Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - کاهش 65 درصدی زمان عملیات جابه‌جایی دکل حفاری خلیج فارس (مورب) در میدان نفتی ابوذر واقع در آب‌های خلیج فارس نسبت به میانگین دوره‌های گذشته، صرفه‌جویی بیش از 30 میلیارد تومانی به همراه داشته است.
به گزارش شانا به نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، شهاب بسطامی، رئیس نظارت بر عملیات حفاری شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: عملیات جابه‌جایی دکل حفاری خلیج فارس (مورب) که از روز هشتم شهریورماه آغاز شده بود، دیروز (شنبه، 26 مهرماه) با موفقیت پایان یافت و جابه‌جایی این دستگاه حفاری طی 50 روز به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: میانگین زمان پنج بار عملیات جابه‌جایی دستگاه حفاری خلیج فارس، 141 روز بوده که با تلاش‌های انجام‌شده این میزان معادل 65 درصد کاهش داشته است و این مهم، به معنای صرفه‌جویی بیش از 30 میلیارد تومانی است. کمترین زمان جابه‌جایی ثبت‌شده برای عملیات جابه‌جایی دکل خلیج فارس حدود 100 روز بوده که در رکورد جدید، 50 روز نسبت به رکورد پیشین بهبود یافته است.
رئیس نظارت بر عملیات حفاری شرکت نفت فلات قاره ایران عنوان کرد: این مقدار بهبود در زمان جابه‌جایی، حاصل کار گروهی و تلاش جمعی همکاران اداره حفاری در مناطق عملیاتی و ستاد تهران، عملیات دریایی، منطقه عملیاتی خارک و تلاش بی‌وقفه کارکنان شرکت ملی حفاری است که با برنامه‌ریزی دقیق در به‌کار گرفتن توان لجستیکی موجود، فشرده کردن حجم فعالیت‌ها و تمهیدات لازم برای استقرار حداکثر نیروهای عملیاتی در محل و به‌کارگیری حداکثر توان آنها به ثمر رسید.
بسطامی در توضیح مشخصات دکل حفاری خلیج فارس و تفاوت آن با دیگر دستگاه‌های حفاری گفت: دستگاه حفاری خلیج فارس از نوع PLATFORM RIG است که صرفاً برای کار روی سکوهای دریایی خاص با چاه‌های مورب (SLANT) طراحی شده است. به‌طور کلی این دستگاه از دو قسمت دکل حفاری (و اجزای متعلق به آن) و کمپ مسکونی (شامل چهار طبقه) تشکیل می‌شود که با توجه به محدودیت فضای سکوها، چیدمان اجزا و کامپوننت‌های دستگاه به‌صورت بسیار فشرده انجام می‌گیرد و عامل ایجاد محدودیت در انجام عملیات حفاری چاه‌ها و جابه‌جایی دستگاه است. برای جابه‌جایی دکل حفاری یادشده، به دلایل محدودیت توان جرثقیل و فضای سکو، ابتدا در مبدا، عملیات از هم باز کردن (DISMANTLE) کامل اجزای هر بخش آغاز و همزمان بارگیری آنها روی شناور انجام شد و در ادامه پس از انتقال اجزا به سکوی مقصد، با چیدمان به ترتیب از آخر به نخستین قسمت‌های از هم باز شده، به پایان رسید که با توجه به وزن زیاد اغلب اجزا (که وزنی در حدود 30 تا 35 تن دارند) باید جابه‌جایی با رعایت کامل نکات ایمنی و دقت فراوان انجام شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دکل حفاری خلیج فارس عملیات جابه جایی جابه جایی دکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۶۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم

همه رئیس جمهورهای آمریکا در مصاحبه هایشان از کلمه خلیج فارس استفاده می کردند، خلیجی که همیشه فارس بوده و تا ابد خلیج فارس خواهد ماند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم
  • امدادرسانی به ۲۶۰۰ هموطن متاثر از سیل در ۲۱ استان
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت
  • ۲ کشته در تصادف زنجیره‌ای در آزادراه خلیج فارس
  • تصادف مرگبار زنجیره‌ای در آزاد راه خلیج فارس
  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس