Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@03:25:10 GMT

طرح‌های حمایتی هند بر آینده کرونایی کشور

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۶۳۳۷۹

طرح‌های حمایتی هند بر آینده کرونایی کشور

شیوع بیماری کووید -۱۹، اهمیت طرح‌های حمایت اجتماعی هند برای افراد بسیار فقیر را به تصویر کشید و نشان داد که با ایجاد تغییراتی هرچند جزئی در این طرح‌ها می‌توان بیشترین تغییر را برای کشور رقم زد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سال ۲۰۲۰ تا ابد رد پای خود را در ذهن جهانیان به جای خواهد گذاشت و مردم هند نیز از این امر مستثنی نخواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها، هند دومین نرخ بالای ابتلاء به ویروس کرونا، پس از ایالات متحده آمریکا، را تجربه می‌کند و فقرای آن بیشترین رنج را متحمل شده‌اند. در پی افزایش سرعت انتشار بیماری در میان مردم، تغییرات آب و هوایی نیز به طور جدی در وضعیت هشدار قرار گرفته شده است و بارش‌های پی در پی، که در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده، بسیاری از مردم را با وحشت مواجه کرده است. امواج گرمایی سراسر کشور را در برگرفته و سیل‌های بی‌امان صدها نفر را قربانی کرده است. با همه این توصیفات، آینده بسیار سهمناکی پیش روی مردم هند قرار دارد و اولین گزارش انجام شده در ارزیابی تغییرات اقلیمی هند حاکی است که مردم هند در آینده با فجایع بسیاری مواجه خواهند بود.

دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند که تا پایان قرن، میانگین دمای هوای هند حدود ۴. ۴ درجه سانتی گراد افزایش می‌یابد و امواج گرمایی با افزایش سه یا چهار برابری مواجه خواهد شد، توفندهای گرمسیری شدت بیشتری می‌یابد و سطح آب دریاها به طور چشمگیری بالا خواهد رفت. اثرات فزاینده این فجایع آب و هوایی، زندگی بسیاری از فقرای امروز هند را با تهدید مواجه خواهد کرد و هر روز بیشتر از قبل بر فقر آنان خواهد افزود. البته در دوران کرونا، دولت هند طرح‌های حمایت اجتماعی بسیاری ارائه داده که امید است اثرات مثبت آن در آینده نیز خود را به خوبی نشان دهد.

شبکه‌های امنیت اشتغال

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که دولت هند برای ایجاد امنیت فقرا در دوران کرونا انجام داده، تأمین ۱۰۰ روز اشتغال برای سرپرست خانواده‌های هندی بوده است. دولت بودجه قانون تضمین اشتغال ملی روستایی را تقریباً دو برابر و آن را از ۶۱ هزار کرور به ۱۰۱ هزار کرور برای سال‌ها ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ رسانده است. این طرح تا کنون دستمزدی برای یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون روز را در همان سه ماه اول سال جاری فراهم آورده اما به علت سیستم‌های ضعیف تحویل و ظرفیت پایین، برآورده کردن تقاضاها با مشکل مواجه شده است. انجام اقداماتی عمده، طرح‌های حمایت اجتماعی را تضمین خواهد کرد؛ به عنوان مثال، قانون تضمین اشتغال ملی روستایی برای حل بحران‌های آینده، به خصوص رویدادهای مربوط به تغییرات آب و هوایی، بسیار مفید واقع خواهد شد.

طرح زیرساخت برای افزایش انعطاف‌پذیری آب و هوایی در ایالت‌هایی نظیر بهار، چتیسگر و اوریسا، ظرفیت و حمایت فنی برای طراحی دارایی‌های مدیریت منابع طبیعی افزایش خواهد یافت تا از این طریق، به جوامع کمک کند تا زیرساخت‌هایی برای ذخیره آب مقاوم در مقابل تغییرات آب و هوایی، توسعه شهری و حفظ خاک ایجاد کنند. اگرچه به نظر می‌رسد پیاده‌سازی این طرح بسیار زمان بر باشد، با این حال، ارزیابی فنی آن پیامدهای مثبت زیادی در پی داشته است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به افزایش مشارکت جامعه، درک بهتر خطراتی اقلیمی و استفاده پایدارتر و راحت‌تر از دارایی‌های مقاوم به تغییرات آب و هوایی اشاره کرد.

تأخیر در اعلام وقوع خشکسالی

قانون تضمین اشتغال ملی روستایی در مواجهه مردم هند با بحران‌های اقلیمی نظیر خشکسالی و سیل، حقوق اشتغال آنان را به مدت ۵۰ روز اضافه می‌کند تا به خانواده‌ها در بهبود وضعیت اقتصادی کمک کند. اما متأسفانه بعضی از تحقیقات انجام شده در کشور حاکی است که مقامات رسمی هند با چهار تا ۶ ماه تأخیر وضعیت خشکسالی را اعلام می‌کنند که این امر، تأخیر در پرداخت ۵۰ روز حقوق را به مردم در پی دارد.

چنانچه وقوع رویدادهایی نظیر خشکسالی و تغییرات آب‌وهوایی پیش‌بینی شود، آنگاه دستمزدی که بابت ۵۰ روز بیکاری قرار است به مردم هند تحویل داده شود، از قبل یا دست کم به موقع در اختیار آنان قرار می‌گیرد. بدون شک، خانواده‌ها با ذخایر مالی در مقابل بحران‌های طبیعی مقاوم‌تر و تواناتر هستند و سریع‌تر وام‌های خود را پرداخت می‌کنند. از سوی دیگر، دسترسی به یک درآمد هرچند ناچیز، خانواده‌ها را برای اقدامات و فعالیت‌های موفقیت‌آمیز برای دوران پس از بحران تقویت می‌کند.

کد خبر 450239

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کرونا و بیکاری ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا در جهان کرونا امنیت اشتغال بيكاري هند دوران پسا کرونا فقر فقر و کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تغییرات آب و هوایی طرح های حمایت خانواده ها مردم هند طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۳۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از مهمترین موضوعات سیاست های رفاهی در جامعه احساس عدالت اجتماعی بین افراد است. عدالت از مهمترین واژه‌ها در تمدن بشر محسوب می‌شود و رعایت آن از دیدگاه هر انسان از ضروری‌ترین امور به شمار می‌آید.

 رضا صفری شالی (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «ضرورت بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی» به این موضوع اشاره می‌کند که عدالت اجتماعی یکی از دلالت‌های مفهوم عدالت است که منظور از آن تقسیم منصفانه منابع بین افراد در یک جامعه است، در این راستا  قانون به سطح قابل قبولی از عدالت واقعی باید برسد.

* سه لایه از عدالت با توجه به عدالت اجتماعی 

در این مقاله آمده است که لایه‌های عدالت با توجه به عدالت اجتماعی شامل موارد زیر است:

دسترسی برابر به منابع و فرصتها به لحاظ برقراری زمینه، گستره و دامنۀ آن توجه به اصل استحقاق و ضرورت‌ها توجه به عدالت بازتوزیعی و گسترش چتر حمایتی دولت درخصوص توجه به انواع گروه‌های هدف، اقشار آسیب‌پذیر و معلولان (اجتماعی، جسمی و روانی) وجود دارد.

*  آسیب‌شناسی عدالت اجتماعی در ایران

به زعم این پژوهشگراز جهت تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چند نکته زیر را می‌توان به عنوان آسیب‌شناسی عدالت اجتماعی در ایران امروز ذکر کرد:

1 -عدم تعمیق مفهوم عدالت اجتماعی که عبارت است از: عدم ایضاح مفهومی عدالت اجتماعی و تقلیل آن به مصادیق عملی، عدم ارائه تعریف بومی از عدالت اجتماعی، نگرش سطحی، تک‌سویه و نگاه عامیانه که مفهوم وسیع و همه‌جانبه را به ابعادی زودگذر و کم اهمیت فرو کاسته است

2 -عدم تبیین و بررسی ارتباط مفهوم عدالت اجتماعی با مفاهیم مرتبط مانند آزادی، حق قانون، امنیت و...

3 -برقراری، گسست و عدم تداوم عدالت اجتماعی در گفتمان‌های محافل علمی و دانشگاهی کشور.

او در ادامه می‌نویسد بررسی گفتمان‌ها حاکی از گسست بین‌گفتمانی و عدم تداوم گفتمان‌های پیشین بوده است، به طوریکه هر یک از گفتمان‌ها برای تکمیل نقایص همدیگر و به صورت مقطعی تثبیت شده‌اند، چون صرفاً به یک بُعد از ابعاد عدالت اجتماعی پرداختند و دیگر ابعاد آن را هم در سطح نظریه‌پردازی و هم در سطح عملی نادیده گرفتند.

* ملاحظات آموزشی و پژوهشی عدالت اجتماعی

صفری شالی در ادامه می‌نویسد با توجه به موارد بیان شده، مراحل زیر به عنوان ملاحظات آموزشی و پژوهشی عدالت اجتماعی در آینده با درنظرگرفتن چارچوبها و مفاهیم پایۀ عدالت پیشنهاد می‌شود:

درخصوص معنابخشی دائمی بر تمامی نشانه‌های عدالت اجتماعی باید به  ابعاد عینی و ذهنی عدالت و ابعاد جمعی و فردی عدالت نیز توجه کرد  انتخاب حوزه تحقیق عدالت مانند کمّیت یا کیفیت منابع، تخصیص منابع و... باتوجه به کثرت‌گرایی در حوزه‌های عدالت  انتخاب یکی از وجوه یا شکل‌های عدالت براساس نوع منبع  انتخاب مقیاس مکانی مورد مطالعه مانند محلی و بومی، منطقه‌ای، استانی، ملی و بین‌المللی انتخاب مقیاس زمانی مطالعه و توجه به عدالت بین‌نسلی انتخاب رشتە مورد بررسی براساس گزینه‌های قبلی و استفاده از مفاهیم مرتبط با آن در مطالعه مانند مطالعات اخلاقی در بررسی عدالت روانشناسی یا بررسی ساختاری و سیاسی جامعه در عدالت جامعه‌شناختی و... در نظرگرفتن فرهنگ غالب و مقتضیات اجتماعی و اقتصادی جامعه.

* ابعاد عدالت اجتماعی 

این پژوهشگر در ادامه بیان می‌کند که در معنابخشی دائمی بر تمامی نشانه‌های عدالت اجتماعی باید به  ابعاد عینی و ذهنی عدالت و ابعاد جمعی و فردی عدالت نیز توجه کرد. پس ما نمی‌توانیم دو قطب حداکثری و یا حداقلی را برای عدالت در نظر داشته باشیم بلکه باید هر دو را به صورت توأمان مدنظر داشته باشیم و در ضمن نمی‌توان در عین پرداختن به عدالت اقتصادی از عدالت فرهنگی غافل ماند و یا در عین پرداختن به منافع و مطلوبیت‌های اکثریت افراد جامعه، از منافع و خواسته‌های اقلیت غافل ماند.

اصل نابرابری و در نهایت در اصل بازتوزیع قاعده چتر ایمنی و حمایتی هدف نوعی نگاه دولت رفاهی با سیاست‌گذاری حداکثری به مکانیزم‌های جبرانی می‌باشد

به زعم صفری شالی درقاعده برابری دسترسی به منابع و فرصت‌ها به فراهم آوردن شرایط برابر و مساوی برای همه تأکید می‌شود ولی در اصل استحقاق به فراهم‌آوردن شرایط نابرابر با توجه به شایستگی‌ها و زحمات افراد توجه می‌شود.

* اصل بازتوزیع قاعده چتر ایمنی و حمایتی

این استاد دانشگاه می‌نویسد اصل نابرابری و در نهایت در اصل بازتوزیع قاعده چتر ایمنی و حمایتی هدف نوعی نگاه دولت رفاهی با سیاست‌گذاری حداکثری به مکانیزم‌های جبرانی می‌باشد، بطوریکه در این حالت دولت‌مردان چتر حمایتی خود را گسترده سازند و افرادی که نتوانسته‌اند همگام با سایر افراد جامعه حرکت کنند را مورد حمایت قرار دهند. ازاین‌رو، اقدامات حمایتی دولت در قالب فعالیت‌های حمایتی و توان‌بخشی شامل گروه‌های مختلف مددجویان و... می‌شود.

او در این پژوهش می‌نویسد دولت اقشار آسیب‌پذیر جامعه را که به دلیل ناتوانی در کسب درآمد مشمول نظام بیمه‌ا‌ی نیستند را مورد حمایت خود قرار دهد. لذا، دولت باید با اتخاذ سیاست اجتماعی مناسب با شرایط جامعه، علاوه بر منافع نسل حاضر به منافع نسل آینده هم توجه داشته باشد؛ یعنی در تحقق عدالت، علاوه بر آن که به عدالت جغرافیایی و قشری نسل حاضر پرداخته می‌شود یعنی به منافع نسل آینده نیز باید توجه شود و ازاین‌رو دولت‌مردان در کنار تحقق عدالت برای نسل حاضر، باید نسل آینده را نیز در نظر بگیرند و در چنین شرایطی است که گفتمان عدالت اجتماعی معنای واقعی خود را پیدا می‌کند.

* سنجش عدالت اجتماعی

بدین ترتیب نتایج پژوهش حاضر درخصوص سنجش عدالت اجتماعی این است که عدالت در ارتباط با مفاهیمی مانند مقایسۀ اجتماعی و احساس محرومیت اجتماعی نمود پیدا می‌کند، ازاین‌رو نیاز به روش‌های ترکیبی (کیفی و کمّی بصورت توأمان) جهت شناخت ادارک/ احساس و برخورداری از عدالت اجتماعی در جامعه وجود دارد.

 حرف آخر اینکه در این راستا روش‌های کیفی عمیق پدیدارشناسی معمولا راهی به ذهنیت مخاطبان پیدا می‌کنند و تجارب زیستۀ افراد و مقتضیات زمانی و مکانی را در نظر می‌گیرند و می‌توانند شاخص‌های قابل‌توجهی جهت سنجش برای تحقیقات پهن دامنۀ پیمایشی ایجاد کنند و با تلفیق رویکردهای کمّی و کیفی میتوان به شناخت عمیق و جدی از مخاطبان درخصوص عدالت اجتماعی رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجتماع حمایتی جمعی از مردم لنگرود برای اجرای طرح نور پلیس
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • رئیس جمهور هفته آینده به قم سفر می‌کند
  • افتتاح مرکز خدمات سرمایه گذاری قم هفته آینده با حضور رئیس جمهور
  • رئیسی هفته آینده به قم سفر می‌کند
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • افتتاح مرکز خدمات سرمایه گذاری قم هفته آینده با حضور رییس جمهور
  • حمایتی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی افزایش حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی
  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی