Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@13:13:13 GMT

عوارض سزارین برای مادر بیشتره یا جنین؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۶۱۴۲۸

عوارض سزارین هم برای مادر هم برای نوزاد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک ، یکی از بیشترین عمل های جراحی در ایران عمل سزارین است.اغلب مادران باردار بدون توجه به عوارض احتمالی، این نوع زایمان را ترجیح می دهند. زایمان سزارین با جراحی انجام می شود که در طی آن برای خارج کردن نوزاد، شکم را برش می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از زایمان عمل جراحی سزارین و تاریخ دقیق آن توسط پزشک مشخص می شود و معمولا برای افرادی انجام می شود که توانایی زایمان طبیعی را ندارند و البته بسیاری از اوقات تا روز زایمان نیاز فرد را به سزارین نمی توان تشخیص داد. اگر باردار هستید، برای خود مشخص کنید که از سزارین چه توقعی دارید که آمادگی لازم را به شما می دهد.

عوارضی که زایمان سزارین عامل آن است..

خطرات و عوارض سزارین

سزارین می تواند خطراتی را برای جنین ایجاد کند و البته این موضوع به این معنا نیست که این اتفاق برای بچه شما هم می افتد اما معمولا خطرات آن بیشتر از زایمان طبیعی است و پس حتما با ماما یا پزشک خود صحبت کنید و خطرات آن را بررسی کنید.

چنانچه در این بخش از بارداری و نوزاد در نمناک گفته ایم خطرات سزارین را از دو جنبه می توان بررسی کرد که یکی از آن ها برای مادر و دیگری برای فرزند است. 

خطرات سزارین برای مادر شامل موارد زیر می باشد:

- عفونت زخم و خط برش شکم

معمولا با برش ایجاد شده خونریزی در این قسمت به وجود می آید که اگر فرد دچار کمبود پلاکت باشد، می تواند با مشکلاتی بعد از خونریزی مواجه شود. 

- لخته شدن خون

ممکن است بعد از سزارین با مشکلاتی مثل ازدیاد خون در پاها مواجه شوید که باعث لخته شدن آن می شود و می تواند درد، تورم و حتی مشکلاتی را برای ریه و تنفس فرد ایجاد کند.

 

 عوارض سزارین چه هستند؟ آیا با دانستن عوارض سزارین باز هم آن را ترجیح می دهید؟

- مشکلات مربوط به لوله های رحمی و کلیه که فقط با جراحی درمان می شود

خانم هایی که قبل از سزارین برای کاهش درد از آنتی بیوتیک استفاده می کنند، کمتر از دیگران در معرض عفونت خواهند بود.

- حمله قلبی 

- مشکلات بارداری های آینده

مشکلات برای باردار شدن در آینده مثل پلاکت پایین خون، ناباروری و سقط جنین از عوارض سزارین می باشد. 

زایمان زودرس

سزارین می تواند در بارداری های آینده باعث زایمان زودرس نیز بشود و این موارد معمولا احتمالی بین 2 تا 15 درصد دارد.

البته که وجود مشکل برای بارداری بعدی احتمال کمی دارد و این افراد می توانند زایمان بعدی خود را طبیعی هم انجام دهند اما گاهی اوقات پزشک توصیه می کند که بارداری بعدی را هم سزارین انجام دهند.

 

 عوارض و تاثیرات سزارین در بارداری های بعدی  عوارض سزارین برای مادر

- احتمال باز شدن زخم ها

ممکن است که دیواره رحم نیز بعد از بارداری به دلیل مقدار خون بالا با مشکل و پارگی سطحی روبرو شود. 

- خونریزی

ممکن است بعد از این دوران مادر با خونریزی بیش از حد شدید روبرو شود. 

خطرات سزارین برای نوزاد:

برش روی پوست که در طول جراحی ایجاد می شود و می تواند سریعا بعد از جراحی بهبود پیدا کند اما ممکن است خطراتی برای نوزاد وجود داشته باشد که شامل موارد زیر است:

عوارض سزارین برای کودک

- مشکلات تنفسی

این مشکل بیشتر برای کودکانی رخ می دهد که زودتر از هفته 39 بارداری متولد می شوند و مشکلات تنفسی برای بعضی از افراد بیشتر پیش می آید و کودکان در این مورد نیاز به دستگاه دارند پس حتما با مامای خود در این مورد و نگرانی هایتان صحبت کنید. 

- آسیب هنگام جراحی

این آسیب ها نادر است اما ممکن است هنگام جراحی به پوست نوزاد آسیب برسد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خانواده سرا زایمان سزارین عوارض سزارین برای مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟

 حدود ۱۰ درصد از مردم جهان ترجیح می‌دهند با دست چپ بنویسند؛ شاهدی بر عملکرد متفاوت مغز آنها که علت آن هنوز روشن نیست. با این وجود برخی تحقیقات جدید نشان داده که ترکیبی از «ژنتیک و تصادف» احتمالا عامل ایجاد این ویژگی بی‌ضرر در انسان‌ها بوده است.

قالب راست‌دست یا چپ‌دست بودن انسان، در همان هفته‌های اول بارداری ریخته می‌شود و بر اساس تحقیقاتی که گزارش آن در مجله Nature Communications منتشر شده، به نظر می‌رسد که «چند ژن نادر» در بدن چپ‌دستها حدود سه برابر بیشتر از بدن راست‌دستها یافت شده است.

دانشمندان بر این باورند که این یافته مهم می‌تواند به ما بینش جدیدی درباره مکانیسم پشت این پدیده بدهد.

کلاید فرانک، مدیر تحقیقات مؤسسه ماکس پلانک در هلند و سرپرست این تیم تحقیق می‌گوید: «ما می‌دانیم که دو نیمکره مغز در جنین انسان‌های چپ دست و راست دست، بطور متفاوتی شروع به رشد می‌کنند که البته مکانیسم پشت این پدیده هنوز مشخص نیست. این احتمال وجود دارد که راست‌دست بودن نتیجه پیش‌فرض رشد اولیه مغز باشد که توسط ژنوم‌ کدگذاری شده است.»

اما چه چیزی در جنین افراد چپ‌دست وجود دارد که باعث می‌شود بدن آنها از پیش‌فرض رشد اولیه مغز پیروی نکنند؟

پاسخ را احتمالاً باید در ابزارهایی یافت که سلول برای مرتب‌سازی و مسیریابی پروتئین‌ها در اختیار دارد. دانشمندان در همین رابطه توانستند چندین توالی «دی‌ا‌ن‌ای» که تنظیم کننده رشته‌های پروتئینی به نام میکروتوبول‌ها هستند را در میان رایج‌ترین گونه‌های ژنتیکی در افراد چپ دست شناسایی کنند.

کلاید فرانک می‌گوید: «این نوع گونه‌های ژنتیکی عموماً تأثیرات کوچکی بر ویژگی‌های انسان دارند، مثلا تأثیرگذاری بر فعالیت یک ژن در یک بافت معین».

به همین دلیل در تحقیق جدید، محققان روی گونه‌های ژنتیکی تمرکز کردند که به جای تنظیم توالی رشته‌های پروتئینی، مستقیماً روی این توالی تأثیر می‌گذارند.

اگرچه این گونه های ژنتیکی نادر هستند و حدود ۱ تا ۲ درصد «دی‌ان‌ای» را تشکیل می‌دهند اما می‌توانند تأثیرات بسیار بیشتری بر ویژگی‌های انسانی در افراد معدودی که حامل آن‌ها هستند، داشته باشند.

پژوهشگران با بررسی ژنوم نزدیک به ۳۵۰ هزار نفر که در پایگاه داده‌های بانک اطلاعات پزشکی بریتانیا ثبت شده بود، توانستند «جهشی» را شناسایی کنند که اگرچه نادر است اما ۲.۷ برابر بیشتر در افراد چپ دست دیده می‌شود. این «جهش» که تنها یک نفر از هر هزار چپ دست را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بر ژن TUBB4B تاثیر می‌گذارد.

پژوهشگران بر این باورند که عنصر «تصادف» نیز در چپ دست شدن انسان‌ها نقش دارد. کلاید فرانک می‌گوید: «ما معتقدیم که در اکثر موارد، چپ دست شدن صرفاً به دلیل تغییرات تصادفی در طول رشد مغز جنین روی می‌دهد، آنهم بدون تأثیر ژنتیکی یا محیطی خاص. به عنوان مثال، نوسانات تصادفی در غلظت مولکول‌های خاص در طول مراحل کلیدی شکل‌گیری مغز.»

بطور مثال، میکروتوبول‌های موجود در شاخک‌های ظریف سطح سلول‌ها می‌توانند منشاء حرکات نامتقارن و جریان مایعاتی باشند که به ایجاد یک محور چپ-راست در جنین کمک کنند.

محققان استدلال می‌کنند که با مشاهده این عنصر تصادفی، حتی دوقلوهای همسان ژنتیکی نیز می‌توانند دست ترجیحی متفاوتی داشته باشند (یعنی یکی چپ دست و دیگری راست دست باشد).

اما چپ دست یا راست دست بودن می‌تواند بر دیگر عملکردهای بدن نیز تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، در میان افراد دچار اختلالات یا بیماری‌های روانی خاص، افراد چپ دست بیشتری یافت می‌شوند.

به گفتۀ کلاید فرانک، در میان افراد مبتلا به اسکیزوفرنی نیز احتمال اینکه فرد بیمار چپ دست یا «دو دست» باشد، دو برابر بیشتر و در افراد مبتلا به اوتیسم تا سه برابر بیشتر است.

منبع: یورونیوز

سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا + فیلم
  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • زایمان سزارین در گیلان همچنان پیشتاز است
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟