Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز یکشنبه به نقل از  دکتر "مونا کبیری" دکتری تخصصی نانوفناوری دارویی این دانشگاه گزارش داد: شیوع ویروس  HTLV۱ در مناطق آندمیک از قبیل ایران و به ویژه خراسان رضوی بالاست و راه‌های انتقال آن مانند ویروس ایدز است.
وی ادامه داد: تاکنون هیچ واکسن مؤثری علیه ویروس HTLV۱  در دنیا تولید نشده است و  این واکسن برای نخستین بار با استفاده از تمامی"اپیتوپ های ایمنی زای" ویروس مزبور  تولید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی تیپ ۱ HTLV-۱ رترویروسی است که سلول‌های لنفوسیت T انسانی را درگیر می‌کند و باعث ایجاد طیف وسیعی از بیماری‌ها در انسان می‌شود.

کبیری با تشکر از دکتر "مجتبی سنکیان" یکی از اعضای تیم تحقیقاتی تولید واکسن مزبور گفت: این واکسن در سپتامبر سال ۲۰۲۰ میلادی با شماره ۱۰۷۸۰۱۵۹ در اداره ثبت اختراعات آمریکا به ثبت رسیده است.

ویروس انسانی 'لنفوتروپیک سلول تی نوع یک' یا HTLV-۱ که اکنون بومی خراسان رضوی معرفی شده یک ویروس قدیمی است که از هزاران سال پیش بشر به آن مبتلا بوده و به دنبال رفت و آمدها این ویروس به ایران نیز انتقال یافته است.

هم اکنون حدود ۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان ناقل این ویروس هستند اما این ویروس در برخی مناطق نظیر جنوب ژاپن، کشورهای حوزه کارائیب، آفریقای نیمه ‌صحرایی، آمریکای جنوبی، برخی جزایر قاره اقیانوسیه و شمال شرق ایران شیوع بیشتری دارد.

به گفته محققان وجود ویروس HTLV-۱ در ایران برای نخستین بار در سال ۱۹۹۶ در یک شهروند مشهدی تشخیص داده شد. هم اکنون خراسان رضوی بومی ویروس HTLV-۱ در کشور شناخته شده و شهرستان های نیشابور، مشهد و سبزوار به ترتیب بیشترین شیوع این بیماری را دارند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۳ هزار کارمند بهداشتی و درمانی به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

برچسب‌ها مشهد سبزوار دکتر نیشابور ژاپن واکسن ایالات متحده آمریکا دانشگاه علوم پزشکی مشهد آمریکای جنوبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد سبزوار دکتر نیشابور ژاپن واکسن ایالات متحده آمریکا دانشگاه علوم پزشکی مشهد آمریکای جنوبی مشهد سبزوار دکتر نیشابور ژاپن واکسن ایالات متحده آمریکا دانشگاه علوم پزشکی مشهد آمریکای جنوبی اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی مشهد ویروس HTLV

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۲۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح حامیم در دانشگاه علوم پزشکی تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی دبیر برگزاری طرح حامیم گفت:سهمیه آذربایجان شرقی برای این طرح ۳۷۰ نفر بود اما با استقبال خوب دانشجویان و نام نویسی بیش از ۹۰۰ نفر برای شرکت در طرح حامیم توانستیم ۴۱۰ نفر را بپذیریم.

حجت الاسلام خیری هدف از برگزاری این دوره آموزشی را تقویت بنیه فکری دانشجویان، انس و الفت هر چه بیشتر دانشجویان و اساتید برای تبادل اطلاعات فرهنگی و راهکار‌های تعمیم مناسب آنها، امیدآفرینی و ایجاد روحیه شور و نشاط و طراوت بیشتر میان دانشجویان اعلام کرد و گفت: بنا داریم با اجرای این طرح فعالان فرهنگی دانشگاه به صورت میدانی در عرصه‌های مختلف دانشگاه حضور یافته و با شناسایی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاهیان نیرو‌های توانمند دانشگاه علوم پزشکی تبریز را به همگان معرفی می کنیم تا زمینه شبکه سازی بزرگ برای ارتباط دانشجویان با یکدیگر و گسترش دامنه شناسایی دیگر دانشگاهیان توانمند هم فراهم شود.

وی گفت: این دوره آموزشی ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز است و در ۳ قسمت حضوری با ۸ جلسه آموزشی و با حضور اساتید مجربی از تهران در حوزه‌های مختلف و قسمت مجازی مربوط به ارزیابی دانشجویان و اردوی تفکیکی ویژه دانشجویان دختر و پسر شرکت کننده برگزار خواهد شد.

نقی پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در افتتاح دوره آموزشی طرح حامیم با تاکید بر مثبت نگری و تاثیر آن در پیشبرد همه امور با تکیه بر انرژی و توانایی‌های فردی گفت: این نگرش در میان دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز جاری و ساری است و به یقین همین دانشجویان توانمند در ارتقای سلامت آتی جامعه نقش آفرین خواهند بود همچنان که صعود صد پله‌ای دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نظام رتبه بندی ۲۰۲۴ تایمز هم موید این مهم است.

دیگر خبرها

  • آغاز طرح حامیم در دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • (تصاویر) تجمع دانشجویان خارجی دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران
  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • اهدای عضو در مشهد جان ۳ بیمار را نجات داد
  • حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی/ دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه ایران تجمع می‌کنند
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی