Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر: علیرضا رئیسی، در برنامه «نگاه یک» شبکه اول سیما، گفت: آنچه در شیوع کرونا حائز اهمیت است اینکه در موج جدید، استان‌های بیشتری به واسطه سفر‌های غیر ضروری مردم، درگیر ویروس شدند.

وی با عنوان این مطلب که از میان بیش از ۵۰۰ شهرستان در کشور، ۴۵ شهرستان بالاترین آمار ابتلاء به کرونا را دارند، افزود: برای اعمال محدودیت‌های هوشمند باید سراغ ۴۵ شهرستان پرخطرتر در ابتلاء به کرونا برویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیسی ادامه داد: بیشترین آمار ابتلاء به کرونا در کشور مربوط به شهرستان‌های مراغه، بیرجند، دماوند، سیرجان، خرم آباد، سبزوار، یزد، شهرضا، زرند، کاشان، رفسنجان، مریوان، بروجن، بوکان، ملایر، اسلام آباد غرب، بانه، نیشابور، قم، میاندوآب، سنندج، بویراحمد، درود، اصفهان، مهاباد، لنجان، سقز، بوشهر، بهبهان، اراک، ساوه، شهرکرد، بیرجند، ارومیه، شیراز، نهاوند، تهران، کرمان، همدان، کرج، زنجان، ورامین و خمینی شهر است که از مسئولان این شهرستان‌ها درخواست می‌شود نسبت به رعایت مقررات بهداشتی در شهرستان خود دقت نظر و اعمال توجه بیشتری داشته باشند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: در حال حاضر و تا امروز، قطعی کمتر از ۱۵ درصد از کل جمعیت کشور به کرونا مبتلا شده اند، پس درباره وضع کشور، حرکت به سمت ایمنی جمعی امکان پذیر نیست، زیرا برای اعمال ایمنی جمعی باید حدود ۶۶ درصد از جمعیت کل کشور به ویروس کرونا مبتلا شده باشند.

وی تصریح کرد: اگر ۶۶ درصد از جمعیت کل کشور به کرونا مبتلا شوند بی شک میلیون‌ها فوتی خواهیم داشت پس فعلاً امکان حرکت به سمت راهبرد ایمنی جمعی برای کشورمان وجود ندارد.

معاون وزیر بهداشت درباره پرداختن به مهم‌ترین راهبرد پیش روی مردم دنیا با ویروس کرونا، گفت: نمی‌توان ادعا کرد که ویروس کرونا را شناخته ایم، اما در مواجهه با این ویروس به عنوان یک دشمن، ابزار‌های مورد نیاز و اطلاعات لازم را داریم و در حال حاضر تنها بیماری که در سراسر دنیا وجود دارد و اطلاعات کشور‌ها درباره آن چندان تفاوتی با هم ندارد، همین کرونا است.

وی ادامه داد: درباره کرونا، نه داروی قطعی وجود دارد و نه واکسن مؤثری، تنها راه مقابله با این ویروس، فقط و فقط پیشگیری و تقویت قوای جسمانی است.

معاون وزیر بهداشت گفت: افراد سالمند، مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و دیابتی، افرادی که از چاقی رنج می‌برند و یا بیشتر در معرض تعاملات فردی در جامعه قرار دارند باید بیش از دیگران مقررات بهداشتی را رعایت کنند، زیرا این دسته افراد بیشتر در معرض ابتلاء قرار دارند.

وی تصریح کرد: مردم باید آگاه باشند که وضع کشور ما به گونه‌ای نیست که مانند کشور‌های اروپایی و آمریکایی، تعطیلی کامل اعلام و مردم را خانه نشین کنیم، چون نه توان مالی پرداخت هزینه‌های زندگی مردم ممکن است و نه مردم پذیرای چنین شرایطی هستند پس تا حداقل ۱۰ ماه آینده باید فقط امیدوار به کشف واکسن کرونا بمانیم.

معاون وزیر بهداشت، جوانان و کودکان را ناقلان بدون علامت خواند و افزود: این دسته افراد می‌توانند در برخورد و ارتباط با سالمندان و مبتلایان به بیماری زمینه‌ای به راحتی و بدون هیچ گونه علامتی بیماری را انتقال دهند.

وی با بیان اینکه همه آزمایشگاه‌های بخش خصوصی و دولتی را به هم متصل و سپس به سامانه الکترونیک بهداشت وصل کرده ایم، گفت: از این به بعد هر فردی در هر جا آزمایش دهد با کد ملی قابل تشخیص و شناسایی است.

معاون وزیر بهداشت در ادامه افزود: هر مراقب سلامت، ۲۵۰۰ نفر را زیر نظر دارد و از پرونده‌ها و کد ملی آن‌ها مطلع است بنابراین افراد با کرونا مثبت را زیر نظر دارند.

رئیسی گفت: برای افرادی که کرونای آن‌ها مثبت است و بیماری خود را مخفی و محل قرنطینه خود را ترک می‌کنند، جرایمی در نظر گرفته ایم.

وی افزود: از ۱۵ تا ۲۳ مهر امسال از حدود ۱۳۵ هزار مرکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحد‌های کارگاهی بازرسی کردیم که از این تعداد به حدود ۸ هزار و ۲۰۰ مورد اخطار دادیم و به مراجع قضائی معرفی کردیم و ۵۲۰ مرکز هم پلمب شدند.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: زمانی که در اردیبهشت، شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کردیم، میزان ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ کاهش یافت و زمانی که رعایت نکردیم، افزایش داشت.

رئیسی ادامه داد: میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در هفته پیش ۴۲ درصد بود و اکنون به ۵۴ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه نانوایی‌ها و پاساژ‌ها از نظر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در بدترین وضع قرار دارند، افزود: نانوایی‌ها باید صنعتی شوند، صف موجود در نانوایی‌ها در شیوع بیماری کرونا مؤثر است و برخی نانوا‌ها ماسک نمی‌زنند.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: استفاده از ماسک در بخش خدماتی از ۱۵ تا ۲۳ مهر بهتر شده است، اما هنوز اصنافی داریم که کمتر از ۷۰ درصد از ماسک استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۱۵ هزار مدرسه در کشور داریم، گفت: مدارسی که شرایط لازم را از نظر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی نداشته باشند، غیر حضوری می‌شوند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کنترل همه گیری کرونا از مسئولیت‌های اجتماعی مردم است، تصریح کرد: باید با افراد قانون شکن قاطعانه برخورد کنیم. مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، موارد قانون شکنی پیرامون مقابله با کرونا را اطلاع دهند.

رئیسی افزود: جریمه ۲۰۰ هزار تومانی و انفصال از خدمت برای کسانی که بیماری خود را مخفی کنند، در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: نخستین و مهم‌ترین راهبرد ما برای مقابله با کرونا، تشدید نظارت‌ها و اعمال جرایم است. دومین راهبرد، افزایش آزمایش‌های سرپایی است و قرار شد حدود ۲۰ میلیون کیت آزمایش سریع خریداری شود که با این کار تحول زیادی اتفاق خواهد افتاد.

معاون وزیر بهداشت افزود: ایزوله کردن افراد بیمار و آموزش و اطلاع رسانی از دیگر راهبرد‌های مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا برای مبارزه با این بیماری است.

وی با بیان اینکه در حمل و نقل عمومی مشکل اساسی به ویژه در کلانشهر‌ها داریم، گفت: سامانه حمل و نقل عمومی ضعیف است و باید تعداد آن زیاد شود.

معاون وزیر بهداشت، افزود: اگر دولت الکترونیک، کامل اجرا شده بود اکنون مشکل ما بسیار کمتر شده بود و نیاز به مراجعه مردم به ادارات بسیار کمتر می‌شد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مرگ و میر‌ها در افراد بالای ۶۸ سال و افراد گرفتار بیماری‌های زمینه‌ای اتفاق می‌افتد، اضافه کرد: خدمات الکترونیک در کاهش ابتلاء به بیماری کرونا بسیار مؤثر است و در این باره قوی نیستیم.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه درصد احتمال ابتلای دوباره به بیماری کرونا پایین است، گفت: معمولاً افرادی که در تولید آنتی بادی، نقص دارند دوباره مبتلا می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه دورکاری کارکنان جزو دستورالعمل‌ها است، افزود: افرادی که بیماری زمینه‌ای و مشکلات جسمی دارند، سازمان‌ها موظف به دورکاری آن‌ها هستند، اما این کار در برخی مشاغل، امکان پذیر نیست.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: تنها راه درمان بیماری کرونا در بیمارستان، مراقبت با کیفیت است و تنها داروی مؤثر، اکسیژن است بنابراین خاصیت درمانی دارو‌هایی مانند «رمدسیویر» ثابت نشده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: پنهان کنندگان کرونا مجازات موج جدید کرونا معاون وزیر بهداشت بیماری کرونا زمینه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۹۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»

کارشناسان بهداشت می‌گویند که سطح امنی برای نوشیدن الکل وجود ندارد، زیرا مصرف الکل هفتمین عامل خطر مرگ و میر در سراسر جهان است.

مصرف شدید الکل می‌تواند کبد را تحت فشار قرار دهد؛ زیرا کبد عضوی است که الکل را فیلتر می‌کند. اگر کبد مجبور به فیلتر کردن الکل باشد، می‌تواند متابولیت‌هایی تولید کند که برای سلامتی شما مضر است و می‌تواند باعث بیماری‌هایی مانند کبد چرب، هپاتیت و سیروز شود.

ثابت شده است که الکل به تمام دستگاه گوارش آسیب می‌رساند. بر اساس بررسی در سال ۲۰۱۴ در مجله جهانی گوارش، اتانول علاوه بر کبد و لوزالمعده، می‌تواند به مری، روده و معده آسیب مستقیمی وارد کند. الکل همچنین فشار خون را افزایش می‌دهد و اگر به طور مکرر و به مقدار زیاد مصرف شود، می‌تواند به قلب آسیب برساند. ایجاد سرطان تحقیقات الکل را با تعدادی از سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، کبد و روده بزرگ مرتبط دانسته است. یک بررسی در سال ۲۰۱۷ در تحقیقات فارماکولوژیک نشان می‌دهد که الکل ممکن است رشد تومورهای سرطانی را تحریک کرده و پیشرفت و تهاجمی تومورها را تقویت کند. شاهین شادنیا، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.وی با بیان این که در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود الکل هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی "اتانول" است که در مقدار و مصرف مشخص معمولا باعث بروز مسمومیت های جدی در افراد نمی‌شوند. وی با تاکید بر این که مصرف الکل‌ اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفا مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجاست که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند. وی با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، هشدار داد: عمده بیماران بین 12 ساعت و یا حتی در مواردی تا 72 ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولا بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهمترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است. وی با بیان این که مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض این که با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند، این کار می‌تواند با خطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است. این استاد دانشگاه با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولا افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل های حاوی متانول و یا سایر الکل های سمی استفاده می کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است. شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیش از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

شادنیا با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، هشدار داد: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می شود. بنابراین میزان مصرف، عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس