Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@03:05:12 GMT

همکاری پژوهشگاه نفت در مسیر بهبود تولید میدان آذر

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۶۷۳۴

همکاری پژوهشگاه نفت در مسیر بهبود تولید میدان آذر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، صابر محمدی، مجری طرح تضمین جریان و بهبود تولید در میدان نفتی مشترک آذر در پژوهشگاه نفت، با تاکید بر اینکه این میدان یکی از پیچیده‌ترین و شگفت‌انگیزترین میدان‌های نفتی دنیا است، به عمده مشکلات موجود در این میدان اشاره کرد و گفت: وجود ناحیه‌های مختلفی از سنگ و سیال در کل میدان، رسوب شدید آسفالتین و واکس، خورندگی بالای سیال میدان، تشکیل لجن‌های آسفالتینی در حین عملیات اسیدکاری، حفاری طبقات کم مقاومت مانند شیل‌ها و هرزروی گل حفاری از عمده‌ترین مشکلات این میدان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته در فرآیند توسعه میدان آذر از شرکت‌های خارجی استفاده شد که در ادامه مسیر توسعه، به دلیل تحریم‌های موجود و همچنین افزایش نرخ شدید ارز، بخشی از امور به پژوهشگاه واگذار شده است.

محمدی تصریح کرد: در اردیبهشت‌ماه سال ۹۸ نخستین قرارداد در حوزه تضمین جریان و مطالعه بازدارنده‌های رسوبات واکس و آسفالتین و همچنین بازدارنده‌های خوردگی امضا شد و در این پروژه، میدان آذر از لحاظ ظرفیت تشکیل رسوبات آلی و خوردگی، بررسی شده و طیف وسیعی از مواد شیمیایی با خصوصیات گوناگون برای کنترل رسوبات آلی و خوردگی خطوط جریان مورد مطالعه قرار گرفت.

وی شناخت سیال و تعیین شرایط عملیاتی و بحرانی تشکیل رسوبات آلی در چاه‌های میدان آذر، تعیین بازدارنده‌های بهینه رسوبات آسفالتین و واکس و شناخت مکانیسم‌های اصلی تأثیرگذار مابین آسفالتین – بازدارنده و واکس- بازدارنده را در شرایط میدانی از دستاوردهای فاز نخست این قرارداد عنوان کرد و با تاکید بر این‌که تعیین بازدارنده‌های خوردگی کارآمد در میدان آذر و سازگاری افزایه خوردگی با دیگر افزایه‌ها از دیگر نتایج حاصله از این پژوهش است، افزود: سیال میدان آذر به شدت خورنده است و از این رو در ساخت تأسیسات و خطوط لوله این میدان باید از آلیاژهای مقاوم در برابر خوردگی استفاده کرد که با توجه به انحصار تولید چنین کالایی که تنها در اختیار چند شرکت محدود غربی آن هم با قیمت بالا است، توسعه میدان با چالش‌هایی مواجه شده است.

محمدی بر لزوم اجرایی شدن قرارداد دوم در حوزه بهبود تولید در میدان آذر به دلیل وجود مشکلات متعدد میدانی نیز تاکید کرد و گفت: این قرارداد دارای چهار مرحله است که از اردیبشهت‌ماه امسال آغاز شده است و بر اساس این قرارداد، در مرحله نخست رفتار فازی سیال در لایه‌های مختلف میدان آذر با هدف تعیین ویژگی‌های سیال و ناحیه‌بندی میدان، از لحاظ گستردگی سیال بررسی می‌شود.

وی با بیان این‌که آسیب‌شناسی عملیات اسیدکاری در چاه‌های میدان آذر و بهینه‌سازی فرمولاسیون پکیج اسید در عملیات اسیدکاری چاه‌های آینده قرار است در مرحله دوم این قرارداد انجام شود، تصریح کرد: در این زمینه پژوهشگاه صنعت نفت با استفاده از دستگاه منحصر به فرد ADP شرایط لایه‌های مورد نظر مخزن از لحاظ دما و فشار را شبیه‌سازی کرده و پارامترهای مؤثر در عملیات اسیدزنی و انگیزش چاه‌های هیدروکربنی را مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار می‌دهد.

به گفته مجری طرح، تضمین جریان و بهبود تولید در میدان نفتی مشترک آذر، در جریان فاز دوم، بهینه‌سازی بسته اسیدی در کمترین زمان ممکن سبب ارتقای عملیات اسیدکاری، حذف لجن‌های آسفالتینی و ورود یکی از زیرلایه‌های مخزنی به مدار تولید شده است.

محمدی بر لزوم مطالعه و بررسی ظرفیت آسیب سازندی ناشی از سیال حفاری گلایکولی نیز در فاز سوم تاکید کرد و افزود: یکی از راهکارهای افزایش بهره‌وری در مخازن پیچیده، کاهش آسیب‌های وارده به سازند تولیدی در حین عملیات حفاری است، زیرا سیال حفاری با کاهش تراوایی به سنگ مخزن صدمه زده و تولید را کاهش می‌دهد، از این رو بررسی خواص سیال گلایکولی مورد استفاده در میدان آذر از منظر پتانسیل آسیب‌رسانی به سازند در دستور کار این فاز قرار گرفته است.

وی ادامه داد: مطالعه آزمایشگاهی فرآیندهای ازدیاد برداشت پایه آبی و گازی با تکیه بر روش‌های نوین نیز از دیگر مواردی است که قرار است در فاز چهارم پیگیری شود و بر همین اساس، در این بخش هدف بررسی سناریوهای مختلف و تعیین محدویت‌ها و مزایای هر روش است و با توجه به پیچیدگی عملیاتی میدان آذر، بررسی آزمایشگاهی و امکان‌سنجی تفصیلی این سناریوها و همچنین مشکلات هر روش، امری ضروری است.

کد خبر 5050709

منبع: مهر

کلیدواژه: تولید نفت دکل حفاری میدان نفتی آذر حفاری نفت کسب و کار ایران خودرو صنعت خودروسازی لوازم خانگی قیمت خودرو گروه خودروسازی سایپا ایران کیش کسب و کارهای اینترنتی گوشی هوشمند قیمت لوازم خانگی گردشگری بانک گردشگری ساختمان سازی ویروس کرونا عملیات اسیدکاری بهبود تولید میدان آذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۶۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله

استاندار ایلام از انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله خبر داد و گفت: حفر این تعداد چاه در اشتغال‌زایی و توسعه و رونق اقتصادی استان موثر است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، حسن بهرام‌نیا امروز_ شنبه هشتم اردیبهشت_ در دیدار با جمعی از کارگران و کارفرمایان با اشاره به نقش مهم کارگران در اقتصاد کشور، اظهار کرد: دستان پرتوان کارگران موجب گردش چرخ‌های اقتصاد کشور می‌شود بنابراین کار کردن ارزش بالایی دارد و کارگر باید احساس غرور کند.

وی با بیان اینکه در دوران انقلاب کارگران از تحصیلات عالیه برخوردار هستند، ادامه داد: حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور را جامعه کارگری تشکیل می‌دهد، نقش کارگران در راستای دوام و بقای هر نظامی برجسته است.

استاندار ایلام با اشاره به اینکه قبل از انقلاب کارگران با تحصن، نظام ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی را سرنگون کردند، اضافه کرد: کارگران در سیاست نقشی تعیین کننده دارند و در نظام‌های سیاسی دنیا همواره بخش اعظمی از سیاست‌های کشور متأثر از نگاه و رویکرد کارگران است.

بهرام‌نیا تاکید کرد: برای ارتقا معیشت و بهبود وضعیت کارگران نیاز به اصلاح قانون کار و کارگری و کارفرمایی داریم و امید می‌رود که در مجلس جدید به موضوع کار، کارگر و دفاع از حقوق کارگران بیشتر توجه شود.

وی تصریح کرد: به لطف کارگران، استان ایلام از نظر ثبت اشتغال در سال ۱۴۰۱ رتبه نخست و در سال ۱۴۰۲ رتبه سوم را کسب کرد.

استاندار ایلام افزود: استان ایلام در حوزه کشاورزی، گردشگری، معدن، صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارد که بخشی از این ظرفیت‌ها بالفعل شده است، با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها، شاهد اشتغال‌زایی و توسعه استان خواهیم بود.

بهرام‌نیا با اشاره به واحدهای آماده افتتاح استان از جمله فولاد ایوان، کاغذ سنگی چرداول، پتروشیمی هلیلان و ان اجی ال دهلران، افزود: با بهره‌برداری از این واحدها زمینه اشتغال نیروهای زیادی فراهم می‌شود.

وی از انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله خبر داد و افزود: قرارداد توسعه میدان نفتی آذر (چنگوله) برای حفر ۱۹ حلقه چاه منعقد شده که در اشتغال‌زایی، توسعه و رونق اقتصاد استان بسیار مؤثر است.

استاندار ایلام با اشاره به اینکه مجوز پتروشیمی دره‌شهر صادر شده و به زودی کلنگ‌زنی می‌شود، افزود: پتروشیمی هلیلان با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی و پتروشیمی دهلران با ۵۲ درصد در حال اجرا است.

به گزارش ایمنا، پس از درخواست جامعه کارگری و کارفرمایی برای توجه ویژه به این قشر و انتصاب مشاور استاندار در امور کارگران، استاندار ایلام اعلام کرد مشاور استاندار در امور کارگران معرفی می‌شود.

کد خبر 748557

دیگر خبرها

  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • مسدود شدن میدان امام علی به سمت چهار راه بابا قاسم
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • مسیر میدان امام علی به سمت چهار راه بابا قاسم مسدود است
  • ورودی شهر مریوان با انجام تعریض باند موجود بهسازی می‌شود
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی در حوزه تامین برق شهر تهران
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم