Web Analytics Made Easy - Statcounter

میرزا نصرالله‌خان مشیرالدوله پیرنیا فرزند محمد نایینی  و از نوادگان ‌عبدالوهاب نائینی یکی از عارفان سده ۱۳ قمری بود. وی در ۲۰ شعبان ۱۲۸۶ هجری مصادف با ۲۵مهر ۱۲۱۹خورشیدی در نائین دیده به جهان گشود و تحصیلات مقدماتی خود را در همین شهر به پایان رساند و در ۱۸ سالگی همزمان با سلطنت ناصر الدین شاه از نائین به تهران رفت اما نتوانست کار دولتی پیدا کند، بنابراین از تهران به تبریز رفت و خود را به مقر فرمانروایی آذربایجان رساند و با وساطت و معرفی یکی از علمای تبریز وارد خدمات حکومتی و منشی گری شهرهای کوچک شد اما به زودی به دلیل کیاست و کاردانی خود به دربار مظفرالدین میرزا ولیعهد و فرمانروای آذربایجان وارد شد و پس از چندی به تهران آمد و در وزارت خارجه به شغل منشی‌گری پرداخت، سپس بعد از مدتی به مقام نیابت دوم وزارت امورخارجه رسید و بعد مدیر اداره روس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(۱) ابراهیم صفایی در کتاب رهبران مشروطه در خصوص مهاجرت میرزا نصرالله از نائین به تهران می نویسد:میرزا نصرالله خان مشیرالدوله جوان خودساخته نائینی، وقتی به طهران آمد، نام او میرزا نصرالله بود. او فرزند آقامحمد از متوسطان نائین بود. میرزا نصرالله که خط و ربط متوسطی آموخته و گمان استعدادی در خود می‌برد، در آغاز جوانی جلای وطن کرده برای تهیه لقمه نانی راه طهران را در پیش گرفت...اطاعت، ادب، صداقت، فرمانبرداری محض و محرم راز بودن صفاتی بود که در این جوان نائینی بروز کرد و او را مورد توجه روساء و مافوقش قرار داد و راه پیشرفت را برای او هموار نمود.

بعدها میرزا نصرالله در مسکو به مدرسه کادکسی کرپوس که مدرسه نظامی بود وارد شد و تحصیلات نظامی و حقوقی خود را در دانشکده حقوق مسکو تمام کرد. پس از پایان تحصیلات به عنوان وابسته سفارت ایران در «پطرزبورگ» روسیه تعیین شد. (۲)

ترقی در عرصه سیاست(از منشی گری وزارت خارجه تا صدراعظمی)

میرزا نصرالله در ۱۳۰۳قمری از طرف ناصرالدین شاه به نیابت اول وزارت خارجه ارتقا یافت، این سیاستمدار بعد از چند سال و در ۱۳۱۳قمری معاون وزارت خارجه  و در کابینه فخرالدوله در ۱۳۱۴قمری به سمت وزارت لشگر منصوب شد به دنبال موفقیت های سیاسی میرزا نصرالله در ۱۳۱۷ تا ۱۳۲۴قمری وزیر امورخارجه شد و لقب مشیرالدوله را به او دادند. یکی از مهم‌ترین اقدامات میرزا نصرالله در این مسوولیت عقد قرارداد دارسی بود تا این‌که در ۱۳۲۴قمری صدراعظم مظفرالدین شاه شد. در واقع پیش از وی عبدالمجید عین الدوله صدراعظم بود اما مشروطه‌خواهان برای برکناری عین‌الدوله پافشاری می‌کردند و مظفرالدین‌شاه تسلیم خواسته مشروطه‌خواهان شد و میرزا نصرالله خان مشیرالدوله را که در دوران انقلاب مشروطیت نقش میانجی میان دولت و آزادیخواهان بر عهده داشت و مورد اعتماد ملیون نیز بود به نخست‌وزیری منصوب کرد.

 مشروطه خواهان که مشیرالدوله را مردی روشنفکر و آزادیخواه می دانستند از این انتخاب بسیار خرسند شدند و آنرا گامی در جهت پیشرفت نهضت مشروطه دانستند. تفکر آنها درست بود زیرا مدتی بعد در ۱۴ جمادی الثانی ۱۳۲۴ قمری میرزا نصرالله فرمان مشروطیت، تأسیس عدالتخانه و برپایی مجلس شورای ملی را از مظفرالدین شاه گرفت و نام خود را به عنوان نخستین صدراعظم مشروطه ایران در تاریخ ثبت کرد. در واقع یک هفته پس از انتصاب مشیرالدوله به نخست‌وزیری بود که مظفرالدین شاه فرمان مشروطیت را امضا کرد. مشیرالدوله برای جلب رضایت شاه گفته بود؛ امضا فرمایید، مردم شما را دعا می‌کنند و انشاالله کسالت تان هم رفع می‌شود. بدین ترتیب شاه به اصرار صدراعظم امضا کرد. متن فرمان مشروطه در ۱۴ جمادی‌الثانیه ۱۳۲۴ قمری از این قرار است:جناب اشرف صدراعظم، از آن جا که حضرت باری تعالی جل‌شأنه سررشته ترقی و سعادت ممالک محروسه ایران را به کف با کفایت ما سپرده و شخص همایون ما را حافظ حقوق قاطبه اهالی و رعایای صدیق خودمان قرار داده، لهذا در این موقع که اراده همایون ما بر این تعلق گرفت که برای رفاهیت و امنیت قاطبه اهالی ایران و تشیید مبانی دولت، اصلاحات مقننه به مرور در دوائر دولتی و مملکتی به موقع اجرا گذارده شود، چنان مصمم شدیم که مجلس شورای ملی از منتخبین شاهزادگان قاجاریه، علما، اعیان، اشراف، ملاکین، تجار و اصناف به انتخاب طبقات مرقومه در دارالخلافه تهران تشکیل و تنظیم شود که در مهام امور دولتی و مملکتی و مصالح عامه مشاوره و مداقه لازمه را به عمل آورده به هیات وزرای دولت خواه ما در اصلاحاتی که برای سعادت و خوشبختی ایران خواهد شد، اعانت و کمک لازم را بنماید و در کمال امنیت و اطمینان عقاید خود را در خیر دولت و ملت و مصالح عامه و احتیاجات قاطبه اهالی مملکت به توسط شخص اول دولت به عرض برساند که به صحه همایونی موشح و به موقع اجرا گذارده شود.

بدیهی است و به موجب این دستخط مبارک نظامنامه و ترتیبات این مجلس و اسباب و لوازم تشکیل آن را موافق تصویب و امضای منتخبین از این تاریخ معین و مهیا خواهد نمود که به صحه ملوکانه رسیده و بعون‌اله تعالی مجلس شورای ملی مرقوم که نگهبان عدل است، افتتاح و به اصلاحات لازمه امور مملکت و اجراء قوانین شرع مقدس شروع نماید و نیز مقرر می‌داریم که سواد دستخط مبارک را اعلان و منتشر نمایند تا قاطبه اهالی از نیات حسنه ما که تماماً راجع به ترقی دولت و ملت ایران است کماینبغی مطلع و مرفه‌الحال مشغول دعاگوئی دوام این دولت و این مجلس بی‌زوال باشند.

بعد از اینکه میرزانصرالله صدراعظم شد از او خواسته شد، اسامی وزیران و مسوولیت‌های آنها را به مجلس بفرستد. در این نامه آمده بود: «تا موقعی که صدراعظم شخصا هیات وزیران را به صورت رسمی به مجلس معرفی نکرده است، مجلس در وضعی نخواهد بود که بتواند در امور مملکتی اقدامی انجام دهد... به این جهت از جناب اشرف تقاضا می‌نماید وزیران را تعیین کند تا مجلس بتواند وظایف خویش را انجام دهد. مشیرالدوله در پاسخ نامه مجلس، ۸ وزیر خود را به نام های میرزا احمدخان مشیرالسلطنه وزیر عدلیه، میرزا سلطان علیخان وزیر افخم وزیر داخله، محمد علیخان علاءالسلطنه وزیر امور خارجه، میرزاابوالقاسم خان ناصرالملک وزیر مالیه، میرزا محمودخان علاءالملک وزیر علوم و اوقاف، تقی دبیرالدوله وزیر لشکر به نمایندگی وزیر جنگ، میرزا نظام‌الدین مهندس الممالک وزیر معاون و طرق و شوارع، محمد قلیخان مخبر الملک وزیر تجارت به مجلس معرفی کرد. (۳)

اما صدراعظمی میرزا نصرالله  به دلیل مرگ مظفرالدین شاه تنها ۶ ماه به طول انجامید و ۲ماه هم در سلطنت محمدعلی شاه صدراعظم بود اما از آنجا که محمد علی شاه با مشروطه‌خواهان و مجلس میانه خوبی نداشت و مشیرالدوله هم به هواداری از مشروطه خواهان و مجلس متهم بود درباریان، شاه را علیه او تحریک می‌کردند. این عوامل باعث شد که محمدعلی شاه از "میرزا علی‌اصغرخان امین‌السلطان" که در آن زمان در اروپا بود، برای تشکیل کابینه دعوت کند، به امید آنکه وی بتواند با کیاست و درایت خود مجلس شورای ملی را دچار تفرقه کند و بساط مشروطه را برچیند و پس از اینکه معلوم شد، امین‌السطان به ایران خواهد آمد، مشیرالدوله استعفا داد. (۴)

همکاری در تاسیس مدرسه علوم سیاسی

یکی از خدمات فرهنگی این سیاستمدار خستگی ناپذیر تاسیس مدرسه عالی و یا همان مدرسه علوم سیاسی با کمک میرزا حسن‌خان مشیرالملک و به دستور مظفرالدین شاه بود که به منظور تربیت دیپلمات و مأمورین وارد به امور سیاسی برای وزارت امور خارجه تأسیس شد. پذیرش شاگرد در مدرسه علوم سیاسی موکول به شناخت اصالت خانوادگی و صلاحیت اخلاقی و پذیرفته شدن در آزمون ورودی و در نهایت، موافقت وزیر امور خارجه بود. در این مدرسه، ادبیات فارسی، تاریخ قدیم و جدید جهان، جغرافیا، زبان فارسی و حقوق بین‌الملل و حقوق سیاسی تدریس می‌شد، از استادان معروف این مدرسه دکتر مورال فرانسوی (معلم زبان فرانسه)، میرزا عبدالرزاق خان بغایری (معلم جغرافیا)، هابینگ فرانسوی (معلم حقوق بین‌الملل و حقوق سیاسی)، میرزا محمد علی خان ذکاء الملک فروغی (معلم ادبیات)، ناظم‌العلوم (معلم تاریخ) بودند. (۵) مدرسه سیاسی در حقیقت پایه و مرکز اساسی مدرسه حقوق و بالاخره دانشکده حقوق امروزی بود. بنابراین باید گفت میرزا نصرالله مشیرالدوله تمام تلاشش را هنگام اشتغال در سمت های مهم اداری به کار بست که رعایت اصول و قوانین بشود و متوجه شد که باید مرکز و کانونی را برای تعلیم اصول و مبانی حقوق‌ بشر فراهم آید و مکتبی باز شود که مردم ایران را به قانون دانی و حق و حدگذاری وادار کند بنابراین برای این کار در ۱۳۱۷ هجری مدرسه سیاسی را تاسیس کرد. (۶)

خاموشی

سرانجام این سیاستمدار خستگی ناپذیر در چهار شعبان ۱۳۲۵ هجری مصادف با ۲۰شهریور ۱۲۸۶خورشیدی دیده از جهان فروبست، مرگ مشیرالدوله به‌طور ناگهانی در رستم‌آباد شمیران اتفاق افتاد به همین دلیل بسیاری مرگ او را مشکوک می دانند و می نویسند که به دستور محمد علی شاه وی مسموم شده برای نمونه محمدعلی فروغی در یادداشت های روزانه خود در خصوص چگونگی کشته شدن میرزا نصرالله خان می نویسد:از صحبت های کتاچی خان هم یکی این بود که مشیرالدوله (میرزا نصرالله خان نائینی) نخستین صدراعظم ایران پس از مشروطه را هم محمدعلی شاه مسموم کرده و هارتویگ سفیر روس نیز دخیل بود. (۷)

منابع

۱- زاوش، دولتمردان ایران، تهران، مرکز بررسی اسناد تاریخی، تهران، ۱۳۷۰، ص۲۱۱.

۲- دولت‌آبادی، یحیی، حیات یحیی، تهران، انتشارات فردوس، ۱۳۷۱، ص۷۶.

۳- صفایی، ابراهیم؛ رهبران مشروطه، تهران، جاویدان، ۱۳۶۳، ص۸۹.

۴- ممتحن الدوله شقاقی، میرزا مهدی خان، رجال وزارت خارجه، به کوشش ایرج افشار، تهران، اساطیر، ۱۳۶۵، ص۵۳.

۵- کتاب نهضت مشروطه ایران بر پایه اسناد وزارت امور خارجه، انتشارات دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی ۱۳۷۰

۶- معیرالممالک، دوستعلی‌خان، رجال عصر ناصری، تهران، نشر تاریخ ایران، ۱۳۶۱، ص۱۰۲.

۷- یادداشت های روزانه محمدعلی فروغی، به کوشش محمدافشین وفایی و پژمان فیروزبخش، تهران: سخن، چاپ هفتم، ۱۳۹۸، صص ۱۸۴-۱۸۵.

برچسب‌ها آذربایجان اختصاصی ایرنا دوره قاجار وزارت امور خارجه محمد علی مجلس شورای ملی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان اختصاصی ایرنا دوره قاجار وزارت امور خارجه محمد علی مجلس شورای ملی آذربایجان اختصاصی ایرنا دوره قاجار وزارت امور خارجه محمد علی مجلس شورای ملی اخبار کنکور مجلس شورای ملی مظفرالدین شاه مشروطه خواهان وزارت خارجه امور خارجه وزارت امور محمد علی علی شاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۱۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعکاس صدای انتخابات در رادیو

معاونت صدای رسانه ملی برای برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ماه ویژه برنامه‌های متنوعی را برای پخش تدارک دیده است. در گزارش ذیل به جزئیات برنامه‌های شبکه‌های رادیویی اشاره شده است.

رادیو ایران؛ روز انتخاب

شبکه رادیویی ایران در ویژه برنامه‌های «با ایرانیاران» ویژه انتخابات به دریافت تولیدات ایرانیاران (شبکه همراهان رادیو ایران در سراسر کشور) در قالب‌های مختلف برنامه‌سازی به جایگاه و نقش مجلس می‌پردازد. «با ایرانیاران» به تهیه کنندگی ندا حاجی اسماعیلی تا چهارشنبه ساعت ۱۶:۴۰ و پنجشنبه ساعت ۱۶:۱۵ تقدیم می‌شود. «خانه مردم» با هدف افزایش آگاهی مخاطبان نسبت به اهمیت جایگاه تقنینی و نظارتی مجلس و نیز جایگاه مردم تا پنجشنبه ۲۰ اردیبشهت ساعت ۱۲:۴۰ از رادیو ایران تقدیم می‌شود. «جهان سیاست» تا چهارشنبه ساعت ۱۵:۳۰ پخش می‌شود. "پرسا" در گروه ورزش و تفریحات رادیو ایران ویژه انتخابات طراحی شده و ساعت ۲۰ تقدیم می‌شود.

«بحث روز» هم با این محوریت روی آنتن می‌رود. "خانواده‌ای به نام ایران" ویژه برنامه دیگری است که پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت بعد از خبر ساعت ۱۷ تقدیم خانواده بزرگ ایران می‌شود؛ و «روز انتخاب» نام ویژه برنامه انتخاباتی رادیو ایران است که در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت از آغاز نخستین لحظات رای گیری آماده انعکاس این رویداد بزرگ است. همچنین برنامه‌های «سلام صبح بخیر، نمودار، ایرانشهر و راه شب» نیز در بخش‌های مختلف به موضوع انتخابات در رادیو ایران می‌پردازند.

رادیو جوان؛ سبز سفید سرخ

شبکه رادیویی جوان در برنامه‌های مختلف رادیویی با مسئولان و دست اندرکاران ستاد انتخابات در دور دوم انتخابات مجلس شورای به گفتگو می‌پردازد. در برنامه زنده "جوان ایرانی سلام" با دکتر محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفتگو شد و در برنامه "گپ تو" با معصومه نصیری (کارشناس سواد رسانه ای) درباره شاخصه‌های یک نماینده تراز انقلاب اسلامی صحبت شد. در برنامه "سبز سفید سرخ" گفتگو با دکتر جواد اقدس طینت (کارشناس اقتصادی) در خصوص اقتصاد داخلی ایران و اهمیت درست انتخاب کردن نمایندگان از طرف مردم صورت گرفت. در برنامه "منحصر به فرد" با دکتر علی ودایه (کارشناس سیاسی) درباره نقش نهاد‌های قانونگذاری در کشور‌های مختلف و اهمیت آنان و نقش مجلس قانونگذار در جمهوری اسلامی گفتگو شد. همچنین در برنامه زنده "جوونی مجاز" با محسن اسلامی در خصوص دور دوم انتخابات به گفتگو خواهد پرداخت.

رادیو فرهنگ؛ من مسئولم

رادیو فرهنگ برنامه‌های «من مسئولم»، «شمای نماینده». «صحن علنی»، «صندلی سبز» و «باهم برای ایران» را ویژه دور دوم انتخابات پخش می‌کند. برنامه «صحن علنی» از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ با هدف انعکاس خواسته‌های مردم از نمایندگان مجلس هر روز در فواصل برنامه‌ها پخش می‌شود. برنامه سرزمین من هر روز ساعت ۱۳ در بخش‌های مختلف به موضوع انتخابات در ایران از گذشته تا امروز می‌پردازد. همچنین وظایف نمایندگان مجلس و ویژگی نماینده تراز انقلاب اسلامی را مورد توجه قرار می‌دهد. «صندلی سبز» مسابقه رادیویی ۳۰ دقیقه‌ای ویژه انتخابات است. این برنامه کاری مشترک از صدای مرکز سمنان و گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ است که با هدف آموزش و شناساندن وظایف و اختیارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مخاطبان، تعامل مردم ورسانه و افزایش آگاهی و تقویت دانش سیاسی مردم برای انتخاب نماینده اصلح ساعت ۱۷پخش می‌شود. در هر برنامه شرکت کنندگان بر اساس سن و مدرک تحصیلی، در قالب گروه‌های سه نفره شرکت می‌کنند.

سئوالات این مسابقه پیرامون موضوعات مختلف از جمله وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قوانین انتخابات همچنین سوالاتی درباره مجلس خبرگان است.

برنامه گفتگومحور "من مسئولم" همراه با مجری و چهار شرکت کننده از میان دانشجویان کشور به بررسی و موشکافی فرایند انتخابات در کشور اختصاص دارد.

برنامه «شمای نماینده» نیز با محوریت شرکت حداکثری در انتخابات، چرایی شرکت در انتخابات و ویژگی یک نماینده اصلح است که صبح‌ها ساعت ۷:۴۵ و ۱۲:۱۵ پخش می‌شود.

برنامه «باهم برای ایران» از ۸ صبح تا ۱۸ جمعه ۲۱ اردیبهشت به همت سه گروه کتاب و جامعه، تاریخ و اندیشه و ادب و هنر روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود. رادیو تهران؛ با ویژه برنامه «شهرآرا»

شبکه رادیویی تهران، با استقرار واحد سیار در مسجد لرزاده با ویژه برنامه» شهرآرا» لحظه به لحظه؛ اخبار، رویدادها، اتفاقات و حواشی انتخابات و... را منعکس می‌کند. محمدرضا پاکزادیان، تهیه کننده برنامه انتخاباتی «شهر آرا» ضمن اعلام این خبر گفت: شبکه رادیویی تهران، جمعه ۲۱ اردیبهشت روز برگزاری دور دوم انتخابات، به صورت زنده از مسجد لرزاده روی آنتن میرود. برنامه» شهرآرا» لحظه به لحظه؛ اخبار، رویدادها، اتفاقات و حواشی انتخابات و حضور پرشور رای دهندگان و... تقدیم مخاطبان می‌کند. وی افزود: حضور گزارشگران رادیو تهران در محل‌های اخذ رای و گفت وگوی گزارشگران با مسئولان، رای دهنده‌ها و مردم بخشی از این ویژه برنامه است. تدارک بخش‌های کارشناسی، نمایش، طنز، پخش موسیقی شاد و انتخاباتی از دیگر بخش‌های ویژه برنامه شهرآراست.

پاکزادیان در پایان عنوان کرد: استقرار شبکه‌های تصویری و صوتی باعث تشویق و ترغیب بیشتر مردم برای حضور در پای صندوق‌های رای می‌شود. ما در این برنامه تلاش می‌کنیم تا علاوه بر آگاهی بخشی، با اطلاع رسانی دقیق و شفاف رضایت مخاطبان جلب شود. 

رادیو قرآن؛ انتظار من

همزمان با آغاز دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی پخش برنامه «انتظار من» به مناسبت انتخابات تهیه و تقدیم شنوندگان رادیو قرآن می‌شود. همچنین برنامه‌های تسنیم و والعصر نیز به موضوعات انتخاباتی و پوشش خبری آن خواهند پرداخت.

رادیو صبا؛ از صبح صبا تا عصرصبا

شبکه رادیویی صبا متناسب با ماموریت شبکه در فضایی متفاوت به موضوع انتخابات و طرح و پاسخ دهی چالش‌های انتخاباتی می‌پردازد.

برنامه‌های «غیر علنی و بی‌زحمت» به صورت ویژه با موضوع انتخابات روی آنتن رفتند.

هر یک از این برنامه‌ها متناسب با رویکرد و شعار برنامه با نگاهی طنزآمیز به مباحثی همچون اهمیت شرکت در انتخابات، باید‌ها و نباید‌های انتخاباتی، ویژگی‌های یک نامزد شایسته و چگونگی انتخاب و... می‌پردازد.

برنامه نمایشی «غیر علنی» در قالب طنز ماجرای انتخابات را در رادیو صبا به نمایش می‌گذارد. در این نمایش قرار است یک نفر از شخصیت‌های طنز به عنوان رییس اتحادیه طنزپردازان رادیو صبا انتخاب و معرفی شود.

در این برنامه شخصیت‌های شاخص طنز رادیو صبا همگی دور هم جمع شدن تا برای انتخاب شدن به عنوان رییس اتحادیه طنازان «رادیو صبا» با هم رقابت کنند که در این فرایند باماجرا‌ها و چالش‌های مختلفی رو به رو می‌شوند. «غیر علنی» هر روز ساعت ۱۰ صبح پخش می‌شود. برنامه طنز «بی زحمت» با شرکت شخصیت اصلی برنامه در انتخابات مجلس شورای اسلامی از چالش‌های انتخاباتی می‌گوید. این برنامه هر روز ساعت ۱۶:۱۵ تقدیم شنوندگان می‌شود. برنامه آموزشی «زنگ انشا» به پخش انشا‌های دانش آموزی با موضوع انتخاب و اهمیت انتخابات اختصاص دارد. این برنامه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۴:۴۵ راهی آنتن می‌شود.

برنامه‌های زنده روزانه «صبح صبا و عصر صبا» در بخش‌های مختلف برنامه در قالب‌های متنوع با نگاهی طنز به موضوع‌های انتخاباتی می‌پردازد. «صبح صبا» شنبه تا چهارشنبه ساعت ۶:۳۰ تقدیم مخاطبان می‌شود و برنامه «عصر صبا» شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸:۳۰ راهی آنتن می‌شود.

رادیو نمایش؛ با هم رای

"هم رای" ویژه برنامه رادیو نمایش برای روز انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی است و اهمیت این موضوع که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم و رای بدهیم را مورد بررسی قرار می‌دهد. این برنامه به نویسندگی و تهیه کنندگی نسیم السادات صباغان و گویندگی نرجس فروغی، علیرضا تابان، گزارشگری و هماهنگی آتنا سادات محمدپناه روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه ساعت ۹:۳۰ صبح به صورت زنده از رادیو نمایش پخش می‌شود.

رادیو پیام؛ پیام انتخابات

ویژه برنامه انتخابات رادیو پیام با نام پیام انتخابات به تهیه کنندگی مجید امجدی فردخش می‌شود.

منبع: معاونت صدا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • دیدار گروسی با وزیر خارجه ایران
  • تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟
  • انعکاس صدای انتخابات در رادیو
  • معرفی برنامه‌های رادیو برای دور دوم انتخابات
  • برنامه های رادیو برای دور دوم انتخابات معرفی شد
  • شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه از استان تهران جدا نخواهند شد
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • فهرست «ایران متحد» برای انتخابات دور دوم مجلس منتشر شد
  • فهرست انتخاباتی «جبهه ایران اسلامی» اعلام شد
  • وزیر کشور: اتباع جدید نمی‌پذیریم