Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، ماه آگوست گذشته (حدود دو ماه پیش) بود که آمریکا درپی عدم موافقت اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت سازمان ملل با طرح تمدید تسلیحاتی ایران، «شکست دیپلماتیک بزرگی» را در شورای امنیت سازمان ملل متحمل شد.
بزرگ بودن شکست آمریکا از این جهت است که از میان ۱۵ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل، ۱۳ کشور عضو مخالفت خود را با طرح تمدید تسلیحاتی ایران اعلام کردند و تنها خود آمریکا و جمهوری دومینیکان موافق این طرح بودند و همزمان جمهوری اسلامی ایران آن را پیروزی دیپلماسی فعال خود و شکست مفتضحانه آمریکا در اجرای این طرح ضد ایرانی برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در همین ارتباط، روزنامه فرا منطقه‌ای «رای الیوم» در مقاله‌ای به قلم «محمد مصطفی العمرانی» نوشت: شورای امنیت سازمان ملل از روز یکشنبه مصادف با ۱۸ اکتبر (۲۷ مهرماه) لغو تحریم تمدید تسلیحاتی ایران را طبق مفاد برجام وارد مرحله اجرا می‌کند و این گامی مهم است (که ایران برداشته است)، هر چند این بدین معنا نیست که تحریم تسلیحاتی که از ۱۳ سال پیش علیه ایران اعمال شده است، به طور کامل برداشته شود و تحریم بین المللی مواد و تکنولوژی تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.
نویسنده مقاله با اشاره به تبریک اخیر حسن روحانی به مردم ایران به مناسبت پایان تحریم تسلیحاتی سازمان ملل و شکست تلاش‌های آمریکا، تاکید کرد که رئیس جمهوری ایران که نقش مهمی در مذاکرات توافق هسته‌ای با ایران داشته است، رفع تحریم تسلیحاتی ایران را ثمره برجام دانست و به نوعی به رقبای داخلی خود که معتقدند «برجام هیچ گونه ثمره‌ای نداشته است»، پاسخ داد.
تقویت قدرت نظامی ایران
برداشته شدن تحریم تسلیحاتی ایران باعث می‌شود که ایران به شکل قانونی و رسمی در بازار بین‌المللی سلاح چه به عنوان خریدار و چه به عنوان فروشنده فعالیت کند و علاوه بر آن ایران قادر خواهد بود سیستم دفاعی و موشکی خود را توسعه و پیشرفته کند و از جدیدترین سلاح‌ها برای توسعه ناوگان دریایی خود بهره ببرد و نیروی زمینی خود را تقویت کند.
این یک اولویت فوری برای ایران است؛ چراکه پیشتر از روسیه پیشنهاد خرید سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰(S-۴۰۰)، سامانه دفاع متحرک پاستیون ((K-۳۰۰P Bastion-P)، تانک روسی «تی-۹۰» و همچنین خرید هواپیماهای سوخو-۳۰ (SU-۳۰)، سوخو-۳۵ (SU-۳۵) و بالگردهای عمومی تهاجمی کا.ای- ۵۲(هلیکوپتر (KA۵۲) را داشت که این به معنای افزایش قدرت نظامی ایران و تلاش برای داشتن برتری نظامی در میان بسیاری از کشورهای منطقه و در نتیجه افزایش قدرت نظامی ایران در تسلط بر تنگه هرمز و تهدید خطوط کشتی‌رانی در منطقه خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ایران با خرید و فروش سلاح می‌تواند منافع آمریکا و پایگاه‌های نظامی این کشور در منطقه را هدف قرار دهد و با نصب سامانه دفاعی پیشرفته مانند اس -۴۰۰، با هرگونه تهاجم نظامی احتمالی مقابله کند که این برتری نظامی ایران موجب نگرانی دشمنان ایران در منطقه از جمله اسرائیل خواهد شد؛ اسرائیلی که سعی دارد دست برتر را از لحاظ نظامی و تکنولوژی در منطقه داشته باشد.
تامین منابع مالی جدید برای ایران 
رفع تحریم تسلیحاتی ایران باعث خواهد شد تا ایران با قدرت وارد بازار صنایع نظامی در عرصه جهانی شود و سلاح‌های متعارف خود را به بیش از ۵۱ کشور جهان به فروش برساند. افزون بر آن، صنایع نظامی ایران به یکی از منابع تامین مالی مهم برای این کشور تبدیل خواهد شد و می‌تواند در شرایط فشار اقتصادی، میلیاردها دلار را به خزانه خود بیفزاید.
از سوی دیگر، ایران در حال حاضر قادر به صدور تکنولوژی و فنآوری موشک بالستیک خود نیست؛ چراکه تحریم‌های سازمان ملل بر اساس قطعنامه بین المللی ۲۲۳۱ همچنان مانع ایران در فروش تکنولوژی موشک بالستیک تا سال ۲۰۲۳ خواهد شد، اما در عین حال رفع تحریم های تسلیحاتی به شکل تدریجی باعث گشایش خرید و فروش سلاح های متعارف سنگین، سبک و متوسط خواهد شد و همچنین می‌تواند پهپادها یا سامانه‌های دفاع هوایی بومی خود مانند «باور ۳۷۳» و «سوم خرداد» و دیگر سلاح‌های سبک را به فروش برساند.
 تسلیح همپیمانان به شکل قانونی  
لغو تحریم تسلیحاتی ایران همچنین بدین معناست که این کشور می‌تواند سلاح را به شکل قانونی به همپیمانان خود در منطقه بفروشد که این زمینه را برای ارتقای توان نظامی همپیمانان خود فراهم می‌کند. به عنوان مثال ایران با توجه به توافق همکاری نظامی و تقویت سامانه دفاع هوایی سوریه در تاریخ ۸ جولای گذشته، می‌تواند به ارتش سوریه سلاح بفروشد که این مساله باعث برتری میدانی سوریه در جنگ با تروریسم می‎شود.
جمهوری اسلامی ایران به موجب رفع تحریم تسلیحاتی قادر خواهد بود سلاح را به ارتش لبنان صادر کند چراکه ایران پیشتر در سال ۲۰۱۰ به لبنان پیشنهاد کمک نظامی داده بود، اما تحریم‌های بین المللی تحمیلی علیه ایران مانع ارسال این کمک‌ها شد. این کشور همچنین می‎تواند به ارتش عراق و بقیه همپیمانان خود در منطقه و جهان از جمله حزب الله لبنان و انصارالله یمن و گروه‌های فلسطینی سلاح بفروشد که در نتیجه آن نفوذ و قدرت منطقه‌ای ایران تقویت خواهد شد.

برچسب‌ها تحریم تسلیحاتی ایران واشنگتن ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تحریم تسلیحاتی ایران واشنگتن ایران تحریم تسلیحاتی ایران واشنگتن ایران اخبار کنکور شورای امنیت سازمان ملل تحریم تسلیحاتی ایران سامانه دفاع نظامی ایران بین المللی رفع تحریم خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۳۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است

یک روزنامه عبری زبان نوشت اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است که می‌تواند محافل دانشگاهی آن را به خطر انداخته و به اقتصاد آن شدیدا ضربه بزند و این در حالی است که کابینه آن در این رابطه هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد.

به گزارش ایسنا، روزنامه عبری زبان «هاآرتص» نوشت ارزیابی‌های روبه‌فزونی دال بر این است که اسرائیل در پی تظاهرات‌ها علیه‌ خود در دانشگاه‌های بزرگ آمریکا، با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شده است و چنین تحریم‌هایی می‌تواند محافل دانشگاهی رژیم صهیونیستی را به خطر انداخته و زیان شدیدی را متوجه اقتصاد این رژیم کند.

رسانه‌های این رژیم می‌گویند نشانه‌هایی دال بر تحریم پژوهشگران صهیونیست در دانشگاه‌های خارجی وجود دارد و نگرانی‌ها در خصوص تحریم بین‌المللی آنها رو به افزایش است.

این رسانه‌ها به نقل از وزیر آموزش رژیم صهیونیستی اعلام کردند: «قصد داریم در اسرع وقت طرح عملی را به کابینه ارائه کنیم اما چنین طرحی نیازمند بودجه بزرگی است.»

همچنین این رسانه‌ها تاکید کردند که چنین تحریمی می‌تواند محافل آکادمیک این رژیم را به خطر انداخته و به اقتصاد آن به شدت آسیب بزند.

رئیس موسسه پژوهش‌های امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رئیس سابق کمیته برنامه‌ریزی و بودجه وابسته به شورای آموزش عالی این رژیم نیز گفت: روابط بین‌المللی به منزله کپسول اکسیژن برای چهره‌های دانشگاهی است و این محافل آکادمیک نیز اکسیژن صنایع امنیتی وهای‌تک هستند و اگر به خطر بیفتند دانشگاه‌ها با زیان‌های بی‌سابقه‌ای روبه‌رو می‌شوند و در پی آن اقتصاد و صنایع امنیتی نیز آسیب می‌بینند.

وبگاه روزنامه «تایمز اسرائیل» با اشاره به گزارشی که به تازگی از سوی وزارت نوآوری، علوم و فناوری این رژیم منتشر شده، اعلام کرد: این گزارش حاکی از کاهش شدید آمادگی پژوهشگران آکادمیک کشورهای اروپایی برای همکاری با همتایان صهیونیست خود از تاریخ هفتم اکتبر است.

این وبگاه در ادامه نوشت پس از حدود هفت ماه از نبود هیچ طرحی، وزارت علوم و فناوری می‌گوید کمیته‌ای را برای مقابله با تحریم‌های دانشگاهی در کشورهای اروپایی تشکیل خواهد داد.

همچنین این وبگاه گزارش داد از جمله کشورهایی که این تحریم‌ها را هدایت می‌کنند، نروژ، دانمارک، فنلاند، سوئد، ایسلند و ایرلند هستند.

البته کشور ایتالیا که تاریخ طولانی و مهمی از همکاری‌های آکادمیک با رژیم صهیونیستی دارد و همین‌طور کشور بلژیک را که کشوری پیشرو در جامعه تحقیقاتی اروپا است، باید به این لیست افزود.

روند اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا رو به افزایش رفته و مدیریت دانشگاه‌ها در تلاش هستند با متفرق کردن تحصن‌ها و توسل به زور، جنبش‌های دانشجویی را سرکوب کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است
  • دادگاه بین‌المللی دادگستری در خصوص پرونده نسل‌کشی آلمان در غزه رای می‌دهد
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • جزئیات سناریوی رژیم‌صهیونیستی برای حمله به رفح
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»