Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سرویس دفاع و امنیت مشرق، با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، موجی از کاهش قابل توجه بودجه های دفاعی در اروپای غربی آغاز شد و دولت های اروپایی که دیگر تهدید خاص نظامی را در برابر خود مشاهده نمی کردند، در دوره ای به سمت کاهش بودجه دفاعی و کوچک سازی نیروهای مسلح خود رفتند. بعد از گذشت نزدیک به ۳ دهه از آن دوران و بر اساس آنچه تهدیدات جدید همچون روسیه خوانده می شد، کشورهای بخش غربی قاره سبز دوباره به فکر افتادند و به دنبال افزایش قابل توجه بودجه و توان رزمی خود رفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما بی برنامگی و ذوق ناگهانی از این کاهش بودجه نظامی که برخی مسئولان سیاسی سابق و فعلی ایران نیز به آن معتقدند، در سالهای اخیر مشکلات زیادی را برای این کشورها ایجاد کرده که به این سرعت قابل ترمیم نیست و به علت سلطه رسانه ای این کشورها، چنین رخدادهایی با پوشش گسترده خبری و بازتاب فراوان در افکار عمومی همراه نمی شود. در عین حال، فشارهای ترامپ رییس جمهور آمریکا به اعضای ناتو برای افزایش سهم آنها از هزینه های دفاعی این ییمان نظامی نیز در وضعیت کنونی تاثیر گذار بوده تا در نهایت، برخی از این کشورها در حوزه های مهم نظامی، تبدیل به شیرهای بی یال و دوم و اشکمی شوند که اطلاع از آن، تهدیدهای هر از چند گاه آنها علیه ایران یا برخی دیگر از کشورهای مستقل را بهتر از قبل تفسیر خواهد کرد که بر این اساس، نگاهی به وضعیت برخی از این کشورها خواهیم داشت.
انگلیس؛ از سلطنت هفت دریا تا مشکلات دفاع از آب های سرزمینی
روزی روزگاری نه چندان دور، در هر آبراه و گذرگاه مهم دریایی در جهان، اثری از نیروی دریایی سلطنتی انگلیس دیده می شد. شناورهای قدرتمند و عمدتا بسیار بزرگی که سالها ضامن تامین منافع استعماری انگلیس در هر گوشه از جهان بودند و تقریبا هیچ قدرتی را یارای برابری و مقابله با آنها در دریا نبود.
بعد از جنگ دوم جهانی، انگلیسی ها به حقیقت دریافتند که دیگر در سطح یک ابرقدرت واقعی جایگاه خاصی در صحنه جهانی ندارند و بایستی در قالب پیمان ناتو و در سایه آمریکا به نقش آفرینی مشغول باشند. بعد از پایان جنگ سرد نیز روند کوچک سازی ارتش انگلیس و خصوصا نیروی دریایی این کشور شدت بیشتری پیدا کرد و امروز به جایی رسیده که تقریبا صدای همه کارشناسان و بخشی از مسئولین انگلیسی را نیز درآورده است.  
ناوشکن های تایپ ۴۵ نیروی دریایی انگلیس   در سال 2017 کل ناوگان ناوشکن های تایپ ۴۵ انگلیسی به دلایل مختلف از جمله بروز مشکلات فنی و رسیدن به زمان تعمیراتی، در بنادر این کشور پهلو گرفتند و از ۱۳ فروند ناو محافظ تایپ ۲۳ نیز ۱۲ فروند به دلایل مختلف در بندرگاه حضور دارند. این مجموع کامل دارایی رزمی نیروی دریایی انگلیس در بخش شناورهای رزمی سطحی بود.
این موضوع بدین معنا بود که نیروی دریایی پر ادعای انگلیس در آن دوران، فقط ۱ شناور رزمی فعال در کل ناوگان خود داشت. کارشناسان انگلیسی عمده دلیل این مشکلات را کاهش شدید بودجه در ارتش می دانستند، چرا که نیروهای مسلح انگلستان در این سالها کوچک و کوچک تر شده و به جایی رسیده است که برای مثال در سال ۲۰۱۴ میلادی تعداد آرایشگرها در انگلستان از اعضای ارتش این کشور بیشتر بوده است. بر اساس گزارشی که در روزنامه دیلی تلگراف منتشر شده ۱۸۵ هزار نفر در انگلستان در شغل آرایشگری به کار مشغول بوده و این در حالی است که کل پرسنل ارتش انگلستان در همین زمان در حدود ۱۵۹ هزار نفر است.
آلمان؛ همچنان گرفتار کاهش بودجه بعد از جنگ سرد
آلمان غربی تا قبل از پایان جنگ سرد یکی از قوترین اقتصادهای جهان را داشته و از طرف دیگر توان رزمی مناسبی را در اختیار داشت. با فروپاشی دیوار برلین، اتحاد دو آلمان و از بین رفتن خطر اتحاد شوروی آلمان، این کشور نیز به سرعت در مسیر کاهش توان رزمی و بودجه های دفاعی گام برداشت و بعد از آغاز درگیری های شدید در منطقه شرق اوکراین، آلمان ها کم کم روند مسلح سازی مجدد و افزایش بودجه دفاعی را از سر گرفتند، اما این تازه آغاز مشکلات بود.
در سال 2017، خبری نیروی دریایی آلمان را شوکه کرد. کل ناوگان ۶ فروندی زیردریایی های تایپ ۲۱۲ آلمانی به دلایل تعمیراتی یا بروز حادثه از از دسترس خارج شده اند و در حال حاضر نیروی دریایی این کشور فاقد هر گونه زیردریایی عملیاتی است.  
زیردریایی تایپ ۲۱۲ ارتش آلمان   زیردریایی های سری تایپ ۲۱۲ از جمله پیشرفته ترین شناورهای زیرسطحی با پیشران دیزل الکترونیک در جهان محسوب می شوند، اما نیازمند سطح بالایی از کارهای تعمیراتی و همچنین بودجه های سنگینی برای عملیاتی نگاه داشتند نیز هستند. کاهش بودجه نیروی دریایی آلمان در سالهای اخیر و بروز حادثه برای یکی از زیردریایی ها و همچنین برخی مشکلات فنی برای دیگر اعضای ناوگان زیرسطحی آلمان که عمدتا ناشی از کاهش بودجه و بروز برخی مشکلات در شرکت های شناور سازی آلمان است، در مجموع این ناوگان بسیار مهم را به طور صددرصد غیر عملیاتی کرده است.
در بخش زرهی هم وضعیت آلمان ها چندان جالب نیست. در این بخش از مجموع تانک های لئوپارد ۲ ارتش آلمان که حدود ۲۴۴ دستگاه بوده تنها ۹۵ دستگاه از آنها عملیاتی هستند. این مسئله هم از جمله مشکلاتی است که در سالهای اخیر به دلیل کاهش بودجه گریبان ارتش این کشور را گرفته است.
فرانسه؛ از کناره گیری اعتراضی ژنرال تا ناوگان زمینگیر هواپیماها
در تابستان سال ۲۰۱۷ رییس ستاد مشترک ارتش فرانسه بر سر کاهش بودجه دفاعی این کشور با مکرون وارد بحث و جدل شده و در اعتراض به این کاهش بودجه از سمت خود استعفاء داد. این کاهش بودجه در نیروهای مسلح و چندین بخش دیگر باعث کاهش محبوبیت رییس جمهور جوان فرانسه شده و کار را به جایی رساند که مکرون مجبور شد در بحث مربوط به بودجه سال ۲۰۱۸ میلادی، افزایش هزینه های نیروهای مسلح را در دستور کار قرار دهد.  
جنگنده رافال فرانسوی در حال تعمیر   از طرف دیگر بر اساس اخبار رسیده، نیروی هوایی فرانسه نیز از این کاهش بودجه ها، آسیب جدی دیده و در حدود نیمی از هواپیماهای این نیرو توان عملیاتی ندارند. اکثر بالگردها و هواپیماهای رزمی و ترابری این کشور در درصد های مختلف آمادگی قرار دارد که وضعیت این ناوگان برای پرنده های مستقر در فرانسه به هیچ عنوان شرایط جالبی نیست و در مواردی به تنها ۲۲ درصد آمادگی برای کل ناوگان رسیده است.
این آمارها به خوبی نشان می دهد قدرتمندترین نیروهای مسلح کشورهای غربی در چنان وضعیت وخیمی به سر می برند که نه تنها امکان فنی و عملیاتی انجام هیچگونه نبرد نظامی یا کمک به نیروهای مسلح کشورهای دیگری چون آمریکا را ندارند، بلکه اساسا امکان فنی و مالی پشتیبانی لجستیکی هیچ عملیات مهم نظامی نه تنها علیه ایران بلکه حتی علیه کشورهای کوچکتری چون سوریه را نیز نداشته و نخواهند داشت و ادامه لفاظی ها و تهدیدات زبانی نیز تنها برای خالی نبودن عرصه از عملیات روانی این کشورهاست.
در عین حال، تصور برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس مبنی بر اینکه با ایجاد پایگاه نظامی یا خریدهای گسترده تسلیحات، می توانند چنین کشورهایی را در زمان ایجاد هرگونه تنش یا بحران، در کنار خود داشته باشند نیز کاملا عبث و فاقد پشتوانه واقعی خواهد بود و نمی توان به نیروی دریایی پر سر و صدای انگلیسی یا نیروی هوایی فرانسه در سالهای آینده نیز چشم امید داشت و آنچه باقی می ماند، حسن همجواری و رعایت منافع مشترک است که فعلا برخی کشورهای منطقه، علاقه ای به رعایت آن ندارند.



منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ناتو ناو زیردریایی کاهش بودجه نیروی دریایی زیردریایی ها نیروهای مسلح کل ناوگان بودجه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۳۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

دختر «آلن دلون» در چند روز اخیر، تصویری از این ستاره گذشته سینمای فرانسه در صفحه اجتماعی خود منتشر کرد که توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.

به گزارش ایسنا، در ابتدا وقتی این تصویر را در فضای مجازی می‌بینی شک می‌کنی که نکند هوش مصنوعی باشد اما گویا این تصویر واقعی است.

در این تصویر که «آنوشکا دلون» در صفحه اجتماعی خود منتشر کرده آلن دلون سالخورده با چهره‌ای متفاوت از آنچه در ذهن داریم دیده می‌شود.

«آنوشکا» همزمان با انتشار این عکس نوشت:«صبح جمعه از پدرم عکس گرفتم. به نظر من خاطره‌ای از لحظات‌مان بود. از صرف صبحانه با او بی‌نهایت شکرگزارم و این لحظه‌ای بی‌نظیر و شیرین در دنیای بی‌رحمانه من است. من او را خوش تیپ یافتم. با نگاه همیشگی و آبی فولادینش، سرزنده، مثل یک مبارز، که به من قدرتی غیر قابل تصور می دهد».

دلون پس از سکته مغزی در سال ۲۰۱۹ در وضعیت نامناسبی قرار داشت و اخیرا اختلافات خانوادگی میان فرزندانش به رسانه‌ها دزر کرده است. آنتونی، آنوشکا و آلن فابین سه فرزند آلن دلون بر سر نظرات مخالفشان در مورد سلامتی و آینده پدرشان اختلاف دارند.

 پسرش آنتونی دلون در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۹ مدعی شد، دلون در حال مرگ است و عنوان کرده: «او ضعیف و خسته است. او زیاد صحبت نمی‌کند، وقتی او را مجبور به تکرار می‌کنیم خسته‌ می‌شود و برایش آزار دهنده است، زیرا صدایش دیگر مثل گذشته واضح و قابل شنیدن نیست».

آنتونی در مورد خواهر ناتنی‌اش انوشکا دلون نیز اظهار کرده بود: «خواهرم هرگز به من و برادرم اطلاع نداد که بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲، پدرم در حین بازدید از کلینیک در سوئیس تحت پنج آزمایش شناختی قرار گرفته است و هیچ یک از آنها را با موفقیت نگذرانده است».

آلن دلون به سرعت از طریق وکیلش «کریستوف آیلا» واکنش نشان داد و گفت که به شدت از جو رسانه‌ای که توسط پسرش آنتونی سازماندهی شده شوکه شده و نمی‌تواند پرخاشگری پسرش آنتونی را که مدام به او می‌گوید که سالخورده است تحمل کند.

دلون از دهه ۱۹۹۰ به ندرت روی پرده ظاهر شده است و آخرین حضور عمومی او دریافت نخل طلای افتخاری جشنواره فیلم کن در سال ۲۰۱۹ بود. با این حال، او در مراسم تشییع دوست و ستاره همکار خود «ژان پل بلموندو» در سپتامبر ۲۰۲۱ شرکت کرد.

در این باره بیشتر بخوانید:

دعوا بر سر ارثیه ۲۶۸ میلیون دلاری آلن دلون

وداع «آلن دلون» با کلکسیون چند میلیون دلاری‌اش

آلن دلون که بازی در ۸۰ فیلم از جمله چندین شاهکار سینمایی را در کارنامه دارد، اولین بار در سال ۱۹۶۰ و زمانی که ۲۵ سال داشت با بازی در فیلم «ظهر بنفش» توسط «رنه کلمنت» کارگردان فیلم کشف شد.

بسیاری از فیلم‌ها با بازی «آلن دلون» تبدیل به کلاسیک‌های سینما شدند و وی در طول دوران حرفه‌ای خود با کارگردانان نامداری چون «آنتونیونی»، «ویسکونتی»، «ملویل» و «گدار» همکاری کرد و در کنار بازیگران بزرگی چون «ژن گابن»، «عمر شریف»، «لینو ونتورا»، «کلودیو کاردیناله»، «مونیکا ویتی» و… مقابل دوربین رفت.

دلون نخستین بار در سال ۱۹۶۱ با فیلم «لذت زندگی» قدم به جشنواره کن گذاشت و سپس با فیلم‌های «خسوف» (۱۹۶۲)، «یوزپلنگ» (۱۹۶۳) و «آقای کلین» (۱۹۷۶) حضور در جشنواره کن را تجربه کرد و در سال ۲۰۱۹ جایزه نخل افتخاری کن را دریافت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد
  • انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین
  • تاکید بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی عملیات ارتش
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟