Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با اعمال تغییراتی در فرآیند تف‌جوشی و استفاده از نانوذرات موفق شدند تا حسگر انعطاف‌پذیری را روی پوست در دمای اتاق ایجاد کنند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، حسگر‌های پوشیدنی، از ساعت و الکترود گرفته تا ادوات قابل خم شدن، در حال تکامل هستند تا اندازه‌گیری‌های بیومتریک و دقیق‌تری را برای کاربران فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به ‌تازگی یک گروه تحقیقات بین‌المللی حسگری را مستقیم روی پوست بدون نیاز به گرما چاپ کردند که گامی رو به جلو در این فناوری محسوب می‌شود.

نتایج این پروژه توسط لری چنگ و دوروتی کیوگل در نشریه ACS Applied Materials & Interfaces به چاپ رسیده است.

لینگ ژانگ نویسنده اول این مقاله گفت: «در این مقاله، ما روش ساخت ساده و در عین حال قابل استفاده جهانی یک حسگر را ارائه کردیم که در آن از تف‌جوشی لایه‌ای برای چاپ مستقیم حسگر روی بدن استفاده شده‌است.»

چنگ و همکارانش پیش از این مدار‌های چاپی قابل انعطافی را برای استفاده در حسگر‌های پوشیدنی تولید کرده بودند. اما چاپ مستقیم روی پوست با موانعی نظیر فرآیند اتصال اجزاء فلزی حسگر روبرو بود. این فرآیند که به تف‌جوشی شناخته می‌شود، نیازمند دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد است تا نانوذرات نقره حسگر به هم بچسبند.

چنگ افزود: «بدیهی است که سطح پوست نمی‌تواند این دما را تحمل کند. برای حل این مشکل و رفع محدودیت، ما یک لایه کمکی برای تف‌جوشی ارائه کردیم، چیزی که به پوست آسیبی نرسند و قادر باشد به مواد کمک کند تا در دمای پایین پخته شوند.»

این گروه با افزودن یک نانوذره به ترکیب، به نانوذرات نقره کمک کردند تا در دمای پایین‌تر، در حد ۱۰۰ درجه سانتیگراد، پخته شوند.

چنگ با بیان این که چنین دمایی هنوز قادر است بافت پوست را بسوزاند گفت: «این فناوری می‌تواند برای چاپ حسگر روی کاغذ و لباس استفاده شود. از این رو، ما فرمول لایه کمکی و چاپی را تغییر دادیم تا تف‌جوشی در دمای اتاق انجام شود.»

در این لایه اتمی از خمیر پلی‌وینیل الکل و کربنات کلسیم استفاده شده‌است. این لایه ناهمواری سطح چاپ را کاهش می‌دهد و اجازه می‌دهد تا یک لایه فوق‌العاده نازک از الگوی فلزی ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حسگر زیستی نانوذرات فناوری نانو روی پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۱۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)

عصر ایران - اگر به دنبال یک شگفتی طبیعی دیدنی هستید که زیبایی و پیچیدگی زمین شناسی را به نمایش بگذارد، غار هارپیا (Harpea’s Cave) در مرز فرانسه و اسپانیا یکی از بهترین گزینه ها محسوب می شود. غار هارپیا یا غار آرپیا (Cueva de Arpea) در اسپانیایی، دهانه ای بزرگ زیر صخره ای پیچ خورده است که تاریخ باستانی پوسته زمین را نشان می دهد.

غار هارپیا در Estérençuby، در کمون ناوار، در چند متری مرز فرانسه و اسپانیا واقع شده است. این بخشی از دره آئزکوا (Aezkoa) است که برخی از غارها و مناظر به واقع شگفت انگیز در اینجا قرار دارند. نام هارپیا از واژه ای باسکی به معنای "محل زیر صخره" گرفته شده است که به درستی موقعیت غار را توصیف می کند.

این یک غار زیرزمینی معمولی نیست، بلکه فضایی بین دو لایه سنگ است که طی میلیون ها سال توسط نیروهای تکتونیک چین خورده است. لایه های سنگی متعلق به رشته کوه پیرنه هستند که از برخورد صفحات ایبری و اروپایی تشکیل شده است. این برخورد موجب خم شدن و شکستن سنگ ها و ایجاد چین خوردگی ها، گسل ها و شکستگی ها شد.

غار هارپیا نمونه ای از یک تاقدیس، چینی در طبقات یا لایه‌های زمین که دو سمت آن روبه پایین باشد، است، جایی که مرکز آن توسط قدیمی ترین لایه های زمین شناسی اشغال شده است. تاقدیس در غار هارپیا از سنگ آهک ساخته شده که سنگی رسوبی متشکل از کربنات کلسیم است. این سنگ آهک در حدود 100 میلیون سال پیش، در دوره کرتاسه در دریای کم عمق رسوب کرده بود. با گذشت زمان، سنگ آهک با رسوبات بیشتری مدفون شد و زیر فشار و گرما قرار گرفت که موجب سخت و کریستالی شدن آن شد.

تاقدیس در غار هارپیا در معرض فرسایش قرار گرفته که سنگ های جوانتر بالای آن را از بین برده است. فرسایش همچنین شکافی بین بخش های بالایی و پایینی چین خوردگی ایجاد کرد که غار را شکل داده است. این غار حدود 50 متر طول، 25 متر پهنا و 10 متر ارتفاع دارد و نمای خیره کننده ای از لایه های سنگی منحنی و دره زیرین ارائه می کند.

غار هارپیا نه تنها یک شگفتی زمین شناسی، بلکه یک جاذبه فرهنگی و تاریخی است. این غار برای قرن ها به عنوان یک پناهگاه برای انسان ها مورد استفاده قرار گرفته است. هارپیا محل سکونت، چوپانان، قاچاقچیان، سربازان و زائران بوده است. همچنین نام این غار با افسانه ها و اسطوره ها گره خورده است، از جمله داستان هارپیا، غول زنی که در غار زندگی می کرد و وظیفه محافظت از آن در برابر مهاجمان را بر عهده داشت.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: غار دیدنی در ایسلند(عکس)

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره خدمات پرینت سه بعدی فلزی در تهران
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • امکان ذخیره‌سازی میلیو‌ن‌ها فیلم روی یک دیسک فراهم شد
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی؛ زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند؟
  • آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • قیمت پایین تلویزیون ۴K هواوی خبرساز شد/ عکس