Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@18:08:39 GMT

آیا تب‌سنج‌های لیزری باعث آسیب مغزی می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۳۹۶۳

آیا تب‌سنج‌های لیزری باعث آسیب مغزی می‌شوند؟

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه خراسان در گزارشی به این موضوع پرداخته است که آیا استفاده از تب‌سنج‌های لیزری آسیب مغزی ایجاد می‌کند یا نه؟ در ادامه بخش‌های مهم این مطلب را می‌خوانید.

انواع تب سنج شامل تب سنج  دیجیتالی قابل استفاده در دهان، زیر بغل و گوش، دماسنج های نوار پلاستیکی، دماسنج گوش الکترونیکی و دماسنج شیشه ای و جیوه ای هستند که همگی باید با سطح مد نظر در تماس باشند اما تب سنج های لیزری( مادون قرمز)  غیرتماسی هستند و  به علت کاهش خطر انتقال  ویروس بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند اما برخی ادعا می کنند اشعه مادون‌‌‌‌‌قرمز ساطع شده از این تب سنج ها به بخشی از مغز آسیب می رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه صحت این ادعا را بررسی می کنیم.

نحوه کار تب سنج لیزری چگونه است؟

تب سنج  لیزری در واقع نوعی ترمومتر مادون‌‌‌‌‌قرمز است که براساس جنب وجوش مولکول های هوا یا اجسام با دمای بالا نوعی انرژی مادون‌‌‌‌‌قرمز تولید می کند که توسط ترمومتر لیزری  یا تب سنج لیزری جذب و به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود. ترمومتر لیزری با اندازه گیری انرژی تمام اجسام و تبدیل آن به سیگنال الکتریکی دما را روی صفحه نمایش نشان می دهد. دماسنج های مادون‌‌‌‌‌قرمز دستی با کمک لنز تابش مادون‌قرمز بدن( IR) را جذب  و آن را به گرما تبدیل می کند. هرچه جسم گرم‌تر باشد میزان خوانایی دستگاه هم بیشتر می شود.

تب سنج لیزری و آسیب به  مغز 

مدتی است اخباری منتشر شده که ادعا می کند «دماسنج های مادون قرمز که برای اسکن دمای بدن بدون تماس مستقیم در نزدیکی پیشانی قرار می گیرد، نور مادون‌‌‌‌‌قرمز را به طور مستقیم به غده صنوبری مغز می فرستد و آن را در معرض تابش مضر قرار می دهد.»

غده صنوبری یک غده کوچک در میان مغز است که هورمون ملاتونین و ماده شیمیایی به نام سروتونین تولید می کند و به طور عامیانه «چشم سوم» نامیده می شود. به گفته دکتر”هاریس سایر» مدیر نورو رادیولوژی در دانشگاه جان هاپکینز، این تب سنج ها هیچ خطری برای غده صنوبری ندارد و تاکنون هیچ مدرک علمی یافت نشده که ثابت کند دماسنج های مادون‌‌‌‌‌قرمز می تواند به مغز فرد آسیب برساند. دماسنج های مادون‌‌‌‌‌قرمز برای دریافت طول موج های مادون‌‌‌‌‌قرمز طبیعی است که بدن شما ساطع می کند. آن ها هیچ نور مادون‌‌‌‌‌قرمز یا طول موجی را به بدن نمی فرستند.

وزارت بهداشت مالزی هم اعلام کرد:« دماسنج مادون‌‌‌‌‌قرمز غیرتماسی دستگاه شلیک کننده اشعه نیست. این دستگاه برای تشخیص و جذب گرما به شکل اشعه مادون‌‌‌‌‌قرمز ساطع شده از بدن انسان و تبدیل آن به برق طراحی شده است.»

سازمان غذا و دارو اطلاعات بیشتری درباره این دستگاه ها و نحوه استفاده ایمن و موثر از آن ها در وب سایت خود دارد و درخصوص این تب سنج ها گفته که استفاده از آن  ها بی خطر است. آنتونیو استای، استادیار دانشگاه شیلی در گروه فناوری پزشکی، به خبرگزاری فرانسه گفت: «اشعه مادون‌‌‌‌‌قرمز می تواند به بسیاری از بافت ها آسیب برساند، اما این درخصوص دماسنج ها صدق نمی کند.» به گفته وی، سنسور دماسنج فقط تابش الکترومغناطیسی ساطع شده توسط کاربر را اندازه گیری می کند و آن را تولید نمی کند.

ملاحظات استفاده از این تب سنج‌ها 

مرکز ملی اطلاعات و فناوری در بررسی دقیق تر، نحوه و محل استفاده از این تب سنج ها را با توجه به  پوشش سر، محیط و موقعیت روی پیشانی در دمای اعلام شده متفاوت دانست. همچنین خطر شیوع بیماری بین شخصی که از دستگاه استفاده می کند و شخصی که مورد ارزیابی قرار می گیرد به علت کم بودن فاصله افزایش می یابد.

افراد قبل از این‌که بخواهند از دماسنج استفاده کنند حتما دست های خود را با آب و صابون به مدت ۳۰ ثانیه بشویند، سپس تب خود یا  دیگران را بسنجند. افراد باید از دماسنج ضدعفونی شده استفاده کنند و به خصوص در دماسنج‌های لمسی این نکته را لحاظ کنند. زیرا بیشترین تماس در این نوع تب سنج‌ها وجود دارد. افرادی که می‌خواهند دمای بدن خود را بسنجند5 دقیقه قبل از سنجش دما، خوراکی و نوشیدنی میل نکنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا دما تب مغز لیزر تب سنج تب سنج لیزری دماسنج های مادون تب سنج ها دماسنج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۳۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد

ایسنا/بوشهر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از دومین ایثار ماندگار سال جاری خبر داد و گفت: بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد.

دکتر نادر شکیب آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در بوشهر اظهارکرد: لیلا حاجیانی ساکن روستای عیسوند شهرستان دشتستان با رضایت خانواده نوعدوستش دومین اهدا کننده عضو سال جاری شد.

وی تصریح کرد: این بانوی ۵۰ ساله با کاهش سطح هوشیاری به بیمارستان شهید گنجی برازجان آورده می‌شود که بعد از انجام سی.تی.اسکن، تشخیص خونریزی در بطن‌های مغزی به علت فشارخون کنترل نشده، مرگ مغزی وی تایید شد.

دکتر شکیب آزاد اضافه کرد: به دنبال تأیید مرگ مغزی این بانو، در نهایت با رضایت پدر و مادر مهربانش، توسط دکتر مجد فلو پیوند و با همکاری دکتر مجاهد متخصص بیهوشی بیمارستان شهید گنجی برازجان و پرسنل اتاق عمل، کلیه‌ها و کبد ایشان برداشت شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تقدیر از زحمات پرسنل ICU جراحی، پزشکان تأیید کننده و مدیریت بیمارستان شهید گنجی برازجان خاطرنشان کرد: این صد و هفدهمین برداشت عضو استان و دومین برداشت سال جدید است. همچنین تاکنون هفت قلب به صورت هوایی به تهران و شیراز انتقال داده شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • ثبت ششمین اهدای عضو در استان یزد
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد