Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، از روز یکشنبه ۲۷ مهرماه (۱۸ اکتبر) همه محدودیت‌های انتقال اقلام تسلیحاتی به و از جمهوری اسلامی ایران و همچنین اقدامات و خدمات مالی مرتبط با آن و تمامی ممنوعیت‌های ورود یا عبور از قلمرو دولت‌های عضو ملل متحد که پیش از این علیه برخی از شهروندان و مسئولان نظامی ایران تحمیل شده بودند، به صورت خودکار خاتمه یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس برجام، پایان قطعی و بدون قید و شرط محدودیت­‌های تسلیحاتی و ممنوعیت­‌های مسافرتی مستلزم هیچ‌گونه تصویب قطعنامه­­‌ جدیدی نیست و هیچ نیازی به صدور بیانیه و یا هیچ اقدام دیگری از سوی شورای امنیت ملل متحد ندارد. لغو محدودیت­‌های تسلیحاتی و ممنوعیت­ مسافرتی به گونه­‌ای طراحی شده است که خودکار بوده و به هیچ اقدام دیگری نیاز ندارد.

شایان ذکر است، در مرحله بعدی و برای پایان محدودیت‌های موشکی در سال ۱۴۰۲ (۲۰۲۳) و نیز پایان کامل پرونده هسته‌ای در شورای امنیت در سال ۱۴۰۴ (۲۰۲۵) هم این روند رفع محدودیت‌ها به شکل خودکار پیش‌بینی شده است.

در قطعنامه‌های (۱۳۸۵) ۱۷۳۷، (۱۳۸۶) ۱۷۴۷ و (۱۳۹۱) ۱۹۲۹ ممنوعیت بی‌دلیل سفر تعداد قابل توجهی از شهروندان و مقامات نظامی ایران اعمال شد. متعاقب انعقاد برجام و تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد در سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴)، مفاد قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت- ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۸۳۵، ۱۹۲۹ و ۲۲۲۴، همگی خاتمه یافتند. به موازات، شورای امنیت، صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی مشخص شده را برای مدت ۵ سال مشمول نظام مجوزخواهی موردی کرد اما ممنوعیت سفر را برای تعداد محدودی از شهروندان و مقامات نظامی کشور ادامه داد اما از  روز یکشنبه ۲۷ مهر تمامی این محدودیت­‌ها پایان یافتند.

در زمان اجرایی شدن برجام در سال ۱۳۹۴ تقریبا ۳۶ تن از این مقامات سیاسی و نظامی از لیست تحریم‌های بین‌المللی و ملی کشورها خارج شدند اما نام ۲۳ تن دیگر باقی ماند که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ در دو مرحله به طور کامل از لیست تحریم‌ها خارج شوند. همزمان با رفع محدودیت‌ها از معاملات تسلیحاتی ایران در سال پنجم اجرای توافق هسته‌ای، ممنوعینت "مسافرتی" این افراد رفع شد. در عین حال ممنوعیت "معامله"و "نقل و انتقال مالی" در کشورهای مختلف باقی می ماند و در سال هشتم اجرای توافق این ممنوعیت‌ها نیز رفع می شود.

هر چند مقامات نظامی کشور به طور شخصی حساب مالی در کشورهای مختلف به ویژه اروپا و آمریکا ندارند اما رفع این ممنوعیت‌ها برای تعاملات رسمی نظامی کشور به ویژه در قراردادهای نظامی بسیار موثر خواهد بود.

مرتضی بهمنیار، احمد وحید دستجردی، رضاقلی اسماعیلی، محمدمهدی نژادنوری، یحیی رحیم صفوی، حسین سلامی ( سلیمی)، فریدون عباسی دوانی، علی اکبر احمدیان، احمد درخشنده، محسن فخریزاده مهابادی، محمد حجازی، محسن حجتی، مهرداد اخلاقی کتابچی، ناصر ملکی، مرتضی رضایی، مرتضی صفری، قاسم سلیمانی، محمدرضا زاهدی، محمدباقر ذوالقدر، محمد اسلامی، محمدرضا نقدی، عظیم آقاجانی و علی‌اکبر طباطبایی بیست و سه نفری هستند که از این پس برای سفر به کشورهای مختلف با منع بین‌المللی رو به رو نیستند.

بسیاری از این افراد در سال‌های اعمال تحریم‌ها جزو مقامات رسمی نظامی کشور بودند و برخی در آن زمان در جایگاه رسمی قرار نداشتند که اکنون از مقامات نظامی کشور محسوب می‌شوند.

با وجود این تحریم‌ها که بی‌ارتباط با بحث هسته‌ای ایران علیه کشورمان تحمیل و اعمال شدند، ایران در تمام سال‌های گذشته محدودیتی برای خود به لحاظ رفت و آمدها و تعاملات مالی و تسلیحاتی قائل نبوده است و همواره برنامه نظامی خود را پیش برده است و با اتکا به توان داخلی به یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای دارای توان نظامی بومی در منطقه تبدیل شدیم.

شهید سپهبد قاسم سلیمانی که نامش در لیست تحریم چندین قطعنامه قرار دارد با وجود این تحریم‌ها و ممنوعیت‌های سیاسی و اطلاعاتی توانست در سال‌های طولانی جبهه سوریه و عراق در مقابله با داعش به درخواست دولت‌ رسمی این دو کشور یکی از کم نظیرترین همکاری‌های دو جانبه و چندجانبه نظامی در سطح ملی و منطقه‌ای را رقم بزند و موفقیت‌های کم شماری را در این عرصه به دست آورد.

قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی در دی ماه سال ۱۳۹۸ در عراق و در نزدیکی فرودگاه بغداد و در حالی که که توسط ابومهدی المهندس یکی از عالی‌رتبه ترین مقامات نظامی عراق همراهی می‌شد، توسط ارتش ایالات متحده و به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور ترور شد.

کد خبر 558386 برچسب‌ها تحریم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تحریم مقامات نظامی شورای امنیت ممنوعیت ها محدودیت ها نظامی کشور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۳۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا صهیونیست‌ها از اسامی مقدس برای نامگذاری تسلیحات و عملیات‌های نظامی استفاده می‌کند؟

گروه دیپلماتیک - همهشری آنلاین: سیستم راهگیری موشک‌های بالستیک فلاخن داود، برنامه هوش مصنوعی انجیل برای انتخاب اهداف بمباران و عملیات ستون ابر که به تفسیری از کتاب مقدس اشاره دارد مبنی بر اینکه ستونی از ابر از قوم بنی‌اسرائیل در برابر تیرها و منجنیق‌های مصریان محافظت کرده‌است. اینها تنها برخی از نام‌ها و نمادهای مذهبی است که رژیم‌ صهیونیستی برای نامگذاری سیستم‌ها و عملیات‌های نظامی خود از آنان استفاده می‌کنند. اما چرا صهیونیست‌ها چنین می‌کنند؟

ویرانگری گسترده و شوکه‌کننده ارتش اشغالگر صهیونیستی در غزه که محکومیت گسترده بین‌المللی را به دنبال داشته باعث شده تا برخی کارشناسان به سیاست‌های تل‌آویو در نامگذاری سیستم‌ها و عملیات‌های نظامی بپردازند و مثلا به این پرسش پاسخ دهند که صهیونیست‌ها با چه منطقی از اسامی و نمادهای مقدس برای اهداف نظامی خود استفاده می‌کنند.

راوال محی‎الدین در عربی جدید می‌نویسد: استفاده از کمله لوندر (گیاه اسطوخودوس) که در کتاب مقدس به آن اشاره شده برای هوش مصنوعی و ماشین کشتار صهیونیست‌ها در جنگ غزه هدفمند بوده و برای انتقال روایت‎های خاص در مورد اهداف سلاح انتخاب شده است. لوندر از کلمه لاتینlavare گرفته شده به معنی شستن و زدودن. یک روایت حاکی از آن است که صهیونیست‌ها با هوش مصنوعی لوندر به‎دنبال پاکسازی نمادین فلسطینی‎ها از غزه هستند. البته نمادگرایی مذهبی برای صهیونیست‌ها پدیده جدیدی نیست: واضح ترین مثال آن هم استفاده از ستاره داوود در پرچم این رژیم است.

دالیا گاویلی نوری محقق و مورخ به وب‌سایت عربی جدید می‌گوید، تقریباً نیمی از عملیات نظامی صهیونیست‌ها در طول تاریخ ۷۵ سالی که از روز نکبت و تشکیل دولت اشغالگر اسرائیل می‌گذرد ریشه‌های مذهبی دارد.

در مورد سیستم‎های نظامی، صهیونیست‌ها در طول تاریخ همواره سعی کرده‌اند تا اسامی استفاده کنند که به نوعی در کتاب مقدس به آن‌ها اشاره شده است. به‌عنوان مثال استفاده از نام سامسون شخصیتی در کتاب عهد عتیق برای سامانه رهگیری کوتاه‌برد تسلیحات کنترل از راه دور تقریبا بر اساس همین سیاست صهیونیست‌ها است؛ به‌ویژه اینکه صهیونیست‌ها با تحریف تاریخ همواره سعی کرده‌اند تا سامسون را قهرمانی به تصویر بکشند که علیه ظلم فلسطینی‌ها برخواسته است!

راوال محی‎الدین می‌نویسد: مثلا استفاده از عنوان فلاخن داود برای سیستم راهگیری موشک‌های بالستیک را در نظر بگیرد؛ این عنوان به پیروزی حضرت داود (ع) بر جالوت اشاره دارد و قرار است که اسرائیل را به‌عنوان افرادی مظلوم به تصویر بکشد که با دشمن قوی‌تری روبرو است. صهیونیست‌هاب ا استفاده از چنین عنوانی می‌خواهند بگویند که استفاده از قوه قهریه علیه فلسطینی‌ها نه تنها موجه است بلکه مورد تأیید خداوند هم هست.

البته این تمام ماجرا نیست. برخی ناظران بر این باورند که یکی از اهداف استراتژی نامگذاری رژیم‌صهیونیستی پنهان کردن ماهیت و تأثیر واقعی تسلیحات به‌ویژه تسلیحاتی است که از هوش مصنوعی استفاده می‌کند؛ به این معنی که با استفاده از اصطلاحات بی‎ضرری چون «بابا کجاست؟» یا اصطلاحات مذهبی علاوه بر پنهان کردن تبعات شوم استفاده از این تسلیحات به‎طور بالقوه مخالفت‌های احتمالی افکار عمومی جهان برای استفاده از این تسلیحات را به حداقل می‌رساند.

کد خبر 849358 برچسب‌ها تسلیحات نظامی اسرائیل خبر ویژه رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد
  • رزمایش اتمی روسیه با «تسلیحات غیر راهبردی»
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • چرا صهیونیست‌ها از اسامی مقدس برای نامگذاری تسلیحات و عملیات‌های نظامی استفاده می‌کند؟
  • ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است
  • روسیه وزیر دفاع سابق اوکراین را تحت تعقیب قرار داد