Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، احسان مهرجو کارشناس نجوم اظهار کرد: هرساله بارش شهابی جباری از ۱۰ مهر تا ۱۶ آبان فعال است و در تاریخ ۲۹ و ۳۰ مهرماه به اوج خود می‌رسد.

وی با اشاره به ZHR یا نرخ سرسویی این بارش شهابی که هر سال از مهر ماه تا اواسط آبان ماه رخ می‌دهد، گفت: بارش شهابی جباری را می‌توان در اوج خود و در آسمان کاملا تاریک از هر جای کشور رصد کرد به طوری که در شرایط ایده‌آل در هر ساعت ۲۵ شهاب قابل رصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهرجو با بیان اینکه کانون این بارش صورت فلکی جبار است، خاطرنشان کرد: منشا این بارش شهابی ذرات به جای مانده از دنباله‌دار هالی است که هر ۷۶ سال یکبار از نزدیکی خورشید عبور می‌کند و ذراتی از آن در فضای اطراف خورشید به جای می‌ماند.

تصاویری دیدنی از بارش شهابی در آسمان ایران

کارشناس نجوم با بیان اینکه آخرین بار این دنباله‌دار در سال ۱۳۶۵ از نزدیکی خورشید عبور کرده است، بیان کرد: از این رو می‌توان گفت که در سال ۱۴۴۱ شمسی دوباره از کنار خورشید عبور خواهد کرد.

وی ادامه داد: زمانی که این دنباله‌دار از کنار خورشید عبور می‌کند فشار تابش خورشید باعث می‌شود که بخش هایی از دنباله‌دار به صورت ذره‌هایی ریز از آن جدا شده و در مدار زمین باقی بماند و به جو زمین برخورد کنند.

مهرجو با بیان اینکه هر ساله شدت این ذرات کم و کمتر می‌شود، عنوان کرد: برای رصد بهتر این بارش شهابی جباری امسال لازم است که حتما در آسمان تاریک باشیم و کانون بارش یعنی صورت فلکی جبار را مشاهده کنیم.

وی عنوان کرد: معمولا مشاهده بارش‌های شهابی، به عرض جغرافیایی ناظر بستگی ندارد و از هر کجای کره زمین به شرط داشتن آسمانی تاریک و با آلودگی نوری کم می‌توان این پدیده جذاب را مشاهده کرد.

کد خبر 558081 برچسب‌ها نجوم - سیاره - ستاره

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نجوم سیاره ستاره بارش شهابی جباری خورشید عبور دنباله دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۹۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بارش های رگباری برای آسمان زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ سلطانی با بیان اینکه هم اکنون آسمان مناطق مختلف استان تا حدودی ابری است، گفت: این شرایط جوی از بعدازظهر با وزش باد و بارش‌های خفیف به خصوص در ارتفاعات استان همراه می‌شود.

وی با اشاره به صدور هشدار سطح زرد هواشناسی برای استان، افزود: روز جمعه نیز بارش‌ها با شدت بیشتری در مناطق مختلف استان ادامه خواهد یافت.

کارشناس هواشناسی استان ادامه داد: با توجه به ماهیت رگباری بارش‌ها و احتمال آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌ها شهروندان طی این مدت از توقف و تردد در حاشیه و حریم رودخانه ها اجتناب کنند.

سلطانی گفت: به تدریج دمای هوا به طور نسبی کاهش خواهد یافت و روز‌های خنک تری را پیش رو خواهیم داشت.

وی دمای فعلی شهر زنجان را ۱۶ درجه سانتیگراد اعلام کرد و افزود: این میزان دما نسبت به روز گذشته در همین ساعت یک درجه افزایش یافته است.

دیگر خبرها

  • آسمان قم امروز و فردا ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت بارانی است
  • باران بهاری از فردا در استان قزوین
  • آسمان چهارمحال و بختیاری بارانی
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت
  • آسمان نیمه ابری در گلستان/ بارش پراکنده در ارتفاعات
  • «مست عشق»، «سال گربه» را جاگذاشت/ عبور «آسمان غرب» از «آپاراتچی»
  • پیش بینی بارش های رگباری برای آسمان زنجان
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • دومین فوران آتشفشان در اندونزی/ فرودگاه تعطیل و خورشید تاریک شد!