Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، بنا به ضمیمه ۵ برجام و ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ مبنی بر اتمام تحریم تسلیحاتی ایران در پایان سال پنجم، تحریم تسلیحاتی ایران از امروز ۱۸ اکتبر (۲۷ مهرماه) به پایان رسید.

خبرگزاری انگلیسی رویترز در این زمینه نوشت: ایران می گوید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل لغو شده است و به این کشور اجازه خرید سلاح می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهران می گوید سلاح های کشتار جمعی در سازوکار دفاعی این کشور جایی ندارد.

این رسانه افزود: ایران اعلام کرده که اکنون برای خرید سلاح جهت تامین نیازهای دفاعی خود آزاد است.

تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران روز یکشنبه لغو شد.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در توئیتر نوشت: امروز عادی سازی همکاری دفاعی ایران با جهان از امروز، پیروزی‌ برای آرمان چندجانبه‌گرایی و نیز صلح و امنیت در منطقه‌ ما به شمار می‌آید.

به همراه این توئیت وزارت خارجه ایران در بیانیه ای نوشت: جمهوری اسلامی از امروز می تواند سلاح ها و تجهیزات لازم را از هر منبعی بدون محدودیت قانونی و فقط بر اساس نیازهای دفاعی خود تامین کند.

در این بیانیه آمده است: ایران می تواند تسلیحات دفاعی را براساس سیاست های خود این کشور صادر کند.

شورای امنیت تحریم تسلیحاتی ایران را در سال ۲۰۰۷ وضع کرد. بر اساس شروط مورد توافق تحت توافق هسته ای ایران در سال ۲۰۱۵ بین ایران، روسیه، چین، آلمان، بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده آمریکا قرار بود این محدودیت ها از روز یکشنبه لغو شوند.

ریاست جمهوری دونالد ترامپ باعث تشدید تنش در روابط تهران-واشنگتن شده است. شورای امنیت  آگوست (مرداد) با تلاش های دولت ترامپ برای تمدید تحریم سلیحاتی ایران مخالفت کرد و آمریکا به طور یکجانبه تحریم هایی را که بر اساس توافق هسته ای لغو شده بودند بار دیگر اعمال کرد.

بی بی سی نوشت: با لغو تحریم تسلیحاتی ایران، این کشور قادر به خرید و فروش سلاح خواهد بود.

این رسانه در گزارشی تحت عنوان «استقبال ایران از پایان تحریم تسلیحاتی سازمان ملل» نوشت: تلاش های دولت آمریکا در مرداد ماه برای جلب حمایت اعضای شورای امنیت از تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران شکست خورد. دولت ترامپ علیرغم خروج از برجام اصرار دارد از طرف های قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است و در نتیجه می تواند تحریم ها را بازگرداند.

واشنگتن گفته تصمیم دارد به طور یکجانبه تقریبا همه تحریم ها سازمان ملل علیه ایران را بازگرداند؛ استدلالی که سایر اعضای برجام آن را رد کرده اند.

مسکو شهریور ماه گفت که آماده تقویت همکاری نظامی با تهران است و پکن هم از آمادگی برای فروش سلاح به ایران بعد از ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) خبر داد.

بی بی سی نوشت: آمریکا می گوید تلاش خواهد کرد مانع فروش تانک های چینی و سامانه های دفاع هوایی روسیه به ایران شود.

بی بی سی با استناد بر گزارش خبرگزاری رویترز افزود: ترامپ قصد دارد با صدور فرمان اجرایی تمهیداتی را برای مجازان ناقضان تحریم تسلیحاتی ایران اعلام کند.

تارنمای دویچه وله آلمان در بازنشر گزارش رویترز تیتر زد: ایران می گوید تحریم تسلیحاتی این کشور لغو شده است و این کشور اجازه دارد تسلیحات خریداری کند.

در این گزارش آمده است: ظریف امروز را روزی مهم برای جامعه بین المللی توصیف کرد و گفت جهان در برابر تلاش های بدخواهانه آمریکا برای حفظ قطعنامه شورای امنیت و توافق هسته ای مقاومت کردند.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس گزارش داد: به رغم مخالفت آمریکا تحریم تسلیحاتی ایران به پایان رسید.

این گزارش افزود: در تحریم تسلیحاتی یک دهه گذشته سازمان مللل ایران حق خرید سلاح های خارجی مانند تانک و جنگنده را نداشت که این تحریم ها روز یکشنبه طبق برنامه و بر اساس توافق هسته ای این کشور با جهان و به رغم مخالفت های ایالت متحده لغو شدند.

ایران به رغم این که تاکید دارد برنامه ای برای خرید لجام گسسته تسلیحات ندارد اما از لحاظ نظری می تواند سلاح هایی را برای ارتقای تسلیحات نظامی خود که سابقه خرید آنها به قبل از انقلاب باز می گردد خریداری کرده و سلاح های ساخت داخل را بفروشد. در عمل اقتصاد ایران تحت فشار تحریم است و ممکن است برخی از کشورها از ترس اقدام تلافی جویانه آمریکا از معامله تسلیحاتی با ایران خودداری کنند.

این خبرگزاری نوشت: آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در سال ۲۰۱۹ پیش بینی کرد اگر تحریم تسلیحاتی ایران متوقف شود ایران احتمالا جنگنده های سوخو ۳۰، هواپیمای آموزشی یاک ۱۳۰ و تانک تی ۹۰ را از روسیه خریداری خواهد کرد و همچنین تلاش خواهد کرد سامانه موشکی ضد هواپیمای اس ۴۰۰ را و سامانه دفاع ساحلی موشکی باستین  را خریداری کنند و چین هم می تواند سلاح هایی را به ایران بفروشد.

آسوشیتدپرس نوشت: متحدان آمریکا در خلیج فارس از جمله عربستان، امارات میلیاردها دلار سلاح پیشرفته آمریکایی خریداری کرده است و ایران در واکنش به این اقدام آنها به توسعه موشک های بالستیک ساخت داخل روی آورده است.

این گزارش خاطرنشان کرد روز یکشنبه همچنین پایان ممنوعیت سفر سازمان ملل علیه برخی از اعضای نظامی و غیرنظامی سپاه است. تنش در روابط ایران و آمریکا ابتدای سال جدید میلادی با اقدام آمریکا در به شهادت رساندن سردار ارشد ایرانی در بغداد بالا گرفت و ایران در مقابل  با حمله به پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق به آن پاسخ داد.

در ماه های اخیر در جریان کمپین های انتخاباتی در آمریکا جو بایدن نامزد دموکرات ها گفته است به دنبال مسیری معتبر برای بازگشت به دیپلماسی با ایران در صورت پایبندی این کشور به توافق هسته ای خواهد بود.  

برچسب‌ها برجام سازمان ملل متحد تحریم تسلیحاتی ایران دولت ترامپ ایران پروندهٔ خبری تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام سازمان ملل متحد تحریم تسلیحاتی ایران دولت ترامپ ایران برجام سازمان ملل متحد تحریم تسلیحاتی ایران دولت ترامپ ایران اخبار کنکور تحریم تسلیحاتی ایران توافق هسته ای شورای امنیت روز یکشنبه سازمان ملل تحریم ها سلاح ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۶۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: پس از ماه‌ها سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز خاورمیانه، هزینه این رهگیری‌ها در حال افزایش است. به گفته رئیس تدارکات تسلیحات پنتاگون اقدامات برای از بین بردن سامانه‌های هوایی بدون خدمه اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دلار برای هر شلیک هزینه دارد.

ویلیام لاپلانت معاون یکی از معاونان وزارت دفاع آمریکا این اظهارات را اوائل هفته جاری (میلادی) در کنفرانسی به میزبانی مرکز مطلعات استراتژیک و بین‌المللی مطرح کرد. او گفته تلاش‌های کنونی برای متوقف کردن پهپادهای شلیک شده از سوی شبه‌نظامیان حوثی در یمن بر موشک‌های پرهزینه ناوشکن‌های نیروی دریایی یا جت‌های جنگی متکی است. برچسب قیمتی فعلی خیلی گران تمام می‌شود.

از ماه اکتبر (مهرماه ۱۴۰۲)، نیروهای آمریکایی در دریای سرخ و خلیج عدن، پهپادها و موشک‌های تهاجمی یک طرفه حوثی‌ها را که از یمن شلیک می‌شوند سرنگون می‌کنند. تا اواسط دسامبر ۲۰۲۳ (آذرماه ۱۴۰۲)، بیش از سه دوجین (بیش از ۳۶ فروند) شلیک به سمت پهپادها انجام شد. در بهار امسال بیش از ۱۳۰ مورد شلیک صورت گرفته است.

ارتش ایالات متحده همه جزئیات مربوط به سلاح‌های مورد استفاده در این عملیات را به اشتراک نگذاشته است، اما موشک استاندارد ۲ (Standard Missile ۲) که یک موشک زمین به هوا با برد متوسط است به ازای هر شلیک ۲.۱ میلیون دلار هزینه دارد.

موشک‌های ۲.۱ میلیون دلاری استاندارد آمریکا برای مقابله با اهداف هوایی

بعد از ماه‌ها سرنگونی سیستم‌های کنترل هواپیماهای بدون سرنشین، این صورت حساب احتمالا بالاست و به تکاپوی پنتاگون برای پیدا کردن جایگزین‌های ارزان‌تر و کم‌هزینه‌تر کمک می‌کند.

یک موشک زمین به هوا با برد متوسط می تواند ۲.۱ میلیون دلار برای هر هزینه داشته باشد. شلیک کرد. پس از چندین ماه سرنگونی UAS، این صورتحساب احتمالاً بالاست و به تلاش‌های پنتاگون برای یافتن جایگزین‌های ارزان‌تر و کم‌هزینه کمک می‌کند.

سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین در حال افزایش است. دو هفته پیش، نیروهای ایالات متحده به اسرائیل و دیگر شرکای خود پیوستند و به سرنگونی حدود ۳۰۰ پهپاد و موشک تهاجمی یک طرفه شلیک شده توسط ایران و شرکای آن به سمت اسرائیل کمک کردند. اگرچه هیچ کشته‌ای در جریان این حمله گزارش نشد، اما آمریکا و متحدانش به جای فناوری یا سیستم‌های ارزان ضد پهپاد که لاپلانت امیدوار است به آن دست پیدا کند، چندین جت جنگنده اف ۱۵ ای، سیستم‌های موشکی پاتریوت و ابزارهای دیگر را به کار گرفتند.

ارتش آمریکا در مورد اینکه چه مهمات و چه تعداد هواپیما برای رهگیری حمله ایران استفاده کرده است، از جمله اینکه آیا خلبانی به فشار خون دچار شده است یا نه – صحبتی نکرده است، اما با توجه به انواع هواپیماها و کشتی‌های درگیر، احتمالاً موشک‌های متداول و رایج مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

لاپلانت می‌گوید هدف پنتاگون این است که هزینه‌های رهگیری پهپاد را به کسری از آنچه که تاکنون وجود دارد کاهش دهد. به گفته او وزارت دفاع به جایگزین‌هایی نیاز دارد که برای هر شلیک فقط ده‌ها هزار دلار یا تنها ۱۰ هزار دلار هزینه کند.

این اولین باری نیست که لاپلانت نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر و توسعه تسلیحات برای مقابله با سیستم‌های هوایی بدون سرنشین را مطرح می‌کند. در ماه‌های اخیر، او بارها در مورد نیاز به ساخت این سلاح‌ها «در مقیاس متناسب» با تمرکز بر یافتن سامانه‌های تسلیحاتی ارزان‌تر برای پاسخگویی به تعداد بالای رهگیری‌هایی که در خاورمیانه اتفاق می‌افتد، صحبت کرده است.

براساس گزارش یک نشریه دفاعی آمریکا (Taskandpurpose)، در حالی که برخی پهپادهای تجاری کوچک‌تر که به سلاح‌های جنگی تبدیل می‌شوند را می‌توان با سلاح‌های کوچک متداول منهدم کرد - مانند سلاح کوچک به‌ کار گرفته شده در اوکراین که ساخته شده از ۶ شش قبضه کلاشینکف است – پهپادهای بزرگ‌تر مانند پهپادهای شلیک شده از سوی ایران و حوثی‌ها به سلاح‌های گران‌تر و پیچیده‌تر نیاز دارند. نیاز به روش‌های گسترده‌تر و ارزان‌تر به‌عنوان توانمندی‌های تسلیحاتی بدون سرنشین و انبار این تسلیحات برای مقابله با چنین پهپادهایی به احتمال در آینده افزایش پیدا می‌کند.

اوکراینی‌ها از ۶ قبضه کلاشینکف برای منهدم کردن پهپادهای ساده‌تر استفاده می‌کنند

ایالات متحده روش‌های دیگری را امتحان می‌کند. در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲)، ارتش ایالات متحده صدها هواپیمای کایوت سی دو سفارش داد که یک مهمات پرسه‌زن برای از بین بردن پهپادهای دشمن محسوب می‌شود. در همین حال ارتش آمریکا دومین سیستم لیزری پرقدرت سکو متحرک یا سیستم پی اچ ای ال را برای اهداف مقابله با سیستم‌های کنترل هواپیمای بدون سرنشین (UAS) در خارج از کشور مستقر کرده است. این تصمیم پس از آن صورت گرفت که ارتش ایالات متحده در چند ماه گذشته انواع مختلفی از سلاح‌های لیزری را که برای رهگیری در نظر گرفته بود، آزمایش کرد.

پهپاد پرسه زن کایوت آمریکا برای مقابله با پهپادها تجهیزات پدافند لیزری آمریکا موسوم به HEL کد خبر 848178 برچسب‌ها ایران و آمریکا هواپیما - پهپاد خبر ویژه دفاع - موشک جنگنده یمن

دیگر خبرها

  • گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در اندونزی
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم