Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@04:59:45 GMT

تاثیرات صنایع آهن و  فولاد در اقتصاد ایران

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۶۵۸۱

تاثیرات صنایع آهن و  فولاد در اقتصاد ایران

صنعت فولاد یکی از مهمترین صنایع در کشور است که نقش پررتگی در صنعتی شدن کشور دارد و به واسطه این صنعت مشاغل زیادی از مرحله استخراج سنگ آهن از معدن، تولید فولاد، تولید مقاطع و همین طور حمل و نقل و فروش ایجاد شده، اما این‌ها تنها بخش کوچکی از تاثیرات فولاد در اقتصاد هستند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام فولاد فیدار، در ادامه این نوشته تمام عوامل و تاثیرات صنعت آهن آلات بر اقتصاد کشور را بررسی خواهیم کرد، در ادامه این نوشته با فولاد فیدار همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین مزایای فولاد را تولید محصولات متنوع و همچنین صادرات آن است، به طوری که می توان یکی از ارکان اصلی برای رشد اقتصادی و توسعه صنعتی کشور را به صنعت فولاد نسبت داد،  به این دلیل که در تمام صنایع از جمله ساخت ماشین آلات، معادن، خودروسازی، لوله و پروفیل سازی، کشتی سازی و صنعت ساختمانی و .... از فولاد استفاده می شود.

صنایع مختلف به طور مستقیم یا غیرمستقیم از هم تاثیر می پذیرند به همین دلیل هم رونق و توسعه اقتصادی در هر یک از آنها می تواند باعث توسعه و رونق سایر صنایع وابسته شود. به عنوان مثال با رونق صنعت ساختمان به طور ناخودآگاه مصرف و تولید فولاد هم افزایش خواهد یافت.

به طور کلی از مقاطع فولادی از جمله، میلگرد، تیرآهن، لوله، پروفیل و انواع ورق های فولادی در صنایع مختلفی استفاده می شود به همین دلیل قیمت این مقاطع تاثیرات زیادی در قیمت تولیدات در صنایع مختلف خواهد داشت، به عنوان مثال به دلیل استفاده گسترده از میلگرد در ساختمان سازی، افزایش یا کاهش قیمت میلگرد می تواند تاثیر چشمگیری در قیمت مسکن داشته باشد.

و یا به عنوان مثال به دلیل استفاده گسترده از لوله در انتقال سیالات، لوله کشی‌های آب و فاضلاب یا صنایع نفت و پتروشیمی، توسعه این صنعت می‌تواند در میزان استفاده از لوله فولادی نقش داشته باشد و همچنین با افزایش تقاضای این محصول قیمت لوله از جمله قیمت لوله مانیسمان و لوله گالوانیزه افزایش خواهد یافت.

برای دریافت قیمت انواع مقاطع فولادی اعم از میلگرد، تیرآهن، انواع لوله، نبشی، ناودانی، سپری، انواع پروفیل و انواع ورق‌های فولادی می‌توانید با کارشناسان فولاد فیدار با شماره ۰۲۱-۶۶۳۱۳۱۵۶ تماس بگیرید یا به وب‌سایت این شرکت به نشانی fooladfodar.com مراجعه کنید.

تأثیر صنعت فولاد در اشتغال زایی

از سایر تاثیرات این صنعت بر اقتصاد می‌توان به اشتغال زایی اشاره داشت، همان‌طور که گفتیم برای تولید هر یک از مقاطع فولادی مراحل مختلفی از جمله استخراج سنگ آهن و فلزات از معادن، ریخته گری، مراحل تولید مقطع از جمله نورد، عملیات‌های ثانویه مانند برشکاری و جوشکاری، ساخت تجهیزات و ماشین آلات، آموزش و... تا حمل و نقل و فروش آنها، نیاز به نیروی انسانی است.

به عنوان مثال شرکت فولاد مبارکه اصفهان به طور مستقیم و غیرمستقیم باعث اشتغال به کار ۳۵۰ هزار نفر شده است. که این عدد خود عددی قابل تقدیر و ارزنده است.

صادرات فولاد در اقتصاد کشور

مسئله حائز اهمیت دیگر صادرات فولاد است، صادرات فولاد و مقاطع فولادی می‌تواند منبع مناسبی برای تأمین ارز خارجی باشد و بر اقتصاد کشور تأثیر مثبتی داشته باشد. همچنین در صورتی که این صنعت بتواند در بازارهای جهانی رقابت کند می‌تواند باعث رشد و شکوفایی آن شود.

اما متأسفانه میزان صادرات فولاد در کشور در سال‌های اخیر قابل توجه نیست و این صنعت اتفاقات ناخوشایند متعددی را به دلیل قانون منع صادرات، تعرفه‌های نامناسب کالاها، سهمیه بندی‌های صادراتی غلط تجربه کرده است.

و برای جبران خسارت‌های وارده بر این صنعت نیاز به صرف هزینه‌های زیادی است، اما متأسفانه به دلیل کاهش ارزش پول ملی و رکورد اقتصادی حاکم بر جامعه، ایران از جایگاه مناسبی در صادرات فولاد برخوردار نیست.

بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که صادرات فولاد و آهن کشور در ماه‌های اخیر کاهش زیادی  را تجربه کرده، به عنوان مثال میزان صادرات در ۲ ماهه نخست سال جاری کاهش ۵۴ درصدی را در مقایسه با دوره مشابه در سال گذشته تجربه کرده است.

مشکلات صنعت فولاد در ماه‌های اخیر

با توصیف تمام مزایای یاد شده و بررسی تأثیر صنعت فولاد و آهن در اقتصاد کشور، در ماه‌های اخیر به دلیل بحران‌ها و مشکلات متعدد به وجود آماده از جمله: پاندمی کرونا، افزایش نرخ ارز، تحریم‌ها و سیاست‌های بکار گرفته شده شاهد معضلات زیادی بوده‌ایم همچنین بسیاری از واحدهای تولیدی آهن و فولاد تعطیل و تولیدات کارخانجات بزرگ کاهش چشمگیری داشته است.

در خوش‌بینانه‌ترین حالت کشور برای تثبیت اقتصادی با چالش‌های بی‌شماری روبه رو است، و عبور از این چالش‌ها مشروط به ایجاد زمینه‌های متعددی است اما از مهم‌ترین این عوامل می‌توان به کنترل قیمت مقاطع فولادی از جمله بهای انواع ورق‌های فولادی از جمله قیمت ورق سیاه ، بهره‌گیری از نیروی کار متخصص خصوصاً در سطوح بالاتر، نوسازی خطوط تولید اشاره داشت.

از جمله مواردی که تأثیر زیادی بر قیمت‌ها دارد می‌توان به نوسانات نرخ ارز اشاره داشت. از عوامل دیگر می‌توان به عرضه غلط کالا در بورس، به هم ریختن میزان عرضه و تقاضای کالا در بازار، قیمت تمام شده مواد اولیه، قیمت نفت و گاز و... اشاره داشت.

شرکت پترو فولاد فیدار یکی از شرکت‌های معتبر در زمینه تهیه و تأمین انواع مقاطع صنعتی، آلیاژی و ساختمانی با داشتن بیش از ۱۹ سال سابقه و بهره گیری از کادری متخصص در حوزه آهن و فولاد به مشتریان خود خدمت رسانی می‌کند.  برای خرید و اطلاع از قیمت انواع آهن آلات تنها کافی است به وب‌سایت این شرکت مراجعه نمایید با شماره ۰۲۱-۶۶۳۱۳۱۵۶ تماس بگیرید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قیمت میلگرد قیمت لوله عنوان مثال صادرات فولاد مقاطع فولادی اقتصاد کشور صنعت فولاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۶۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح