Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@16:29:11 GMT

زنگ مهاجرت به روایت زنگوله

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۶۹۷۱۵

زنگ مهاجرت به روایت زنگوله

نمایشنامه "زنگوله" به نویسندگی و کارگردانی سام کوراوند و با همکاری گروه تئاتر کرگدن خوانده می‌شود.

سام کوراوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در این خصوص اظهار کرد: این نمایشنامه حاصل یک نگرش گروهی است. در ابتدا قصد داشتیم برای یک جشنواره دانشجویی کاری آماده کنیم، اما پس از شیوع ویروس کرونا و لغو اجراها، تصمیم گرفتم با توجه به ایده‌ای که در ذهن داشتم نمایشنامه مستقلی خلق کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این ایده مربوط به مساله مهاجرت بود و اینکه از چه زوایایی می‌توان به این پدیده نگاه کرد. متن نمایشنامه تقریباً در یک پروسه یک ماه و نیمه شکل گرفت. ماجرای آن نیز در سه اپیزود مجزا اتفاق خواهد افتاد و به جز فروشنده کافه که در دو اپیزود مشترک است، سایر شخصیت‌ها تغییر خواهند کرد.

نویسنده نمایشنامه زنگوله ادامه داد: به صورت کلی این نمایش‌نامه مربوط به کافه‌ای در یکی از شهرهای مرزی ترکیه است. در آنجا آدم پرانی وجود دارد که ما او را نمی‌بینیم، اما همه منتظر هستند تا بیاید و آنها را ببرد. قصه حول این فضا می‌گردد.

کوراوند با اشاره به محدودیت‌های کرونایی، اضافه کرد: به دلیل محدودیت‌هایی که وجود دارد؛ اجرا در فضای باز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام خواهد شد. به همین دلیل در پذیرش مخاطبان نیز با محدودیت مواجه هستیم، چراکه در هر سانس بیش از ۳۰ نفر نمی‌توانند حضور داشته باشند.

وی در خصوص احتمال استقبال کم از این اجرا گفت: از آنجایی که تقریباً ۹۰ درصد مخاطبان تئاتر اصفهان از خود اهالی تئاتر هستند؛ شرایط را می‌دانند و چون فعلاً باید با ویروس کرونا زیست کنیم، احساس می‌کنم برای اجرا خواهند آمد. از طرفی نمی‌دانیم این مصیبت تا چه زمان قرار است گریبان گیر ما باشد، بنابراین برای اینکه احساس کنیم زنده هستیم و کرونا هنوز غلبه پیدا نکرده است، مایل بودیم در همین وضعیت، نمایش‌نامه خوانی را اجرا کنیم و امیدواریم اتفاقی برای کسی نیفتد.

این کارگردان در خصوص وضعیت تئاتر در دوران کرونا تصریح کرد: سختی‌ها مختص به کرونا نیست و پیش از شیوع این ویروس نیز مشکلاتی وجود داشت؛ با اطمینان قول می‌دهم که پس از کرونا نیز وجود خواهد داشت، اما این ویروس باعث شد همان اجرای محدودی که داشتیم نیز لغو شود.

کوراوند افزود: وضعیت تئاتر اصفهان همانند فردی است که به سرطان مبتلا بوده و حال با آمدن کرونا سرما خورده است. ما در جهانی زندگی می‌کنیم که هرکس به خود اجازه می‌دهد خود را هنرمند قلمداد کند. افراد گوشی تلفن خود را برداشته، کلیپ‌های مختلف می‌سازند و منتشر می‌کنند. مردم نیز چشم و فرمت مورد علاقه خود را به کلیپ‌های اینستاگرامی تقلیل داده‌اند، به همین دلیل است که تئاتر کم کم مخاطبان خود را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی که تئاتر فی‌ذاته هنر دور افتاده و مهجوری است، مسلماً کرونا وضعیت وخیم‌تری به وجود آورده است. اگر از مردم بخواهیم به تماشای تئاتر بیایند، می‌گویند در این وضعیت کرونا؟ اما برای خوردن غذا در رستوران مشکلی ندارند.

این کارگردان تئاتر با بیان اینکه "مشکل تئاتر سیستمی است"، تاکید کرد: سیستم به افراد اجازه نمی‌دهد که راه دیگری برای ارائه انتخاب کنند و به محض اینکه احساس کند راه دیگری در پیش گرفته‌اند؛ کنترل و سانسور اتفاق خواهد افتاد. یکی دیگر از معضلات تئاتر نیز این است که اهالی این هنر با یکدیگر همکار نیستند و در واقع خود تئاتری‌ها هم با خودشان خوب نیستند. با توجه به شرایطی که دنیا دارد، گاردی که نسبت به هنر گرفته می‌شود و بی حوصلگی مردم در این شرایط بحرانی، باید به تئاتر حق بدهیم که بیمار باشد و سعی کنیم به این هنر کمک کنیم.

کوراوند ادامه داد: همه این مشکلات را که فاکتور بگیریم؛ من خسته شده بودم و می‌خواستم در این محدودیت‌ها و شرایط نیز تئاتری داشته باشیم.

گفتنی است، که نمایشنامه زنگوله با خوانش رهام بحیرایی، قادر طباطبایی، رادنوش مقدم، مهرزاد مشکل‌گشا، پوریا ریحانی، مهدی تقی پور و ساغر تیزرو همچنین آهنگ‌سازی امین بهادری‌نیا، در تاریخ ۲۸ و ۲۹ مهرماه و در دو سانس ساعت ۱۷ و ۱۹ خوانده خواهد شد.

کد خبر 450292

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نمایشنامه خوانی نمایشنامه نمایشنامه نویس تئاتر تئاتر اصفهان تئاتر شهر اصفهان کارگردان تئاتر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۹۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه‌خوانی
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه خوانی
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس