Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، در شماره هفتادوهشتم فصلنامه «علمی ـ پژوهشی تئاتر» شش مقاله به چاپ رسیده است که عناوین آن عبارتند از: ـ نقش واقعیت مجازی و افزوده در طراحی صحنه تئاتر (آیا فناوری دیجیتال باعث ارتقاء و رشد تئاتر و صحنه‌پردازی آن می‌شود؟)/ نویسندگان: پیام فروتن یکتا/مولود رضوانی. مفهوم هویت در نمایشنامه‏ «آی باکلاه، آی بی‌کلاه» اثر غلامحسین ساعدی از منظر تئوری بازتاب/ نویسندگان: رضا دادویی/ یعقوب آژند/ حمیدرضا بُسحاق

«شخصیت‏پردازیِ غیرِمستقیمِ» ضدقهرمانان در فرایند اقتباس از اسطوره «الکترا»(در تراژدی‏های آیسخولوس، سوفوکل و اوریپید)/ نویسندگان: عطاالله کوپال/ صبوره رنگرز، مطالعه‌ رویکرد انتقادی و اصلاح‌گرایانه‌ درام گروتسک در نمایشنامه‌ «بر پهنه‌ دریا» اسلاومیر مروژک/ نویسنده: فاطمه (آتوسا) راستی‌یگانه، بررسی جامعه‌شناسانه‌ نمایشنامه‌ «آهسته‌ با گل سرخ» اثر اکبر رادی با تکیه بر آرای لوسین گلدمن/ نویسندگان: نیلوفر زارع/ اعظم راودراد، مطالعه‌ تعزیه زنانه؛ نخستین تجربه‌های نمایش زنان ایرانی/ نویسندگان: دکتر حسن ذوالفقاری/ مسلم نادعلی‌زاده

شماره‌ 78 «فصلنامه‌ تئاتر» ویژه پاییز 1398 و با بهای دوازده‌ هزار تومان برای علاقه‌مندان حوزه‌ تئا‌تر منتشر و توزیع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*اکران اینترنتی تئاتر عروسکی خاطره‌انگیز «ماهی»

فیلم نمایش عروسکی «ماهی» به کارگردانی ویدا قهرمانی از تولیدات سال ۱۳۷۴ مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی پایگاه اینترنتی «نمایش‌نما» بارگذاری شد. علاقه‌مندان تا پایان آبان ۱۳۹۹ می‌توانند با مراجعه به این پایگاه، نمایش عروسکی «ماهی» را تماشا کنند.

بر اساس این خبر این نمایش قصه‌ی پیرمرد ماهی‌گیر فقیر و مهربانی است که هربار به دریا می‌رود با تعداد کمی ماهی باز می‌گردد تا این‌که یک روز ماهی عجیبی به تورش می‌افتد، ماهی از ماهی‌گیر می‌خواهد در عوض آزادی‌اش سه آرزوی او را برآورده کند، ماهی‌گیر آرزویی ندارد اما وقتی همسرش ماجرا را می‌فهمد، او را مجبور می‌کند به دریا برود و آرزوهای او را از ماهی بخواهد و...

بر همین اساس در نمایش عروسکی «ماهی» ویدا قهرمانی، لوریتا دسترنج، محسن ایمان‌خانی، حمید هاشمی و آرش شریف‌زاده به عنوان عروسک‌گردان ایفای نقش کرده‌اند و لوریتا دسترنج موسیقی آن‌را ساخته است. هم‌چنین فرهاد علیزاده‌آهی طراحی صحنه و ویدا قهرمانی طراحی عروسک‌ها را برعهده داشته‌اند و رضا احمدی نیز به عنوان دستیار طراح صحنه و میترا مهتریان به عنوان عکاس همکاری داشته‌اند.

در عین‌حال گروه دکور نمایش عروسکی «ماهی» نیز متشکل از حسین اسدپور، علی‌رضا حسین‌پور و نامدار گونه‌فرهادی بوده‌ است.
علاقه‌مندان می‌توانند فیلم نمایش عروسکی «ماهی» و سایر نمایش‌های تولید شده در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در نمایش‌نما به نشانی th.kpf.ir تماشا کنند.

*پخش 4 فیلم تئاتر جدید ویژه هفته آخر مهرماه در سایت نمایش نت

در هفته آخر مهرماه و با تمدید تعطیلی مراکز فرهنگی هنری توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا، 4 فیلم تئاتر جدید برای علاقمندان به هنر تئاتر بصورت آنلاین و اینترنتی پخش خواهد شد.

دوشنبه 28 مهر از ساعت 18 با پخش فیلم تئاتر خارجی با زیرنویس فارسی  شاه لیر  king lear، نویسنده : ویلیام شکسپیر   کارگردان : جاناتان مونبی، فیلم تئاتر  شاه لیر دو پدر کهنسال که یکی پادشاه و دیگری ندیم او بود، فرزندان خود که واقعا دوستشان داشتند ترک کردند. نادانی آنها خیانت و طغیانی از جاه طلبی ظالمانه را به وجود می آورد و قدرتشان را از دست می دهند. شاه لیر که حساس، خشن، متاثرکننده و تکان دهنده هست، از نظر بسیاری بزرگترین تراژدی ست که تاکنون نوشته شده است. این نمایشنامه، در محیط گرم تئاتر مینروا، یک بازگویی غیرمنتظره، هیجان انگیز و مدرن از حماسه شاهکار شکسپیرخواهد بود.

سه‌ شنبه 29 مهر از ساعت 18 با پخش فیلم تئاتر تمام زنان اجنه شیخ محمود، نویسنده و کارگردان : آرش سنجابی، از  آلبرکامو یکی از کردهای کردستان عراق است که الان توی سوریه آواره شده. او یه رمان به زبان عربی نوشته و اسمش را گذاشته الغریب ... ایمان اصفهانی، عاطفه جلالی، نیلوفر داوری، روشنک رضایی مهر، شراره سلیم بیات، مهرداد سنجابی، بهاره علی یار، شیرین کلاهی، سیاوش مفیدی، علیرضا میرزامحمدعلی، نرگس نیک سیرت در تمام زنان اجنه شیخ محمود به ایفای نقش می پردازند.  

چهارشنبه 30 مهر از ساعت 18 با پخش فیلم تئاتر خارجی بازیرنویس فارسی مکبث Macbeth، کارگردان : راب اشفورد   نویسنده : ویلیام شکسپیر، فیلم تئاتر مکبث  وقتی مکبث برای جنگ به خانه بر می گردد، سه زن جادوگر سر راهش قرار می گیرند. آنها به او می گویند که به زودی قدرتمند می شود. او ابتدا، خان کادر و سپس، پادشاه اسکاتلند می شود. خان دانسان مکبث را به لقب خان کادر نامیده است و مکبث فهمید که جادوگران، حقیقت را به او گفته اند. همسر مکبث او را متقاعد می کند تا وقتی که دانسان با آنهاست، مکبث دانسان را به قتل برساند. او محافظان دانسان را پیش از اینکه حرفی بزنند به ارتکاب قتل متهم می کند و آنها را می کشد.  

فرزندان دانسان از کشورشان فرار می کنند. مالکوم به انگلیس و دنالبون به ایرلند می رود. مکبث مثل یک سلطان ظالم فرمان می دهد و هر کسی را در مسیرش می کشد. همچنین، وقتی او خود مکدوف را پیدا نمی کند، خانواده مکدوف را می کشد. مکدوف به انگلیس می رود، جاییکه مالکوم به کمک پادشاه انگلیس برای بر اندازی مکبث آماده می شوند. دوشیزه مکبث از اتهام به قتل پادشاه دوسان دیوانه شده است و در پایان خودکشی می کند. مکبث به سوی پایانی تلخ می جنگد و سپس، مکدوف او را می کشد.

پنجشنبه 1 آبان از ساعت 18 با پخش فیلم تئاتر در سوگ کاظم اشتری نویسنده :  سپیده خسرو جاه  کارگردان : حمید اصغری تتماج، فیلم تئاتر " در سوگ کاظم اشتری " کاظم اشتری کارگردان درجه سه سینما، تصمیم میگیرد برای دوباره مطرح شدن خود تصادف ساختگی ایجاد کند که در طی آن مردم فکر کنند در این تصادف جان باخته است و... حسین دالمن، مژده گیوه کی، شقایق معمر، پانیذ امینی  دراین فیلم تئاتر به ایفای نقش می پردازند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نمایش نت فیلم تئاتر فصلنامه تئاتر کانون پرورشی ساعت 18 با پخش فیلم تئاتر نمایش عروسکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۵۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر

امیرحسین جوانی کارگردان جوان تئاتر درباره برنامه خود برای اجرای اثری نمایشی در سال جاری، به خبرنگار مهر گفت: بعد از مواجهه اولم با نمایشنامه «در انتظار گودو» در سال ۹۵ و آشنایی با فضای خاص این نمایشنامه، همیشه در فکر طراحی یک اجرای متناسب با شرایط و حال و هوای روز جامعه ایران برای این متن بودم. این فرصت به کمک سیامک صفری در سال ۹۷ مهیا شد و به مدت ۶ ماه با یک گروه دانشجویی که نخستین تجربیات صحنه‌ای خود را کسب می‌کرد، روی متن کار کردیم و در هشتمین جشنواره دانشجویی «ثمر» به صحنه بردیم. کار در آن دوره بهترین کار جشنواره شد و چندین جایزه دیگر را از آن خود کرد.

وی ادامه داد: جشنواره در سالن نوفل لوشاتو برگزار می‌شد و همین امر باعث شد مدیریت مجموعه از ما دعوت کند تا نمایش را در نوفل لوشاتو در قالب اجرای عمومی روی صحنه ببریم. ما «در انتظار گودو» را در سالن نوفل لوشاتو روی صحنه بردیم و هر شب با استقبال خوب تماشاگران مواجه شدیم.

جوانی تاکید کرد: متن «در انتظار گودو» یک کنجکاوی را در مخاطب بر می‌انگیزد و همین باعث پرمخاطب بودن این اثر می‌شود. گروهی که با این متن آشنا هستند به تماشای اجراهای مختلف از آن می‌نشینند تا ببینند که چگونه اجرا شده است و گروهی هم که آشنایی با متن ندارند همیشه اسمی از «در انتظار گودو» را شنیده‌اند و کنجکاوی‌شان در این باره است که ببینند این متن چه موضوعاتی را مطرح می‌کند و چه حال و هوایی دارد.

این کارگردان تئاتر یادآور شد: اجرای «در انتظار گودو» در آن سال با استقبال خوب مخاطبان همراه بود که شاید بیش از همه کنجکاوی خانواده تئاتر نسبت به این متن باعث این استقبال شد. دلیل دیگر تمرین‌های خیلی فشرده، دقیق و ظریف ۶ ماهه ما روی متن بود و به همراه گروه نمایش توانستیم اجرایی سر حال را برای این متن داشته باشیم. اجرا به جایی رسیده بود که صندلی‌ها خالی نبود و مخاطبان چند ردیف روی زمین می‌نشستند. من مجبور شدم در برخی شب‌ها طراحی اجرای خود را تغییر دهم تا میزبان مخاطبان باشیم.

وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر تمایل به اجرای مجدد نمایش «در انتظار گودو» را داشته است، اظهار کرد: بعد از اجراهای موفق سال ۹۷ و ۹۸ «در انتظار گودو»، همیشه این سودا را داشتم که این نمایش می‌توانست اجراهای بیشتری را تجربه کند و همیشه به گروه می‌گفتم که دور جدیدی از اجرا را آغاز خواهیم کرد. متاسفانه شرایط مختلف از جمله شیوع ویروس کرونا باعث شد تا این امر میسر نشود. پاییز سال ۱۴۰۲ فکر اجرای مجدد «در انتظار گودو» بار دیگر به ذهنم آمد. در ابتدا به سراغ گروه اولیه اجرا رفتم ولی آن‌ها امکان حضور در دور جدید را نداشتند. با سجاد افشاریان برای اجرای مجدد «در انتظار گودو» صحبت کردم و دوست داشتم با همراهی او دور جدید اجراها را روی صحنه ببرم. در پاییز سال گذشته به توافق رسیدیم و شروع به جمع‌کردن ایده‌ها و ایده‌هایی که در آن اجرای اولیه نمایش نبود رفتم. سپس شروع به گفت‌وگو با بازیگران جدید برای حضور در این نمایش کردم و حالا با بازیگران با سابقه تئاتر در حال تمرین هستیم تا نمایش را روی صحنه ببریم.

جوانی درباره زمان و مکان مدنظر برای اجرای مجدد نمایش «در انتظار گودو»، گفت: قرار است اواخر فصل بهار سال جاری و در تماشاخانه هیلاج، نمایش «در انتظار گودو» را روی صحنه ببریم.

وی درباره دلایل خود برای به صحنه بردن مجدد نمایش «در انتظار گودو»، یادآور شد: «در انتظار گودو» یکی از پر اجراترین آثار به صحنه رفته ادبیات نمایشی در جهان است و دلیل آن بعد فلسفی موجود در متن است که از زمان و جغرافیا فراتر است. جامعه‌ای که با مسایل اقتصادی و اجتماعی مختلف مواجه است با فضای ابزورد داخل متن ارتباط برقرار می‌کند. با توجه به اتفاقات اقتصادی و اجتماعی ایران، خودم را به ۲ شخصیت اصلی این نمایشنامه نزدیک می‌بینم و از این رو این اثر برای جامعه امروز ما حرف برای گفتن دارد. ضمن اینکه اجرای دقیق و درست نمایشنامه «در انتظار گودو» می‌تواند مخاطبان بسیاری را با خود همراه کند.

این کارگردان تئاتر درباره شیوه اجرایی مدنظر خود برای این اثر نمایشی، توضیح داد: همیشه به نمایشنامه «در انتظار گودو» علاقه داشتم و هر چقدر که بیشتر ادبیات نمایشی جهان را مطالعه می‌کنم، این متن برایم خاص‌تر می‌شود چون مهندسی بسیار دقیق نویسنده اثر را روی این متن می‌بینم. «در انتظار گودو» واقعا در ادبیات نمایشی جهان کم‌نظیر است. خیلی زیاد به ساختار اصلی نمایشنامه وفادار هستم. بر اثر آزمودن روش‌های مختلف به این نتیجه رسیدم که هیچ چیزی بیشتر از آنچه ساموئل بکت در این متن گفته از عهده ما بر نمی‌آید. بکت آنقدر جهان دقیق، مهندسی‌شده و منظمی را طراحی کرده که یک دیالوگ یا یک توضیح صحنه بی‌علت نیست. من نه از سر یک ساده‌انگاری بلکه به دلیل درگیری ۶ ساله خود با این متن به این نتیجه رسیدم که توصیه‌های بکت بسیار توصیه‌های دقیق و به جایی هستند و به گروه اجرایی کمک خواهند کرد.

جوانی افزود: قسمتی از نمایش را به صورت فست موشن اجرا کردم که در آن هم به ساختار نمایشنامه وفادار هستم. چون مساله زمان را جزو کلیدواژه‌های بکت می‌بینم، قبض و بسط زمان در نمایشی که در آن سال طراحی کردم وجود داشت و در اجرای جدید هم تلاش می‌کنیم به آن طراحی برسیم و بازی زمان را که در ساختار نمایش هست در فرم هم پیدا کنیم.

کارگردان نمایش «در انتظار گودو» در پایان سخنان خود تصریح کرد: امیدوارم در سال جاری هم برای این اجرا و هم اجراهای دیگر بازدید حداکثری از سوی مخاطبان تئاتر انجام گیرد زیرا جامعه ما به این اتفاق نیاز دارد. تئاتر بیش از آنکه در فضاهای خصوصی در جریان باشد باید در فضاهای عمومی و برای مخاطبان بسیاری در جریان باشد و امیدوارم تئاتر پرمخاطب دهه ۷۰ احیا شود. در شرایط جنگ جهانی تئاتر و موسیقی فعال بود و باید در جامعه ما نیز با وجود مشکلات اجتماعی و اقتصادی تئاتر فعال باشد زیرا تئاتر می‌تواند مامن و محفلی باشد که به آن پناه ببریم.

کد خبر 6086660 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز
  • اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی هنر‌های عروسکی
  • این خبرها را از دست ندهید
  • «دروغ پارلمانی» در پردیس شهرزاد بازگو شد
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • «دروغ پارلمانی» به شهرزاد آمد/ با دروغ همه چیز به دست میاد!
  • ۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر
  • معرفی نامزدهای دومین جشنواره «عروسک‌خونه»