان چگونه بود؟ 

در احادیث و روایات و نهج البلاغه به اهمیت و جایگاه ظهور اسلام و نجات بشریت اشاره شده است. در آن دوران جوامع بشری در یک موقعیت بسیار بد و خطرناکی قرار داشتند و شاید اگر اسلام در این مقطع به داد بشر نمی رسید، بشر به انحطاط کشیده می شد و همه مسائل مربوط به انسانیت و اخلاق به قهقرا می رفت.

خالق جامعه بشری با فرستادن دین اسلام، از مشکلات اعتقادی و رفتاری و گرفتاری های عمیقی که می توانست رخ دهد، جلوگیری کرد. بدترین مساله آن دوران شرک بود. پس از آنکه حضرت محمد (ص) به پیامبری برگزیده شد، جریان توحیدی شکل گرفت و ارزش های انسانی، دینی و اخلاقی شکل گرفت. بنابراین چه در بعد دینی و اعتقادی، موضوع بینش مطرح است. یکی از کارهای بزرگ پیامبر (ص) و مهم ترین کار آن است که دین اسلام و رفتار جامعه را درست کرد.

بینش توحیدی فقط بحث این نیست که خدای واحد را بپذیریم بلکه باید زندگی بشر، اخلاقیات و رفتارهای اجتماعی و سیاسی خانواده را تحت تاثیر بگذارد. درخصوص جهاد و خدایی دم می زند و خلاف آنچه که انبیاء ایجاد کرده اند قدم بردارند و بینش توحیدی از بین خواهد رفت.

عقاید بشر دچار انحراف بود و قرآن هم مکرر در این خصوص تذکر داده است بنابراین با انتخاب پیامبر خاتم، سبک زندگی مردم به سمت بینش و رفتار الهی رفت به طوریکه دین اسلام برای تک تک جزئیات زندگی انسان ها از جمله آداب غذا خوردن، لباس پوشیدن و نحوه تعاملات فردی و اجتماعی برنامه داشت.

 

بعد از رحلت حضرت محمد (ص) چه اتفاقاتی در جامعه اسلامی آن روز رخ داد؟

صاحبان همه ادیان تحت تاثیر خورشید اسلام و پیامبر اکرم (ص) بهره ای گرفته اند و اگر خورشید اسلام نبود، تمام عالم از وجود برکات دین اسلام محروم می شذ و ارزش های اخلاقی و انسانی به قهقرا می رفت.

بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) ، سیر بشر بعد از اسلام بسیار ترقی کرد و مسیر انحطاط کامل از بین رفت و ائمه خدا نیز دین اسلام را تکمیل کردند. اسلام به دست اهل بیت (ع) و امام علی (ع)، قیام امام حسین (ع) و روشنگری های امام صادق (ع) و سایر ائمه اطهار تداوم یافت و تحت مدیریت حضرت حجت امام زمان (عج) ادامه پیدا کرده است.

حضرت محمد (ص) در حجه الوداع و با دستور خداوند، امیرالمومنین (ع) را به عنوان جانشین خود انتخاب کرد و در آن زمان همه پذیرفتند. اما پس از رحلت پیامبر (ص)، موضوع ولایت و جانشینی حضرت علی (ع) را به فراموشی سپرده و با انتخاب خلیفه اول، مسیر دیگری در پیش گرفتند.

 

وصایای حضرت محمد (ص) به نزدیکان و حاضرین چه بود و به این وصایا چقدر عمل شد؟ 

وصایای پیامبر(ص) وصایای قرآنی و الهی بود. از انتخاب و معرفی حضرت علی (ع) به عنوان جانشین و ولی مسلمانان و آموزه های دینی و تاکید بر پیامبر(ص) در حضور جمع، رو به حضرت علی(ع) کرد و به او وصیت کرد و به ایشان فرمود: نزدیک بیا، سپس زره و شمشیر و خاتم و مهرش را به علی(ع) داد.  وقتی از علی(ع) پرسیدند، پیامبر(ص) چه گفت؟در پاسخ فرمود: به من هزار باب علم که از هر بابی هزار باب دیگر منشعب شده بود، آموخت و چیزهایی را به من سفارش کرد که انجام خواهم داد. پیامبر(ص) در همان حال چند مرتبه فرمود:«ما ظن محمد بالله لو لقی الله و هذه عذره عنده». توصیه های پیامبر اکرم (ص)، توصیه ها و تاکیدات خداوند است که به وسیله حضرت محمد (ص) به مردم عرضه داشته است.

حضرت علی (ع) همه ویژگی های پیامبر اکرم (ص) را دارد و می تواند مسیر وی را ادامه دهد، علم غیب، عصمت و طهارت از جمله ویژگی هایی است که می توان در حضرت علی (ع) به عنوان جانشین پیامبر اکرم (ص) مشاهده کرد. استمرار خط پیامبر و ادامه خط هدایت جز با امامت ائمه اطهار (ع) تداوم نمی یافت.

 

چه اتفاقاتی رخ داد که پس از رحلت پیامبر (ص) رویکرد جانشینی تغییر کرد و باعث خانه نشینی حضرت علی (ع) شد؟

 دنیاطلبی و عافیت خواهی، قبیله گرایی، قریب العهد بودن به اسلام، کینه و عقده نسبت به حضرت علی (ع) از جمله عواملی بود که باعث شد پس از رحلت پیامبر اکرم (ص)، مردم با حضرت علی (ع) بیعت نکنند و مسیر تاریخی اسلام تغییر یابد. درحالیکه حضرت علی (ع) برای مسلمانان صدر اسلام، چهره ای شناخته شده بود و لیاقت و شایستگی ایشان برای زعامت امت بعد از پیامبر اکرم (ص) برای همه آشکار و مسلم بود.

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: سالروز رحلت پیامبر اکرم ص بصیرت افزایی ماه صفر رحلت پیامبر پیامبر اکرم ائمه اطهار حضرت محمد دین اسلام پیامبر ص حضرت علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۰۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رهبر انقلاب از توجه امام صادق(ع) به هیئت؛ قربان آن دل!

امام صادق (ع) از راوی سؤال می‌کنند: تَجلِسونَ وَ تُحَدِّثون؟ مسائل ما را مطرح می‌کنید؟ او جواب می‌دهد بله، این کار را می‌کنیم؛ یعنی همین مجموعه هیئات. حضرت می‌فرمایند: اِنَّ تِلکَ المَجالِسَ‌ اُحِبُّها؛ من دوست می‌دارم این مجالس را. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مقام معظم رهبری در بیاناتی می‌فرمایند: «هیئت را اصحاب ائمه تشکیل دادند و آنها شروع کردند؛ بعد از حادثه کربلا دور هم جمع می‌شدند.»

.

رهبر معظم انقلاب در در جلسه دیدار مداحان اهل بیت علیهم‌السلام به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) در تاریخ چهارم بهمن ماه 1400 به سابقه تشکیل هیئت از زمان ائمه اطهار علیهم‌السلام اشاره کرده و می‌فرمایند: «هیئت را اصحاب ائمه تشکیل دادند و آنها شروع کردند؛ بعد از حادثه کربلا دور هم جمع می‌شدند. امام صادق (ع) از راوی سؤال می‌کنند: تَجلِسونَ وَ تُحَدِّثون؟ می‌نشینید دور هم صحبت می‌کنید، حرف می‌زنید؟ یعنی مسائل ما را مطرح می‌کنید؟ او جواب می‌دهد که بله، این کار را می‌کنیم؛ یعنی همین مجموعه هیئات. بعد حضرت می‌فرمایند: اِنَّ تِلکَ المَجالِسَ‌ اُحِبُّها؛ من دوست می‌دارم این مجالس را. قربان آن دل! [می‌فرماید] مجالس شما را دوست می‌دارم. اِنَّ تِلکَ المَجالِسَ‌ اُحِبُّها و اَحیوا اَمرَنا؛ مسئله ما را زنده نگه دارید. «اَمرَنا» در کلمات ائمّه زیاد تکرار می‌شود؛ یعنی مسئله ما -به آن موضوع اساسی و محوری‌ای که ما بر اساس آن حرکت می‌کنیم، می‌گویند امر.»

 

کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است

 

ایشان در ادامه تأکید کرده‌اند: «حالا ما اگر بخواهیم با تعبیرات امروزی مثلاً عرض بکنیم، اگر چه یک مقداری از آن معنای حقیقی فروکاسته می‌شود، مثلاً بگوییم راه ما، مکتب ما؛ اَحیوا اَمرَنا؛ یعنی راه ما را زنده نگه دارید، مکتب ما را زنده نگه دارید. در یک روایت دیگر که این هم در کافی هست، می‌فرماید که تَزَاوَروا وَ تَلَاقَوا وَ تَذاکَروا اَمرَنا وَ اَحیُوه‌؛ این هم همین ‌جور است؛ احیای امر است.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قدردانی ائمه جمعه استان از پلیس برای اجرای موفق طرح نور
  • روایت رهبر انقلاب از توجه امام صادق(ع) به هیئت؛ قربان آن دل!
  • عشق جوانان به ائمه اطهار (ع) وصف ناپذیر است
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه (ع) به دوره غیبت
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت
  • امامت سیاسی، تکلیف ذاتی ائمه اطهار (ع) بوده است
  • برگزاری مراسم سالروز عملیات بازی‌دراز طی روزهای ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت‌ماه