Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان: پس از ۱۰ سال تحریم‌های سازمان ملل علیه بخش تسلیحاتی ایران، بامداد امروز ۲۷ مهرماه به پایان رسید. رخدادی که به رغم کمپین فشرده و چندماهه دولت آمریکا برای جلوگیری از وقوع آن، به تائید جامعه جهانی، شورای امنیت و تمامی طرفین برجام محقق شد و عملی شدن آن هیچ پیامی جز شکست آمریکا در عرصه جهانی برای پیشبرد راهبرد یکجانبه خود و تحمیل آن به همه جهانیان نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه قطری الجزیره گزارشی را به پوشش این رخداد مهم بین المللی اختصاص داد و با تیتر «برغم مخالفت‌های آمریکا، تحریم‌های تسلیحاتی ایران پایان یافت» مطلب خود را آغاز کرد. این رسانه قطری یادآور شد برابر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مرتبط با «طرح جامع اقدام مشترک» موسوم به برجام، تحریم تبادلات تسلیحاتی شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی پس از ۱۰ سال روز یکشنبه به پایان رسید.

در ادامه این گزارش با درج بیانیه رسمی وزارت خارجه ایران در خصوص پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران متذکر می‌شود: پایان این محدودیت‌ها بدان معناست که ایران به طور قانونی قادر به خرید و فروش تسلیحات متعارف از جمله موشک، بالگرد و تانک خواهد بود.

در ادامه، الجزیره به تلاش نافرجام دولت آمریکا و اصرار بی نتیجه کاخ نشین‌ها برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران می‌پردازد و یادآور می‌شود: دولت آمریکا در می‌ سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و سِیلی از تحریم‌ها را روانه اقتصاد ایران کرد. الجزیره تلاش‌های بی وقفه دولت دونالد ترامپ و دستاویزی او و دور و بریهایش به هر حربه‌ای برای نابودی برجام و مانع تراشی بر سر خاتمه تحریم‌های تسلیحاتی را فراروی مخاطب خود قرا می‌دهد و می‌نویسد در این میانه آمریکا تنها از حمایت هم پیمانان دیرینه خود در خاورمیانه یعنی صهیونیست‌ها و برخی کشور‌های عربی وابسته به خود برخوردار بود.

یادداشت نویس الجزیره البته به تفصیل به سناریوی طراحی شده از سوی مقامات دولت فعلی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در چند سکانس مختلف می‌پردازد که هیچ عایدی به جز دو شکست فضاحت بار در شورای امنیت برای ترامپ و وزیر خارجه تندرو او به بار نیاورد. تک رای حمایت جمهوری ناشناخته دومینیکن از قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی دولت آمریکا به چیزی جز یک فضاحت دیپلماتیک قابل تعبیر نیست.

منبع: فردا

کلیدواژه: پایان تحریم های تسلیحاتی ایران رسانه های خارجی تحریم های تسلیحاتی ایران شورای امنیت دولت آمریکا تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۸۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ایران و افغانستان با بیان اینکه کریدور ریلی خواف ـ هرات، افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد و به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند، گفت: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی است.

به گزارش ایسنا، مصطفی رضایی اظهار کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ کریدورها و سهم‌خواهی از کریدورهای منطقه‌ای و ترانزیت بین‌الملل است، کریدور ریلی خواف ـ هرات، کریدوری استراتژیک که افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد. این تعبیر را هیئت حاکمه افغانسان برای این کریدور به کار می‌برند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این کریدور، افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌شود،‌ گفت: این کریدور گلوگاهی است که می‌تواند تجارت یک‌سویه ایران و افغانستان را که اکنون تنها به صادرات به افغانستان محدود است،‌ به یک تجارت دوسویه تبدیل کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه ادامه داد: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی هم است. مشابه کریدرو شلمچه - بصره که سه سال پیش با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال آغاز بهره‌برداری بود اما با لغو قرارداد توسط مدیریت راه‌آهن، متوقف شد و الان هم بهره‌برداری از آن متوقف است و چشم‌انداز مثبتی در حوزه ایفای نقش در حمل‌ونقل ترانزیت کالا ندارد.

بیشتر بخوانید راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند

رضایی با بیان اینکه این کریدور هم با مقاومت‌های شدید در مدیریت راه‌آهن مواجه شد، افزود: اما این بار تصمیم وزارت راه و دولت بر این بود که کارهای برون‌مرزی کریدور خواف - هرات توسط کنسرسیوم انجام شود که با موفقیت هم این اتفاق افتاد.

وی درباره اظهارات مسئولان راه‌آهن مبنی‌بر بی‌اطلاعی نسبت به ترانزیت کالا از افغانستان بیان کرد: من به شدت تکذیب می‌کنم که مسئولان راه‌آهن می‌گوید با آنها هماهنگی صورت نگرفته است. به جز مکاتبات متعددی که از جانب دستگاه‌های دولتی با راه‌آهن شده، مورخ ۲۰ فروردین‌ماه نامه‌ای در مکاتبات خود راه‌آهن است که یکی از مدیران کل به معاون بهره‌برداری نوشته که کنسرسیوم بنا به اعلام استانداری خراسان رضوی، قطار وارد کشور می‌کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد:‌ یعنی از ۱۰ روز قبل مکاتبات راه‌آهن این را نشان می‌دهد. این مکاتبه داخلی هم به همان دستگاه‌های متولی مرز ارجاع شده‌ است. چطور می‌شود به ادعای راه‌آهن، قطاری بدون هماهنگی وارد کشور شده باشد، مرزبانی و گمرک آن را پذیرش کرده باشند و تنها در انتظار تاییدیه راه‌آهن باشد؟

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • قدرت نفوذ رسانه در بازتاب اعتراضات آمریکا و اروپا نمایان شد
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • بازتاب قهرمانی فوتسال ایران در رسانه‌های جهان
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • بازتاب سیزدهمین قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در رسانه‌های جهان
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • بازتاب خشونت پلیس آمریکا در شبکه‌های اجتماعی