Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  ازدواج یکی از عقودی است که به دلیل اهمیت خاص نهاد خانواد و تبعات اجتماعی شکل‌گیری و فروپاشی آن مورد توجه خاص قانون‌گذار قرار گرفته است. با این حال به دلیل اینکه برخی موارد در قانون پیش‌بینی نشده و به تراضی زوجین واگذار شده است، شروطی در سند ازدواج به زوجین پیشنهاد شده است که اتفاقا بیشتر با حقوق زن مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از زوجین و به ویژه زنان از این موضوع نگران هستند که آیا شروطی که با همسر خود درباره آن به توافق می‌رسند و حتی توسط زوج امضا می‌شود قابل استناد در محاکم یا قابل اجراست؟

شیما قوشه وکیل دادگستری و حقوقدان در پاسخ به این سوال برای رویداد ۲۴ توضیح می‌دهد: در زمان انعقاد عقد ازدواج زوجین در سند ازدواج با شروطی مواجه می‌شوند که به صورت چاپ شده در سند وجود دارد که در صورت امضای آن‌ها، قابلیت استناد در دادگاه دارد؛ و لیکن آن شروط تنها شروطی نیستند که در ازدواج و رابطه زناشویی موثرند، شروط دیگری نیز هستند که چنانچه توسط زوجین مطالبه و ثبت شود، در صورت بروز اختلاف قابلیت استناد دارد که در ادامه به آن‎ها اشاره می‌کنیم. نکته حائز اهمیت این است که مرجع تنظیم این شروط بعضاً با یکدیگر متفاوت است و توجه شود هر شرط توسط مقام صالح تهیه و تنطیم شود که قابیلت استناد داشته باشد.

شرط «حق تحصیل»، «حق شغل» و «حق مسکن» را می‌توان در همان سند ازدواج و توسط سردفتر ازدواج ثبت کرد و چنانچه به امضای زوج برسد، در صورت بروز اختلاف قابلیت استناد دارد و توجه داشته باشید که این شروط می‌توانند مطلق و عام و یا مقید باشند مثلاً می‌توان نوشت: «زوج به زوجه حق تحصیل در هر مقطع و هر دانشگاه و هر شهر و کشوری را می‌دهد» یا آن را مقید کرد مثلاً فقط تا پایان مقطع کارشناسی یا در مورد حق شغل می‌توان نوشت: «زوج به زوجه حق اشتغال به هر شغلی که خود مصلحت می‌داند، با هر میزان ساعت کاری و درآمد، در هر مکانی که لازم باشد می‌دهد» و یا آن را مقید کرد به شغل خاصی.

شروط ازدواجی که باید توسط دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود

به گزارش رویداد ۲۴ قوشه در ادامه می‌نویسد: «حق طلاق و وکالت در طلاق» و «حق خروج از کشور» الزاماً می‎بایست پس از انعقاد عقد ازدواج طی یک سند وکالت‌نامه رسمی در دفترخانه اسناد رسمی تهیه و تنظیم شود و به امضای طرفین برسد در غیر اینصورت امکان استناد نخواهد داشت چرا که نوع این شرط و حق از نوع وکالت اداری است و مرجع صالح تنظیم وکالت‌نامه دفترخانه اسناد رسمی است نه دفتر ازدواج.

بیشتر بخوانید:

مشاوره حقوقی آنلاین/ اختیارات مدیر ساختمان در برابر همسایه‌ای که شارژ پرداخت نمی‌کند

افراد فاقد تمکن مالی چگونه می‌توانند از خدمات وکلا استفاده کنند؟

شرط تصنیف دارایی نیز جزو شروطی است که اغلب زوجین نسبت به آن رغبت دارند، ولی باید توجه کرد این شرط با شرطی که در سند ازدواج به صورت چاپ شده وجود دارند فرق دارد؛ در سند ازدواج این شرط مقید و مشروط است به اینکه طلاق به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق از سوی مرد نیز ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نبوده باشد، زوج موظف است «تا نصف دارایی موجود» خود را که در ایام زناشویی با او به دست آورده یا معادل آن را بلاعوض به زوجه بدهد.

اما نوع دیگری از شرط تنصیف دارایی آن است که زوجین می‌توانند بعد از عقد ازدواج و طی یک اقرارنامه در دفتر اسناد رسمی آن را تهیه و تنظیم و امضا کنند و آن این است که بدون شرط و بلاقید چنانچه «به هر دلیلی» ازدواج آن‌ها منجر به طلاق و جدایی شد، اموال بین آن‌ها «به صورت مساوی» تقسیم شود. توجه داشته باشید که این شرط نیز می‌تواند مطلق یا مقید باشد یعنی یا می‌توان عنوان کرد: «در صورت وقوع طلاق اموال زوجین به صورت مساوی بین آن‌ها تقسیم می‌گردد» یا آن را با شروطی مقید ساخت مثلاً فقط اموال زوج یا فقط اموال زوجه با طرف مقابل تقسیم گردد و یا فقط اموالی که پس از ازدواج به دست آورده‌اند تقسیم شود یا همه اموال و دارایی‌ها و یا اینکه فقط اموالی که بواسطه شغل و کسب درآمد به دست آورده‌اند بین آن‌ها تقسیم شود و مثلاً اموالی که از طریق ارث یا هدیه یا جایزه به دست آورده‌اند از این شرط مستثنی شود.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 دانستنی های حقوقی حقوق شهروندی سند ازدواج دست آورده عقد ازدواج اسناد رسمی فقط اموال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۱۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد ابراهیم پارسانژاد در مورد درمان ناباروی، اظهار داشت: وقتی زوجین برای درمان ناباروری مراجعه می کنند در مرحله اول درمان های سطحی مربوط به زوجین برای انها تجویز می شود و در صورت لزوم درمان های اولیه به سمت درمان های پیشرفته سطح ۳ می رود.

وی افزود: بعد ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای آنها به ۱۰۰ درصد می رسد.

این فوق تخصص نازایی، با اشاره به اینکه تمامی زوج های نابارور می توانند در فرایند درمان قرار گیرند، تاکید کرد: این به معنای این نیست که همه آنها بچه دار می شوند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می کنند و از روش های کمک باروری استفاده می کنند، صاحب بچه می شوند.

وی تاکید کرد: تا سال ها پیش اگر زوجی مراجعه می کردند که به قول معروف مرد دچار مشکل بود و اسپرم نداشت به او گفته می شد که قابل درمان نیست. اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می شود اما این به معنای موفقیت در همه این عمل ها نیست.

بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران، ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

کد خبر 6092722 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • روش و نرخ محاسبه خدمات قضایی به کمک مشاوره حقوقی
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند
  • ۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر