Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، ولایت بر امور حق قطعی امام مجتبی(ع) است. حضرت در خطبه‌ای خطاب به مردم فرمودند: مردم من با معاویه بر سر چیزی که اختلاف داشتم آن حق من بود، از حق خود به خاطر مصلحت و حفظ خون و اموال شما گذشتم؛ أیها الناس إن هذالأمر الذی اختلفت فیه أنا ومعاویه إنما هوحق کان لی فترکته لحقن دمائکم وتحصین اموالکم [شرح الاخبار ج۳ ص۱۰۵]

صلح خواسته مردم بود

حُجر بن عَدی به امام حسن(ع) اعتراض می‌کند؛ چرا صلح کردی؟

گران آمد بر امام حسن(ع) و از این رو به او گفتند: تمایل اکثر مردم را در صلح دیدم و اینکه از جنگ گریزانند، من نخواستم آنان را به چیزی وادار کنم از آن دوری می کنند و روی برگردانند، و آن جنگ و خون ریزی بود، لذا صلح کردم برای ابقاء و حفظ پیروان و شیعیان راستین، من چنین نتیجه گیری نمودم که جنگ را موکول به زمان دیگری کنم، پس جنگ را به روز دیگری واگذار کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکلیف انسان بر اساس اوامر الهی هر روز به گونه‌ای است که باید آن را مناسب انجام دهد.

فاشْتَدَّ علَی الحسنِ ـ رضی الله عنه! ــ کلامُ حُجرٍ، فقال له : «إنّی رأیتُ هوی عُظْمِ النّاسِ فی الصُّلح، وکرِهوا الحربَ، فلم أُحِبَّ أنْ أَحمِلَهم علی ما یَکرَهونَ، فصالحتُ بُقْیاً‌ علی شیعتنا خاصّةً من القتلِ، دفعَ هذه الحروب إلی یومٍ مّا، فإن اللهَ کلّ یومٍ هو فی شأنٍ». [ دینوری در «الأخبار الطِّوال» ص ۲۲۱]

آیا مردم به وظیفه خود عمل نکردند؟

پاسخ در کلام حضرت امام حسن(ع) در سخنرانی‌ شان در شهر«مدائن» که شرایط زمانه را توصیف می‌کند، چنین است: «وقتی در جنگ صفین با سپاه شام می‌جنگیدیم، وضعیت شما اینگونه بود که دین شما مقدم بر دنیای تان بود، اما اکنون دنیای تان مقدم بر دین تان شده؛ کنتم فی منتدیکم الی صفین و دینکم أمام دنیاکم، و قد أصبحتم ألآن و دنیاکم أمام دینکَم، وکنا لکم وکنتم لنا، وقد صرتم الیوم علینا» (اسدالغابه ابن اثیر ج۲ ص۱۳)

 

در اسلام نه جنگ اصالت دارد و صلح

درباره جنگ، می فرماید: وَ قاتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ الَّذِینَ یُقاتِلُونَکُمْ وَ لا تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْمُعْتَدِینَ‌. و در راه خدا با کسانى که با شما مى‌جنگند، بجنگید..[بقره/۱۹۰]

درباره صلح می فرماید: وَ إِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَها وَ تَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ . و اگر ( دشمنان) به صلح تمایل داشتند، (تو نیز) تمایل نشان ده .. [انفال/۶۱]

مهم در اسلام به تعبیر شهید استاد مطهری«اسلام و حقوق مسلمین است» اگر این بقاء اسلام و استیفای حقوق مسلمین در جنگ است، آنجا باید ایستادگی و مقاومت نمود، و اگر بقاء‌ اسلام و حقوق مسلمین درصلح باشد باید آن را تمکین نمود.

و البته پشتوانه افکار عمومی و حضور مردم در صحنه برای مقاومت و حتی جنگ تعیین کننده است و حق آنان است که گرایش خود را نمایان کنند گرچه ممکن است اشتباه هم بکنند.

در پیش گرفتن هر نوع سیاست مقاومت و جنگی، و یا مذاکره و یا صلح؛ مربوط به شرایط خودش می باشد و آن اثری که هر کدام می تواند داشته باشد.

آنچه در مورد صلح امام حسن مجتبی(ع) به صراحت از زبان خود حضرت صادر شده، این است؛«صلح، بخاطر درخواست مردم، مصلحت، حفظ خون  و اموال مسلمین بوده است.»

و این معیار ، آنچنان مشخص و گویاست که قابل توجیه نیست.

اخبار مرتبط دفتر امام جمعه اردبیل: خیرین به مناطق محروم نان اهدا کنند ناامید کردن مردم، توطئه است! دوران امام حسن عسکری (ع) یک شرایط بسیار امنیتی و استثنایی بود ناامیدی را از تریبون‌ها تبلیغ نکنید آغاز فاز دوم طرح رهگیری سیگار از ابتدای شهریور

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا حضرت امام حقوق دین شیعیان جماران سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی امام حسن ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۲۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال کودکان و نوجوانان از آثار مرتبط با امام جعفر صادق (ع)

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ کتاب «من امام صادق (ع) را دوست دارم» به نویسندگی غلامرضا حیدری ابهری، تصویرگری حکیمه شریفی و «ببین خدا چه کرده» به نویسندگی علی شعیبی و تصویرگری فاطمه زارعی به همت انتشارات جمال، روانه بازار نشر شده است.
این دو اثر همچنین به زبان‌های عربی و انگلیسی منتشر شده است. 
در کتاب «من امام صادق (ع) را دوست دارم» خواننده علاوه بر جنبه‌های تاریخی با سبک زندگی و افکار و اندیشه‌های امام صادق (علیه السلام) آشنا می‌شود.
در کتاب «ببین خدا چه کرده» مخاطب نوجوان در قالب داستان با مفاهیم حدیث توحید مفضل آشنا می‌شود. 
کتاب دیدنی‌های خدا به نویسندگی مهدی وحیدی صدر دیگر اثری است که با زبان شعر و نثر، حدیث توحید مفضل امام صادق که درباره شگفتی‌های آفرینش است را برای کودکان تبیین می‌کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • معمایی که امام درباره رژیم صهیونیستی مطرح کرد چه بود؟
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • آغاز ساخت واحد‌های مسکونی درمنطقه عشایری دهدلی
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید
  • دو توصیه کوتاه از امام صادق علیه‌السلام
  • کتاب من امام صادق (ع) را دوست دارم روانه بازار نشر شد
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • استقبال کودکان و نوجوانان از آثار مرتبط با امام جعفر صادق (ع)