Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی دزفول با بیان اینکه متنوع‌ترین محصولات کشاورزی با وجود ۲۹ هزار بهره‌بردار در دزفول کشت می‌شود، هدف اصلی این مرکز را ترویج فرهنگ تولید محصول سالم دانست.‌

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مركز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک به‌دلیل ظرفیت‌های غنی شهرستان دزفول و به پشتوانه ۱۸ نفر عضو هیئت علمی با تخصص‌های آبیاری و زهكشی، فیزیک و شیمی خاک و فیزیولوژی گیاهان زراعی، بیوتكنولوژی، باغبانی، مدیریت كشاورزی، حشره‌شناسی و بیماری‌شناسی گیاهی از اسفند ۱۳۹۷ فعالیت خود را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینكه تولید محصولات سالم و ارگانیک یكی از ضروریات اجتناب‌ناپذیر امنیت غذایی و سلامت جامعه محسوب می‌شود، این مركز، انجام همه فعالیت‌های دانش‌بنیان و پژوهش‌های كاربردی در زمینه تولید محصولات سالم و ارگانیک را به‌عنوان هدف اصلی خود پایه‌گذاری كرده است.

**بیشتر بخوانید:

ارتقای کمی و کیفی محصولات استراتژیک برای همکاری با کنسرسیوم امنیت غذایی

اجرای طرح دانش‌بنیان تولید محصولات ارگانیک

از جمله طرح‌های در دست اقدام، طرح برندسازی كیفی محصولات سالم منطقه، طرح تولید بذر پیاز و محصول سالم پیاز، طرح تولید نشا و محصولات سالم گلخانه‌ای است. علاوه بر این، مركز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به‌دلیل دارابودن پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تخصصی، آمادگی همكاری با همه سازمان‌ها، شركت‌ها و كشاورزان منطقه را به‌صورت تخصصی و در زمینه خدمات مشاوره‌ای، كلینیكی و آزمایشگاهی با موضوع آب ، خاک و گیاه را دارد.

سعید طاهری‌قناد رئیس این مرکز در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح چگونگی و چرایی راه‌اندازی، مأموریت‌ها، اهداف، فعالیت‌ها و دستاوردهای مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اظهار کرد: متنوع‌ترین محصولات کشاورزی با حدود ۱۵۰ هزار هکتار اراضی و ۲۹ هزار بهره‌بردار در دزفول کشت می‌شود و کشاورزان برای تولید و عملکرد بیشتر اراضی از انواع کودها و سموم شیمیایی استفاده می‌کنند به همین دلیل لزوم ترویج رعایت پروتکل‌های تولید محصول سالم در این منطقه الزامی بود؛ بنابراین هدف اصلی از تأسیس این مرکز ترویج فرهنگ تولید محصول سالم در این منطقه مهم و استراتژیک است.‌

وی افزود: ازجمله دستاوردهای این مرکز کشت ۱۰۰ هکتار از اراضی تحقیقاتی دانشگاه به روش سالم بوده که شامل محصولات کشاورزی مختلفی مانند گندم، جو، یونجه، ذرت و پیاز می‌شود و درآمدی بالغ‌ بر ۷۶۰ میلیون تومان در یک سال اخیر کسب شده است.

این مسئول بیان کرد: علاوه بر این آزمایشگاه‌های زیر پوشش مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در حوزه آب، خاک و گیاه را فعال کردیم که به‌صورت روزانه در حال انجام خدمات مختلف آزمایشگاهی هستند. لزوم برندسازی کیفی محصولات سالم، داشتن آزمایشگاه‌های پویا و فعال است که با تأمین و آموزش نیروهای مورد نیاز این مهم را انجام دادیم.

رئیس مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول درباره مأموریت‌های این مرکز به آنا گفت: ازجمله مأموریت‌های فعال و در حال اجرا برای رسیدن به اهداف این مرکز، برگزاری کارگاه‌های مهارتی کاربردی برای آشنایی کشاورزان با فناوری‌های تولید محصول سالم، آشنایی با روش‌های مبارزه با آفات، امراض و بیماری‌ها و ... بوده که علاوه بر این محصولات مختلف کشاورزی نیز در ۱۰۰ هکتار از اراضی تحقیقاتی زیر پوشش مرکز را با رعایت پروتکل‌ها  برای تولید محصول سالم با نظارت کارگروه‌های تخصصی مرکز کشت کردیم.

طاهری‌قناد با بیان اینکه با اتحادیه کشاورزان و نظام صنف کشاورزی به‌منظور نظارت بر اراضی و آموزش فناوری‌های تولید محصولات سالم به کشاورزان تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم، عنوان کرد: با توجه به ماهیت فعالیت‌های مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک، یکی از مهم‌ترین اهرم‌های اجرایی برای تحقق اهداف، استفاده از پایان‌نامه‌های دانشجویی است که در یک سال اخیر تلاش شده است تا پایان‌نامه‌ها در راستای اهداف مرکز سمت‌وسو پیدا کند.

امکان ادامه کار برای مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک مهیاست

وی درباره ادامه فعالیت مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول توضیح داد: با توجه به اینکه گستره فعالیت‌های این مرکز در زمینه‌های مختلف مانند راه‌اندازی مجله علمی پژوهشی، برگزاری کارگاه‌ها، همایش‌ها، طرح‌های پژوهشی دانشجویان ارشد و دکتری و ... بوده  و با در نظر گرفتن درآمدهای حاصله مرکز در این مدت، امکان ادامه کار برای مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول مهیاست.

فعالیت‌های ضدکرونایی

رئیس مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول مطرح کرد: با همکاری مرکز تحقیقات مواد و انرژی این واحد دانشگاهی خط تولید ماده ضدعفونی برای مبارزه با ویروس کرونا را راه‌اندازی کردیم.

به گزارش آنا، مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی دزفول در ساختمانی به مساحت 2 هزار مترمربع در پردیس شهید سوداگر مشتمل بر ۱۱ فضای آزمایشگاهی و كارگاهی قرار گرفته است كه پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تخصصی از جمله PCR، الكتروفورز، مولتی چک، جذب اتمیک، اسپكتوفتومتر، فلیم فتومتر، اتاقک كشت‌بافت، كجلدال و بینوكولار است.

اراضی كشاورزی و تحقیقاتی واحد دزفول حدود ۱۶۰ هكتار در منطقه كرخه، چم دولتی، سنجر و سایت دانشگاه قرار گرفته‌اند كه عمدتاً به كشت سبزی، صیفی، گندم، ذرت و كلزا اختصاص دارند و توسط كمیته كشت مركز تحقیقات محصولات سالم كشت می‌شوند.

از جمله ماشین‌آلات كشاورزی در حال استفاده شامل سه تراكتور در مناطق مختلف اراضی كشاورزی، و ادوات شامل ۳ عدد دیسک، ۳ دستگاه گاوآهن ، ۳ دستگاه دیچر، ۳ دستگاه مرزبند، ۲ دستگاه كودپاش، و سم‌پاش در حال استفاده هستند و ادوات كارگاهی آموزشی شامل ردیف كار، چیزل، بیلر، موور، دو دستگاه تراكتور آموزشی و یک دستگاه كمباین در این كارگاه است.

انتهای/4121/4062/

مرکز تحقیقات واحد دزفول مرکز تحقیقات واحد دزفول

منبع: آنا

کلیدواژه: محصولات کشاورزی مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دزفول مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد تولید محصول سالم تولید محصول سالم تولید محصولات فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۱۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد

بخش R&D آوان بهمن شیمی مجهز به مدرن‌ترین تجهیزات و فناوری‌های روز دنیا بوده و توسط تیمی از متخصصان برجسته در حوزه شیمی و داروسازی در حال توسعه مولکول‌های دارویی است. این بخش وظیفه توسعه مواد اولیه دارویی جدید و همچنین بهینه‌سازی روش‌های تولید محصولات موجود را بر عهده دارد.

زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و نوآور در حوزه سلامت گفت: «در کشور ما رویکرد جدیدی به علم و فناوری وجود دارد که مسیر را تغییر داده و تبدیل علوم به فنون در دستور کار مراکز علمی قرار گرفته است. دانشگاه‌ها فقط تا سطحی، فناوری را خلق می‌کنند و پس از آن نیاز است تا بخش خصوصی و صنایع در کنار یکدیگر قرار گیرند و بر اساس قانون و مسیر مشخص تولید دانش بنیان رشد و جهش یابد.»

محمد رضا عبدالهی، مدیر عامل شرکت آوان شیمی، در سخنانی در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح بخشR&D ، گفت: «ما متعهد به تولید مواد اولیه دارویی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی هستیم. افتتاح این بخش، نقطه عطفی در مسیر این تعهد است و امیدواریم که با کمک این بخش، بتوانیم با توسعه و بهینه سازی محصولات جدید نقشی موثر در ارتقای سطح سلامت جامعه ایفا کنیم.»

وی افزود: «آوان شیمی همواره با توسعه دانش فنی محصولات ارزشمند با کیفیت و اثربخش، در جهت تامین با ثبات و امن دارویی و همچنین کاهش وابستگی کشور در زمینه مواد موثره داروئی گام بر می‌دارد. مبنا قرار دادن تحقیقات در خدمت تولید صنعتی در این شرکت از ارزش‌های اصلی است.»

عبدالهی اضافه کرد: «از دیگر اهداف استراتژیک شرکت و در راستای ارتقاء نظام سلامت کشور، می‌توان به ایجاد سایت تولیدی مطابق با اصول GMP برای تولید محصولات High-Potent و LVHV به منظور امکان تولید محصولات درمانی در حوزه‌های جدید اشاره کرد.»

مدیرعامل آوان شیمی با تاکید بر اهمیت محصولات دانش بنیان افزود: «بر اساس تأییدیه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، شرکت آوان شیمی تاکنون موفق به اخذ گواهی دانش بنیان 3 محصول خود شده و اقدامات لازم جهت اخذ تائیدیه دانش بنیان 6 محصول دیگر نیز در حال انجام است. لازم به ذکر است این شرکت برای اولین بار در کشور، اقدام به تولید و فروش مولکول تلمیزارتان به عنوان یکی از محصولات جدید دسته قلبی و عروقی با هدف کنترل فشارخون کرده است.»

در حال حاضر 30 مولکول در پایپ لاین توسعه شرکت آوان شیمی قرار دارد که از این تعداد، 4 مولکول در مرحله تولید و فروش صنعتی، 11 مولکول در مرحله اخذ پروانه فروش در سال جاری، 9 مولکول در مرحله توسعه دانش فنی و 6 مولکول در فاز بررسی اولیه است.

در راستای توسعه همکاری و مشارکت‌های علمی، کمک به اقتصاد دانش بنیان و ایجاد ارتباط موثر مابین صنعت و دانشگاه، همکاری با مراکز دانش نهاد و اساتید دانشگاهی و مراکز علمی و تحقیقاتی نیز در حال انجام است و همچنین شش پروژه توسعه محصول به منظور همکاری با دانشگاه‌ها و متخصصین کشور برای سال جاری تعریف شده است.

افتتاح بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی گامی بلند در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تولید مواد اولیه دارویی باکیفیت و مبتنی بر نوآوری است.

درباره شرکت آوان بهمن شیمی

شرکت آوان بهمن شیمی به عنوان شرکتی دانش بنیان، تحقیقاتی و تولیدی از ابتدای سال1400 در صنعت داروسازی کشور و در حوزه تولید مواد موثره داروئی فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت با رویکرد نوآورانه و مطابق با استانداردهای بین المللی، یکی از شرکت‌های تامین کننده مواد موثر دارویی است که در حوزه‌های درمانی مختلف نظیر دیابت، کاردیولوژی، نورولوژی، ایمونولوژی و آنکولوژی در حال فعالیت است.

کد خبر 847841

دیگر خبرها

  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی