Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@02:24:56 GMT

ضرورت توجه بیشتر به پژوهش در حوزه های علمیه

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۹۰۹۰

ضرورت توجه بیشتر به پژوهش در حوزه های علمیه

رنجبر با اشاره به مغفول ماندن پژوهش در حوزه‌های علمیه گفت: باید از ابتدای ورود طلبه ها به حوزه های علمیه، اقدامات لازم برای ایجاد انگیزه و رغبت پژوهش صورت گیرد.

«مرضیه رنجبر»، برگزیده جشنواره علامه حلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان با اشاره به اینکه دوره یازدهم جشنواره کشوری علامه حلی  اواخر سال 98 برگزار شد ولی به خاطر کرونا نتایج  دیر اعلام شد اظهار داشت: بنده فارغ‌التحصیل سطح ۳ رشته  تفسیر علوم قرآنی هستم که با  پایان نامه سطح ۳ با عنوان تطبیق آیات جهاد در تفسیر  الکاشف و  فی ظلال القرآن توانستم رتبه سوم کشوری را به دست آورم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رتبه سوم کشوری جشنواره علامه حلی با اشاره به اینکه آیات متعددی در قرآن به موضوع جهاد پرداخته است ابراز داشت: به همین علت مفسران زیادی با نگرش‌های مختلف به تحلیل این موضوع  پرداختند و تفسیرهای متفاوتی از آیات جهاد قرآن کریم ارائه کرده آمد.

 

این برگزیده جشنواره علامه حلی اضافه کرد: چیزی که بنده را ترغیب کرد تا این موضوع  را انتخاب کنم این بود که در عصر حاضر گروه های تکفیری با استناد به دیدگاه برخی از مفسران از آیات جهادی قرآن کریم، اقدام به کشتار و تکفیر پیروان سایر مذاهب کرده بودند و این باعث شده که پیروان سایر ادیان، اسلام را یک دین خشونت طلب قلمداد کنند و چهره خوبی از اسلام برای آنها تداعی نشود بنابراین برداشتن گامی در جهت اصلاح این دیدگاه نادرست انگیزه اصلی اینجانب از انتخاب موضوع پایان نامه بوده است.


رنجبر خاطرنشان کرد: در این پایان‌نامه دیدگاه‌های علامه محمد جواد مغنیه و سید قطب را مقایسه کردم چون این دو مفسر با هدف نشان دادن چهره مسالمت آمیز اسلام این آیات را تفسیر کردند و بسیاری از این آیات را به منظور مبارزه علیه ستمکاران تفسیر کرده‌اند.


وی با تاکید براینکه در این پایان نامه با مقایسه تطبیقی این دو تفسیر، نقاط اشتراک و افتراق آنها را به دست آوردم افزود: همچنین در زمینه مباحث تئوری و راهکارهای عملی که برای جهاد در اسلام ارائه داده بودند، در نهایت به این نتیجه رسیدم که هر دوی آنها هدف  از جهاد را  دفاع از مستضعفین و دفع موانعی که مانع از گسترش اسلام می‌شود، تعیین کردند.


این پژوهشگر حوزوی با اشاره به اینکه بر اساس پایان نامه من، این مفسران به این نتیجه رسیدند که دین اسلام هیچوقت عقیده خود را با شمشیر تحمیل نکرده است متذکر شد: متاسفانه پژوهش در حوزه های علمیه کمرنگ و مغفول است یعنی به همان اندازه که به امر تبلیغ پرداخته می شود به پژوهش پرداخته نمی‌شود و کار خیلی بیشتری باید در این زمینه انجام شود.


رنجبر ادامه داد: اگر حوزه های علمیه بتوانند از اساتیدی استفاده کنند که خودشان در زمینه پژوهش از تبحر برخوردار باشند و طلاب را  راهنمایی کنند می توان شاهد رشد و ارتقاء چشمگیر سطح کیفی پژوهش‌ها در حوزه علمیه بود.


وی با بیان اینکه  اگر از همان ابتدای ورود طلبه به حوزه علمیه زمینه آموزش روش‌های پژوهشی اقدام اساسی صورت بگیرد، انگیزه طلاب برای پژوهش تقویت می‌شود و  بیشتر به کار پژوهش ورود و رغبت پیدا می‌کنند تاکید کرد: متاسفانه در سال‌های ابتدایی ورود طلاب به حوزه، به امر پژوهش توجهی نمی‌شود و بعد از اتمام تحصیل هم چون طلاب بخوبی توجیه نشده اند و به خوبی آموزش داده نشده اند، انگیزه‌ای برای انجام پژوهش ندارند.


وی افزود:  جشنواره علامه حلی در این سال ها تا حدودی توانسته انگیزه پژوهشی در طلاب ایجاد کند ولی این کافی نیست چون برای شرکت کردن در جشنواره علامه حلی شرط سنی وجود دارد و طلاب تا زمانی که می خواهند فارغ التحصیل شوند و دروس را به خوبی فرا بگیرند  و وارد عرصه پژوهش شوند دیگر شرایط سنی شرکت در جشنواره علامه حلی را ندارند.


این پژوهشگر حوزوی ادامه داد: اگر جشنواره های متعدد را به اندازه علامه حلی به آن اهمیت داده شود و تقویت شود، می‌تواند در زمینه شکوفایی پژوهش در حوزه‌های علمیه کمک کننده باشد.

پایان پیام/126

منبع: شبستان

کلیدواژه: جشنواره علامه حلی جهاد طلبه پژوهش اصفهان پژوهش در حوزه های علمیه جشنواره علامه حلی پایان نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۹۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل مدیریت بحران استانداری با اشاره به تداوم بارندگی در استان هشدار داد: دامداران، کشاورزان و مزرعه داران ماهی در این بارش ها خسارت هایی را متحمل می شوند که با بیمه کردن بخشی از این خسارت ها جبران می شود. علیرضا نیکروز تاکید کرد: تکرار سامانه بارشی تا پایان سال دور از انتظار نیست و ضرورت داد عشایر، کشاورزان اعم از باغداران، صیفی جات و حتی شیلات استان بیمه محصول خود را جدی بگیرند تا بخشی از خسارت ها با بیمه جبران شود. وی با اشاره به خسارت های سامانه بارشی سه روز گذشته گفت: علاوه بر خسارت های محصولات کشاورزی در شهرستان گچساران و باشت برخی راه های روستایی شهرستان کهگیلویه مسدود شده است که همکاران راهداری در حال بازگشایی آنها هستند. نیکروز با اشاره به ریزش جاده پاتاوه- دهدشت حد فاصل «قلعه دختر» و «قلعه گل» (همجوار روستای «دشت قاضی») ادامه داد: بلافاصله پس از ریزش، این جاده ملی بازگشایی شد و هم اکنون مشکلی برای تردد وجود ندارد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری با اشاره به دیگر خسارت های بارندگی در استان گفت: راه های عشایری و برخی از عشایر ما دچار آبگرفتگی شدند که امدادگران هلال احمر استان کمک های لازم را انجام دادند.

دیگر خبرها

  • فراخوان پذیرش داوطلب برای حوزه علمیه استان
  • اجرای برنامه همخوانی قرآن در بنا‌های تاریخی قزوین
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • بازدید طلاب حوزه علمیه یاسوج از زندان مرکزی این شهر
  • ضرورت نظارت بیشتر بر پرداخت وام نهضت ملی مسکن
  • ضرورت توجه به روان‌سازی ترافیک معابر در مراغه
  • معرفی برگزیدگان جشنواره رشد در هرمزگان