Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام کاشانی یکی از اقدامات پیامبر(ص) را تربیت جامعۀ اسلامی در خلال حوادث روزگار معرفی کرد - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، حجت‌الاسلام حامد کاشانی در مراسم روز وفات رسول گرامی اسلام(ص) و شهادت امام رضا (ع) در حسینیۀ امام خمینی و در حضور رهبر معظم انقلاب سخنانی ایراد کرد.

وی با اشاره به اینکه آنچه جاهلیت را قوام می‌داد، دیدن ظواهر دنیا به جای مبدأ قدرت یعنی خداوند متعال بود، گفت: آنها افرادی بودند که به ظواهر، واسطه‌ها، نیروها و امکانات خود متکی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیروزی را با کثرت می‌دیدند؛ در جایی که از عده و عُدّۀ دشمن احساس خطر می‌کردند، دچار لغزش می‌شدند و در ذهنشان خطور می‌کرد «مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُورًا؛ آنچه خدا و رسولش به ما وعده داد، فریب بود» (12 احزاب) 

کاشانی یکی از اقدامات رسول اکرم(ص) را تربیت جامعۀ اسلامی در خلال حوادث روزگار معرفی کرد و گفت: رسول خدا خیلی سعی کرد تا مردم به گونه‌ای تربیت شوند که خداوند را حاضر در زندگی‌شان بدانند. لشکریان در خلال جنگ بدر، جرأت رفتن به نبرد را نداشتند؛ عده‌ای از آنها گفتند می‌خواهیم اموالمان را از ابوسفیان بگیریم. در این نبرد در محاصره دشمن قرار گرفتند. در این صحنه خداوند به آنها آموخت نباید به تعداد و تجهیزات متکی بود و این درس را داد که «كَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةً كَثیرَةً بِإِذنِ اللَّهِ؛ چه بسیار گروه اندکی که به اذن‌الله بر عدۀ زیادی غلبه می‌کند.» از این جهت چندین و چند معجزه و شبه‌معجزه ایجاد کرد؛ از جمله امدادهای غیبی و نیز زیاد جلوه دادن سپاه مسلمین در چشم دشمن و کم جلوه دادن عده و عُدّۀ دشمن در چشم لشکریان اسلام.

وی افزود: در جنگ احد، پیامبر(ص) خطاب به لشکریان خویش فرمود این تنگه را رها نکنید؛ چرا که در چشم آنها اینطور بود که پول عامل رشد و حرکت است و اگر دشمن حمله کند، برای حفظ جانمان باید فرار کنیم. رسول خدا(ص) خیلی سعی کرد آنها را عادت دهد تا خدامحور باشند. آنها خود یا اطرافیان‌شان را عامل نجات می‌دانستند. برخی دل به تربیت می‌سپارند و به سرعت رشد می‌کردند و برخی نیز به آهستگی و بعضی هم که اهل نفاق  بودند. در احد پیروزی اولیه سبب شد تنگه را رها کنند. دویدند که غنیمت جمع کنند، اما سپاه خالد از پشت سر سپاهیان را تار و مار کرد. پیامبر(ص) فریاد می‌زد بازگردید، اما آنها گوش ندادند. برخی بالای کوه پنهان شدند، برخی به قدری دویدند که سه روز دور شدند. 12 نفر دور پیامبر باقی ماندند. نقل است امیرالمؤمنین 15 بار ضربه سهگمین خورد و هر بار به خاطر حفظ جان پیامبر(ص) از جا برخاست. 

این استاد حوزه و دانشگاه، اتکا به ابزار و تجهیزات ظاهری را یکی از مهم‌ترین عوامل لغزش فرد مسلمان معرفی کرد و گفت: مسلمانان که به جنگ حنین رسیدند، از تعداد خود مغرور شدند. خداوند در این باره فرمود «وَیَوْمَ حُنَیْنٍ ۙ إِذْ أَعْجَبَتْكُمْ كَثْرَتُكُمْ فَلَمْ تُغْنِ عَنْكُمْ شَیْئًا؛ در روز حنین؛ در آن هنگام که فزونی جمعیّتتان شما را مغرور کرد.» خیلی‌ها تازه‌مسلمانان مکه بودند و زمانی که دیدند تعدادشان زیاد است، گفتند الحمدلله که جمعیت‌مان زیاد است. به این سبب مسلمین باید مجدد شکست را تجربه می‌کردند تا یاد بگیرند نباید اعتماد و اتکال‌شان به خودشان، نفراتشان و چهارتا تازه‌مسلمان باشد.

کاشانی شخصیت امیرالمؤمنین (ع) را نمونه‌ای از انسان وارسته‌ای دانست که تحت تعلیم و تربیت پیامبر(ص)، همواره متکی به خداوند بود و در این باره گفت: برجسته‌ترین شاگرد رسول خدا(ص) و معجزه نبوت، یعنی امیرالمؤمنین(ع)، مؤثر اصلی را خدا می‌دید. ایشان زمانی که سخن می‌گوید، در کلامش تربیت نبوی متبلور است. وقتی از خیبر می‌خواهد سخن بگوید، می‌فرماید «فتح الله بیدیّ؛ خداوند با دست من فتح کرد». درباره کشتن مرحب یهودی در خیبر می‌فرماید «قتل الله بِیَدیّ؛ او را به دست من کشت.» می‌گفتند همه که فرار می‌کنند، شما چرا فرار نمی‌کنی؟ می‌فرمود «نَجدةً أعطانیَ الله؛ خداوند این شجاعت را به من عطا کرد». می‌پرسیدند شما نمی‌ترسید؛ پس با چه قوتی برابر دشمن می‌ایستید؟ می‌فرمود «بِقُوةٍ أکرَمَنیَ اللّه تعالی». اینگونه خداوند در زندگانی این بزرگواران جاری و ساری بود. آن بزرگواران زمانی که خدا را می‌دیدند، فتح و پیروزی نصیب‌شان می‌شد.

وی یکی از عبرت‌های صدر اسلام را اعتماد و اتکال به خداوند در تمام رویدادها دانست و گفت: ما چقدر در محاسبات و زندگی‌مان و جاهای حساس خدا را در نظر می‌گیریم؟ عقلانیت به این نیست که امکانات خود و دستاوردمان را بسنجم. نباید نصرت خدا را فراموش کنیم. البته منافاتی با تدبیر در امور ندارد. در برابر دشمن باید تجهیز شد، همچنان که خداوند فرمود «وَ أَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ؛ هر آنچه در توان دارید، در برابر دشمن آماده کنید». بنابراین تجهیزات باید داشت، اما نباید به آنها متکی بود. کسانی که متکی به سلاح بودند، زمانی که کار گره می‌خورد، قوت قلبشان از بین می‌رفت.

عهدنامه‌ای که برای برچیدن وصایت امیرالمؤمنین نوشته شد /سناریوی ترور پیامبر(ص) تا پایان عمرشان تداوم داشت

انتهای‌پیام/

 

 

 

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امام رضا ع پیامبر ص امام رضا ع پیامبر ص پیامبر ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۱۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به مناسبت سالروز انجام عملیات بیت‌المقدس در دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱، در گزارشی به بازنشر وقایع این عملیات پرداخت.

بنابر روایت ایرنا، پس از حدود ۲۰ روز تلاش پیگیر برای اجرای عملیات آزادسازی منطقه غرب رودخانه کارون و خرمشهر، فرماندهان ارشد سپاه و ارتش در قرارگاه مرکزی کربلا حضور دارند.

آیت‌الله مشکینی امام‌جمعه قم، آیت‌الله محمد صدوقی امام‌جمعه یزد و فخرالدین حجازی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با هدف تقویت روحیه رزمندگان، به جمع فرماندهان قرارگاه کربلا پیوسته‌اند. خبرنگاران هم آمده‌اند تا وقایع عملیات را از مرکز فرماندهی آن گزارش کنند.

رزمندگان سه قرارگاه عملیاتی قدس، فتح و نصر که از غروب روز گذشته به‌طرف خطوط تعیین‌شده برای آغاز عملیات عزیمت کرده بودند، با استقرار در مواضع پیش‌بینی‌شده، به انتظار نشسته بودند تا فرمان حمله صادر شود.

پس از اعلام آمادگی اغلب یگان‌ها برای درگیر شدن با دشمن و نیز تلاوت آیاتی از سوره مبارکه فتح در مرکز فرماندهی، فرمان عملیات بیت‌المقدس در ساعت ۰: ۳۰ بامداد روز دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ با اعلام رمز بسم‌الله القاصم الجبارین، یا علی بن ابیطالب (ع)، از سوی فرماندهی مشترک قرارگاه کربلا (محسن رضایی و سرهنگ علی صیاد شیرازی) به فرماندهان سپاهی و ارتشی قرارگاه‌های عملیاتی قدس، فتح و نصر ابلاغ شد.

در خصوص علت این نام‌گذاری (بیت‌المقدس)، محسن رضایی فرمانده کل سپاه پاسداران، در ساعت ۲ و ۱۵ دقیقه بامداد (دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱) در قرارگاه کربلا در یک پیام رادیویی گفت: علت نام‌گذاری عملیات این بوده که به تمام دنیا فلسفه و خط‌مشی آینده خودمان را بعدازاین عملیات اعلام کنیم که راه ما به‌سوی بیت‌المقدس است.

صدام و صدامیان تبلیغات خواهند کرد که این‌ها قصد تجاوز دارند. اما با اسم‌گذاری عملیاتمان ثابت کردیم که به‌هیچ‌وجه قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم و قصد ما راندن اجنبی‌ها و مزدورانی است که وارد خاک کشورمان شده‌اند و هدف اساسی ما هم درنهایت بیت‌المقدس و آزادی خانه خداست که باید این خانه را از لوث صهیونیست‌های بین‌الملل و امپریالیست‌های جهان خوار آزاد بکنیم.

اما پس از صدور حمله، رزمندگان بسیجی، سپاهی و ارتشی که از قبل در نقطه رهایی به انتظار نشسته بودند، حرکت خود را در سکوت و تاریکی شب به سمت مواضع دشمن آغاز کردند.

در نتیجه عملکرد سه قرارگاه عملیاتی در اولین روز عملیات، فقط قرارگاه فتح موفق شد تقریباً به همه اهداف خود دست یابد و منطقه حدفاصل کارون (رحمانی تا دارخوین) و جاده اهواز - خرمشهر (از کیلومتر ۷۰ تا ۸۸) را به‌عنوان سرپل تصرف کرده، خط پدافندی خود را در شانه شرقی جاده برقرار کند و تا ساعت ۵ بعدازظهر، ۱۰۰۲ نفر را نیز به اسارت بگیرد.

قرارگاه نصر اگرچه توانست منطقه حدفاصل کارون (دارخوین تا نزدیکی سلیمانیه) تا قسمتی از جاده در محدوده ایستگاه ۱۰۰ (گرمدشت) را به‌عنوان سرپل تصرف و بخشی از قوای زرهی لشکر ۳ عراق را منهدم کند، لیکن از ادامه عملیات تا نهر عرایض بازماند. نیروهای این قرارگاه تا ساعت ۵ بعدازظهر، توانستند ۱۵۹۲ نفر را به اسارت در آورند.

شهادت محسن وزوایی در اولین روز

در این روز محسن وزوایی از فرماندهان محور عملیاتی تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) قرارگاه نصر به همراه تنی چند از همرزمانش به شهادت رسید. احمد متوسلیان فرمانده تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص)، در خصوص این حادثه گفت: وقتی این مواضع تانک دشمن در شرق جاده سقوط کرد، نیروها را برای عبور به‌طرف جنوب حرکت دادیم، یعنی طوری بود که این قسمت را به‌صورت پیاده بیاوریم که اولاً ماشین نداشتیم، درثانی می‌خواستیم تأمین باشد که بیاوریم و فکر کردیم که اینجا مواضع دشمن در جنوب شرقی گرمدشت سقوط کرده؛ یعنی نیرویی از دشمن در سر راه ما نیست. ما فکر کردیم که در اینجا خودی است؛ هم از پشت می‌خوردیم و هم از طرفین...برادر وزوایی و برادر شعف، مسئول گردان میثم را شهید دادیم، به‌اضافه ۷۰ نفر. حدود ساعت ۱۰ صبح بود.

قرارگاه قدس هم باوجودآنکه فقط سه سرپل کوچک را در جنوب کرخه کور به دست آورده بود، موفق شد با درگیر نگه‌داشتن لشکر ۵ مکانیزه و لشکر ۶ زرهی عراق، از یاری‌رساندن آن‌ها به جبهه نبرد علیه قرارگاه‌های فتح و نصر جلوگیری کند. همچنین تا ساعت ۵ بعدازظهر ۲۸۰ عراقی به اسارت نیروهای این قرارگاه درآمدند.

بدین ترتیب قرارگاه مرکزی کربلا در اطلاعیه شماره ۳ خود نتایج عملیات تا عصر (دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱) را چنین برشمرد: هزاران کشته و زخمی؛ تخلیه ۳۲۰۵ اسیر به پشت جبهه؛ آزادسازی ۸۰۰ کیلومتر از خاک ایران؛ انهدام صدها تانک و نفربر و خودرو؛ به غنیمت درآوردن تعداد زیادی تانک، نفربر و خودرو؛ ساقط کردن ۶ هواپیما.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901113

دیگر خبرها

  • دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟
  • دشمن می‌داند دست ما پُر است/ وعده صادق به ملت ایران ابهت داد
  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • دهه کرامت فرصت معرفی الگوهای برتر جهان اسلام به دختران است
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • خبرنگاران جنگ ترکیبی دشمن را با جهاد تبیین روشنگری کنند
  • یاس و ناامیدی موجب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می شود