Web Analytics Made Easy - Statcounter

ما هنوز به طور دقیق نمی دانیم کارکرد خواب هایی که می بینیم چیست، اما این موضوع مانع از ساخت افکاری زیبا اما عجیب به دست ذهن مان در دنیاهایی دیگر نمی شود، افکاری که وقتی صبح از خواب بیدار می شویم ما را در حیرت فرو می برند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ از قرار معلوم به دلایلی، بعضی چیزها و کارهای عادی هستند که هیچوقت در خواب هایمان آن ها را نمی ببینیم، در حالی که فیل های پرنده، جنگ با آدم فضایی ها یا موتورسواری شاید پای ثابت خواب های ما باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، سر و کله ی چیزهایی مثل تلفن های هوشمند، آینه و غذا به ندرت در خواب هایمان پیدا می شود.

۱- دیدن تلفن‌های هوشمند

طبق تحقیقات فقط حدود ۳/۵۵ درصد از زنان و ۲/۶۹ درصد از مردان در خواب هایشان تلفن هوشمند می بینند. این مسأله شاید به این مربوط باشد که از ورود تلفن های هوشمند و دیگر دستگاه های امروزی به زندگی ما زمان خیلی کمی می گذرد و ذهن ما هنوز به طور کامل به آن ها عادت نکرده است.

نظریه ای هست که می گوید ما برای این خواب می بینیم که مغزمان بتواند اضطراب ها و ترس هایمان را پردازش کند و این امر به ما کمک می کند از پس وقایع اضطراب آور بربیاییم. بنابراین خواب دیدن مثل نوعی مکانیزم دفاعی تکامل یافته عمل می کند و چیزهایی که در مورد آن ها خواب می بینیم بیشتر از قسمت های قدیمی تر ذهن انسان نشأت می گیرند. خواب های ما بیشتر به مشکلاتی مربوط می شوند که اجداد ما هم آن ها را تجربه کرده اند، مثل جنگیدن و زنده ماندن.

با این حال، بعضی چیزها ممکن است باعث شود در خواب هایمان تلفن هوشمند ببینیم. آلیس راب، نویسنده ی کتابی در مورد خواب ها، می گوید احتمال دیدن تلفن همراه در خواب هایمان وقتی بیشتر می شود که در زندگی درگیر وقایع حادی مثل سوگواری یا از دست دادن یکی از عزیزان خود شویم.

۲- نوشتن، خواندن یا صحبت واقعی

وقتی خواب هستیم آن قسمت های مغز که مسئولیت تفسیر زبان را برعهده دارند، فعالیت بسیار کمتری دارند. به همین دلیل است که ساخت و بیان زبان در خواب ممکن است کار دشوار و سنگینی شود.

مثلاً بعضی ها می گویند مطمئن نیستند در خواب هایشان دیده باشند که خودشان یا کس دیگری واقعاً صحبت کند و ارتباط میان آن ها بیشتر شبیه به تله پاتی است. بنابراین وقتی خواب هستیم مفاهیم و افکار را می توانیم متوجه شویم و خودمان را ابراز کنیم، اما در واقعیت نه صدایی می شنویم نه می بینیم که کسی واقعاً حرف بزند.

این مسأله درمورد خواندن، نوشتن یا ذکر زمان هم صدق می کند. ما می توانیم یک درک کلی پیدا کنیم اما به ندرت پیش می آید که بتوانیم کلمات را جداگانه تشخیص دهیم یا دقیق بگوییم ساعت چند است. با این حال، کسانی که در زندگی روزانه ی خود از زبان زیاد استفاده می کنند، مثل نویسنده ها یا شاعرها، ممکن است در خواب هایشان واقعاً قادر به درک زبان باشند و به ایده های جدیدی برسند که بعد از بیدار شدن هم می توانند به درد بخور باشند.

۳- دیدن افراد کاملاً غریبه

نظریه ای هست که می گوید مغز ما نمی تواند آدم های جدید «اختراع کند» و همه ی غریبه هایی در خواب هایمان می بینیم یا کسانی هستند که قبلاً جایی با آن ها مواجه شده ایم یا چهره ی آن ها ترکیبی است از ویژگی های ظاهری ای که تا به حال دیده ایم. گرچه دانشمندان خاطر نشان کرده اند که به خاطر ذات خواب هایمان، هیچ راهی برای سنجش درستی این نظریه وجود ندارد، اما می گویند با این وجود هم این فرضیه ممکن است درست باشد.

پایه و اساس بیشتر خواب های ما احتمالاً عناصر عادی و پیش پا افتاده ی زندگی است، به همین خاطر ممکن است غریبه های خواب هایمان را قبلاً جایی دیده باشیم. ممکن است به خاطرشان نیاوریم چون برخورد کوتاه و بی هدفی با آن ها داشتیم، مثل وقت هایی که کسی را در یک جمعیت یا در تبلیغات تلویزیونی می بینیم و آگاهانه او را به خاطر نمی سپاریم.

با این حال، احتمالاً چیزی وجود ندارد که بتواند مانع از ساخت چهره های جدید توسط مغز شود، اما با این وجود هم احتمالاً این چهره های جدید بر اساس ویژگی های ظاهری ای ساخته شده اند که قبلاً آن ها را دیده ایم.

۴- انجام فعالیت های فیزیکی

همه ی ما احتمالاً تجربه اش را داشته ایم؛ سعی می کنید بدوید، مبارزه یا یک پرش بلند کنید، اما هر قدر هم که تلاش می کنید انگار همه ی این کارها را روی دور کند انجام می دهید. محققان می گویند شاید در خواب درک متفاوتی از زمان پیدا می کنیم و زمان هم سریع تر برایمان می گذرد هم آهسته تر.

علاوه بر این، ما در مرحله ی رِم (Rapid Eye Movement/ REM/ حرکت سریع چشم) خواب است که خواب می بینیم و در این مرحله عضلات ما بی حرکت و شل می شوند. مغز با بی حرکت کردن عضلات اطمینان حاصل می کند که ما در خواب به آنچه که خوابش را می بینیم عمل نمی کنیم. بنابراین این حس روی دور کند بودن شاید به دلیل نبود بازخورد عضلانی یا کند شدن فرآیند پردازش عصبی در این مرحله از خواب باشد.

۵- نگاه کردن به خود در آینه

آینه ها و انعکاس آن ها در دنیای خواب شکل عجیبی پیدا می کند. نکته اینجا است که در دنیای واقعی، انعکاس آینه ها پیرو قوانین فیزیک است، اما عامل محرک خواب های ما انتظارات ناخودآگاه و خاطرات مان هستند و قواعد «زندگی واقعی» در آن ها به اجرا درنمی آید. به همین خاطر در خواب معمولاً تصویری که در آینه می بینیم یا تار است یا قابل تشخیص نیست، یا ممکن است چهره مان را به شکل عجیبی ببینیم.

بعضی معتقدند از آنجایی که ممکن است خواب ها به نحوی به پردازش زندگی بیداری مان کمک کنند، دیدن انعکاس خود در آینه ممکن است به این دلیل باشد که بتوانیم از دید روانشناسانه و نه واقع بینانه نگاهی به خود بیاندازیم. بنابراین شاید میان آنچه در آینه می بینید و وقایع زندگی تان، اعتماد به نفس و چالش هایی که درگیرشان هستید، ارتباطی وجود داشته باشد.

۶- چشیدن غذا

کارشناسان می گویند آدم ها به ندرت عمل خوردن را به طور کامل در خواب های خود تجربه می کنند و چیزی که معمولاً به یاد می آوریم این است که در خواب می خواستیم چیزی را بخوریم یا اینکه تازه از خوردن دست کشیده بودیم. اما اگر هم بتوانیم خود فرآیند خوردن را به یاد آوریم، شاید سخت بتوانیم تشخیص دهیم دقیقاً چه می خوردیم و مزه ی آن چطور بود.

اما گاهی هم آدم ها می توانند مزه غذا را در خواب هایشان احساس کنند، امری که به ویژه ی در میان کسانی رایج است که خواب های شفاف می بینند. در خواب هایمان مغز ما تجربه هایی برایمان رقم می زند که بر اساس چیزهایی هستند که تا به حال در زندگی واقعی تجربه کرده ایم، یا خود به ایده ای جدید از حسی که بعضی چیزها دارند می رسیم. بنابراین ممکن است مواد غذایی آنطوری مزه دهند که تصورش را کرده اید، یعنی مزه ی بهتر یا غیر قابل انتظاری بر اساس تجربیات و خاطرات شما داشته باشند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اعتماد به نفس جنگ ذهن فیزیک مغز خواب هایشان خواب هایمان خواب های ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با حضور صابر جعفری کافی‌آباد رئیس مرکز طرح‌های ملی، سجاد یاهک معاون مرکز طرح‌های ملی، سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۰ صبح
در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدا جعفری کافی اباد با اشاره به اینکه دو سال است مسئولیت دفتر طرح‌های ملی را برعهده دارد، درباره تحولات ساختاری و فنی مرکز گفت: یک دهه ما شاهد رکود در تولید و مدیریت داده‌های سیاست گذاران ذی ربط بودیم و حال این روند احیا شده و این اتفاق نتیجه شجاعت دولت جدید و همکاری پژوهشگاه بوده است.

وی با تشریح شرایط گذشته فعالیت‌های دفتر طرح‌های ملی بویژه در شرایط کرونا، عنوان کرد: حضور پررنگ دفتر این روز‌ها در شورا‌های ملی مشهود است و کل پروسه طرح‌ها در داخل خود وزارتخانه انجام می‌شود. زمان بررسی طرح‌ها هم از سه ماه به دو تا سه هفته تقلیل پیدا کرده و مبلغ فعالیت‌های پژوهشی پرسشنامه‌ها هم کمتر شده است.

وی درباره تغییرات فنی بنیادین دفتر طرح‌های ملی گفت: ما به شیوه نظام‌مند پرسشنامه‌ها را در این دوره کار می‌کنیم. یکی از معضلات نشست‌های افکارسنجی، عدم پاسخگویی است که در سال‌های اخیر زیاد شده، شیوه‌های ساده انگارانه‌ای در این رابطه وجود داشت، اما باز با اهتمام تیم، گزارش تفصیلی کیفی هم ما ارائه می‌دهیم. بنظرم بازگشت همه طرح‌های ملی به درون وزارت مهمترین اتفاق دو سال اخیر است که باعث کیفیت داده‌ها شده است.

وی درباره فعالیت‌های در دستور کار مرکز هم توضیح داد: زمانی ما در مرکز مستقر شدیم، شش پیمایش ملی معوق داشتیم، تلاش کردیم اینها معلق نشوند و به رغم مشکلات بودجه‌ای آنها را هم راه اندازی کنیم. از پیمایش‌های مهم ما نگرش‌های ایرانیان نسبت به مهاجران افغانی بود که توسط شبکه ملی خودشان ارائه شد. پیش از نوروز هم ما طرح ملی سبک زندگی ایرانیان را راه اندازی کردیم و پیمایش بعدی دستور کار همین خواهد بود.



وی اظهار داشت: الان علاوه بر پیمایش تلفنی همین پژوهشگاه همکاران من در ۳۱استان و روستا‌ها پیمایش وضعیت استفاده از شبکه‌های مجازی و ابعاد زندگی کاربران در حال انجام است. تلاش داریم تااخر همین هفته مرحله جمع اوری داده‌ها انجام و سپس هویت ملی ایرانیان با اجرای دکتر انتظاری را با مدیریت طرح‌های ملی در دستور کار بگیریم. پیمایش دیگر طراحی نقشه خلقیات ایرانیان با اجرای دکتر صبوریان انجام می‌دهیم. پیمایش دیگر آرزو‌های جوانان با اجرای دکتر حدادی صورت خواهد گرفت.

جعفری توضیح داد: بالغ هشتاد نظرسنجی از پژوهش‌های کرونا، ارز ترجیحی، خدمات فرهنگی شهرداری، منزلت هیئت بین ایرانیان، سواد ادبی و امید اجتماعی ایرانیان در دستور کار است و کنار اینها هم دستور کار مدونی طراحی شده مثل پیمایش‌هایی با عناوین سنجش وضعیت فرهنگ عمومی ایرانیان، سواد تاریخی ایرانیان، سواد فرهنگی و ... امسال انجام خواهد شد.

در ادامه دکتر یاحک نیز در صحبت‌هایی گفت: برخی پیمایش‌ها سابقه چندین دهه دارد و اینها باید تکرار شود و یکی از ماموریت‌های پژوهشگاه این است که باید به نیاز‌های پژوهشی پاسخ دهد. خوشبختانه این مهم انجام و ریل گذاری خوبی صورت گرفت.

وی اظهار داشت: اجرا و گرداوری داده‌ها مهمترین بخش یک پژوهش است و اگر این مخدوش باشد، مسیر غلط پیش رو قرار می‌دهد پس دفتر طرح‌های ملی خیلی تلاش کرد تا نظارت قوی و گرداوری با راهوری خود مرکز انجام شود. الان خانواده یکی از مسائل مهم ما است، اما ما شاهد هستیم که خیلی در این عرصه نهاد‌ها و مراکز کار و پژوهشی نمیکنند الان دفتر طرح‌ها چند طرح در این رابطه در دستور کار دارد.

جعفری در بخش پرسش و پاسخ در ارتباط با پژوهش های امنیت شغلی و مرجعیت اصناف درباره سیاست‌های محرمانگی پژوهش‌ها توضیح داد: داده مهمترین بحث حکمرانی است وقتی راجع به سیاست صحبت می‌کنیم باید خیلی مراقب باشیم که رایگان اینها را در اختیار دیگران قرار ندهیم. البته نرخ وجود داده‌هایی در سطح محرمانگی خیلی محدود است شاید کمتر از پنج درصد داده‌ها مشمول این سیاست می‌شوند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر عملیاتی شدن پژوهش‌ها در سطوح اجتماعی، سیاسی ،‌اقتصادی و فرهنگی گفت: وقتی یک دولت اساس سیاست گذاری‌های حوزه‌هایش را پژوهش و کرنش به علم می‌گذارد شاید هم در کوتاه مدت اثرش را نبیند اما باز هم باید امیدوار بود چون می‌خواهد کار کند و این ارزیابی‌ها نوید پیوست‌های علمی و امیدواری برای اثرگذاری در جامعه را می‌دهد ما در خیلی ساحت‌ها ورود به عرصه عملی کردیم در همین پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها مجلدی بیرون آمده که داده‌هایش همه مشخص است .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
  • پنه لوپه کروز بازیگر مشهور ۵۰ ساله راز جوانی‌اش را فاش کرد
  • در 5 دقیقه با عینک زدن خدافظی کنید!
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟