Web Analytics Made Easy - Statcounter

"مومو " چالشی است که در شبکه پیام‌رسان "واتس آپ " گسترش پیدا کرد و در آن شماره تماسی به‌صورت ناشناس، کاربران را به چالش دعوت کرده و آنها را تحریک می‌کند تا به مومو یک پیام ارسال کند؛ در مواردی کاربران پس از شروع گفت وگو با حساب کاربری مومو به انجام رفتارهای خطرناک دعوت می‌شوند.

سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در پی دریافت گزارش‌هایی از تماس با برخی شهروندان با عنوان "مومو" ، ۱۰ نفر در استان اصفهان شناسایی شدند که پس از بررسی‌ها مشخص شد هدف آنها شوخی و تفنن بوده است و در مرحله نخست به آنها تذکر و اخطار داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این افراد در رده سنی جوانان و نوجوانان بودند، اظهار داشت: چالش مومو در روزهای اخیر در فضای مجازی باعث ایجاد تنش‌هایی بین کاربران شده و تعدادی در داخل کشور با سوء استفاده از این فضا با ایجاد پروفایل با تصویر مومو (تصویری ترسناک از زنی با برآمدگی چشم) برای سایر کاربران ایجاد مزاحمت کردند.

مرتضوی با تاکید بر اینکه ایجاد مزاحمت در فضای مجازی مانند فضای واقعی، عنوان مجرمانه دارد و برخورد قضایی و انتظامی برای آن پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: اگر کاربری قصد شوخی کردن با دوستان یا خویشاوندان یا سایر افراد را دارد نباید به شکلی باشد که ایجاد اضطراب ، تشویش ، نگرانی یا تهدید کند.

رییس پلیس فتای اصفهان با بیان اینکه ممکن است برخی از تماس‌های با عنوان مومو با شماره‌های خارج از حوزه اپراتورهای ایرانی و خارج از کشور باشد، افزود: تماس گیرنده ممکن است از داخل یا خارج کشور باشد.

وی با بیان اینکه تصویر مومو از سال‌های گذشته در اینترنت وجود داشت و جدید نیست، خاطرنشان کرد: چالش جدیدی که با عنوان مومو در فضای مجازی ایجاد شده، هیچ مخاطره فنی ندارد و فقط از طریق تماس گرفتن با یک حساب کاربری ناشناس است.

مرتضوی با اشاره به اینکه تاکنون گزارش‌های رسیده از چالش مومو فقط در شبکه واتس‌آپ گزارش شده است، از کاربران خواست تا به هیچ عنوان تماس‌های ناشناس را پاسخ ندهند و به فرزندان خود در این زمینه آموزش دهند.

وی همچنین گفت: دانش‌آموزان در این روزها بدلیل حضور در کلاس‌های آموزش مجازی از گوشی‌های هوشمند زیاد استفاده می‌کنند و ممکن است در بین کلاس‌های درس سری به گروه‌ها و کانال‌های شبکه‌های اجتماعی مختلف بزنند که لازم است والدین با توجیه آنها و نظارت درست از آموزش‌های افراط گرایانه و تذکرهای غیر مصداقی و غیر واقعی دوری کنند.

مرتضوی پایش فضای عمومی مجازی را از وظایف پلیس فتا خواند و تاکید کرد: پلیس فتا همچنین به تحلیل و ارزیابی عملکرد لینک‌های مختلف در فضای مجازی می‌پردازد و هشدارهای لازم را به مردم می‌دهد.

وی از مردم خواست تا لینک‌های ناشناس و مواردی که خودشان مطالبه نکردند را باز نکنند و تصریح کرد: در برخی موارد شهروندان با باز کردن لینک‌های ناشناس باعث آسیب‌پذیری شدید گوشی‌های هوشمند خود شدند.

وی خاطرنشان کرد: تا کنون گزارشی از هک شدن یا از دسترس خارج شدن گوشی‌های هوشمندی بدلیل چالش مومو در اصفهان نداشتیم.

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا نیز درباره ارسال کلیپ‌های مومو برای برخی کاربران بویژه دانش‌آموزان گفته است: والدین در این زمینه دقت بیشتری داشته باشند و تهدیدات ارسال کنندگان کلیپ‌های مومو را جدی نگیرند و استرس و اضطراب به فرزندان خود منتقل نکنند.

سرهنگ علی‌ محمد رجبی افزود: رسیدگی به ارسال پیام‌ها و کلیپ‌های موسوم به مومو به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفته و بزودی افراد داخلی که هدف‌شان اذیت و آزار دانش آموزان بوده است، گرفتار قانون می‌شوند.

سرهنگ رجبی گفت: برخی کاربران واتس اپ از حساب های کاربری با شماره ایرانی و بعضا خارجی پیام هایی را به زبان فارسی دریافت کرده بودند که از آنها خواسته شده بود در چالش مومو شرکت کنند؛ بررسی های گسترده پلیس فتا نشان داد عمده این پیام ها با انگیزه ایجاد مزاحمت ارسال شده است.

شهروندان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت‌های مجرمانه در فضای مجازی می‌توانند موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.syberpolice.ir اطلاع دهند.

برچسب‌ها پلیس فتا اصفهان شبکه اجتماعی مجازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پلیس فتا اصفهان شبکه اجتماعی مجازی پلیس فتا اصفهان شبکه اجتماعی مجازی اخبار کنکور فضای مجازی چالش مومو پلیس فتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۴۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از مسدودسازی ۴۳۴ تارنمای فعال در حوزه جرائم اقتصادی در فضای مجازی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار حسین رحیمی با اشاره به اقدامات شناسایی و کنترلی پلیس امنیت اقتصادی در فضای مجازی اظهار کرد: این اقدامات با هدف مبارزه با قاچاق و جرایم اقتصادی انجام و طی یک ماه گذشته بیش از ۲۵۶۰ نفر ساعت پایش، کنترل و رصد در فضای مجازی پیرامون پی‌جویی جرایم اقتصادی، کالای قاچاق و جرایم گمرکی انجام شده است.

وی با بیان اینکه انجام امور این بخش مربوط به کارشناسان معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی بوده است، افزود: در این مدت با تلاش کارشناسان معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال، ۳۰۶ تارنمای فعال در حوزه اقتصادی و اقدامات مربوط به امور گمرکی رصد شدند که از این تعداد، تخلف ۱۲۸ تارنما در حوزه جرایم اقتصادی، قاچاق کالا و جرایم گمرکی محرز و این تارنماها مسدود شدند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به شناسایی و رصد ۲۲۸ تارنما و صفحه فعال پیرامون پدیده قاچاق گفت: این صفحات اقدام به تبلیغ و فروش کالای دخانی، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی، الکترونیکی و ماهواره‌ای، قطعات و لوازم یدکی، مواد شیمیایی و پتروشیمی، پوشاک و البسه قاچاق کرده بودند و از فعالیت آنها نیز جلوگیری شد.

سردار رحیمی ادامه داد: در یک ماه گذشته، ۷۸ تارنما و صفحه فعال در بستر اینترنت که اقدام به اخلال در بازار ارز، قمار و پول‌شویی، فروش داروهای غیر مجاز کرده بودند، شناسایی و از فعالیت آنها هم جلوگیری شد؛ همچنین به منظور پیشگیری از وقوع بعضی تخلفات و جرایم محتمل در حوزه فضای سایبری، شش نفر از مدیران صرافی‌ها که دارای تراکنش مالی بالایی در حوزه رمز ارز بودند با هدف ساماندهی وضعیت رمز ارز احضار و موارد لازم با آنها مطرح شد.

وی با اشاره اینکه فضای سایبری توسط معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا رصد می‌شود، گفت: به منظور مقابله با اخلال‌گران اقتصادی در فضای سایبری، ۲۴ پرونده قضائی برای گردانندگان صفحات متخلف در فضای مجازی تشکیل و ۲۷ نفر از مجرمان فعال در حوزه قاچاق و جرایم اقتصادی دستگیر شدند.

کد خبر 749675

دیگر خبرها

  • فرد هتاک فضای مجازی دستگیر شد
  • فرد هتاک فضای مجازی در چالوس دستگیر شد
  • دستگیری فرد هتاک فضای مجازی در چالوس
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • دستگیری ۱۲ نفر از باند قمار در گلستان/ تراکنش‌های غیر مجاز فراتر ۶۰۰ میلیارد تومان بود
  • مسدودسازی بیست و هشت صفحه هنجارشکن در فضای مجازی
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • شناسایی ۱۲هزار صفحه فروش سلاح در فضای مجازی