Web Analytics Made Easy - Statcounter

مستند منبت‌کاری ایرانی را شبکه العالم ساخته، سریال "دیوار به دیوار" به شبکه الکوثر آمده و "قصه ما مثل شد" را هر شب شبکه کودک پخش می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در این بسته خبری به جزئیات اخبار ساخت مستند منبت‌کاری ایرانی در شبکه العالم، پخش سریال "دیوار به دیوار" از شبکه الکوثر و انیمیشن "قصه ما مثل شد" شبکه کودک پرداخته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

"منبت‌کاری ایرانی" سوژه مستند شبکه العالم

سمانه جدیدی هنر منبت کاری به دست ایرانیان و خلق آثار بسیار زیبا را در مستندی جدیدش با نام "صناعة الاثاث" برای مخاطبان عرب زبان شبکه العالم به نمایش در می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که هنر منبت کاری در ایران قدمتی چند هزار ساله دارد و آثار به دست آمده از روی شمشیرها، نیزه‌ها و سپرهای چوبی ارتشیان مادها و هخامنشیان گواه این مسئله بوده و امروز به درب و پنجره و مبلمان نیز تسری یافته، شبکه العالم مستندی درباره این هنر ایرانیان به روی مبلمان، تولید کرده که امشب پخش می‌شود.

در این مستند مراحل انجام منبت کاری این هنر چشم‌نواز و ظریف از طراحی و موقار زنی تا انتها به تصویر کشیده شده است. 

همچنین در خصوص این صنعت که به تازگی امکان انجام آن با دستگاه‌های سی‌ان‌سی نیز وجود دارد، ذکر خواهد شد که کار منبت با دست هنوز جایگاه ویژه خود را دارد و نسبت به کار با دستگاه زنده‌تر و ارزشمندتر است. 

اختصاص 15 درصد از اشتغالزایی کشور به صنعت مبلمان و ارسال سفارشات به کشورهایی همچون؛ عراق، افغانستان، ترکیه، انگلیس، فرانسه، گرجستان و ارمنستان از نکات دیگری است که به آن اشاره خواهد شد.

"صناعة الاثاث" به تهیه‌کنندگی و کارگردانی؛ سمانه جدیدی، تدوین؛ عرفان فرجی، دستیاری تهیه؛ زهرا سودفر و امیر حسین نائینی، تصویربرداری؛ مهدی عاشوری، صدابرداری؛ مهدی محمدی و ترجمه؛ محمد علوی تولید شده است.

این مستند شامگاه یکشنبه 27 مهر ساعت 21 به وقت تهران از شبکه العالم به روی آنتن خواهد رفت.

"دیوار به دیوار" به آنتن شبکه الکوثر رسید

با اتمام مجموعه تلویزیونی "تنهاترین سردار" سریال "دیوار به دیوار" با کارگردانی سامان مقدم از شبکه الکوثر پخش می‌‌شود. این سریال خانوادگی و طنز داستان پنج خانواده را روایت می‌‌کند که به دلایلی مجبور می‌‌شوند سه ماه در یک خانه با یکدیگر زندگی کنند. این خانواده‌‌ها از قبل هیچ آشنایی با هم ندارند و در یک روز بنا به اتفاقی مجبور می‌‌شوند با هم زندگی کنند.

فرهاد آئیش، ویشکا آسایش، رویا تیموریان، پژمان جمشیدی، گوهر خیراندیش، حسین زارعی، امیرمهدی ژوله، علی شادمان، آزاده صمدی، یاسمینا باهر، مهسا طهماسبی، رضا ناجی و سام نوری در «دیوار به دیوار» به تهیه‌کنندگی حمید رحیمی نادی به نقش‌آفرینی پرداخته‌اند.
فصل اول مجموعه تلویزیونی «دیوار به دیوار» از یکشنبه بیست و هفتم مهر هر شب ساعت 20:30 به وقت تهران با زمان تکرار روز بعد 8:30 روی آنتن می‌رود. زنده یاد خشایار الوند، حسن وارسته، حمید برزگر و امیر شاداب گروه نویسندگان این مجموعه 48 قسمتی بوده‌اند.

سریال «دیوار به دیوار» در شبکه آی فیلم به زبان عربی دوبله شده است.

«قصه ما مثل شد» در قاب نهال

مجموعه انیمیشنی "قصه ما مثل شد" از تولیدات مرکز پویانمایی صبا هر شب ساعت 21:30 از شبکه نهال پخش می‌شود.

پویانمایی "قصه ما مثل شد" شامل دو سری 40 قسمتی و 26 قسمتی است که برای گروه سنی کودک و نوجوان تولید شده است. یکی از این دو مجموعه به تهیه کنندگی و کارگردانی علیرضا کاویان راد، با تکنیک دو بعدی کلاسیک کار شده و 26 قسمت دیگر آن به کارگردانی امیر محمد دهستانی و تهیه‌کنندگی شهاب کسرایی با تکنیک کات اوت کامپیوتری تولید شده است.

این انیمیشن که براساس کتاب پنج جلدی "قصه ما مثل شد" به قلم محمد میرکیانی ساخته شده، ضمن معرفی ضرب‌المثل‌های ایرانی، حکایت پیدایش آن‌ها را در قالب یک داستان نمایش می‌دهد.

این مجموعه روایت داستان‌ها، حکایت‌ها و قصه‌های قدیمی است که به صورت ضرب‌المثل درآمده و به شکلی طنزآمیز به تصویر کشیده شده است.

درگیری یگان‌ویژه با 2 گروگان‌گیر، فیلم تلویزیونی شدبازگشت "صبح جمعه با شما" بدون جاویدنیا/ طنازان رادیو نوروز 1400 به تلویزیون می‌آیند؟180 دقیقه عیدانه امشبِ تلویزیون/ فیلم‌های مرتبط با هنر نقاشی در شبکه نمایش

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انیمیشن پویا سریال شبکه العالم رسانه ملی معاونت برون مرزی انیمیشن پویا سریال رسانه ملی معاونت برون مرزی دیوار به دیوار قصه ما مثل شد شبکه العالم تهیه کنندگی شبکه الکوثر منبت کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۷۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم

امیرحسین اسیوند کارگردان مستند «کر کوهستان» از مجموعه مستند «پا به ماه» درباره این اثر به خبرنگار مهر گفت: «کر کوهستان» اولین سوژه و اولین قسمت از فصل دوم مجموعه «پا به ماه» است. این مستند روایتگر قصه زوجی از عشایر است که در انتظار تولد فرزند خود، با مسایل و مشکلاتی مواجه هستند.

این کارگردان مطرح کرد: از آنجایی که من پیش از این چند مستند در منطقه بازُفت استان چهار محال بختیاری ساخته بودم، از طریق ارتباطاتی که داشتم و آدم‌های محلی که می‌شناختم، با زوج سوژه «کر کوهستان» آشنا شدم. در آن مقطع مادری که سوژه این مستند بود، قرار بود ۱۰ روز دیگر زایمان کند، به همین دلیل ما زودتر راهی محل زندگی آن‌ها شدیم تا با این خانواده آشنا شویم. روزی که به آنجا رسیدم، حوالی ساعت ۲ بعد از ظهر بود که متوجه شدیم درد زایمان این خانم آغاز شده است. در همین شرایط کار ساخت مستند را آغاز کردیم و توانستیم مقداری تصویر بگیریم. البته از این دست موارد پیش‌بینی نشده در همه قسمت‌های این مجموعه مستند داشته‌ایم.

اسیوند ادامه داد: در «کر کوهستان» مسیر رسیدن به محل زندگی این زوج بسیار سخت بود؛ مسیری که در طی آن ما باید از رودخانه عبور و در ادامه یازده کیلومتر در دامنه کوه حرکت می‌کردیم تا به محل زندگی آن‌ها برسیم چون سوژه ما جزو عشایر بودند. ضمن اینکه محل استقرار آن‌ها حتی برق نداشت و ما امکاناتی برای کپی کردن راش‌ها نداشتیم‌. همین موضوع فرایند ساخت اثر را سخت می‌کرد اما خداراشکر زن و شوهری که سوژه «کر کوهستان» بودند همکاری خوبی با ما داشتند.

این کارگردان با اشاره به اتفاقات پیش‌بینی‌نشده در طول ساخت این مستند بیان کرد: ما یک شب مشغول فیلمبرداری بودیم که یکی از آشنایان این زوج وارد محل فیلمبرداری شد و به ما گفت اجازه کار ندارید. با توجه به اینکه این زن و شوهر آدم‌های ساده‌ای بودند این شخص مدام به آن‌ها می‌گفت چرا اجازه می‌دهید از زندگی شما تصویر بگیرند. آن شب بسیار سخت بود. ما کار را رها کردیم. فردای آن روز اما توانستیم از طریق بهیار و افرادی که می‌شناختیم مسأله را به صورت رفاقتی حل کنیم. این خانواده با آنکه راضی بودند اما گویا نمی‌توانستند جلوی آن شخص چیزی بگویند. مسایل این چنینی زیاد داشتیم و «پا به ماه» جزو مجموعه مستندهایی است که تولید سختی داشت.

این کارگردان عنوان کرد: هرچند محل زندگی این زوج یک راه سخت و صعب‌العبور داشت اما این موضوع برای این خانواده مسأله خیلی غریب و پیچیده‌ای نبود یعنی برای این زن عشایر، اینکه بخواهد یک مسیر خیلی طولانی را برای زایمان طی کند، سخت نبود. چون به طور کلی ماهیت زندگی عشایری همین است و بر اساس همین سختی‌ها پیش می‌رود. با این حال حضور گروه فیلمسازی هم باعث می‌شد آن‌ها احساس تنهایی نکنند و به آن‌ها قوت قلب می‌داد. البته بر اساس آنچه شنیدیم، متوجه شدیم به دلیل همین راه سخت و برای انتقال یک زن دیگر به بیمارستان به منظور زایمان، یک‌بار بالگرد آمده بود اما این خانواده نخواستند این اتفاق بیفتد و سوژه ما خودش خواست تا این مسیر سخت را طی کند و به بیمارستان برسد.

اسیوند با اشاره به مسأله فرزندآوری اظهار کرد: در این مستند ما نمی‌خواستیم درباره فرزندآوری سفیدنمایی کنیم و بگوییم همه چیز خیلی عالی است، پس به زودی صاحب فرزند شوید! ما همه می‌دانیم شرایط اقتصادی خوب نیست اما به هر حال فرزندآوری وجه مهمی از امید به زندگی است. یعنی اینکه انسان به نسل خود ادامه دهد و فرزندی به دنیا بیاورد بارقه‌ای از امید و روشنی را در زندگی ایجاد می‌کند.

وی افزود: ما در طول ساخت این مجموعه مستند تولد بیست بچه را از نزدیک دیدیم؛ لحظه‌ای که پدر و مادر برای اولین بار بچه را می‌دیدند یا آن لحظه‌ای که پدر برای اولین بار با بچه روبه‌رو می‌شد، ما با دیدن ذوق و احوال خوب والدین متوجه می‌شدیم چقدر حس جذابی دارند. باید بگویم وقتی مستند «همیشه با هم» به‌عنوان یکی از قسمت‌های این مستند پخش شد علی‌رغم اینکه فکرش را هم نمی‌کردم، اما پیام‌ها و کامنت‌های بسیاری مبنی‌بر این داشتم که می‌گفتند چقدر این لحظات جذاب و شیرین است. آن‌هایی که نمی‌توانستند صاحب فرزندی شوند، می‌گفتند کاش ما هم می‌توانستیم این لحظات را تجربه کنیم.

این مستدساز در ادامه تأکید کرد: ما نمی‌خواستیم نسخه‌ای بپیچیم و به مردم بگوییم بروید و صاحب فرزند شوید بلکه ما با یک درام و بر اساس واقعیتی که در زندگی وجود دارد، خواستیم لحظاتی را که خیلی‌ها در زندگی از نزدیک ندیده‌اند، به تصویر بکشیم تا شاید برایشان ملموس شود.

اسیوند در پایان درباره فرم ساده این مستند اظهار کرد: قصه و سوژه «کر کوهستان» آنقدر جذاب و شیرین بود که نخواستیم چیز پیچیده‌ای به ماجرا اضافه کنیم، ما فقط سعی کردیم گروه، داستان و سوژه را هدایت کنیم، کناری بایستیم و اتفاقات را مشاهده کنیم. مثلاً آن سکانسی که این مادر با بچه خود با کلک (نوعی قایق) به روستا و آن زندگی عشایری برمی‌گردد برای من بی‌نظیر بود، چون خانواده‌ای را می‌دیدم که به اصالت خود و جایی که به آن تعلق داشتند به همراه یک کودک برمی‌گشت؛ کودکی که قرار بود یک زندگی دیگر را در آنجا آغاز کند.

این مستند که به تازگی روی آنتن شبکه دو سیما رفته در جشنواره فیلم مستند «سینماحقیقت» نیز حضور داشته است.

کد خبر 6090646 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • شایعه‌ای جذاب در مورد یکی از محبوب‌ترین سریال‌های تاریخ
  • کسب یک هزار و ۳۰۰ مدال کشوری و ۴۰ مدال برون مرزی توسط ورزشکاران قمی
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • آتش‌نشانان بوشهری کودک گرفتار در بالابر را نجات دادند
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش
  • نگاهی به ۳ سریال جدید تلویزیون
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • پخش مستند‌هایی با موضوعات اجتماعی، فرهنگی و تاریخی از شبکه افق