Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@13:06:29 GMT

دکتر مردانی: وضعیت ۴۵ شهر کشور قرمز است

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۲۰۱۹

دکتر مردانی: وضعیت ۴۵ شهر کشور قرمز است

مردانی گفت: در حال حاضر وضعیت ۴۵ شهر کشور قرمز است و باید برای آن‌ها محدودیت‌های تردد در نظر گرفته شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود مردانی عضو کمیته کشوری مقابله با بیماری کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص تاثیر محدودیت‌های جدید کرونایی بر روند شیوع ویروس، اظهار کرد: براساس اطلاعات ارائه شده توسط وزیر بهداشت نزدیک به ۴۰ درصد از رفت و آمد‌های داخل شهری و ۵۰ درصد از رفت و آمد‌های برون شهری کاهش یافته و این بسیاری خوشحال کننده است، اما‌ کاش این محدودیت‌ها چند ماه قبل اعمال می‌شد تا شاهد جان باختن افراد زیادی نبودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: با توجه به شرایط موجود باید در دیگر کلان‌شهر‌ها نیز محدودیت‌های تردد را ایجاد کنیم، زیرا ۴۵ شهر کشور وضعیت قرمز دارند.

مردانی افزود: باتوجه به این که اعمال محدودیت‌ها در ۵ کلان‌شهر اثرات مثبتی را برجا گذاشته است، باید این دسته از محدودیت‌ها برای دیگر شهر‌ها نیز اعمال شود.

عضو کمیته کشوری مقابله با بیماری کرونا درپاسخ به این سوال که چرا زدن ماسک و رعایت بهداشت نیز نتوانسته است از شیوع بیشتر کرونا ویروس جلوگیری کند، تاکید کرد: هرچند که ابعاد کرونا در کشور ما گسترده‌تر است، اما این مشکل فقط در ایران وجود ندارد، حتی برخی از کشور‌های اروپایی که تا حدی این بیماری را کنترل کرده بودند هم با گسترش بیشتر ویروس کرونا مواجه شده و حتی مقررات منع رفت و آمد شبانه را وضع کرده اند؛ بنابراین مردم باید همچنان به رعایت موارد بهداشتی بپردازند.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: علاوه بر رعایت موارد بهداشتی زدن ماسک، تعطیلی ادارات و مدارس هم در کنترل ویروس کرونا بسیار موثر است.

مردانی افزود: با توجه به این که عده‌ای از مردم همچنان در مراکز خرید در حال خرید هستند توصیه می‌شود تا این مراکز مدتی بسته شود، زیرا رفت و آمد به این مراکز سبب شیوع هرچه بیشتر ویروس خواهد شد.

او یادآوری کرد: در شرایط کنونی شستشوی مکرر دست‌ها نیز بسیار حائز اهمیت است، زیرا با انجام این کار می‌توان به قطع زنجیره انتقال عفونت‌های دستگاه تنفس فوقانی از قبیل آنفلوانزا، سرماخوردگی و کرونا کمک کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: استراتژی دیگری که می‌توان برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا به کاربرد عدم شرکت در تجمعات است و لازم است مردم همچنان به برگزاری مراسم عروسی و سفر‌های غیر ضروری نپردازند.

او در پاسخ به این سوال که محدودیت‌های سفر تا چه حد در کنترل کرونا ویروس موثر است، گفت: تاثیر محدودیت‌های سفر به این زودی مشخص نمی‌شود، بلکه یک تا دو هفته بعد با کاهش مراجعه کنندگان به مراکز درمانی نمود پیدا کرده و آمار مرگ و میر تا حد قابل توجهی کاهش می‌یابد.

مردانی بیان کرد: توصیه می‌شود در شرایط کنونی مردم به مصرف دارو‌های غیر ضروری اصرار نداشته باشند.

تفاوت آنفلوانزا و کرونا

این متخصص بیماری‌های عفونی درخصوص امکان ابتلا مجدد افراد به بیماری کرونا، افزود: امکان ابتلای مجدد افراد به کرونا وجود دارد، اما این امر به ندرت اتفاق خواهد افتاد و ابتلای افراد برای دومین بار به این ویروس بسیار خفیف‌تر خواهدبود.

مردانی در پایان گفت: آنفلوانزا یک بیماری حاد ویروسی است که با علائمی مانند تب و بدن درد شدید به یکباره بروز پیدا می‌کند، اما بیماری کرونا به صورت تدریجی ظاهر می‌شود و با علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ و ازدست دادن حس بویایی و چشایی همراه است. همچنین آنفلوانزا پس از یک هفته از بین خواهد رفت در حالی که ۱۴ تا ۲۱ روز به طول می‌انجامد.

لینک کوتاه: asriran.com/0039ZO

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا متخصص بیماری های عفونی بیماری کرونا محدودیت ها رفت و آمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۲۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی

نتایج تحقیقات از دهه ۱۹۹۰ نشان داده است که یک پیوند دوطرفه وجود دارد؛ افراد مبتلا به افسردگی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی‌وعروقی هستند و افرادی که بیماری‌های قلبی‌وعروقی دارند اغلب افسردگی را تجربه می‌کنند. این رابطه متقابل نیاز حیاتی برای مداخله زودهنگام را برجسته می‌کند.

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که نوجوانان مبتلا به افسردگی را از نظر علائم قلبی عروقی تحت نظر داشته باشید و بر مدیریت پیشگیرانه این خطرات سلامتی مرتبط تاکید دارد.

در حالی که عوامل سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، رژیم غذایی نامناسب و ورزش نکردن مدت‌هاست در رابطه بین افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی دخیل بوده‌اند، نتایج تحقیقات اخیر ارتباط درونی‌تری را نشان می‌دهد.

اکنون دانشمندان کشف کرده‌اند که این بیماری‌ها مسیرهای ژنتیکی مشترکی دارند و مبنای ژنتیکی مشترک را آشکار می‌کنند که بر هر دو شرایط تأثیر می‌گذارد.

یافته‌های مهم فنلاند

دکتر بینشا اچ میشرا و گروه او در دانشگاه تامپر فنلاند پیشرفت قابل توجهی در این زمینه داشته‌اند. آنان از طریق تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های خون و داده‌های بیان ژن، ماژول ژنی خاص مرتبط با افسردگی و سلامت قلبی‌وعروقی را شناسایی کردند. این ماژول شامل ۲۵۶ ژن است که سطح بیان آنها با افزایش خطرات برای هر دو شرایط مرتبط است.

دکتر میشرا اظهار کرد: شناسایی این ژن‌ها نه تنها نشانگرهای زیستی جدیدی را برای افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی فراهم می‌کند، بلکه دری را به روی توسعه درمان‌هایی باز می‌کند که می‌توانند هر دو بیماری را به طور همزمان هدف قرار دهند.

محققان دریافتند که سه ژن برتر در این ماژول با چندین اختلال مغزی و سلامت ضعیف قلبی‌وعروقی مرتبط هستند و بر نقش عوامل ژنتیکی در بروز همزمان این شرایط تأکید دارند.

دکتر میشرا اظهار کرد که یافته‌ها نه تنها درک ما را از زمینه‌های بیولوژیکی این شرایط افزایش می‌دهد، بلکه به هموار کردن راه برای رویکردهای یکپارچه برای درمان کمک می‌کند.

این تحقیق نه تنها درک ما را گسترش می‌دهد، بلکه امیدی را برای راهبردهای پیشگیری و درمان مؤثرتر، با هدف قرار دادن علل ریشه‌ای و نه فقط علائم این مسائل بهداشتی فراگیر، ارائه می‌دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • مدعیان آزادی بیان استاد دانشگاه را به زمین می‌اندازند!
  • آژیر قرمز آموزش عمومی؛ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی