Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@11:59:47 GMT

تخصیص آب مطالبه بر زمین مانده لرستان

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۲۰۹۷

تخصیص آب مطالبه بر زمین مانده لرستان

به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار حسنی مقدم شامگاه یکشنبه در سخنانی با اشاره به اینکه مهم‌ترین شاخص و شاه بیت عدم توسعه یافتگی لرستان، عدم مدیریت درست منابع آب است، اظهار داشت: در تمام محافل موضوع مدیریت منابع آب مطرح می‌شود، لرستان ۱۱ درصد آب‌های کشور و ۴.۷ درصد اراضی کشور را دارد، از سوی دیگر لرستان جزو استان‌های پر بارش با متوسط ۵۳۰ میلی متر بارندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متوسط اراضی آبی استان ۲۳ درصد است

وی با بیان اینکه خروجی رواناب‌های لرستان (۸ میلیارد تولید داخل استان، حدود ۴ میلیارد خارج از استان) بالغ بر ۱۲ میلیارد مترمکعب آب است، تصریح کرد: متوسط اراضی آبی استان ۲۳ درصد است، در حالی که متوسط اراضی آبی کشور ۴۶ درصد است.

شبکه‌های آبیاری سدهای لرستان برای انتقال آب از پشت سد به روی زمین کشاورزی ساخته نشده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه سهم ما از ۵۰ میلیارد مترمکعب آبی که پشت سدهای کشور است، ۲۰۷ میلیون مترمکعب یعنی کمتر از نیم درصد است، افزود: در خصوص این چند سد ساخته شده در استان نیز شبکه‌های آبیاری ساخته نشده که آب را از پشت سد به روی زمین انتقال دهد.

حسنی مقدم با اشاره به اینکه مسئله مدیریت منابع آب و تخصیص آب مطالبه ما به عنوان نماینده بخش کشاورزی از حوزه وزارت نیرو است، اظهار داشت: میزان تخصیص آب لرستان را یک میلیارد مترمکعب در نظر گرفته‌اند، در حالی که تنها محصولات کشاورزی و باغی ما بالای ۲ میلیارد مترمکعب تخصیص آب نیاز دارند.

نیاز به تخصیص ۲ میلیارد مترمکعب آب برای آبی شدن ۱۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی

وی خاطرنشان کرد: ۳۰۰ هزار هکتار زمین دیم با شیب زیر ۱۲ درصد در لرستان داریم، اگر بخواهیم ۱۰۰ هزار هکتار از این اراضی را طی یک برنامه ۱۰ ساله آبی کنیم به ۲ میلیارد مترمکعب آب نیاز داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه مشکل اصلی ما این است که آب خروجی لرستان برای پایین دست است، تصریح کرد: پشت سد دز ۶ میلیارد مترمکعب آب ذخیره می‌شود که ۱۵۰ هزار هکتار زمین در صفی آباد و دزفول را آبی کرده و کشاورزی در این منطقه رونق بسیار خوبی دارد.

تا مشکل آب حل نشود مسئله اصلی که توسعه است حل نمی‌شود

حسنی مقدم با تاکید بر اینکه تا مشکل آب حل نشود مسئله اصلی که توسعه است حل نمی‌شود؛ افزود: تقاضا این است عزیزان حوزه وزارت نیرو ما را یاری کنند.

وی ادامه داد: گام اول تخصیص آب و گام دوم سد سازی است؛ در حوزه وزارت جهاد کشاورزی نیز در حوزه آبخیزداری و آبخوان داری اعتبارات خوبی تخصیص داده شده و نهضتی در حوزه آبخیزداری در لرستان در حال شکل گیری است.

آمادگی واگذاری ایستگاه‌های پمپاژ آب به سرمایه گذاران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه ارزش افزوده تبدیل زمین دیم به آبی ۷ برابر است، تولید آن چندین برابر و به ازای تبدیل هر هکتار زمین دیم به آبی برای یک نفر شغل دائم ایجاد می‌شود، گفت: مسئولین ارشد استان همه باید اجماع نظر داشته باشیم و به سراغ مطالبه به حق بر زمین مانده استان یعنی تخصیص آب برویم.

حسنی مقدم با بیان اینکه ۳۷ ایستگاه پمپاژ آب اجرا شده، در حال اجرا و مطالعه شده داریم، تصریح کرد: این ایستگاه‌های پمپاژ آب ۱۳ هزار هکتار زمین دیم را می‌تواند آبی کند اما در این حوزه با چندین مشکل به ویژه مشکلات اعتباری مواجه هستیم.

وی یادآور شد: آمادگی داریم این ایستگاه‌های پمپاژ آب را از طریق ماده ۲۷ به سرمایه گذاران واگذار کنیم.

بتنی کردن کانال‌های آب بر حوزه کشاورزی نیازمند به اعتبارات ملی است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۲۵۰۰ کیلومتر کانال آب بر در لرستان وجود دارد که آب را از چشمه‌ها و قنوات به سر زمین انتقال می‌دهند، اظهار داشت: این کانال‌ها نیاز است بتنی شوند که ردیف اعتباری این اقدام استانی در نظر گرفته شده است.

حسنی مقدم با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا کنون ۶۰۰ کیلومتر از کانال‌های آب بر را از سنتی به بتنی تبدیل کرده‌ایم، تصریح کرد: ۱۹۰۰ تا ۲ هزار کیلومتر دیگر کانال داریم که باید بتنی شود و با این وضع اعتبارات ۱۰۰ سال زمان برای این کار نیاز است.

وی خاطرنشان کرد: مجمع نمایندگان استان کمک کنند تا از ردیف‌های اعتبارات ملی برای این کار استفاده کنیم و طی یک برنامه ۱۰ تا ۱۵ ساله ۲ هزار کیلومتر کانال آب بر را از سنتی به بتنی تبدیل کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: اگر نمایندگان و مسئولان ارشد ما را کمک کنند، با بتنی شدن این کانال‌های آب بر برای ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار زمین آب مازاد می‌آوریم و می‌توانیم زمین‌های دیم را آبی کنیم.

۵۶ هزار هکتار زمین آبی لرستان به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز هستند

حسنی مقدم یادآور شد: این اقدام ۶۰۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد که با دو سال کشت محصول گندم این پول به اقتصاد استان برخواهد گشت.

وی با اشاره به اینکه ۵۶ هزار هکتار از ۱۹۳ هزار هکتار زمین آبی استان به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند، گفت: کمک‌های بلاعوض خوبی برای توسعه سیستم‌های نوین آبیاری هم در محصول باغی و هم در محصولات کشاورزی داریم که کشاورزان می‌توانند برای بهره مندی از این تسهیلات به سازمان جهاد کشاورزی مراجعه کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان که در گفتگوی خبری سخن می‌گفت؛ افزود: ۳۰ تا ۳۱ درصد زمین‌های آبی لرستان به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند.

کد خبر 5051123

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی لرستان خرم آباد ویروس کرونا اربعین 99 بوشهر شیراز آمار کرونا شیوع کرونا شهرکرد گرگان اربعین حسینی شهدای مدافع حرم مجلس شورای اسلامی شهادت امام رضا ع کرمانشاه مراسم عزاداری رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان سیستم های نوین آبیاری میلیارد مترمکعب آب ۲ میلیارد مترمکعب هزار هکتار زمین حسنی مقدم تخصیص آب زمین دیم پمپاژ آب پشت سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۲۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلسله قطب تولید کلزای لرستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛ شهرستان سلسله از میزان سه هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت کلزای لرستان با یک هزار و ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت مقام اول این محصول استراتژیک را دارد و به عنوان قطب محصول کلزای استان معرفی شده است. 
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت:کاشت محصولات استراتژیک همچون کلزا ضرورت امروز جامعه است و  تنها راه بالا رفتن بهره وری در مزارع و افزایش راندمان و توجیه محصولات کشاورزی برای کشاورزان در تحقیق و آموزش است.
 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان هم با اشاره به شعار امسال گفت:تناوب کشت یکی از راه‌های افزایش تولید است که هم در جهت کاهش آفات بیماریها، کاهش مصرف سم، غنی سازی تولید زمین و افزایش تولید نقش مهمی دارد.
 شرفی فرماندار سلسله با بیان اینکه نسبت به سال گذشته تولید کلزا ۹۳ درصد در این شهرستان رشد داشته است ، افزود:بیش از ۷۰۰ هکتار کلزا سال گذشته کاشته شد و امسال بیش از یک هزار و ۴۰۰ هکتار درشهرستتن سلسله کاشته شده است 
منصوری مدیر جهاد کشاورزی سلسله هم توجه کشاورزان به توصیه‌های کارشناسان را موجب بالا بردن راندمان تولید است، افزود: عملکرد در این شهرستان بالای ۶ تن در هکتار ثبت شده است.

پیش بینی می‌شود امسال در مزارع شهرستان سلسله چهار هزار تن دانه روغنی کلزا تولید شود

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن ملی در حال ساخت است
  • در حوزه عفاف و حجاب کار بر زمین مانده بسیار است
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • طرح جامع شهری در شهرهای کوچک بلاتکلیف مانده است
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • تخصیص بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژه‌های راه آذربایجان شرقی
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است
  • مصوبات کارگروه توسعه بر زمین مانده است